Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Όλα θα πρέπει να γίνουν με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»

Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με το θέμα της Δωδώνης ασχολούμαι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικότερα δε, όταν είχα την τιμή να είμαι, για πολλά χρόνια, εκπρόσωπος των Ιωαννίνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις του δημόσιου βίου. Πάντοτε πίστευα, ότι η Δωδώνη θα πρέπει να μείνει και να λειτουργεί υπό την εγγύηση της Αγροτικής Τράπεζας και γι΄ αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει σ΄ αυτή. Αυτό, μαζί και με άλλους συμπατριώτες, το πετύχαμε και τ΄ αποτελέσματα υπήρξαν ιδιαίτερα θετικά, τόσο για την ίδια τη «ΔΩΔΩΝΗ» και τους εργαζόμενους, όσο και ιδίως για τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της περιοχής και βεβαίως και για την τοπική οικονομία.
Τα πράγματα, όμως, τον τελευταίο καιρό άλλαξαν ριζικά και η ΑΤΕ πωλήθηκε πλέον σε άλλη ιδιωτική Τράπεζα, ενώ η «ΔΩΔΩΝΗ» έμεινε ε-κτός της συμφωνίας πώλησης και ζητείται επενδυτής. Όπως τα πράγματα εξελίχθηκαν, για την Ήπειρο και για τους Ηπειρώτες μία πλέον λύση υπάρ-χει αφού δεν προχώρησε η πρόταση της λαϊκής βάσης και άλλες σχετικές λύσεις. Και αυτή είναι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα, όχι μόνο το επιχειρηματικό του κέρδος, αλλά και για το συμφέρον της περιοχής και ιδίως των παραγωγών και κτηνοτρόφων και βεβαίως και των εργαζομένων σ΄ αυτή.
Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διεθνής διαγωνισμός και είναι ευτύχημα και ιδιαίτερα θετικό, ότι υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η «ΔΩΔΩΝΗ», εδώ και πολλά χρόνια, είναι η μεγαλύτερη, η ισχυρότερη και η καλύτερη βι-ομηχανία στο είδος της σε όλη τη χώρα και με διεθνή αναγνώριση. Είναι, βεβαίως, ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες έδειξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον και η γνωστή ηπειρωτική βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» του συμπατριώτη κ.Πέτρου Σεπετά.
Θα πρέπει, όμως, με την ιδιότητα, τόσο του πολιτικού, όσο και του νομικού, να επισημάνω, τα εξής πολύ κρίσιμα θέματα:
1.Όλα θα πρέπει να γίνουν, για το θέμα του νέου επενδυτή, με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη δε, ορισμένα δημοσιεύματα στις οικονομικές εφημερίδες των Αθηνών δημιουργούν κάποια ερωτηματικά.
2.Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Η «ΔΩΔΩΝΗ» και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας δεν αντέχουν οποιεσδήποτε δικαστικές εμπλοκές και περιπέτειες. Το επισημαίνω αυτό, διότι διάβασα ήδη σχετικά σχόλια στον τύπο, και ως νομικός μου δημιουργούν ορισμένες ανησυχίες.
3.Για την οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση, τόσο οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής, όσο και οι εργαζόμενοι.
4.Τέλος, οι όλες διαδικασίες να τελειώσουν σύντομα, διότι οι πολλές καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ανησυχίες, τόσο στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς, όσο και στους εργαζομένους σ΄ αυτή.
Είναι αυτονόητο, ότι θα παρακολουθώ, όπως αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση, με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις σχετικές εξελίξεις και θα παρεμβαίνω δημόσια, όπου χρειάζεται και κρίνω σκόπιμο, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και των εργαζομένων σ΄ αυτή, των παραγωγών και κτηνοτρόφων και της τοπικής οικονομίας. Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι υπόθεση όλων των Ηπειρωτών και ουδείς υπεύθυνος δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον αδιάφορο».