Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Διευκρινίσεις από τον ΟΓΑ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015.
Διευκρινίσεις για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές δίνει ο ΟΓΑ.
Όπως επισημαίνει, με τη νέα ρύθμιση (Ν.4321/2015) παρέχεται προς τους ασφαλισμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες μέχρι 31-12-2014 ασφαλιστικές εισφορές τους, σε 100 (κατά ανώτατο όριο) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, μετά από αίτησή τους και οι οφειλέτες εκείνοι που έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις που είναι ενεργές (Νέα Αρχή και Πάγια Ρύθμιση). Η δυνατότητα αυτή, παρέχεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται χωρίς διακοπή οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Άρτα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν 2.208 παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη σήμερα (06-04-2015) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου, ιδιοκτησίας του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.208 παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 260/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 36/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
    Δημοτικό ισόγειο κατάστημα χωρίς εξοπλισμό εντός οικισμού Τ.Κ. Άνω Ραβενίων – Δ.Ε. Καλπακίου, εμβαδού  κύριας χρήσης 89,55 τ.μ. αποτελούμενο  από δύο χώρους και WC με εξωτερικό στεγασμένο χώρο. Συνορεύει γύρωθε  με δημοτικούς χώρους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 9η/07-04-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 07-04-2015, Μεγάλη Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-03-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 68.000,00 με ΦΠΑ.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ύδρευση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων λεκανοπεδίου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Μονολιθίου» προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
4. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου προς Κατάρα», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2015.
5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων, πινακίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου Γεωργίου Οικονόμου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2015.

Πέθανε αιφνιδίως ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας

Είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο με σπάνια ίωση 
Επί θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η «17 Νοέμβρη»

Πέθανε, σε ηλικία μόλις 58 ετών, ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας, που είχε εισαχθεί πρόσφατα σε νοσοκομείο, με σπάνια ίωση.
Είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών και είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία. 
Επί θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η «17 Νοέμβρη».
Ήταν  πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του είναι επίσης εισαγγελικός λειτουργός.


Την Μεγάλη Τετάρτη η προκαταβολή των επιδομάτων παιδιών μέσω ΟΓΑ

Κανονικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα πληρωθεί η α δόση για το επίδομα τέκνων και των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ για το 2015 αφού ήδη είναι στην διάθεση του Οργανισμού τα 136 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή στους δικαιούχους.
Η πληρωμή θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Οργανισμού κ. Βεργίνη.
Την α΄ δόση των οικογενειακών επιδομάτων  (επίδομα τέκνων, ειδικό πολυτεκνικό επίδομα) θα λάβουν περίπου 680.000 οικογένειες και θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δηλώσει και εισέπρατταν τα επιδόματα του 2014
Να υπενθυμίσουμε ότι τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ δίνεται ανά 3μηνο και σε 4 δόσεις τον χρόνο, κάθε χρόνο απαιτείται νέα αίτηση Α21 μετά τις φορολογικές δηλώσεις.

ΕΜΥ: Κρύο, βροχές, και χιόνια στα ορεινά

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Μεγάλη Δευτέρα στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.
Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.
Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανοιχτά προγράμματα Leader (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013)

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά αρκετά τοπικά προγράμματα Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013, Άξονας 4).
Τα προγράμματα Leader αφορούν συγκεκριμένους νομούς και περιοχές και προσφέρουν επιχορήγηση που μπορεί να φτάσει το 60% (ανάλογα με την περιοχή και την δραστηριότητα).
Δικαιούχοι του προγράμματος Leader είναι ιδιώτες (αγρότες ή μη), επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό σύσταση), μη κερδοσκοπικοί φορείς, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και εταιρίες ΟΤΑ.
Οι δραστηριότητες που επιχορηγούνται μέσω των προγραμμάτων Leader είναι:
•Μικρά τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία (μέχρι 40 κλίνες) και campings.
•Επισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
•Εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
•Βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).