Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο έργο της


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2019)
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναλαμβάνει πολύπλευρες πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνητότητας και νοσηρότητας.
Φέτος όπως κάθε χρόνο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2019) θα πραγματοποιήσει ευρείες κοινωνικές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ στηρίζει την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο έργο της και στην προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με τη σειρά της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39, 24 και 27 ετών
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 23-11-2018, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39, 24 και 27 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες, εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα, προσποιούμενες τις πελάτισσες και εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτές, δύο τηλεοράσεις.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παράταση για τις αίτησης για την τηλεοπτική κάλυψη


Παρατάθηκε έως την 19η Δεκεμβρίου 2019 με απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με αρ. Φ. Ε. Κ.  2866 της 5ης Ιουλίου 2019, τεύχος δεύτερο, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλεια.
Περισσότερες πληροφορίες στα ΚΕΠ καθώς και στο γραφείο υποστήριξης για το έργο στα τηλέφωνα: 210 90 98 998 Μαραγκούλης Ιωάννης 210 90 98 999 Μαντζουνοπούλου Δέσποινα και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου tvkalipsi@mindigital.gr

Απολογισμός Ιούνιος-Αύγουστος 2019 με τα μάτια των Οριζόντων Ηπείρου


Από τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε λίγες ώρα διεξάγεται η τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου της Ηπείρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολογισμός έργου από την περιφερειακή αρχή.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε, ο εκλεγείς -για μια ακόμη θητεία- παραλαμβάνει από τον απερχόμενο εαυτό του την Ήπειρο σε πολύ κακή κατάσταση. Άρα δεν μπορούμε να συμμεριστούμε διθυράμβους και πανηγυρικές αναφορές.
Στα όσα είχαμε τονίσει προεκλογικά ως Ορίζοντες Ηπείρου, στο διάστημα των τριών μηνών που μεσολάβησε πρέπει δυστυχώς να προστεθούν αρκετά σημαντικά προβλήματα ακόμη. Χρόνια προβλήματα που δεν λύθηκαν έγκαιρα και επανέρχονται στην επιφάνεια αλλά και νέα που δημιουργούνται από την ανερμάτιστη πολιτική της Περιφερειακής Αρχής.
Από την ημέρα των εκλογών έως σήμερα η ομάδα τεκμηρίωσης των Οριζόντων Ηπείρου έχει καταγράψει σειρά ζητημάτων. Για πολλά από αυτά έχουν εκδοθεί και ανακοινώσεις Τύπου με ένα σαφές στίγμα: Λέμε αλήθειες, καταθέτουμε προτάσεις. Σε πλήρη αντίθεση με την περιφερειακή αρχή που αρκείται σε δικαιολογίες, ρίχνει τα βάρη πάντα στους άλλους και αναζητεί την παραμικρή ευκαιρία για επικοινωνιακά σόου που βρίσκουν ως πρόθυμους συμπαραστάτες τα γνωστά ΜΜΕ που έχουν διαχρονικές επαγγελματικές και άλλες σχέσεις μαζί της.
Καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, μόνο τις τελευταίες 90 ημέρες διαπιστώνουμε τα εξής:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Ξεκινώντας από τα τελευταία, τα πιο φρέσκα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως Ορίζοντες Ηπείρου σε ένα ακόμη θέμα. Ανακοινώθηκαν οι πόλεις της Ελλάδας στις οποίες θα φτάσει το Φυσικό Αέριο. Καμία πόλη της Ηπείρου δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές. Η Ήπειρος για μια ακόμη φορά είναι απομονωμένη χωρίς φωνή, χωρίς σχέδιο και διαπραγματευτική δυνατότητα. Και θα αποτελεί την μόνη Περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας στην οποία δεν θα υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Μια ακόμη περήφανη πρωτιά της Περιφερειακής Αρχής.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από επιχείρηση, που διαπράχθηκε την 14-08-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες, το μεσημέρι της 14-08-2019 μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε ανενεργή επιχείρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν είκοσι μεταλλικά έμβολα μηχανημάτων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της ανωτέρω επιχείρησης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ώρα 9:30


Σας καλούμε την 29-08-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-08-2019 συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 27-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.
2. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες προστασίας παραποτάμου του Λούρου ποταμού στην περιοχή της Βουλιάστας».
3. Έγκριση του από 26-08-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 26-08-2019 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Μέτσοβο – Διακλάδωση Μηλιάς – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 300.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Δίστρατο – Όρια Νομού» προϋπολογισμού 500.000,00 € με Φ.Π.Α.
5. Έγκριση του από 26-08-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 26-08-2019 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Αυλοτόπου», προϋπολογισμού 170.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
6. Έγκριση ΣΤ’ Τροποποίησης της κατανομής και αύξηση πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, των έργων της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2015ΕΠ53000000 και με Κ.Α. 2017ΕΠ53000001.
7. Έγκριση του από 26-08-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 23-08-2019 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων με την κατασκευή βραχοπαγίδων επί της επαρχιακής οδού Βερενίκης – Σαλονίκης», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Ορκωμοσία του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ζίτσας την Πέμπτη 29 Αυγούστου


Επιστροφή αναδρομικών σε βάθος πενταετίας


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το θέμα των αναδρομικών θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς το κόστος της δικαίωσης των ενδιαφερόμενων συνταξιούχων μπορεί να τινάξει στον αέρα κάθε προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου.
Σε κάθε περίπτωση ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Η απόφαση που αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όσον αφορά τον νόμο Κατρούγκαλου πρόκειται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου.
Οι περικοπές που κρίθηκαν ήδη αντισυνταγματικές αφορούν 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, ενώ η κατάργηση των δώρων αφορά 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι συνταξιούχοι διεκδικούν ποσά που ξεπερνούν ακόμα και τις 7.000 ευρώ.
Οι ειδικοί από την πλευρά τους εκτιμούν ότι το επίμαχο διάστημα αφορά το δεκάμηνο μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ (Ιούλιος 2015) και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016), καθώς το κόστος φαίνεται να ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Σημειώνεται ότι το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος των αναδρομικών φέρεται να φτάνει και στα 175 εκατ. Ευρώ και αν προστεθούν και τα δώρα που καταργήθηκαν το 2012, τότε ο λογαριασμός ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού: Ποιος ο ρόλος του τρόπου βάδισης;


Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των επιστημόνων για τον ρόλο του τρόπου κίνησης των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στη μετεγχειρητική πορεία των ασθενών. Έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα και του Πανεπιστημίου Brigham Young έδειξε ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δύναμη με την οποία πατά το τραυματισμένο πόδι στο έδαφος.
«Το γόνατο είναι μία περίπλοκη άρθρωση, όπου το μηριαίο οστό συνδέεται με την κνήμη. Η κίνησή του ελέγχεται από τέσσερις συνδέσμους. Οι πλάγιοι σύνδεσμοι (έσω και έξω) εξασφαλίζουν τη κίνηση των οστών προς τα πλάγια προστατεύοντας την άρθρωση, ενώ ο πρόσθιος και ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος ελέγχουν την προσθοπίσθια και στροφική κίνησή της. Από τους τέσσερις, ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος τραυματίζεται συχνότερα, κυρίως όταν το γόνατο υπερεκτείνεται και περιστρέφεται ταυτόχρονα. Πρόκειται για έναν σοβαρό τραυματισμό που έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα της άρθρωσης», σημειώνει ο χειρουργός ορθοπαιδικός, επικεφαλής του Τμήματος Επανορθωτικής & Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου - Γόνατος της Osteon Orthopedic & Spine Clinic Δρ. Βασίλειος  Σακελλαρίου. Όπως μας εξηγεί, οι ασθενείς που υφίστανται μια ρήξη πρόσθιου χιαστού νιώθουν έντονο πόνο, παρατηρούν οίδημα στην άρθρωση και απώλεια του πλήρους εύρους κίνησής της, έχουν ευαισθησία κατά την ψηλάφηση και δυσκολεύονται στη βάδιση.Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος μπορεί να υποστεί μερική ή ολική ρήξη. Στην πρώτη περίπτωση η αρχική θεραπεία είναι συντηρητική και αναλόγως της πορείας αποφασίζεταιη ανάγκη για χειρουργική αντιμετώπιση. Όταν όμως η ρήξη είναι ολική, τότε η αποκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο με την υποβολή του ασθενή σε χειρουργείο. Η αντιμετώπισή της γίνεται με τη μέθοδο της αρθροσκόπησης και ταυτόχρονη συνδεσμοπλαστική. Η πιο σύγχρονη προσέγγιση στη συνδεσμοπλαστική είναι η τεχνική All Inside, η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακά μετεγχειρητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τις υψηλές απαιτήσεις των επαγγελματιών του αθλητισμού.