Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι Ηπειρώτες «ποτίζουν» το δέντρο της παράδοσης

Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα στη γιορτή, κοπής της «Πίτας του Ηπειρώτη»,στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 05-02-2012.

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

«Η παράδοση δεν είναι μια κούφια λέξη στο στόμα δασκάλου. Είναι το καταστάλαγμα σοφίας αιώνων. Για να μη χαθούμε ακουμπάμε στην παράδοση. Είναι δέντρο με βαθιές ρίζες και καθιερωμένες αξίες.»
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αυτή την παράδοση, αυτές τις αξίες κι αυτές τις ρίζες καλούμαστε να τιμήσουμε στις 5 Φεβρουαρίου στην πανηγυρική εκδήλωση κοπής της «Πίτας του Ηπειρώτη» που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο Αττικής.
Σύσσωμοι οι απόδημοι Ηπειρώτες καλούνται ν΄αγκαλιάσουν την εκδήλωση, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα χρόνια, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως στα δύσκολα φαίνονται.
Για να δουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους, τους συγγενείς, τους χωριανούς, τους συμπατριώτες που συμμετέχουν στα δεκάδες χορευτικά που λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση, στριφογυρίζοντας τα βήματά τους σε ήχους, ρυθμούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ηπείρου.
Να παραβρεθούν στο μεγάλο πατριωτικό αντάμωμα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη δραστήρια Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με στόχο τη σφυρηλάτηση της ενότητας των απανταχού Ηπειρωτών, τη σύσφιγξη των σχέσεων, τη συνεργασία και την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων, των χορών, των τραγουδιών, του προαιώνιου πολιτισμού τους, ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες καλούνται να δώσουν βροντερό «παρών», ενισχύοντας με την παρουσία τους το έργο της «μητέρας» Πανηπειρωτικής που δίνει καθημερινές μάχες για το κοινό καλό, την πρόοδο και ευημερία όλων των συμπατριωτών.
Επιδιώκοντας με παραστάσεις, παρεμβάσεις, υπομνήματα, κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις τη λύση κάθε προβλήματος που απασχολεί τους απανταχού απόδημους Ηπειρώτες.
Την Πανηπειρωτική που συμπαραστέκεται σε όλες τις αδελφότητες, τους συλλόγους και τα σωματεία που υπάγονται σ΄ αυτήν, ενισχύει τις δραστηριότητές τους, -προωθεί την ενότητα και τη συμμετοχή στα κοινά.
Ενισχύει τις προσπάθειες της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης και παρεμβαίνει σε υπηρεσίες για θέματα που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση από την πολιτεία.
Η Πανηπειρωτική έχει αποδείξει πως βρίσκεται πάνω από όλα και από όλους: κόμματα, παρατάξεις, συμφέροντα και πως ενεργεί αποκλειστικά και μόνο για το καλό των συμπατριωτών.
Το έχει αποδείξει με το σχηματισμό διαπαραταξιακών προεδρείων, με τη συμπαράστασή της προς όλα τα σωματεία.
Ακόμα και προς αυτά που δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις δυσχεραίνοντας τοιουτοτρόπως το έργο της.
Το έχει αποδείξει με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε πόλεις της χώρας μας όπου υπάρχουν ηπειρώτικοι σύλλογοι, αγκαλιάζοντας τους απανταχού της γης συμπατριώτες μας, αν και οι διοικήσεις τους την αγνοούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιδιώκοντας αποκλειστικά προσωπικό όφελος, προβολή και δόξα χωρίς στην ουσία να προσφέρουν τίποτα στο κοινό όραμα των απόδημων Ηπειρωτών.
Αντιθέτως καρπώνονται χορηγίες από μυστικά κρατικά κονδύλια, υπουργεία, Περιφέρειες, νομαρχιακές και δημοτικές αυτοδιοικήσεις, ιδιώτες χορηγούς. Και όλα αυτά χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Οι καιροί σίγουρα ου μενετοί. Αλλά οι Ηπειρώτες στα δύσκολα φαίνονται. Φάνηκαν στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, στο ηρωικό έπος του ΄40, όταν έκτιζαν και στόλιζαν με περίφημα κτίρια την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, όταν στήριζαν την Παιδεία.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις όποιες προσωπικές πικρίες και τις μεμψιμοιρίες, ας σταθούμε στο πλευρό της και ας ενισχύσουμε το έργο της.
Κι αυτό θα γίνει αν πρωτίστως αγκαλιάσουμε και πυκνώσουμε τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία αποδήμων που έχουν αποδεκατιστεί από μέλη, φέρουμε κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά μας νουθετώντας τα στα ήθη, έθιμα και την παράδοση του τόπου μας και παραχωρώντας τους τις θέσεις μας στις διοικήσεις των συλλόγων μας, μπολιάζοντάς τα με νέο αίμα, νέες ιδέες, νέες δυνάμεις. Χρίζοντάς τους παράλληλα διαδόχους στις διοικήσεις και το έργο της Πανηπειρωτικής.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μέλη των εκάστοτε διοικήσεων της Συνομοσπονδίας μας είναι δικοί μας άνθρωποι, αφού είναι εκπρόσωποι αδελφοτήτων και συλλόγων μας. Και όταν αβασάνιστα κατευθύνομε τα βέλη μας προς αυτούς τα στρέφουμε και εναντίον μας, αφού τους έχουμε επιλέξει και εκλέξει.
Κι επειδή απ΄ έξω απ΄ το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε, ας προσέλθουμε στο χορευτικό πανόραμα που διοργανώνει η Πανηπειρωτική με πολύ αγάπη για τον τόπο, τους ανθρώπους του και την παράδοση.
Εκεί από τις 10 το πρωί θα έχετε την ευκαιρία ν΄απολαύσετε ήχους και ρυθμούς από τις κομπανίες των «Λαλητάδων», Ηλ. Πλαστήρα, Ν. Φιλιππίδη, Κ. Βέρδη και Λ. Γκιόκα.
Και φυσικά να χειροκροτήσετε μικρούς και μεγάλους, λεβεντόκορμους γιούς και λυγερόκορμες κόρες σε παραδοσιακούς χορούς.
Όσο για τη σπουδαιότητα της παρουσίας σας στην εκδήλωση σας μεταφέρω λίγα ακόμη λόγια του κορυφαίου Ηπειρώτη φωτογράφου της Αντίστασης και της υπαίθρου Κώστα Μπαλάφα που σταχυολόγησα από συνέντευξή του που παραχώρησε στον πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Τζουμέρκων Κώστα Μαργώνη στις 8 Σεπτεμβρίου 2006 και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2011 της εφημερίδας «Το Βουργαρέλι».
«Παράδοση και τραγούδι τα καλύτερά μας όπλα», «χωρίς όπλα μπορεί να πολεμήσαμε, αλλά χωρίς τραγούδια ποτέ», «να μην αφήσουμε τη γενιά μας, τις επόμενες γενιές να ορφανέψουν από την παράδοση».
Αυτά και καλή διασκέδαση, γιατί μπορεί να μας έκλεψαν τα όνειρά μας, ας μην τους αφήσουμε να μας κλέψουν και τις ζωές μας.

Με «αντίποινα» απειλεί την ΑΤΕ ο Δήμος Πωγωνίου

Ομόφωνη είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, να ζητήσει από την Αγροτική Τράπεζα να μην υλοποιήσει την πρόσφατη απόφασή της, σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Παρακάλαμο και σε δεύτερη φάση στο Δελβινάκι.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Πωγωνίου το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει με την επιστροφή στο προσκήνιο της απόφασης της ΑΤΕ να δημιουργήσει ένα κεντρικό κατάστημα στο Καλπάκι, κλείνοντας τα υποκαταστήματα σε Παρακάλαμο και Δελβινάκι και αποδυναμώνοντας το υποκατάστημα της Κόνιτσας.
Η πρόθεση της ΑΤΕ έγινε γνωστή από τις αρχές του 2011 όμως στην πορεία και λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν, δεν προχώρησε. Αντιθέτως όμως στο τέλος Δεκεμβρίου έγινε γνωστή η απόφαση της Τράπεζας, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη, παρουσία και δεκάδων πολιτών εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην προοπτική αυτή και εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο να έρθει σε επαφή με την κεντρική διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, τότε η απόφαση του Σώματος όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης είναι να διακοπεί η συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με την Αγροτική, ενώ και οι πολίτες θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
«Η Αγροτική έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στήριξης του εισοδήματος της περιοχής και είναι δεμένη ιστορικά με τους αγρότες. Εάν η διοίκηση της ΑΤΕ επιμείνει στην απόφαση ο Δήμος Πωγωνίου θα διακόψει τη συνεργασία που έχει μαζί της, ενώ και οι δημότες θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Πιστεύω πάντως ότι θα βρεθεί ενδιάμεση λύση και θα ανακληθεί η απόφαση», σημείωσε.


Συζητήσεις για την ΕΟΖ
Σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί στο μεταξύ η προοπτική δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην παραμεθόριο περιοχή σύμφωνα και με την σχετική πρόταση του ΕΒΕΑ πριν από λίγες ημέρες.
Η περιοχή δεν βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο μιας αντίστοιχης πρότασης και προοπτικής, φαίνεται όμως ότι είναι η πρώτη φορά που το θεσμικό πλαίσιο είναι περισσότερο ολοκληρωμένο, παρέχοντας τις δυνατότητες υλοποίησης της προοπτικής αυτής.
«Βρισκόμαστε σε επαφή με τους φορείς της Θράκης, όπου έχουν γίνει περισσότερα βήματα και σε συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Καχριμάνη θα δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το αίτημα, που δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας εδώ και πολλά χρόνια μιλούσε για ζώνες ελεύθερου εμπορίου στα σύνορα. Δεν μιλάμε σήμερα για το ίδιο πράγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τη δυνατότητα αναπτυξιακών προοπτικών», σημείωσε ο κ. Καψάλης.


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Παράταση μέχρι την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, καθώς και η θέση των οχημάτων σε ακινησία.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την σύνδεση με την περιοχή Μαυροματίου

Αναφορικά με το θέμα, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο: «Η Εγνατία οδός θα φθάσει τελικά μέχρι το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας;», στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων» - που περιλαμβάνει δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γρ. Τζοβάρα - και το οποίο αναπαρήχθη από άλλα Μέσα Ενημέρωσης της Ηπείρου, γίνονται γνωστά τα εξής:
Η Περιφερειακή Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε ξεκινήσει επαφές με τη διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να κάνει δεκτή την πρόταση για την εκπόνηση της μελέτης και έτσι προχώρησε στη σύνταξη σχεδίου προγραμματικής σύμβασης, το οποίο έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική οικονομική εκκρεμότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί: Αφορά την αξίωση της Εταιρίας, να αναλάβει την ευθύνη η Περιφέρεια για τη διάθεση των 50 εκατομμύριων ευρώ που απαιτούνται- κατ΄ εκτίμηση - για την κατασκευή του οδικού άξονα.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει ενημερώσει την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ότι σήμερα υπάρχει διαθέσιμο μόνο το ποσό των 3.000.000 για την εκπόνηση της μελέτης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Έργων, (που σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης είναι εξαιρετικό αμφίβολο αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει), και ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για το έργο, χρήματα που πρέπει να ζητήσει η ίδια από το Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών, στο οποίο υπάγεται.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης.
Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί επίσης ότι το έργο δεν έχει περιληφθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, καθώς ανήκει στην κατηγορία των έργων «Ενίσχυσης προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Αυτά έχουν αναφερθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο κ. Γρ. Τζοβάρας, μπορεί να μην τα έχει κατανοήσει, ωστόσο αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να μιλά για «ανακολουθίες κλπ» του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής που συστηματικά και αθόρυβα εργάζεται για την προώθηση του έργου, το οποίο δεν προσφέρεται για ασκήσεις μικροπολιτικής.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει ότι, θα κόψει την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί, στα γραφεία του, Αγνώστων Μαρτύρων 66 Νέα Σμύρνη. Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι να παραστούν οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου των περιοχών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Κοιτάζει Ελλάδα ο Παπαδόπουλος

Aναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Θέλτα, αφού δεν υπολογίζεται.



Το ενδιαφέρον αρκετών «μικρομεσαίων» ομάδων της Σούπερ Λίγκας έχει τραβήξει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με όσα γράφει η SportDay.
Ο 30χρονος επιθετικός αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Θέλτα, αφού δεν υπολογίζεται από τον Πάκο Ερέρα.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας φορ βρίσκεται στο «στόχαστρο» του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο υπήρχε προφορική συμφωνία, και του Λεβαδειακό.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του.
Τη φετινή σεζόν ο «Παπ» δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο ματς, αφού ήταν στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού της Θέλτα.


ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα στα νοικοκυριά που χρωστάνε


"Έρχονται" διακοπές ηλεκτροδότησης ... για το χαράτσι!
Προς το παρόν οι διακοπές αφορούν μόνο σε νοικοκυριά που έχουν για μήνες απλήρωτους μεγάλους λογαριασμούς, ωστόσο, ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να πάρουν σειρά και όσοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.

"Σύντομα, όμως, θα αρχίσει να ισχύει κι αυτό και εφόσον προβλέπεται από το νόμο, η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρανομήσει" δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Κ. Στεργιώτης στο Mega.

Ανάστατοι και οργισμένοι

Γράφει ο Μανούρης Παναγιώτης

Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του ΄Ανω Ρου Καλαμά, με την απόφαση της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας για μεταφορά του καταστήματος Παρακαλάμου, παρότι αυτό είναι κερδοφόρο και λειτουργεί με επιτυχία επί δεκαετίες.
Θεωρούν ότι η απόφαση αυτή αποτελεί καταπάτηση της καλής συνεργασίας που είχαν μέχρι πρότινος με την ΑΤΕ την οποία και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις καθ'όλη την διάρκεια λειτουργίας του υποκαταστήματος και έρχεται σε συνέχεια με προηγούμενη απόφαση αποκλειστικής δυνατότητας χορήγησης δανείων μόνο στο κατάστημα Δελβινακίου, κάτι που προκάλεσε ταλαιπωρία σε μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.
Ελπίζουν δε, ότι μετά την έντονη αντίδραση του συνόλου των Φορέων της περιοχής και ιδιαίτερα της δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου, καθώς και μετά τις παρεμβάσεις των βουλευτών και του Περιφερειάρχη, η απόφαση μεταφοράς θα ανακληθεί οριστικά.

ΔΝΤ: Οχι στο κόψιμο των δώρων, ¨μαχαίρι¨ στις αμοιβές στις ΔΕΚΟ

Το ΔΝΤ δεν απαιτεί να περικοπούν ή να καταργηθούν οι 13ος και 14ος μισθοί, αλλά να περικοπούν μισθοί και επιδόματα στις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του θα αναμένει την ολοκλήρωση των συζητήσεων και το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση με τα συνδικάτα και –όπως τονίστηκε- «θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν αυτοί που ονομάζει κοινωνικούς εταίρους στην Ελλάδα».

Στο ΔΝΤ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι αποφεύγουν να εμπλέκονται σε θέματα του ιδιωτικού τομέα και προσθέτουν ότι η ειδικότητα του είναι ο δημόσιος τομέας.
«Έχουμε μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και πόσο κάποια στοιχεία στη δομή του (κράτους) αποτελούν τροχοπέδη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και (είπαμε) ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας, οπότε κάτι πρέπει να συμβεί σε αυτό το μέτωπο (όπως και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών -δεν είναι όλα θέματα που αφορούν την εργασία αυτή καθ' αυτή) . Στο πλαίσιο αυτό, και συγκεκριμένα για τον 13ο και τον 14ο μισθούς, «η αίσθηση του ΔΝΤ είναι ότι αυτή είναι μια πτυχή της ελληνικής αγοράς εργασίας, που είναι διαφορετική από τις προσεγγίσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, παράλληλα με άλλες δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας».
Αντίθετα, το Ταμείο έχει την άποψη για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές «για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ». Οι πηγές αναφέρθηκαν ειδικά σε περικοπές μισθών και επιδομάτων και τόνισαν πως «μόνο με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνουν ανταγωνιστικές και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις τριών (3) ατόμων για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (11.01.2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31, 30 και 25 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι δυο ημεδαποί δράστες καθότι στη κατοχή του 30χρονου βρέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ηρωίνης βάρους (1,4) γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί πριν λίγη ώρα από τον 31χρονο.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος είχε προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Στην κατοχή του 25χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε (52) γραμμάρια ηρωίνης
μία (1) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων ενενήντα (990) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο (2) ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (11.01.2012) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 23 ετών καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού, ποσότητα κάνναβης βάρους (0,56) γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας που διενεργεί την προανάκριση .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 18,2% η ανεργίας τον Οκτώβριο

18,7% η ανεργία στην Ήπειρο!

Σε 18,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.382.356 άτομα.
Παράλληλα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 7,0%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 0,4%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 5,3%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (μείωση 1,3%).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συλλήψεις δύο (2) ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (11.01.2012) το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 20χρονος, βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου (0,3) γραμμάρια ηρωίνης ενώ στην κατοχή του δεύτερου (3,5) γραμμάρια ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Μετά τη λήξη το τέλος θα πληρώνεται διπλό!


Λήγει σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ή να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα ειδικά σήματα θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, και όχι από τις τράπεζες.
Μετά τη λήξη το τέλος θα πληρώνεται διπλό.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Αδελφότητα Σκούπας Άρτας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012