Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έως τέλος Οκτωβρίου η «Δωδώνη» υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς

Εντάσσεται στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις


Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» είναι μεταξύ των πρώτων υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεων που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και μάλιστα οι διαδικασίες προχωρούν τάχιστα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πολύ σε δυο μήνες.
Αυτό προέκυψε χθες και μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και της νέας διοίκησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθοριστικός μήνας για την «Δωδώνη» θα είναι ο Οκτώβριος, όταν και αναμένεται να αποφασιστεί, ποιος θα είναι οριστικά ο νέος ιδιοκτήτης της. Αυτό σημαίνει, ότι ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος, τόσο για τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που εξασφάλισαν τη «σφραγίδα» της εταιρίας «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» και έχουν πια πολλές πιθανότητες να κάνουν δική τους τη «Δωδώνη», όσο κυρίως για μια μερίδα κτηνοτρόφων, που ακόμη επιχειρεί να ακυρώσει το εν εξελίξει διαγωνισμό, χωρίς να προτάσσει κάποια εναλλακτική λύση, παρά μόνο εκτοξεύοντας συνθήματα του τύπου «όχι στο ξεπούλημα, όχι στην ιδιωτικοποίηση», που συμπίπτουν και με εκείνα των αριστερών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.).
Στο Δήμο…
Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων κτηνοτρόφων συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιο, με τον οποίο συζήτησαν, τόσο για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, όσο και για τις εξελίξεις στη «Δωδώνη». Από τη συνάντηση, αλλά και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, φάνηκε, ότι ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας συνδέει τα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας, άμεσα με το μέλλον της «Δωδώνης», ενώ ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος ήταν… ήξεις αφίξεις, μη ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, εάν δηλαδή ευθέως είναι υπέρ ή κατά των θέσεων των κτηνοτρόφων.
«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας ή οδηγούμαστε στη διάλυση» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζίμας, ενώ ο Φιλ. Φίλιος σημείωσε ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα. Για τη «Δωδώνη» τόνισε, γενικά και αόριστα, ότι «πάση θυσία, η «Δωδώνη» πρέπει να μείνει στα Γιάννινα, πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τον τόπο μας και τους κτηνοτρόφους».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Βίνης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Τασούλας και ο επικεφαλής της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.
Θα μετρήσουν και άλλα…
Πέραν του ότι το μέτωπο Ενώσεων και εταιρίας ΒΙΚΟΥ Α.Ε. είναι πολύ ισχυρό, θετικό κρίνεται και το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τη «Δωδώνη» δεν είναι πλειοδοτικός, αλλά ο νέος αγοραστής θα προκύψει, μετά απο εξέταση και άλλων παραγόντων, που δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και τον πρότερο επιχειρηματικό βίο των επενδυτών και τις διοικητικές ικανότητές τους, που είναι απαραίτητα στοιχεία για να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχεια της εταιρίας και κυρίως η ποιότητα των προϊόντων της «Δωδώνης».
Αυτός ο ιδιαίτερος ρόλος και ο χαρακτήρας της, αλλά και η σημασία και η συναισθηματική αξία που για τον ίδιο έχει και η «Δωδώνη» ήταν που, μεταξύ άλλων, ώθησαν και τον ιδιοκτήτη της εταιρίας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κ. Πέτρο Σεπετά, να συμπορευτεί με τις ΕΑΣ και να μπει μπροστά, ως στρατηγικός επενδυτής. Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε μιλώντας τόσο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, όσο και στο ITV, όπου αναφέρθηκε στο πώς έγινε η προσέγγιση και η συμφωνία με τις ΕΑΣ.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Όλα θα πρέπει να γίνουν με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»

Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με το θέμα της Δωδώνης ασχολούμαι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικότερα δε, όταν είχα την τιμή να είμαι, για πολλά χρόνια, εκπρόσωπος των Ιωαννίνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις του δημόσιου βίου. Πάντοτε πίστευα, ότι η Δωδώνη θα πρέπει να μείνει και να λειτουργεί υπό την εγγύηση της Αγροτικής Τράπεζας και γι΄ αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει σ΄ αυτή. Αυτό, μαζί και με άλλους συμπατριώτες, το πετύχαμε και τ΄ αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα θετικά, τόσο για την ίδια τη «ΔΩΔΩΝΗ» και τους εργαζόμενους, όσο και ιδίως για τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της περιοχής και βεβαίως και για την τοπική οικονομία.
Τα πράγματα, όμως, τον τελευταίο καιρό άλλαξαν ριζικά και η ΑΤΕ πωλήθηκε πλέον σε άλλη ιδιωτική Τράπεζα, ενώ η «ΔΩΔΩΝΗ» έμεινε ε-κτός της συμφωνίας πώλησης και ζητείται επενδυτής. Όπως τα πράγματα εξελίχθηκαν, για την Ήπειρο και για τους Ηπειρώτες μία πλέον λύση υπάρ-χει αφού δεν προχώρησε η πρόταση της λαϊκής βάσης και άλλες σχετικές λύσεις. Και αυτή είναι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα, όχι μόνο το επιχειρηματικό του κέρδος, αλλά και για το συμφέρον της περιοχής και ιδίως των παραγωγών και κτηνοτρόφων και βεβαίως και των εργαζομένων σ΄ αυτή.
Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διεθνής διαγωνισμός και είναι ευτύχημα και ιδιαίτερα θετικό, ότι υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η «ΔΩΔΩΝΗ», εδώ και πολλά χρόνια, είναι η μεγαλύτερη, η ισχυρότερη και η καλύτερη βι-ομηχανία στο είδος της σε όλη τη χώρα και με διεθνή αναγνώριση. Είναι, βεβαίως, ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες έδειξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον και η γνωστή ηπειρωτική βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» του συμπατριώτη κ.Πέτρου Σεπετά.
Θα πρέπει, όμως, με την ιδιότητα, τόσο του πολιτικού, όσο και του νομικού, να επισημάνω, τα εξής πολύ κρίσιμα θέματα:
1.Όλα θα πρέπει να γίνουν, για το θέμα του νέου επενδυτή, με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη δε, ορισμένα δημοσιεύματα στις οικονομικές εφημερίδες των Αθηνών δημιουργούν κάποια ερωτηματικά.
2.Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Η «ΔΩΔΩΝΗ» και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας δεν αντέχουν οποιεσδήποτε δικαστικές εμπλοκές και περιπέτειες. Το επισημαίνω αυτό, διότι διάβασα ήδη σχετικά σχόλια στον τύπο, και ως νομικός μου δημιουργούν ορισμένες ανησυχίες.
3.Για την οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση, τόσο οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής, όσο και οι εργαζόμενοι.
4.Τέλος, οι όλες διαδικασίες να τελειώσουν σύντομα, διότι οι πολλές καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ανησυχίες, τόσο στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς, όσο και στους εργαζομένους σ΄ αυτή.
Είναι αυτονόητο, ότι θα παρακολουθώ, όπως αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση, με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις σχετικές εξελίξεις και θα παρεμβαίνω δημόσια, όπου χρειάζεται και κρίνω σκόπιμο, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και των εργαζομένων σ΄ αυτή, των παραγωγών και κτηνοτρόφων και της τοπικής οικονομίας. Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι υπόθεση όλων των Ηπειρωτών και ουδείς υπεύθυνος δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον αδιάφορο».

48ωρη πανελλαδική απεργία στη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική της συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχουν προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική στις 30 και 31 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διεκδικούν:
- Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από οκτώ και πλέον χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
- Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.).
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία, φέρνοντάς τους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.
«Σε μια χρονική περίοδο που συγκυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν τη συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, η αγωνιστική ενότητα συνολικά του κλάδου είναι αναγκαία όσο ποτέ», σημειώνει η ομοσπονδία.

Έρχεται "Τέλος ακινησίας" για κατόχους ΙΧ

Το νέο χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν όσοι καταθέσουν πινακίδες

Δεν έχουν τέλος οι οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός ειδικού τέλους ακινησίας για την κατάθεση των πινακίδων.
Εάν τελικά το νέο μέτρο «κλειδώσει», οι ιδιοκτήτες που θα καταθέσουν πινακίδες στο τέλος της χρονιάς με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, θα κληθούν να πληρώσουν ένα αντίτιμο, τη στιγμή που αυτό μέχρι τώρα γίνονταν δωρεάν.
Ανάλογη επιβάρυνση βάραινε μέχρι τώρα τους κατόχους σκαφών αναψυχής, για τα οποία το Τέλος Ακινησίας κυμαίνεται από 10 έως και 100 ευρώ για ένα χρόνο ανάλογα με τα μέτρα του πλωτού.
Αιτία για την πιθανή επιβολή του νέου μέτρου, είναι ο αριθμός κατάθεσης πινακίδων, ο οποίος άγγιξε τις περίπου 745.000 τα τελευταία τρία χρόνια.
Μάλιστα, μόνο την περασμένη χρονιά καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ, με 365.000 οχήματα.
Ο ρυθμός αυτός προβλημάτισε τα μέλη της κυβέρνησης, που βλέπουν τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας να μειώνονται.
Ο στόχος του υπουργείου, είναι να αυξηθούν τα έσοδα, να μειωθεί ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στους δρόμους, αλλά και να αυξηθούν οι οριστικές διαγραφές των ΙΧ, καθώς με το καθεστώς της προσωρινής ακινησίας πολλά αυτοκίνητα μεταβιβάζονται για ελάχιστα χρήματα, ενισχύοντας τη φοροδιαφυγή.
Από το μέτρο, όπως φαίνεται θα εξαιρεθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, οι έμποροι αυτοκινήτων αλλά και οι ναυτικοί.

Γλιτώνουν το «ψαλίδι» οι συντάξεις του ΟΓΑ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 30 ευρώ το μήνα


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 30 ευρώ το μήνα οι συντάξεις του ΟΓΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του κ. Φώτη Κουβέλη, όσο και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, το σενάριο μείωσης των συντάξεων των αγροτών δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Γ. Στουρνάρα ότι στο βασικό σενάριο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.
Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος τόνισε: «Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν».
Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών.



Η οικονομία λεηλασίας φυσικών πόρων με ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δεν έχει επιστροφή

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Με παροιμιώδη κυνικότητα η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, δια της εκπροσώπου της Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, έδωσε το περιβαλλοντικό «Ο.Κ.» για τις εγκαταστάσεις γεώτρησης και ανεύρεσης πετρελαίου, στο ενεργειακό οικόπεδο του Καλπακίου, στόχαστρο των πετρελαιοκυνηγών του πλανήτη, ολοκληρώνοντας την επείγουσα οδηγία του ΥΠΕΚΑ.
Χωρίς καμιά βασανιστική διαδικασία το μνημονιακό «Τοπικό Κοινοβούλιο» πλην της Παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», έδωσε «λευκή επιταγή» στους κολοσσούς ορυκτού πλούτου. Επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απαιτείτο, κατά το ΥΠΕΚΑ, τοποθέτηση όλων των τοπικών φορέων όπως εμπλεκόμενοι Δήμοι και φορείς διαχείρισης για τους οποίους βεβαίως δεν υπήρξε «υποψία» παρουσίας!…
Πρωτίστως, η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου έργου θάπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα «του πολυπράγμονος» κατά τα άλλα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δια του Χημικού ή του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η χημεία δεν χρησιμεύει μόνο στην τεχνολογία τροφίμων…

Εισφορά 1% στους συνταξιούχους!

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση


Επιβολή ειδική εισφοράς 1% κάθε μήνα έχει κλειδώσει και θα αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη πάρει εφάπαξ ανεξαρτήτως ταμείου.
 Έτσι λοιπόν θα πέσει και νέο μαχαίρι στις συντάξεις 800.000 ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με το «Εθνος» η εισφορά θα καταλογίζεται χωρίς να ληφθεί υπόψη αν οι υπόχρεοι είχαν καταβάλει ποσά μεγαλύτερα από το βοήθημα.
Η αρχική πρόβλεψη ήταν να επιβληθεί εισφορά μόνο σε όσους πήραν εφάπαξ από τα 23 Ταμεία που έδιναν αυξημένο βοήθημα από το '95 και μετά, ωστόσο η τελική απόφαση ήταν να γενικευτεί το μέτρο.
Και σαν να μην έφτανε η νέα εισφορά, έρχεται και η μείωση, κλιμακούμενη αυτή τη φορά, από τα 600 ευρώ ή τα 700 ευρώ σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο από 1% ως και 20% στις μεγάλες συντάξεις.
Το τρίπτυχο των περικοπών φαίνεται να κλείνει με την έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 400 ευρώ και θα είναι από 5% μέχρι και 20%.

60.000 στην ουρά για να πάρουν το εφάπαξ

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή του βοηθήματος, παρατηρούνται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων


Στην ουρά για την καταβολή εφάπαξ, παραμένουν 60.000 άτομα, που έχουν ήδη υποβάλει το δικαιολογητικά τους στα Ταμεία. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή του βοηθήματος, παρατηρούνται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου υπάρχουν πάνω από 52.000 αιτήσεις, χωρίς να υπάρχει το ποσό για την κάλυψή τους.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», το εφάπαξ, αναμένεται να μειωθεί σε 23 Ταμεία Πρόνοιας , όπου η μείωση φτάνει το 22,67% και θα επηρεάσει και όσους έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και δεν έχουν ακόμη πάρει το βοήθημα.
Περικοπές θα γίνουν και σε άλλα 22 ταμεία τα οποί α αυτή τη στιγμή καταβάλλουν υψηλότερο εφάπαξ, σε σχέση με τις εισφορές που εισπράττουν. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως 30%.

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

Με 50 ευρώ το «χαράτσι» στα ακίνητα περνά απο την ΔΕΗ στην Εφορία

Τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες κατοικιών επιθυμούν να αποκοπεί το ειδικό τέλος ακινήτων από τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με μια νέα εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, σε νέες διευκρινίσεις που στάλθηκαν την Τρίτη στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. επισημαίνεται ότι εφόσον ο υπόχρεος επιθυμεί να αποκοπεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗ∆Ε) από τον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια Εφορία και να υποβάλλει σχετική αίτηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοφλήσει την τρέχουσα και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για το 2012 προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ενδεικτικό της αγωνίας που επικρατεί στα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσπραξη εσόδων προκειμένου να… «ζεσταθούν» τα άδεια κρατικά ταμεία, αποτελεί το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης των συνολικών οφειλών, να καταβάλλουν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρμόδια Εφορία και να διαχωριστεί μια καλή το «χαράτσι» από τον λογαριασμό ρεύματος.
Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Εφορίας μπορεί μετά από αίτηση του φορολογούμενου και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις, είτε τον περιορισμό του ύψους του τέλους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr