Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 86/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.      Περιγραφή ακινήτου:
     Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  προ του 1955 συνολικού εμβαδού 51,00 μ2 περίπου που βρίσκεται εντός οικισμού της Τ.Κ. Μαυροβουνίου. Περιμετρικά συνορεύει με δημοτικό ακίνητο, ιδιόκτητη έκταση και κοινοτικούς δρόμους. Αποτελείται από ένα κύριο  χώρο και κουζίνα.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
           Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
          Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
          Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις


Θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου

Την Δευτέρα 9 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ενημέρωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης, στις 15 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Ανοιχτό από την Τετάρτη 4/7/2018 το γραφείο της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ στο Βουτσαρά Ιωαννίνων


Από την Τετάρτη 4/7/2018 το γραφείο της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ στο Βουτσαρά Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτό για τα μέλη και τους φίλους της και όποιον ενδιαφέρεται κάθε Τετάρτη από 6μ.μ.-9μ.μ. για γνωριμία, συζήτηση, ενημέρωση για τον Καλαμά, την έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας.
Ελάτε την Τετάρτη 4/8/2018 να βοηθήσετε στον καθαρισμό
και τη διαμόρφωση του χώρου για να φτιάξουμε ένα όμορφο και λειτουργικό στέκι.
Φέρτε μαζί σας το κέφι, τις ιδέες σας και κανένα βιβλίο για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης

Στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της Σύνδεσης Λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης)


Την προέγκριση ένταξης του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)» στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) ανακοίνωσε με έγγραφό του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ  Υποδομών-Μεταφορών).
Το έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ, είχε δρομολογηθεί μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αιτηθεί την ένταξή του στο ΣΠΕΜ. Με την προέγκριση ένταξης του έργου στο Στρατηγικό Πλαίσιο εξασφαλίζεται πλέον η ομαλή χρηματοδότησή του από κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται πως το έργο «δεδομένου ότι διαθέτει επαρκή ωριμότητα, είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του ΣΠΕΜ, διότι δεν διαφοροποιείται ως προς τις βασικές προτεραιότητες του ΣΠΕΜ και πρόκειται για έργο οδικής σύνδεσης το οποίο συμβάλλει στη διασύνδεση δευτερευόντων και τριτευόντων κόμβων με υποδομές του βασικού δικτύου ΔΕΔ-Μ( Λιμένας Ηγουμενίτσας, Εγνατία Οδός)».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της  Δυτικής Αθήνας και της  Δυτικής  Αττικής, μας προσκαλούν στο ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00 ', οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον                                        
Το Μεγάλο  ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', εξαπλώνεται σε όλο το χώρο του κτήματος του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον , που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με τεράστιο πάρκινγκ για χιλιάδες αυτοκίνητα.
  Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου.
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ο κορυφαίος ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την παράδοση όσο κανένας άλλος  με συνοδοιπόρους στο τραγούδι τον Μάκη Κιάμο και Δημήτρη Καλογήρου. Τους στηρίζει η κομπανία του Γιώργου Δάμου, με τον ίδιο στο κλαρίνο και συνεπίκουρους τον Αντώνη Κακούρη και Σταύρο Λώτση.
Ηπειρώτικα τραγούδια θα αποδώσουν ακόμη η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με κυραντζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
Ηπειρώτικους χορούς θα αποδώσει ένα μαγάλο χορευτικό, που αποτελείτε από μέλη των χορευτικών: Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού, Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, Σύλλογος Ηπειρωτών Κολωνού, Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου και Σύλλογος Δροπολιτών Βορείου Ηπείρου.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον  Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα. Με δωρεάν είσοδο.
Για ενίσχυση των οικονομικών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, θα εκδοθεί λαχειοφόρος αγορά που θα αποτελείται από 4.000 λαχνούς των 2 ευρώ ο καθένας, με πλούσια δώρα και με επιτόπια δημόσια κλήρωση. Μια συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και των Συλλόγων Ηπειρωτών της Ανατολικής Αθήνας και Αττικής, που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Η λαχειοφόρος αγορά της ΠΣΕ, θα διανείμει πολλές  2ήμερες και 3ήμερες διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και στα Ζαγοροχώρια, προσφορά των ξενοδόχων της Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ζαγορίου και άλλα πλούσια δώρα. Επειδή συνεχίζονται οι προσφορές των χορηγών μας, θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ανακοίνωση με τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας μας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 7  Ιουλίου 2017, από τις 21.00' μέχρι που θα βγει ο ήλιος την άλλη μέρα, ανταμώνουμε όλοι στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον
 Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του περσινού καλοκαιρινού ανταμώματος στο δημοτικό γήπεδο Ιλίου στο πάρκο Τρίτση, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε, για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!
Χορηγός Επικοινωνίας είναι, τηλεοπτικά η ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και ραδιοφωνικά το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Σπ. Ευσταθίου ''Λόγοι για τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου'', την Τετάρτη 4 Ιουλίου, ώρα 7:30 μ.μ.

Eurostat: Στο 20,1% ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2018


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στο 20,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2018.
Toν Μάιο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 8,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008. Ένα χρόνο πριν, το Μάιο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,2% και 7,7% αντιστοίχως.
Συνολικά το Μάιο καταγράφονται 17,207 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,656 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,1% το Μάρτιο) και στην Ισπανία (15,8%). 
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία 2,3%)και στη Γερμανία (3,4%).
Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, από 22,1% το Μάρτιο του 2017 σε 20,1% το Μάρτιο του 2018.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Μάρτιο διαμορφώθηκε στους 956 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,3% και στις γυναίκες στο 25%.

«Μυστικά όπλα» ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40


Νέα στοιχεία γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό των γυναικών στη δεκαετία των δεύτερων -άντα, οι οποίες επιλέγουν να κάνουν λίφτινγκ, έχει μειωθεί κατά 44% σε έναν χρόνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για βλεφαροπλαστική έχει μειωθεί κατά σχεδόν το ένα τρίτο.
Αποφεύγουν τη χειρουργική επέμβαση και προτιμούν μη επεμβατικές τεχνικές, ως πιο ήπια προσέγγιση στην ομορφιά. Όπως η Amal Clooney και πολλές άλλες.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr, www.onemanclinic.gr), μας ενημερώνει για τους μη επεμβατικούς τρόπους ανανέωσης του προσώπου, που εμπιστεύονται λαμπερές γυναίκες από όλους τους χώρους, οι οποίες ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση, χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.
Μη επεμβατικό λίφτινγκ / Μυστικό όπλο: Fillers
«Όταν οι γυναίκες φτάνουν τα δεύτερα… άντα, οι θεραπείες καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικές για το δέρμα τους. Τα fillers, όμως, είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνες, ιδιαίτερα αποτελεσματική και value for money», υπογραμμίζει ο κύριος Γαϊτάνης.
«Η απώλεια όγκου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τις περισσότερες γυναίκες ηλικίας άνω των 40. Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν όγκο στο πρόσωπό τους, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, μειώνεται το νεανικό φυσικό του γέμισμα σε σημεία, όπως τα ζυγωματικά και τα μήλα ή κάτω από τα βλέφαρα».
Το ενέσιμο υαλουρονικό μπορεί να γεμίσει τα σημεία όπου χρειάζεται. Έχει άμεσα αποτελέσματα, που διαρκούν περίπου 12 μήνες, αναζωογονεί το δέρμα και του προσδίδει νεανική όψη και υφή. Χρησιμοποιείται επίσης σε ενέσιμη μορφή, για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο.
Νέος τρόπος ενυδάτωσης σε βάθος / Μυστικό όπλο: Υαλουρονικό οξύ
Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο και χάνει τη φυσική του ελαστικότητα. Δείχνει χαλαρό και εμφανίζονται ρυτίδες.
«Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό αυξάνει την ελαστικότητα, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα του δέρματος», λέει ο ειδικός.
Η θεραπεία είναι ανώδυνη, γιατί γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, με τις οποίες εγχύεται το πολυβιταμινούχο, συσφικτικό και αναπλαστικό σκεύασμα, στο μεσαίο στρώμα δέρματος. Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, διαρκεί περίπου μισή ώρα και μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου ένα εξάμηνο.
Ανόρθωση και σύσφιξη χωρίς χειρουργείο/Μυστικό όπλο: