Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Pulse: Με 10,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ


Σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η ΝΔ έχει 10,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:
Νέα Δημοκρατία: 33,5%
ΣΥΡΙΖΑ:  23%
Χρυσή Αυγή: 7%
Κίνημα Αλλαγής: 7%
ΚΚΕ: 6%
Ένωση Κεντρώων: 2%
Ποτάμι: 1,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,5%
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην παράσταση νίκης με 57%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Γραφεία ενημέρωσης για το Κτηματολόγιο στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων


Τα γραφείο Κτηματογράφησης που λειτουργούν στα Ιωάννινα, η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας από τους πολίτες μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις Μονάδες Ενημέρωσης που λειτουργούν στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Μονάδες Ενημέρωσης:
· Βορείων Τζουμέρκων: πρώην Δημαρχείο Καστανοχωρίων, 1ος όροφος, Γραφείο 7, 44013, Καλέντζι, Tηλ: 6983087027
·  Δωδώνης: Δημαρχείο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, 45500, Αγία Κυριακή Θεριακησίου, Tηλ: 6985846153
·  Ζαγορίου: Κοινοτικό Κατάστημα (πρώην κοινοτικό γραφείο & ειρηνοδικείο), Ισόγειο,44010,Κήποι, Tηλ: 6985846185
·  Ζίτσας: Παλιό Δημαρχείο, Ισόγειο, "γραφείο εργατοτεχνικού προσωπικού", 44003, Ζίτσα, Τηλ:6983087032
·  Κόνιτσας: Κέντρο Πληροφόρησης, απέναντι από Δημαρχείο, 44100, Κόνιτσα, Τηλ: 6972021011
·   Μετσόβου: Οδός Πάσχου, κτίριο ΠΑΣ Μέτσοβο, απέναντι από ΤΑΜΠΑ, 44200, Μέτσοβο, Τηλ: 6970035698
·  Πωγωνίου: Δημαρχείο, Υπόγειο, 44004, Καλπάκι, Τηλ: 6972021029

Περισσότερα:

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δημήτρης Χατζής", στις 19:30


Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ σας εύχονται Χρόνια Πολλά και σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου στις 19:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δημήτρης Χατζής" (πρώην Σφαγεία). 

Οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς έψαλαν τα κάλαντα στο Δημαρχείο Καλπακίου


Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν σήμερα στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Γιούνη και στους υπαλλήλους του δημαρχείου Καλπακίου οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς.
Ο κ. Γιούνης ευχαρίστησε τόσο στους μαθητές όσο και τους καθηγητές του σχολείου για την επίσκεψη, τους ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και τους συνεχάρη για το έργο που επιτελείται στο εκκλησιαστικό λύκειο Βελλάς, με το οποίο ο Δήμος Πωγωνίου διατηρεί άριστη συνεργασία.

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, με τον πρόεδρο της παγκόσμιας διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, είχε σήμερα συνάντηση στο Γραφείο του με τον κ. Παναγιώτη Κατσαμπάνη, Ομοσπονδιακό Βουλευτή από την Αυστραλία και Πρόεδρο του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).
Ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε για θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το νομοθετικό πλαίσιο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που θα δοθεί σύντομα για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια για ψήφιση στη Βουλή.
Για το θέμα της ψήφου των ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση που είχε το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών  κ. Κώστα Πουλάκη, καθώς η επιτροπή θα ολοκληρώσει τη νομοθετική της πρόταση μέσα στο πρώτο μήνα του 2019. 
Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠαΔΕΕ, ότι με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού-ΓΓΑΕ (παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός διευθυντής της κ. Μιχάλης Κόκκινος) εκπονείται σχέδιο για τη σύσταση αντίστοιχου οργάνου με τη ΠαΔΕΕ, που θα αφορά στους εκλεγμένους ομογενείς σε Φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υφίσταται αντίστοιχη πρωτοβουλία, η οποία περιορίζεται μέσα στον χώρο της Ευρώπης.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Παιδικοί Σταθμοί Πωγωνίου Έτος 2018


Σήμερα επισκέφτηκα τους παιδικούς σταθμούς Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου με τους κυρίους Σταύρο Δόνο και Γιώργο Μάνη, δύο εκ των συνεργατών μου.
Πριν πολλούς μήνες η Δημοτική Αρχή επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα και μικρό αριθμό παιδιών ήθελε να κλείσει τη δομή Κεφαλοβρύσου.
Μετά από επίμονη παρέμβασή μου ο παιδικός σταθμός Κεφαλοβρύσου παρέμεινε ανοιχτός.

Όμως με την σημερινή επίσκεψή μας εγώ και οι συνεργάτες μου νιώσαμε πραγματικά άβολα.
Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Πέραν του χώρου που βρίσκονται τα παιδιά, στους υπόλοιπους χώρους του σταθμού το ψύχος ήταν αισθητό.
Σε περίπτωση που τα παιδάκια αυτά χρειαστούν τουαλέτα πρέπει να διασχίσουν παγωμένους διαδρόμους και να πάνε που;
Στην κατάψυξη;
Οι υπάλληλοι οι οποίοι καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες πρέπει να μαγειρεύουν ή να καθαρίζουν στο ψύχος;
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής με πόσα λίτρα πετρέλαιο θα μπορούσατε να θερμάνετε αυτό το χώρο;
Πόσο στοιχίζει να αντικαταστήσετε τα σπασμένα παράθυρα; 

Πόσα χρήματα θα στοιχίσει να βαφεί εξωτερικά το κτίριο;
Δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέσει χρήματα για αυτό τον σκοπό;
Αν σε αυτό το χώρο βρισκόταν τα παιδιά σας θα τα αφήνατε έτσι; Ή μήπως πρέπει να κλείσει ο παιδικός σταθμός Κεφαλοβρύσου και να μεταφερθούν τα παιδιά στο Καλπάκι; 
Άραγε αυτός είναι ο στόχος σας;
Στο Δελβινάκι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και εδώ θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, αφού θεωρώ ότι έχουν συντελέσει κατά πολύ στο να έχουμε ένα παιδικό σταθμό-κόσμημα για το Πωγώνι. Παρόλα αυτά κύριοι της Δημοτικής Αρχής, όταν σας ζητούν να επισκευάσετε τις σωληνώσεις με εμφανή τη διαρροή στο χώρο του μπάνιου και με το φόβο ατυχήματος, έχετε την υποχρέωση να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες ΧΘΕΣ.
Κλείνοντας θα ήθελα για ακόμα μία φορά να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους και στις δύο δομές που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιτελούν το έργο τους άψογα.
Συγχαρητήρια!

Νέα Εποχή για το Πωγώνι
Ο επικεφαλής
Δημήτρης Ντότης

Δήμος Πωγωνίου: Έως τις 19 Μαρτίου 2019 οι αίτησης ένταξης στο έργο "Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής


Ενημερώνουμε τους κατοίκους των Τ.Κ. Αργυροχωρίου, Κερασόβου, Κτισμάτων, Περιστερίου, Στρατίνιστας, Φαραγγίου, Χρυσόδουλης, Κάτω Λάβδανης, Δολού, Δρυμάδων και Πωγωνιανής ότι ξεκίνησε η Β’ φάση της διαδικασίας υλοποίησης του έργου: 
«Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» (Ν. 4563/2018, ΦΕΚ Α΄ 169), η οποία αφορά στην πιστοποίηση των ενδιαφερόμενων πολιτών ως δικαιούχων του έργου και στην ένταξή τους σε αυτό.
Ως εκ τούτου θα πρέπει έως τις 19 Μαρτίου 2019 να υποβάλλουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο (δια ζώσης, ταχυδρομικά, μέσω fax ή μέσω e-mail), στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε αυτό.
Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. 
Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών "COSMOTETVPACK") και η DIGEA  (με το πακέτο υπηρεσιών "DIGEAPACK").

Συνελήφθη 44χρονος στην Ιόνια Οδό, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (19-12-2018) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, ο 44χρονος κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 27, 33, 29 και 23 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε τo Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Εορταστικό μήνυμα του Αντιδημάρχου του Δήμου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου στο www.tzourlakos.gr


Εορταστικό μήνυμα του Αντιδημάρχου του  Δήμου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου στο www.tzourlakos.gr    

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων 14ης/18-12-2018 κατεπείγουσας συνεδρίασης Π.Σ.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις  δέκα οκτώ (18) του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.15, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο), συζήτησε το μοναδικό θέμα που έλαβε αριθμό απόφασης -69-  έτους 2018:
Θέμα μόνον: Έγκριση για την υποβολή πρότασης έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας με Ανάπτυξη της καινοτομίας και των ΤΠΕ», στην πρόσκληση 56/2018 με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία».
Περίληψη απόφασης: Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την υποβολή πρότασης έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας με Ανάπτυξη της καινοτομίας και των ΤΠΕ», στην πρόσκληση 56/2018 με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία», όπως υποβλήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, Δ/νση  Διαφάνειας και Ηλ. Διακυβέρνησης (αριθμ. απόφασης:14/69/18-12-2018).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου στις 21 και 22 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 π.μ.-4:00 μ.μ. και 5:30 μ.μ.-8:00 μ.μ., στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων


Αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες,
Με χαρά σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Κιβωτού του Κόσμου
Ηπείρου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες
10:00 π.μ.-4:00 μ.μ. και 5:30 μ.μ. - 8:00 μ.μ., στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, στην Πλατεία Δημοκρατίας, στα Ιωάννινα.
Ευελπιστούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι"

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από την  Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Μήνυμα Κώστα Κωνή, υποψήφιου βουλευτή Πρέβεζας με το Κίνημα Αλλαγής


Φίλες και φίλοι, Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι.
Με πρόταση της Νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Πρέβεζας και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΚΙΝ.ΑΛ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα μου ως βουλευτή στην Περιφέρεια Πρεβέζης.
Τους ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου έκαναν και υπόσχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω πάντα θιασώτης στην βασική αρχή ότι η μετοχή στα κοινά δεν είναι μονό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Με βάση αυτήν την παραδοχή αποδέχτηκα την ανακήρυξη μου ως υποψήφιου βουλευτή του Κινήματος, αποφασισμένος να δώσω σκληρό αγώνα για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα μέχρι τώρα.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μου.
Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που οφείλουμε να υπηρετούμε πιστά συμπυκνώνεται στη φράση: «Πρόβλημα που δεν αναγνωρίζεται δεν λύνεται».
Στο εθνικό επίπεδο το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα είναι οι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που διατρέχουν οριζοντίως και καθέτως τον δημόσιο βίο και αποτελούν τις τρύπες υφαρπαγής του εθνικού μας πλούτου προς τις βαθιές τσέπες μικρών και μεγάλων συμφερόντων. Ενός πλούτου που παράγεται με αγώνα, δυσκολίες και τεράστια εμπόδια και στερήσεις. Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό ως βασική αιτία που οδηγηθήκαμε στη χρεωκοπία θα συνεχίζουμε να διαιωνίζουμε τα αδιέξοδα μας ανακυκλώνοντας την κρίση.
Έχουμε χρέος όμως να αντιδράσουμε σε αυτή την παρακμή, να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε οπισθοδρομικές πρακτικές που μας κρατούν για χρόνια σε υστέρηση.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες.
Η Ν.Δ και ο Σύριζα οι δυο πρώην «αντιμνημονιακοί αγωνιστές» του αγανακτισμένων πλατειών του 2011, που εμφανίστηκαν ως απελευθερωτές του λαού μας με Ζάππειες αερολογίες και θαυματουργά προγράμματα της Θεσσαλονίκης και κατάργηση μνημονίων, απέδειξαν στην πράξη ότι όλα αυτά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προφάσεις εν αμαρτίαις για την υφαρπαγή απλώς της εξουσίας.
Ήρθε όμως η ώρα της μεγάλης αντίδρασης του λαού μας στην τεράστια σήψη και παρακμή που βιώνει ο τόπος μέσα στον παραλογισμό και την υποκρισία.

Αγοραφοβία: Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο!


Πάνω από το 1% του πληθυσμού ταλαιπωρείται από αγοραφοβία, μία αγχώδη διαταραχή που προκαλεί στο άτομο άρνηση να βρίσκεται σε δημόσιους χώρους, στους οποίους συνωστίζονται πολλά άτομα, νιώθοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διαφυγής. Σύμφωνα με μελέτες, το 67% των ασθενών, δηλαδή οι 2 στους 3, που πάσχουν από αγοραφοβία είναι γυναίκες.
Η διαταραχή αυτή μπορεί να εμφανιστεί απότομα ή να εγκατασταθεί σταδιακά. Τα συμπτώματα αρχίζουν εμφανίζονται συνήθως στο τέλος της εφηβείας ή μεταξύ 30 και 40 ετών. Πολύ συχνά συνδέεται, επίσης, με την εμφάνιση έντονου άγχους και κρίσεων πανικού.
“Αυτό που εξελίσσεται σε αγοραφοβία είναι η αρχική ανησυχία πως εάν ξανασυμβεί μία κρίση πανικού και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, το άτομο θα βρεθεί εκεί ανήμπορο και εκτεθειμένο ανάμεσα σε ξένους που θα το περιτριγυρίζουν και θα το “κοιτάζουν” με περιφρόνηση για την κατάστασή του”, τονίζει ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, BSc MSc (Health) University of Central Lancashire, μέλος της British Psychological Society, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr). “Μία ακόμη σκέψη που προκαλεί τρόμο” συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργίου, “είναι η σκέψη ότι τη δύσκολη στιγμή της κρίσης δεν θα υπάρχει κάποιο κατάλληλο πρόσωπο να βοηθήσει”.
Τα συνήθη συμπτώματα της κρίσης πανικού, όπως απελπισία, τρόμος, μούδιασμα, ναυτία, πόνος στην καρδιά και δυσκολία στην αναπνοή, μπορεί ενώπιον “ξένων ανθρώπων” να γίνουν τόσο έντονα, ώστε το άτομο να μην μπορεί καν να αναπνεύσει.