Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 19.584 νέα κρούσματα

 


60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα 19.584, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.584 , εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.909.880 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 433 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.594 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.275 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 583 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 464 (79.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (20.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.033 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 427 (ημερήσια μεταβολή -9.53%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 433 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο

 


Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά,  βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας απέναντι σε δύο εξαιρετικούς μας φίλους.

Αναφερόμαστε στην Μαρία Πνευματικάτου και τον σύζυγό της Παναγιώτη Κατσίκη, όπου θέλησαν να καλύψουν όλα τα έξοδα διαιτησίας του αυριανού αγώνα, του πρώτου εντός έδρας αγώνα της χρονιάς!

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά, που στηρίζετε την προσπάθεια όλων μας κι ας βρίσκεστε χιλιόμετρα μακριά, μας τιμάτε πολύ! Ξέρετε πως ευχόμαστε τα καλύτερα στην υπέροχη οικογένειά σας!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Γήπεδο  Παρακαλάμου

Ώρα: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

Σας περιμένουμε όλους!

Τριάντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.229 έλεγχοι, από τους οποίους οι 21.200 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 475 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 34 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

366 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 363 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 παραβάσεις των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

80 στη Θεσσαλονίκη,

71 στην Αθήνα,

40 στα Ιόνια Νησιά,

30 στην Ήπειρο,

26 στην Πελοπόννησο,

25 στο Βόρειο Αιγαίο,

21 στη Δυτική Ελλάδα,

17 στη Στερεά Ελλάδα,

15 στην Κεντρική Μακεδονία,

13 στον Κρήτη,

  9 στη Θεσσαλία,

  8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  6 στο Νότιο Αιγαίο και

  5 στη Δυτική Μακεδονία

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 94.364 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 90.867 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.497 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.587 ομοειδείς παραβάσεις.

102 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, χρήση μουσικής και εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 7 πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και 7 παραβάσεις στους πελάτες,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Αρχή Διαφάνειας,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 5 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 5000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστήματος

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελατών καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.512 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.957 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 577 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου το "Ακόνιτο", ο τρίτος μονόλογος της τριλογίας "ΘΗΛΙΑ" θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Actina

 


Η Τάνια Παλαιολόγου, η ηθοποιός που ενσαρκώνει την ηρωίδα της παράστασης, έρχεται από την Αθήνα να συμπληρώσει το παζλ της τριλογίας για την έμφυλη βία και την Γυναίκα. Ένας καταιγιστικός μονόλογος που κόβει την ανάσα. Για λίγες παραστάσεις. Θα ακολουθήσουν και οι άλλοι δύο μονόλογοι από την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. 

Θα ανακοινωθεί σύντομα πρόγραμμα.

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Κείμενα & μουσική: Χάρις Μέγα

Ερμηνεία: Τάνια Παλαιολόγου

Λίγα λόγια για την “ΘΗΛΙΑ”

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες, τρεις δολοφονίες, ένας στόχος…ο σύζυγος!

Τρεις μονόλογοι για την έμφυλη βία που πλέκονται από το ίδιο νήμα και δένονται πάνω στην ίδια κατάληξη. Τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μα οι εμπειρίες τους συγκλίνουν, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κακοποίηση κάθε μορφής. Καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους για πρώτη φορά, επί σκηνής, μαρτυρούν την ζωή τους και φωτίζουν μπρος στα έκπληκτα μάτια μας τις μαύρες σκιές της. Μοιράζονται τις βαθύτερες σκέψεις τους και ζητούν δικαίωση.

Λίγα λόγια για το "Ακόνιτο"

Στο μονόλογο ”Ακόνιτο” το δηλητήριο μοιάζει να είναι η ιδανική λύση στα μάτια της  ηρωίδας. Ένα δηλητήριο που χρησιμοποιείται και ως φάρμακο, είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε. Ήθελε να εκδικηθεί, νόμιζε ότι σκοτώνοντας τον άντρα της θα έπαιρνε τη ζωή της πίσω. Μια ζωή μίζερη γεμάτη στερήσεις, βία και απαγορεύσεις. Τα είχε σχεδιάσει όλα τέλεια ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί η πραγματικότητα πολλές φορές είναι πιο δραματική και από το πιο σκληρό σενάριο!

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

ΈΝΑΡΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

        Σάββατο στις 19:00΄ & 21.00΄

        Κυριακή στις 18:30΄

Διάρκεια: 50 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου 8€

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Βιβλιοχαρτοπωλείο Μωβ Κουκουβάγια & Θέατρο Actina & viva

link εισιτηρίων : https://www.viva.gr/tickets/theater/akonito-tis-trilogias-thilia/

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

Παραγωγή: Θέατρο Actina

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθσεία: Αθηνά Τσικνιά

Κείμενα & Μουσική: Χάρις Μέγα

Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Γιωτάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Νέτης – Αθηνά Τσικνιά

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ράδης

Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

video promo: Κωστής Εμμανουηλίδης

Το Θέατρο λειτουργεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου. 

ΘΕΑΤΡΟ ACTINA - Αθηνά Τσικνιά

Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8, Ιωάννινα, 45221

www.theatroactina.gr  / Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr  / tsika-tsika@hotmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / Facebook: Θέατρο Actina / Instagram: theatroactina

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, στις 12:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ : 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

 Tην εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343 του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα : «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 31 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.

 Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 3608/21.01.2022 (ΦΕΚ 155/21.01.2022 τεύχος Β'): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00.

 Την αρ. 6/22 Α.Δ.Σ. (62ΝΠΩ1Ω-ΗΙΓ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.31/167/14-01-22 (630ΞΩ1Ω-Β73)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων ως μέλη της Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 01η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Τρίτη- ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Υποβολή πρότασης με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου , Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου» στο ΠΑΑ 2014-2020- Μέτρο 4-Υπομέτρο 4.3- Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασηςσε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

2. Έγκριση 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΤΟΙΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ» αναδόχου ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.

3. Σχετικά με διαγραφή μισθωμάτων δημοτικού ακινήτου Κοινότητας Ιερομνήμης λόγω λύσης σύμβασης (Α.Δ.Σ. 143/21).

4. Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης εκ νέου του δημοτικού ακινήτου Ιερομνήμης για να λειτουργήσει ως ξενώνας – ΚΥΕ.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ 

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (31/01/2022 – 06/02/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (31 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/01/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 01/02/2022

Θεριακήσι - Κοπάνη - Βαρυάδες - Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/02/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/02/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/02/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/02/2022

Μεταμόρφωση - Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά-Ελαφότοπος-Αρίστη-Πάπιγκο-Μεσοβούνι-Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/01/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 01/02/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/02/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/02/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/02/2022

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/02/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΡΙΤΗ 01/02/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00- 01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/02/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/02/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/02/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/02/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/01/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 01/02/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/02/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/02/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 04/02/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/02/2022

Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας –Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/01/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα-Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι-Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 01/02/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/02/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/02/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι - Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/02/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/02/2022

Πολύδροσο-Πέντε Εκκλησιές-Πλακωτή-Πετροβίτσα-Ραβενή-Καλλιθέα-Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου

 


Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, ISOBOX-Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, ώρα 09:00

 


Την 31-01-2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2021 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2.      Έγκριση του από 27-01-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-01-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση Λαογραφικού Μουσείου Ελαφότοπου», προϋπολογισμού € 39.000,00 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση  ζημιών – Αντιστήριξη και προστασία πρανών στην Ι.Μ. Αγ. Νικάνορα Κόνιτσας», αναδόχου «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ».

4.      Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Δίκορφο – Άγιος Ιωάννης – σημείο πυρασφάλειας περιοχής», αναδόχου «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.».

5.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 30-06-2022.

6.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας», αναδόχου «ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε.», μέχρι την 13-06-2022.

ΕΡΤ3: «Το Αστέρι του Βορρά» – Ταινία μυστηρίου, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 22:00

 


 «Το Αστέρι του Βορρά»

Ταινία μυστηρίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 στις 22:00

Το Σάββατο βράδυ, στις 22:00, στην καθιερωμένη πια ζώνη ταινιών μυστηρίου, η ΕΡΤ3 θα προβάλει την δραματική γαλλική ταινία «Το αστέρι του βορρά/ L’ etoile du nord» του Pierre Granier-Deferre, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Georges Simenon.

Η ιδιοκτήτρια ενός μικρού πανδοχείου αποκτά φιλικές σχέσεις μ’ έναν από τους ενοίκους της, εντυπωσιασμένη από τις εξωτικές ιστορίες του απ’ την Αίγυπτο.

Δεν ξέρει όμως πως εκείνος ίσως είναι ο δολοφόνος του εραστή της κόρης της.

Στην ταινία που απέσπασε δύο βραβεία César, αυτό του καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου και του Β’ γυναικείου ρόλου στην Fanny Cottençon, πρωταγωνιστούν οι σπουδαίοι Simone Signoret και Philippe Noiret.

· Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX 14 μέρες μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για κλοπή από επιχείρηση σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για κλοπή που έγινε τον Μάιο του 2021 σχηματίστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, η κατηγορούμενη εμπλέκεται σε υπόθεση διάρρηξης επιχείρησης σε περιοχή της Πρέβεζας, από όπου αφαιρέθηκαν σωλήνες χαλκού αξίας 2.000 ευρώ ενώ προκλήθηκαν φθορές αξίας 3.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Αλλαγή φωνής: Θεαματικά αποτελέσματα δίνει επαναστατική μέθοδος με laser

 


Θεαματικά αποτελέσματα στην αλλαγή (λέπτυνση) φωνής προσφέρει η νέα ενδοσκοπική μέθοδο με τη χρήση CO2 laser, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου φωνητικής UEP50 που διεξήχθη στο Βελιγράδι τον Δεκέμβριο 2021.

Η νέα επαναστατική μέθοδος, χωρίς εξωτερικές τομές, είχε παρουσιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια στο 4th Laser Laryngeal & Airway Course στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από τον Ahmed Geneid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ελσίνκι.

Αφορά όσους έχουν μπάσα φωνή και δεν τους αρέσει αλλά και εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τη φωνή τους πριν ή μετά από την επέμβαση αλλαγής φύλλου.

«Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από διάσημους φωνίατρους, πιστοποιεί ότι η μέθοδος δίνει θεαματικά αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που εφαρμόζει την μέθοδο στην Ελλάδα.

Μάλιστα στο συνέδριο φωνητικής UEP50 που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ευρωπαϊκής ένωσης φωνιάτρων ο κύριος Αρτόπουλος, μαζί με τις συναδέλφους του από το τμήμα Ω.Ρ.Λ. του ΜΗΤΕΡΑ, παρουσίασε βίντεο με τις επεμβάσεις στην Ελλάδα.

Αξίζει να τονιστεί ότι το βίντεο είναι διαθέσιμο στη γνωστή πλατφόρμα Youtube.

«Πράγματι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και όσοι υποβάλλονται στην επέμβαση είναι ευχαριστημένοι» εξηγεί ο κύριος Αρτόπουλος.

Σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ. η αλλαγή - λέπτυνση της φωνής (διαφορά στον τόνο) επιτυγχάνεται με μια μόνο επέμβαση  και σπάνια χρειάζεται επανεπέμβαση.

«Η τεχνική απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις φωνοχειρουργικής και εμπειρία στην χρήση του LASER ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό και χωρίς επιπλοκές» συνεχίζει ο κ. Αρτόπουλος.