Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-2

 


Οι ψυχωμένοι Ηπειρώτες απάντησαν στα δύο γκολ του Φορτούνη

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό για στην 14η αγωνιστική της Super League.

Στο 34΄ ο Αραμπί τσίμπησε ιδανικά την μπάλα τροφοδοτώντας τον Φορτούνη στα δεξιά, εκείνος μπήκε στην περιοχή και με ένα υπέροχο σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο  Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από την κορυφή έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξιό παραθυράκι του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα γράφοντας το 0-2.

Στο 64' ο Παμλίδης έκανε το σουτ εκτός περιοχής και μείωσε σε 1-2.

Στο 76΄ ο Μορέιρα από τα αριστερά ελευθερώθηκε από τον Ανδρούτσο, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Λιάσος με σουτ έκανε τελικό  2-2.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Παμλίδης (Ροσέρο 81'), Μορέιρα, Σταματελόπουλος (Μπαλάν 60').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι (Ανδρούτσος 22'), Ρέαμπτσουκ (Γκάρι Ροντρίγκες 81'), Ίνμπομ Χουάνγκ (Μαρσέλο 81'), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες (Μπακαμπού 71'), Αραμπί (Κασάμι 71')

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και Α.Ο. Ανατολής κόλλησαν στο 0-0

 


*Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» ανάμεσα στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου  και τον Α.Ο. Ανατολής για την 10η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας. 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 1-3

Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-1  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-4

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1-0

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  0-0

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 31

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 30 

3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 28

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 28

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24

6. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 19

7. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 17

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 15

9. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 14

10. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 12 

11. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 12

12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  11 

13. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 10   

14. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 9 

15. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 7

16. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 5

17. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 5

18. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2


Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου για το τμήμα της Ιονίας, Γιάννενα-Κακαβιά

 


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, το μέλλον του έργου «Κατασκευή του Οδικού Άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και Σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό», θα δημοπρατηθεί το τμήμα Γιάννενα Καλπάκι.

Αυτό ανακοίνωσε  ο κ. Περιφερειάρχης δυο μέρες πριν έρθει ο πρωθυπουργός στο Καλπάκι.

Είχαμε ακούσει πολύ καλά από τους κ. Περιφερειάρχη, τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό ότι το έργο θα δημοπρατηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2022.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν ΕΝΑ χρόνο και σύμφωνα με την απάντηση των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μια νέα πρόταση για τη σύνταξη νέας μελέτης, σύμφωνα με την οποία η επέκταση της Ιόνιας Οδού θα κατασκευαστεί με τρίιχνη διατομή σε όλο το μήκος της, με σκοπό να προκύψει μικρότερος προϋπολογισμός και ως εκ τούτου πιο ευχερής χρηματοδότηση του έργου.

Αυτό σημαίνει πως η επέκταση του οδικού άξονα υποβιβάζεται ως η φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, σε έναν εθνικό αν όχι επαρχιακό δρόμο.                   

Και όλα αυτά δρομολογήθηκαν αφού οι μελέτες της επέκτασης έχουν ήδη πληρωθεί.

Κόνιτσα: Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός που εμπλέκεται σε διαρρήξεις

 


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, που έγιναν σε περιοχές της Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 20/02/2022 έως 21/04/2022 παραβίασε πόρτα εξοχικής κατοικίας, από όπου αφαίρεσε ρουχισμό.
Επιπλέον, την 27-30/03/2022 αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από εξωκλήσι (Δεντροκκλησιά Αγίου Παϊσίου), προκαλώντας φθορές σε εσωτερικό σιδερένιο ερμάριο και σε μικρό τμήμα του δέντρου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ευχές και Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βουλευτού κας Μαρίας- Αλεξάνδρας Κεφάλα

 


Συμπολίτες μου,

οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, είναι διαχρονικά, ο πιο φωτεινός φάρος στο δρόμο της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της στήριξης των αδυνάτων και κυρίως  της ελπίδας. 

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες αλλά και δυνατές προσπάθειες.

Καταλαβαίνω και συναισθάνομαι πλήρως, την ανησυχία και την κόπωση που δημιούργησε σε όλους η δύσκολη καθημερινότητα και τα εξωγενή προβλήματα. 

Όμως, δεν νικηθήκαμε ως χώρα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα και μαζί καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία, την κοινωνία, την εθνική ακεραιότητα και υπερηφάνεια μας.

Με ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, το εισόδημα των εργαζομένων, μειώσαμε σημαντικά τους δείκτες της ανεργίας και υλοποιούμε όσα υποσχεθήκαμε για την μεσαία τάξη και όλη την κοινωνία αδιακρίτως. 

Η Ελλάδα αλλάζει. Έχουν τεθεί στέρεες βάσεις.

Το 2023 έρχεται ελπιδοφόρο και το μέλλον προσδιορίζεται ευοίωνο. Και σε αυτή την εκλογική χρονιά σε εσάς εναπόκειται το αν θα συνεχίσουμε με πρόοδο και προκοπή για τις μέλλουσες γενεές δίνοντας στο όραμα προοπτική και στο μέλλον ελπίδα. 

Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά με αισιοδοξία και αγάπη!!

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχή των Ιωαννίνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν προχθές (19-12-2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν (5) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους17,7 γραμμαρίων.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αυξημένο κατά περίπου 11 λεπτά το τιμολόγιο της ΔΕΗ, τον Ιανουάριο 2023

 


Αυξημένο κατά περίπου 11 λεπτά, σε σχέση με τον Δεκέμβριο, είναι το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο του 2023.

Το πάγιο είναι 3,5 ευρώ, η τιμή της κιλοβατώρας είναι 0,489 ευρώ για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 0,501 για πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Η χρέωση νυχτερινής ενέργειας είναι 0,448 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο η τιμή ήταν 0,38 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 0,392 για τις επιπλέον.

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πωγωνίου, κ. Μάτσια Βασίλειο, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από τον Δημοτικό Σύμβουλο του  Δήμου Πωγωνίου, κ. Μάτσια Βασίλειο, στο www.tzourlakos.com/

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 59χρονος με 11,540 kgs κοκαΐνη

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτροπή εισαγωγής & διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, 59χρονος ημεδαπός για παράβαση άρθρων του ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών & άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα Ιταλίας, εντοπίστηκε στην αριστερή παλετοθήκη του επικαθήμενου, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» ποσότητα κοκαΐνης, διαφόρων λογοτύπων, συσκευασμένη σε δέκα (10) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και πεντακοσίων σαράντα γραμμαρίων (11,540 kgs).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα και η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Σημειώνεται ότι η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπερβαίνει το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000€).

Παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης

 


Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, θα έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να το πράξουν μέχρι την προθεσμία που έχει δοθεί αρχικά, δηλαδή την 9η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Πωγωνίου, κ. Φωτίου Αθανάσιο, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Πωγωνίου, κ. Φωτίου Αθανάσιο, στο www.tzourlakos.com/

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Γενική συνέλευση και απολογισμός, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα

 

Γενική συνέλευση και απολογισμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών «Ο Γεννάδιος», στο Κοινοτικό Κατάστημα Δολιανών, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ..


Θέατρο Actina: Πρεμιέρα της Χριστουγεννιάτικης παράστασης της παιδικής σκηνής στις 23 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ.

 


Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την χριστουγεννιάτικη παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Actina, η οποία και θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και θα συνεχίσει για όλο το διάστημα των γιορτών.

«Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;» μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με ζωντανή μουσική και πολλές ανατροπές, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Σταύρος Σταυρόπουλος. Ακορντεόν παίζει επί σκηνής η Σοφία Πατσιούρα.

Οι γιορτές έρχονται με γοργό ρυθμό και η Μαγεία των Χριστουγέννων εξαφανίζεται. Ο Αϊ Βασίλης αναθέτει στο πιο έμπιστο ξωτικό του την αποστολή να σώσει τα Χριστούγεννα και η περιπέτεια αρχίζει. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Πρεμιέρα 23 Δεκεμβρίου στις 18:00

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

27/12 στις 11:30

28,29,30/12 στις 18:00

3,4,5,6,7/1 στις 18:00

8/1 στις 11:30

Τιμή εισιτηρίου 10€ ενήλικες, 7€ παιδιά

Προπώληση: 8€ ενήλικες

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Θέατρο Actina & viva

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πωγωνίου, κ. Μποτίνη Γρηγόριο, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από τον Πρόεδρο του  Νομικού Προσώπου του Δήμου Πωγωνίου, κ. Μποτίνη Γρηγόριο, στο www.tzourlakos.com/

Μετεγχειρητικές κήλες κοιλιακού τοιχώματος: Ο ρόλος του εξειδικευμένου χειρουργού

 


Η μετεγχειρητική κήλη είναι εκείνο το είδος κήλης του κοιλιακού τοιχώματος, το οποίο εμφανίζεται σε τομές από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά. Συγκεκριμένα, μια μετεγχειρητική κήλη προκύπτει όταν το ενδοκοιλιακό περιεχόμενο, όπως τμήμα του εντέρου ή κάποιου οργάνου, προπίπτει εκτός της ανατομικής του θέσης, δηλαδή «βγαίνει έξω» από την κοιλιά μέσω μιας παλαιότερης εγχειρητικής τομής, η οποία άνοιξε. Αυτό το είδος κήλης μπορεί να εμφανιστεί μήνες ή ακόμα και χρόνια μετά από την εν λόγω επέμβαση.
«Πρόκειται για μια πολύ συχνή επιπλοκή των χειρουργικών επεμβάσεων στην περιοχή της κοιλιάς, καθώς υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των ασθενών που υπόκεινται σε χειρουργική επέμβαση αυτής της περιοχής θα την αναπτύξουν στη συνέχεια.
Αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα κήλη που μπορεί να εμφανιστεί στον άνθρωπο, με πρώτη τη βουβωνοκήλη. Ωστόσο, όταν αποκατασταθεί ρομποτικά το ποσοστό υποτροπής είναι κάτω από 4%», επισημαίνει ο κ. Φώτιος Αρχοντοβασίλης,
MD, PhD, FEHS, Master Surgeon of Excellence στη Χειρουργική κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Χειρουργικής Κηλών του κοιλιακού τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) και της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General.

Πού οφείλεται η εμφάνιση της μετεγχειρητικής κήλης;

Οι χειρουργικές τομές έχουν ως συνέπεια τη διακοπή της συνέχειας των μυών και την αποδυνάμωση του φυσιολογικά ισχυρού κοιλιακού τοιχώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό κήλης σε αυτά τα ευένδοτα σημεία των τομών, μόλις παρουσιαστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.