Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Ανάργυροι -  Κεφαλόβρυσο 0 - 0    
ΑΠΟΕΛ -  Μπισδουνάκι 5 - 0
Πετσάλι  -  Μάρμαρα 5 - 0
Βοτονόσι -  Καρυές 0 - 7
Ζίτσα  -  Καρίτσα  4 - 0
Πανζαγορισιακός  -  Α.Ε. Γιάννενα  0 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καρυές: 29 
2. Ανάργυροι: 25
3. Κεφαλόβρυσο: 25
4. Πετσάλι:  25
5. Ζίτσα: 24
6. ΑΠΟΕΛ: 23 
7. Πανζαγορισιακός: 23
8. Μάρμαρα: 15 
9. Α.Ε. Γιάννενα: 13
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4 
12. Καρίτσα: 2

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Υπαίτια η Δημοτική Αρχή Δήμου Πωγωνίου για την παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της ΕΟΖ

                   

 Δολιανά 27/01/2013    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        
Ο  ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, η αποτελεσματική διαβούλευση  και γενικότερα η αναβάθμιση της Δημοκρατικής λειτουργίας έχει ως ελάχιστο προαπαιτούμενο την πλήρη  και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών.
Η παραπληροφόρηση και η σύγχυση, βρίσκει πολύ περισσότερο πρόσφορο έδαφος, όταν υπάρχει άγνοια. Άρα, βασικό μέλημα,  υποχρέωση και καθήκον των αρχόντων πρέπει να είναι η έγκαιρη δημοσίευση ξεκάθαρων θέσεων και ειλημμένων αποφάσεων.
Σχετικά με τα ανωτέρω θέλουμε να ενημερώσουμε και να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της  27/12/2012 η Παράταξή μας έθεσε ως έκτακτο προς συζήτηση το θέμα:  «Συζήτηση και προτάσεις για τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ στο Δήμο Πωγωνίου», για το οποίο και ελήφθη η ΑΠΟΦΑΣΗ  383 του Δ.Σ.
2. Στην ίδια Συνεδρίαση, συζητήθηκε ως τακτικό το θέμα 7 : «Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πωγωνίου – Περιφέρειας Ηπείρου και ΠΕΔ Ηπείρου, για τη  διερεύνηση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή»,  για το οποίο και ελήφθη η  ΑΠΟΦΑΣΗ   378 του Δ.Σ.
Σήμερα, μετά από την παρέλευση ενός (1) μηνός  από την παραπάνω Συνεδρίαση,  όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τις δύο (2) παραπάνω Αποφάσεις  να είναι δημοσιευμένες.
Όσο κι αν προσπαθεί, λοιπόν, ο Δήμαρχος με δικά του δημοσιεύματα  να αντικρούσει την ενδεχόμενη παραπληροφόρηση, εμείς θεωρούμε ότι είναι συμμέτοχος  και μάλιστα βασικός υπαίτιος για την διαμορφωμένη κατάσταση.
Πιστεύουμε δε ότι, κατά προτεραιότητα, έπρεπε να δημοσιευτούν οι σχετικές αποφάσεις, μιας και αφορούν ένα σημαντικότατο ζήτημα για το Δήμο Πωγωνίου.
Μάλιστα, εφόσον για  άλλα θέματα ήσσονος σημασίας  που έπονται χρονολογικά έχουν δημοσιευτεί οι αντίστοιχες αποφάσεις, το θέμα της μη δημοσίευσης των Αποφάσεων για την ΕΟΖ αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις  και ελέγχεται ο Δήμαρχος τόσο για αμέλεια και ολιγωρία  των Υπηρεσιών, όσο και για μειωμένη κριτική δυνατότητα να δώσει προτεραιότητα στα σοβαρά θέματα του Δήμου. Γίνεται φανερό ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τον απασχολεί  είναι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στο βωμό αυτό τα θυσιάζει όλα. 
Η συνεχιζόμενη τακτική του να ακροβατεί στα όρια της Νομιμότητας είναι επικίνδυνη  για το Δήμο Πωγωνίου  και απαιτείται εγρήγορση από όλους μας.

Ο επικεφαλής της Παράταξης και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης  κ. Γιάννης Ντόντης

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 49χρονος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (26-01-2013) το απόγευμα στη Διασταύρωση Δελβινακίου της Ε.Ο. Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 49χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 78 και 75 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας και ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών λόγω διοικητικής απέλασης.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Άνετη επικράτηση για τον Αγροτικό Αστέρα- Έχασε στην έδρα της η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος -Συνεχίζει ακάθεκτα το νικηφόρο σερί για την άνοδο ο Α.Σ. Καλπακίου

*Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 3 – 0 της αξιόλογης ομάδας του Περιστερίου.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και  έχασαν πολλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.
Στην επανάληψη ο Ντρίκος με χαν τρικ στο 60΄, στο 68΄ και 75΄ έγραψε το τελικό 3-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας δημιούργησε  κλασικές ευκαιρίες με τους Χασίση και Μπίκα.
Ο προπονητής της ομάδας Τάκης Νάκας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει στον αγώνα αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές κάτω από είκοσι ετών.
Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα -  Πανφρουριακός  3 - 1
Αμπελόκηποι -  Ασβεστοχώρι 1 - 5
Ζωοδόχος  -  Δαβάκης 2 - 3
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -  Περιστέρι 3 - 0
Α.Ε. Καμποχωρίων  -  Θύελλα Ελεούσας 0 - 5
Πωγωνάτος -  Πρωτόπαπα 0 - 1
ΠΑΟ Κόνιτσας   -  Περίβλεπτος (30-01-12)
Νησί  -  Αγία Μαρίνα 1 - 6
Σταυράκι -  Καλπάκι 1 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 57
2. Καλπάκι: 54
3. Περίβλεπτος: 41 (20)
4. Ζωοδόχος: 38
5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 38  (20)
6. Ασβεστοχώρι: 38
7. Αγία Μαρίνα: 32
8. Αμφιθέα: 32  
9. Δαβάκης: 31  
10. Πρωτόπαπα: 29  (20)
11. Σταυράκι: 28
12. Πωγωνάτος: 25 
13. Αμπελόκηποι: 24
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 20  (20)
15. Πανφρουριακός: 19
16. Νησί: 14
17. Περιστέρι: 13
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Super League: ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια 2-0

Ο Μπράνα Ιλιτς σκόραρε δις, βάζοντας γερές βάσεις παραμονής

Ο ΠΑΣ πήρε αυτό που άξιζε από το πρώτο ημίχρονο, αν και είχε τις ευκαιρίες ακόμα και να καθαρίσει το παιχνίδι.
Ο ΠΑΣ φάνηκε να ελέγχει από τα πρώτα λεπτά το ματς κι ενώ τα σουτ των Γεωργίου , Τσουκαλά στο 3' και το 23' αντίστοιχα δεν έφεραν αποτέλεσμα, στο 24' οι Ηπειρώτες βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα.
Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά από μια αναμπουμπούλα στην περιοχή της Βέροιας, ο Ίλιτς με προβολή από τη μικρή περιοχή έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 43' όταν ο Καφές με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ κι ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ίλιτς επίσης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0.
Στο 53' ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ντε Βινσέντι έδωσε πάσα-μισό γκολ στον Ίλιτς, ο οποίος με πλασέ από την περιοχή διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, κλειδώνοντας ουσιαστικά την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Στο 69' ο Φεγκρούς μπλόκαρε την μπάλα μετά από ένα καλό σουτ του Μπαργκάν.
Τα λεπτά που απέμειναν είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αν και ο Ίλιτς στο 70' άγγιξε το χατ τρικ, με τον Λόπεθ να του λέει «όχι» με διπλή προσπάθεια στον διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Λίλα, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (72' Βίλα), Τζημόπουλος, Γεωργίου (89' Ντάσιος), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι (83' Κεϊτά), Ίλιτς
 Βέροια: Λόπεθ, Σνάουτσνερ, Κάλι, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Καφές (83' Καλτσάς), Καλογέρης, Ολαϊτάν, Κόστλι, Πέρεθ, Ιωάννου (66' Μπαργκάν)

Νέα ρύθμιση για τις αδρανείς καταθέσεις

Λαμβάνονται ειδικές πρόνοιες ώστε μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα οι αδρανείς καταθέσεις να περιέρχονται στα δημόσια ταμεία

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο τροποποιείται το Κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 1195/ 1942 και λαμβάνονται ειδικές πρόνοιες ώστε μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα οι αδρανείς καταθέσεις να περιέρχονται στα δημόσια ταμεία και να χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για τη στήριξη ευπαθών ομάδων
 Ρυθμίσεις που αφορούν στις αδρανείς καταθέσεις αναμένεται να  περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών" που θα κατατεθεί τη Δευτέρα προς διαβούλευση.
Το σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:
- Κάθε τράπεζα (εμπορική ή συνεταιριστική) τουλάχιστον έξι μήνες πριν την συμπλήρωση της 20ετίας θα πρέπει να ενημερώνει εγγράφως τον καταθέτη ή τους συγγενείς του για την ύπαρξη μη κινούμενου λογαριασμού και το χρηματικό ποσό που βρίσκεται σε αυτόν.
-Με τη συμπλήρωση της 20ετούς προθεσμίας η τράπεζα υποχρεούται μέσω του κεντρικού υποκαταστήματος της στην Αθήνα και όχι μέσω των υποκαταστήματων να καταβάλει σε λογαριασμό που έχει γνωστοποιήσει προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδας το ποσό που περιέχεται στον καταθετικό λογαριασμό του πελάτη.
-Το ποσό των αδρανών καταθέσεων θα πρέπει με ευθύνη του ορκωτού λογιστή κάθε πιστωτικού ιδρύματος να αναφέρεται στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας.
- Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ζητά σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχετικά στοιχεία από τις τράπεζες (εμπορικές και συνεταιριστικές).
- Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα τηρείται ειδικός λογαριασμός για τα έσοδα από τις αδρανείς καταθέσεις από τον οποίο θα χρηματοδοτούνται δαπάνες του Προϋπολογισμού για την στήριξη ευπαθών ομάδων και κυρίως
των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
- Ο υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την απόδοση των αδρανών καταθέσεων.

ΠΗΓΗ: www.Star.gr

ΑΛΚΟ: Προβάδισμα στη ΝΔ με 1,5%

Η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», δίνει προβάδισμα στη ΝΔ 1,5%, καθώς συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 24,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
Χρυσή Αυγή: 9,7%
ΠΑΣΟΚ: 8,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες:  6,6%
ΚΚΕ: 5,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,8%

ΜRΒ: Η ΝΔ προηγείται με 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η «Real News», η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
Χρυσή Αυγή: 9,2%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,4%
ΚΚΕ: 4,3%
 Σύμφωνα με την ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Κάπα Research: Προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 22,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%
Χρυσή Αυγή: 10,5%
ΠΑΣΟΚ: 7,2%
ΚΚΕ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,6%
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 14,6%.
Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.
Ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, ενώ μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.019 ατόμων άνω των 18 ετών. Μέγιστο σφάλμα 3,07% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων: Ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν, έξω από το κατάστημα – σούπερ μάρκετ, από τον υπεύθυνο του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των 1.500 Ευρώ, που προέρχονταν από τις εισπράξεις.
Το περιστατικό συνέβη στις 21:20 το βράδυ της Παρασκευής, στο Νεοχωρόπουλο.
Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες ληστείας εις βάρος υπαλλήλου σουπερ μάρκετ στο Νεοχωρόπουλο.