Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μαθητές κατέλαβαν το δημαρχείο

Κύριο αίτημά τους η δωρεάν παιδεία.



Το δημαρχείο της Ηγουμενίτσας κατέλαβαν μαθητές του Γυμνασίου της Ν. Σελεύκειας με κύρια συνθήματα:
«Δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά» και «Λεφτά στην Παιδεία».
Οι μαθητές παρέμειναν για περίπου δύο ώρες στην είσοδο του δημαρχείου, όπου ανάρτησαν δύο πανό, και στη συνέχει αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ: Διοργανώνει εκδήλωση αναβίωσης παραδοσιακής απόσταξης τσίπουρου, στο οίκημα του συλλόγου, Παναγίας Γρηγορούσας και Αλαμάνας στο Ζεφύρι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7.30' το βράδυ

Για άλλη μιά φορά, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωση αναβίωσης της παραδοσιακής απόσταξης τσίπουρου κατά το Ηπειρώτικο τελετουργικό, με την επωνυμία ''τσίπουρα 2011'', στο οίκημα του, Παναγίας Γρηγορούσας και Αλαμάνας στο Ζεφύρι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7.30' το βράδυ.

Παράλληλα με την διαδικασία σπόσταξης, τους παρευρισκόμενους, θα διασκεδάσει και θα γλεντήσει Ηπειρώτικη μουσική ζυγιά, που απαρτίζεται από καταξιωμένους Ηπειρώτες μουσικούς και τραγουδιστές και που θα παίξει παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου, ειδικά για την περίπτωση, αλλά και για το γλέντι, θα χορεύσουν δε χορευτικά Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αθηναικής αποδημίας και θα παρασχεθούν εκτός από το ζεστό και παρασκευασμένο εκείνη την στιγμή τσιπουράκι, που δεν πίνεται ξηροσφύρι, πλούσια εδέσματα κατασκευασμένα από τις γυναίκες του Συλλόγου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στις ευρύχωρες εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου, του Δημοτικού διαμερίσματος Ζεφυρίου, του Δήμου Φυλής, που απέχει ελάχιστα από το οίκημα του Συλλόγου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η αγωνιστική)
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΖΩΟΔΟΧΟΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2 - 1
ΝΗΣΙ  -  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2  -  2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6η αγωνιστική)

1.Κόντσικα: 18
2. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 14
3. Σταυράκι: 13
4. Πρωτόπαπα: 13
5. Α.Ε. Καμποχωρίων: 13
6. Ραφταναίοι: 12
7. Πωγωνάτος: 10
8. Περίβλεπτος: 9
9. Ασβεστοχώρι: 9
10. Ζωοδόχος: 5
11. Αγία Μαρίνα: 7
12. Καρυές: 6
13. Πανφρουριακός: 6
14. Αμφιθέα: 3
15. Α.Ε. Ρίζα: 4
16. Νησί: 4
17. Αμπελόκηποι: 3
18. Πεντέλης: 0

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση για το αιολικό στον Κασσιδιάρη

Τη Δευτέρα το απόγευμα στην Κληματιά.



Έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, αφού μετά την έγκριση της Περιφέρειας για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 16 MW, που βρίσκεται στη θέση «Ζυγαριά», των Καλλικρατικών Δήμων Σουλίου και Ζίτσας (πρώην Δ. Παραμυθιάς και Μολοσσών)»,ο Δήμος Ζίτσας οργανώνει συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα με σκοπό να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το αιολικό πάρκο με την ονομασία «Κασσιδιάρης 1».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος καλεί όλους τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αετόπετρας, Φωτεινού, Δεσποτικού, Γρανιτσοπούλας, Ριζού, Βρυσούλας, Εκκλησοχωρίου, Γκρίμποβου, Βουτσαρά, Καλοχωρίου, Δελβινακοπούλου, Κοκκινοχώματος, Λευκοθέας, Κληματιάς, Παλιουρής, Σουλοπούλου, Ράϊκου, Βασιλοπούλου, Δαφνόφυτου, Λιθίνου, Καρίτσας, Ζίτσας και Πρωτόπαππας να παρευρεθούν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Μαρμάρου της Κληματιάς, όπου θα γίνει Ενημέρωση, συζήτηση και διατύπωση απόψεων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού πάρκου «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 1» αλλά και γενικότερα για τα Αιολικά Πάρκα.
Ο Δήμος καλεί επίσης όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, να συμμετάσχουν ενεργά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενημέρωση των κατοίκων.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο δήμο Ζίτσας έχει αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση, κυρίως με την παράταξη του Χρυσόστομου Βούζα.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Δ. Ρογκότης από την πλευρά του επιμένει ότι ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επενδυτικών προτάσεων που θα αποφέρουν έσοδα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τα οικονομικά του κράτους, ενώ από την άλλη ο κ. Βούζας, προτάσσει περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα τα όποια όπως υποστήριζε κρύβονται πίσω από τις αιτήσεις για άδειοδότηση αιολικών πάρκων, κατηγορώντας το Δήμο ότι αποκρύπτει την πραγματική αλήθεια από τους πολίτες για τις συνέπειες που θα υποστεί το φυσικό τοπίο στις περιοχές όπου έχουν εγκριθεί οι μελέτες για την κατασκευή τέτοιων πάρκων, ενώ επισημαίνει πως τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον δήμο και την τοπική κοινωνία θα είναι ελάχιστα και πάντως όχι τέτοια που να δικαιολογούν τη θετική ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στις επιχειρηματικές κινήσεις ιδιωτικών εταιριών.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΙΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σε επόμενη φάση της εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας θα συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς


Σε επόμενη φάση θέτει η κυβέρνηση την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα έχει ολοκληρώσει την αποτίμηση για τον αριθμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών το Μάρτιο και στη συνέχεια θα εξετάσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.


«Πρώτος στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία» έχει δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου στην «ΗτΣ», προσθέτοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις που απαντούν «σε χρόνιες στρεβλώσεις και ανισοκατανομές προσωπικού σε όλη τη χώρα».
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, όπου υπάρχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:


Μετακινούνται εκπαιδευτικοί σε άλλο σχολείο ή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Για παράδειγμα, οι καθηγητές σε ειδικότητες των αγγλικών ή της γυμναστικής μετακινούνται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια.
Γίνεται δεύτερη ανάθεση συναφούς μαθήματος (π.χ. ένας φιλόλογος ξένης γλώσσας να διδάσκει ιστορία ή άλλο μάθημα).
Μετακινούνται υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε άλλους φορείς, π.χ. της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου μπορούν να προσφέρουν.
Ήδη, η υφυπουργός έχει δηλώσει ότι οι υπεράριθμοι γυμναστές μπορούν να διατεθούν στους δήμους για δράσεις μαζικής άθλησης.

ΚΑΚΑΒΙΑ: Σύλληψη 30χρονου Αλβανού για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος Αλβανός, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές για απόπειρα κλοπής, σύσταση συμμορίας και παράνομη οπλοχρησία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Μοίρασε "μεζεδάκια" ποτισμένα με δηλητήριο σε 15 ζώα

Ο απάνθρωπος κάτοικος του Νεοχωρίου αναζητείται από την Αστυνομία.

Ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την περιοχή του Νεοχωρίου έχει εξαπολύσει η Αστυνομία μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων, για να εντοπίσει έναν απάνθρωπο κάτοικο της περιοχής που σκόρπισε τον θάνατο στα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε μια φιλόζωη γυναίκα.
Ο αδίστακτος δολοφόνος, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι βοσκός, είχε το θράσος να μπει στον περιφραγμένο χώρο όπου η γυναίκα φιλοξενούσε τα άτυχα αδέσποτα και να τους μοιράσει «μεζεδάκια» ποτισμένα σε δηλητήριο!

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που κλήθηκε να βοηθήσει τα δύσμοιρα τετράποδα, είχε χρησιμοποιήσει παραθείο για να τα εξοντώσει και μάλιστα είχε αφήσει φεύγοντας την σακούλα με το επικίνδυνο φυτοφάρμακο! Συνολικά, 15 αδέσποτα σκυλιά βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε φρικτούς πόνους από την απάνθρωπη ενέργεια του δράστη.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΣΕΚ: Να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των οργανώσεων και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και την πρόσληψη συμβούλου από την Αγροτική Τράπεζα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής της στην εταιρεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος δήλωσε σχετικά:
«Ως συνδικαλιστική οργάνωση αυτό που εξακολουθούμε να ζητάμε είναι η απόδοση των μετοχών στις ΕΑΣ που συμμετέχουν στη ΔΩΔΩΝΗ στην ονομαστική τους αξία, όπως ορίζει το Καταστατικό της εταιρείας. Επιμένουμε σ’ αυτή τη θέση, καθώς οι συνεταιρισμοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διαχειριστούν και να κάνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις και στον τομέα της κτηνοτροφίας. Τα παραδείγματα επιτυχημένων συνεταιριστικών επιχειρήσεων είναι πολλά».



"Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, συνεπώς, καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να τηρήσουν το Καταστατικό της εταιρείας, για να δικαιωθεί ο αγώνας και να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων αφού πάνω στον ιδρώτα και την παραγωγή τους αυτή στήθηκε και αναπτύχθηκε", επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση 35,1% στις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων το 9μηνο

Πτώση 35,1% σημείωσαν οι νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 102.788 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού).
Επίσης η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 41.606, έναντι 52.292 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 20,4%.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε.


Αντικείμενο της συζήτησης, που είχε μαζί τους, παρουσία του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Διπλωματικού του Συμβούλου κ. Άγγελου Υψηλάντη, ήταν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις, που αφορούν στην πορεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους εκπροσώπους της μειονότητας να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις τους με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στον παρόντα και τον μέλλοντα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι η κάθε ενέργεια πρέπει να ζυγίζεται με απόλυτη προσοχή, να σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά και να αξιολογούνται όλες οι καταστάσεις, για να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση το καλύτερο για τους Βορειοηπειρώτες αποτέλεσμα.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ακόμη ότι η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από τον απόλυτο σεβασμό όλων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η οποία αποτελεί την καλύτερη «γέφυρα» φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Αλβανικού Λαού.

ΕΦΕΤ: Απέσυρε φυσικό μεταλλικό νερό από την Ήπειρο


Ανιχνεύτηκαν βρωμικά ιόντα.



Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην απόσυρση του φυσικού μεταλλικού νερού με εμπορική επωνυμία «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» 1,5 lt, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε. - EUROWATERLAND» στην Άρτα.
Στο νερό ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος, ενώ παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των αριθμών παρτίδων του παραχθέντος προϊόντος.

Αλβανικά βιβλία εμφανίζουν την Αλβανία μέχρι το Αγρίνιο

Σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται το ανιστόρητο περιεχόμενο σχολικών βιβλίων στην Αλβανία, τα οποία μεταξύ άλλων εμφανίζουν τη γειτονική χώρα να εκτείνεται έως το Αγρίνιο και παρουσιάζουν τους Έλληνες ως «αιμοσταγείς», που προέβησαν σε εθνοκάθαρση εναντίον των Τσάμηδων.

Μιλώντας στο www.newsbomb.gr, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αν και χαρακτήρισε υπαρκτό το θέμα του αλυτρωτικού περιεχομένου των βιβλίων αυτών,περιορίστηκε να αναφέρει πως συζητείται μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.
Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε, πως το ζήτημα συζητείται σε ειδική επιτροπή, που έχουν συστήσει οι δυο χώρες. «Είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε από κοινού με την Αλβανική πλευρά», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Μειώσεις έως και 50% στο μισθό 100.000 υπαλλήλων

Στον πάγο μπαίνουν οι μισθοί για την πλειοψηφία των υπαλλήλων όπως προβλέπει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Ελάχιστη θα είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, που θα φτάσει τα 780.
Πάντως οι νεοεισερχόμενοι αναμένεται να χάσουν, καθώς καταργείται η προσωπική διαφορά.

Από την άλλη οι υπάλληλοι με πολλά επιδόματα θα δουν το μισθό τους να μειώνεται σχεδόν στο μισό.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Έθνος", αν και παρατηρούνται αυξήσεις από 7% έως και 40% στους βασικούς μισθούς, το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνει μείωση των συνολικών αποδοχών περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
                          ΥΕ          ΔΕ        ΤΕ             ΠΕ
ΒΑΘΜΟΣ              -              -       1.992         2.096
Β:                         -         1.497    1.811          1.906
Γ:                     1.134      1.248    1.509          1.588
Δ:                       986       1.085    1.312          1.381
Ε:                       858          943    1.141          1.201
ΣΤ:                     780         858     1.037          1.092
ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Επίδομα                     Ποσό
Επικίνδυνης/ανθυγιεινής εργασίας: 150
Παραμεθόριων περιοχών 100
Αδειας/εορτών: 1.000
Οικογενειακή παροχή: 35
Θέσης/βαθμό
Γενικός διευθυντής: 700
Διευθυντής: 400
Τμηματάρχης: 250
Προϊστάμενος: 60


Στο σχέδιο νόμου, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού έπειτα από αξιολόγηση, ενώ τίθεται πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ τον μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.
Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται για "ενιαίο" μισθολόγιο, αφού δεν εξισώνονται πλήρως οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά για "νέο" μισθολόγιο, το οποίο κατανέμει τις αμοιβές με δικαιοσύνη συνδέοντας τον μισθό με τη βαθμολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο κατατίθεται στη Βουλή τη Πέμπτη.

Το επίκαιρο αγγούρι

Δυό μπόγοι όλο κρέας
πούχουν άδειο το κεφάλι
έχουν φθάσει την Ελλάδα
νάχει αυτό το "μαύρο χάλι"


Πάγκαλος και Βενιζέλος
μας τα σκάτωσαν στο τέλος!
μας δουλεύουνε "ψιλό γαζί"
πως τα φάγαμε όουλοι μαζί!
αυτό το πράσινο αγγούρι
πούνε φύση απο γαϊδούρι!


Αυτοί το τρώνε με μεράκι
με πηρούνι κι΄αλατάκι,
έτσι για να δροσιστούνε!
και στους άλλους που χρωστάνε
και τα χρέη τους φουσκώνουν
με το ζόρι τους το χώνουν
κι΄άστους πια να ζοριστούνε.


Αυτό το έρμο το αγγούρι

το χουφτιάζαμε για γούρι
αυτοί το τρώνε μεζεδάκι στο ρακί
και σε μας για να το βάλουν
μας πήραν το βρακί.

Όσα και να υπομένεις
μην τους πείς το σπίτι όπου μένεις
οτι αυτό είναι δικό σου!
γιατί.. αυτό το έρμο το αγγούρι
θα στο φτάσουνε στον αφαλό σου.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ - ΜΑΖΑΡΑΚΙ

ΔΩΔΩΝΗ: "Κινητικότητα" για την τήρηση του Καταστατικού ζητούν εκ νέου οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου

Τις επόμενες ενέργειές τους αποφάσισαν το μεσημέρι της Τρίτης, σε συγκέντρωσή τους, οι ΕΑΣ και οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου, οι οποίοι με ψήφισμά τους θα προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους φορείς όλης της περιοχής.
Βασικό και πάγιο αίτημα, η τήρηση του Καταστατικού.
Από την πλευρά της Αγροτικής διά του διοικητή της, Θεόδωρου Πανταλάκη έχει στείλει τελεσίγραφο προς τους προέδρους των ΕΑΣ της Ηπείρου ότι με την πρόσληψη οικονομοτεχνικού συμβούλου, που ανακοινώθηκε την Δευτέρα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το διεθνή διαγωνισμό σχετικά με την πώληση του "πακέτου" των μετοχών της τράπεζας.
Επί της ουσίας, οι Ενώσεις αμφισβητούν την απόφαση της ΑΤΕ να πωλήσει σε τρίτο επενδυτή που δεν έχει παρουσία στο υφιστάμενο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
Η αντίρρησή τους, θυμίζουμε, εδράζεται στο άρθρο 8 του καταστατικού, που προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς.
Τήρηση του Καταστατικού ζητούν οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, με σχετικό τους ψήφισμα έπειτα από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης.
Τέλος, θυμίζουμε, ότι το Εφετείο Ιωαννίνων πρόσφατα απέρριψε τις αγωγές των Ενώσεων για αντικαταστατική και παράνομη εξαγορά μετοχών από την ΑΤΕ.
Οι Ενώσεις ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν έκλεισε νομικά το θέμα, καθώς το Εφετείο δεν εξέτασε την ουσία και είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο.

Απεργιακό λουκέτο σήμερα σε δημόσιο και ΔΕΚΟ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ αντιδρώντας στα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα και την εργασιακή εφεδρεία.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια στις 10:30.
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού καθώς όλο το 24ωρο απεργούν οι σιδηροδρομικοί. Κατά τα άλλα:
-Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα
-Για μία ώρα, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί θα κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο τραμ
-Το μετρό θα κινηθεί κανονικά


Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις καθώς απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.


Απεργούν επίσης:
-Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία, εφορίες
-Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
-Δάσκαλοι και καθηγητές και διδάσκοντες στα ΤΕΙ
-Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι
-Εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση
-Οι Υπάλληλοι Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών
- Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κέρκυρας
-Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον»: Έφτασαν τις 42.000 οι αιτήσεις χρηματοδότησης

Πάνω από 42.000 αιτήσεις χρηματοδότησης έχουν κατατεθεί στις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε άρχισε να «τρέχει» το πρόγραμμα και έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Από αυτές περισσότερες από 20.500 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα 6.039.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Bελτίωση οδού προς Ματσούκι


Το ποσό των 100.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την βελτίωση της οδού προς το Ματσούκι.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε όπως η το έργο εκτελεστεί με μέριμνα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, βάσει προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τον Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/