Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Πήρε το τρίποντο η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Δόξα Αναργύρων 3-1)

*Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ΑΕΔ Πωγωνάτου με τη Δόξα Αναργύρων  για την  10η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής, που είχε διακοπή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Δελβινάκι, με νίκη της ΑΕΔ Πωγωνάτου με 3-1.
Στο ημίχρονο η ΑΕΔ Πωγωνάτος ήταν μπροστά στο με σκορ 2-1.
Στο 57΄ ο Μπουτόβινας Αλέξανδρος, σέντραρε από δεξιά και ο Χαρίσης Ιωάννης  με κεφαλιά διαμόρφωσε  το τελικό 3-1.
Δόξα Αναργύρων:
Κάλλιας Μάρκος, Νάσης  Μάριος, Μπόττης  Κωνσταντίνος, Κουρμπέλης Γεώργιος, Χήτας Τηλέμαχος, Σίνδρος Θεόδωρος, Τζώρτζης Δημήτριος, Κίτσιος Δημήτριος, Παπαδόπουλος Ορέστης, Σιάννας  Βασίλειος (Γεωργαλής  Παύλος-Αθανάσιος 67΄), Κόκκινος Δημήτριος
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Βασάκος Κωνσταντίνος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 85΄), Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής, Γκίκας Αριστοτέλης, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Κασίμης Μάριος (Κόντος Κωνσταντίνος 90΄), Χαρίσης Ιωάννης 

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 29
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  27
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  26
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 21
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 19
6. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 17
7. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 17
8. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 14
9. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 13
10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 12
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 9 
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 8
13. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 8
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 7
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7
16. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  6

Χάνουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις αγρότες εννέα Κοινοτήτων του Πωγωνίου


Απεντάσσονται οι Τ.Κ. Δολιανών, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Σιταριάς, Καλπακίου, Ρεπετίστης, Αρετής, Βροντισμένης και Ριαχόβου.

Οι αγρότες του μισού σχεδόν Δήμου Πωγωνίου χάνουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις μετά τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών που έγινε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χθες ο Δήμος έστειλε επιστολή στον Υπουργό στον οποίο επισημαίνει ότι με το νέο σχεδιασμό απεντάσσονται οι τοπικές κοινότητες Δολιανών, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Σιταριάς, Καλπακίου, Ρεπετίστης, Αρετής, Βροντισμένης και Ριαχόβου.
Με την απένταξη, όπως σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφεται από το Δήμαρχο Κ. Καψάλη, «μπαίνει ταφόπλακα στην πρωτογενή ανάπτυξη καθώς αποκλείει δεκάδες αγρότες από τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια». Ο Δήμαρχος αναφέρει πώς «οι συγκεκριμένες κοινότητες συνεχίζουν να πληρούν τα κριτήρια που τις ενέταξαν στον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών και τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά έχουν διογκωθεί».
Καταλήγοντας ζητά επανεξέταση των περιοχών και την αναθεώρηση της απένταξης των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων από τον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην παγκόσμια υπουργική διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη για το Αφγανιστάν


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΗΣ, ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για το Αφγανιστάν, που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στη Γενεύη.
Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την Σύνοδο αυτή είναι η Ειρήνη και η Ασφάλεια στο Αφγανιστάν, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, η αναγκαία προστασία και αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας και η υπογραφή Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Αφγανιστάν για τη χρηματοδότησή του σε αναπτυξιακές και ανθρωπιστικές δράσεις, όπως επίσης και η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος που θα δηλώνει τη δέσμευση της Παγκόσμιας Κοινότητας για τη στήριξη της ειρήνης και του μέλλοντος της χώρας.
Στην παρέμβασή του στην Ειδική Συνεδρίαση που αφορούσε την απελευθέρωση του δυναμικού της γυναίκας στο Αφγανιστάν, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουίκ απευθυνόμενος στη σύζυγο του Προέδρου της χώρας κα Rula Ghani, η οποία προήδρευε των Εργασιών, τόνισε τα εξής:
«Κοινωνίες, χώρες, οι οποίες αγνοούν, υποτιμούν, περιθωριοποιούν, ασκούν βία στη γυναίκα, χάνουν έναν σημαντικό παράγοντα που σχετίζεται ευθέως και με την ανάπτυξη, που είναι τόσο αναγκαίο εργαλείο ευημερίας. Αυτό αφορά και το Αφγανιστάν που είναι το θέμα της συνάντησής μας εδώ στον ΟΗΕ της Γενεύης.
Κανένας, για όποιο λόγο, δεν μπορεί να μη παρέχει στη γυναίκα την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της, όπως και την αδιατάρακτη πρόσβασή της  στην Παιδεία και τη δουλειά. Άλλο ένα δίπτυχο που χαίρομαι που απασχολεί σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, αυτή την Παγκόσμια Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παραβρέθηκε επίσης στην Ειδική Συνεδρίαση που έγινε με Προεδρεύοντα τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν κ. Mohammad Ashraf Ghani, με θέμα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με τη βοήθεια της παγκόσμιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε διμερή συνάντηση με την ΥΦΥΠΕΞ του Αφγανιστάν κα Adela Raz.

Η Ελληνική Αστυνομία στην Ήπειρο κοντά στους μαθητές, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων


Ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα τις ναρκωτικές ουσίες, πραγματοποιήθηκαν σε Λύκεια της Πρέβεζας, από καταρτισμένους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Πρέβεζας.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με ουσίες που προκαλούν εξάρτηση, σε περίπου (230) μαθητές Λυκείων της Πρέβεζας, από καταρτισμένους Αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με επιστημονικά υπεύθυνο – κοινωνιολόγο του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών Πρέβεζας. 
Κατά τις ενημερωτικές διαλέξεις, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρωτογενώς, γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν και να υποβάλλουν ερωτήματα για το σημαντικό ζήτημα της εξάρτησης από απαγορευμένες ουσίες. 
Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για την Περιφερειακότητα μέσα από την αναθεώρηση των άρθρων 98 και 102 του Συντάγματος


Η πρόταση όπως φιλοξενείται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων http://www.amna.gr/pr-view/176336  
Στην εν εξελίξει διαβούλευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, γνωστό ως «Κλεισθένης ΙΙ», που πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του 2019, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία για την Περιφέρεια Ηπείρου «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!» προσέρχεται στο δημόσιο διάλογο με ένα συγκροτημένο κείμενο συγκεκριμένων προτάσεων που εξυπηρετούν το τρίπτυχο:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ο βασικός στόχος των προτάσεων αυτών είναι:
Πρώτον, η πλήρης και οριστική διοικητική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και δη των Περιφερειών από τον κεντρικό κράτος, αξιοποιώντας και τα επιτυχημένα παραδείγματα τοπικών αυτοδιοικήσεων της Ευρώπης, όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.
Δεύτερον, η αποσαφήνιση και ρητή διατύπωση των αρμοδιοτήτων κάθε αυτοδιοικητικού βαθμού, με ταυτόχρονη απλοποίηση του συστήματος μέσω της κατάργησης διοικητικών αλληλοεπικαλύψεων και περιττών επιπέδων διοίκησης.
Τρίτον, η ουσιαστική επέκταση των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας σε νέα πεδία διοίκησης που να ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των τοπικών Κοινωνιών με ταυτόχρονη μεταβίβαση και των αντίστοιχων πόρων, κάνοντας πράξη τόσο την αρχή της επικουρικότητας όσο και της αναλογικότητας.
Τέταρτον, η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων σπατάλης, κακοδιαχείρισης και διαφθοράς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, φαινόμενα που τόσο διαδεδομένα είναι δυστυχώς και σε επίπεδο Περιφέρειας, μέσω της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών και της ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «Ορίζοντες Ηπείρου- Περήφανοι Ξανά!» κ. Σπύρος Ριζόπουλος, δήλωσε τα εξής:

Παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστοφερ Κινγκ ''Ηπειρώτικο Μοιρολόι-Οδοιπορικό στην αρχαιότερη δημώδη μουσική της Ευρώπης'', την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00


Οι εκδόσεις ΔΩΜΑ παρουσιάζουν το βιβλίο του Κρίστοφερ Κινγκ, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00', στο Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.
Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου "Ηπειρώτικο Μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη δημώδη μουσική της Ευρώπης", ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κινγκ έρχεται στην Ελλάδα και συζητά με τους εκδότες του Δώματος.
Παράλληλα, θα παίξει μουσική από τη συλλογή του με σπάνιους δίσκους γραμμοφώνου.
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Συνηθίζουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε τη μουσική σαν μια μορφή ψυχαγωγίας ― σαν μια πολυτέλεια, τελικά σαν κάτι το περιττό. Και πράγματι η μουσική που συνήθως ακούμε αυτόν το σκοπό έχει: να διασκεδάσει. Ποια ήταν όμως η πρωταρχική λειτουργία της μουσικής; Για ποιο λόγο άρχισαν κάποτε οι άνθρωποι να τραγουδούν και να χορεύουν;
Ο Κρίστοφερ Κινγκ, βραβευμένος μουσικός παραγωγός και μανιώδης συλλέκτης δίσκων γραμμοφώνου, υποστηρίζει ότι η μουσική στην πρωταρχική της μορφή είναι ένα γιατρικό για τις πληγές της ψυχής ― κάτι εξίσου απαραίτητο με τον αέρα και την τροφή.
Σταδιακά η μουσική έπαψε να έχει αυτή τη λειτουργία. Τα εύθραυστα πολιτισμικά οικοσυστήματα μες στα οποία η μουσική επιτελούσε το ιαματικό της έργο καταστράφηκαν.
Μ’ εξαίρεση μια απόμερη γωνιά της Ελλάδας, στις εσχατιές της Ευρώπης ― την Ήπειρο. Εδώ, σαν από θαύμα, κρατήθηκε ζωντανός ένας πανάρχαιος τρόπος ζωής που επέτρεψε στη μουσική να διατηρήσει το θεραπευτικό της ρόλο. Ο Κινγκ αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει σ’ αυτόν το σκληρό μα μαγικό τόπο, όπου η μουσική γίνεται ένα με την ποίηση, το χορό και τη γιορτή.
Ο Κινγκ γράφει για την ιστορία της Ηπείρου και το μεγαλείο του το­πίου, για τα πανηγύρια, τα τσίπουρα και τους Τσιγγάνους οργανοπαίχτες, για τα συλλογικά βιώματα και τις κοινές αναμνήσεις. Μας μιλά για τη μουσική σαν θρήνο, σαν νανούρισμα και σαν παρηγοριά. Μας μιλά γι’ ανθρώπους που ξέρουν να πενθήσουν και ξέρουν να γλεντήσουν.
Συνδυάζοντας το φιλοσοφικό στοχασμό με την ιστορική περιγραφή, τη μουσικολογική ανάλυση με την ανθρωπολογική ματιά, η παθιασμένη και παιγνιώδης αυτή αφήγηση παίρνει τελικά τη μορφή ενός ερωτικού γράμματος στη μουσική και τους ανθρώπους της Ηπείρου».

Ξεκίνησε να λειτουργεί το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων


Η λειτουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Πρόκειται για νεοϊδρυθείσα αστυνομική Υπηρεσία με αποστολή την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της «Ιόνιας Οδού» καθώς και τη διερεύνηση και προανάκριση οδικών τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή δικαιοδοσίας του, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στεγάζεται στο 154ο χιλιόμετρο Αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην Καμπή Άρτας όπου εδρεύει και έχει:
τοπική αρμοδιότητα, η οποία περιλαμβάνει το τμήμα αυτοκινητοδρόμου «Ιόνιας Οδού» από χ/θ 140,891 (Α/Κ ΑΡΤΑΣ) μέχρι χ/θ 200,991 (Α/Κ ΕΓΝΑΤΙΑΣ), συμπεριλαμβανομένων των εισόδων και των εξόδων που υφίστανται στο τμήμα αυτό.
τηλέφωνο Διοικητή: 2131521980 και
τηλέφωνο Αξιωματικού Υπηρεσίας: 2131521982
τηλέφωνο Γραμματείας: 2131521981

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου: Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Λέσχης Φρουράς Ιωαννίνων

Η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικο Bazaar, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα της Λέσχης Φρουράς Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν την Τετάρτης 26 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για προσλήψεις 6.000 επιστημόνων στον ιδιωτικό τομέα


Ξεκινούν το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά σε 6.000 επιδοτούμενες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα με μισθούς έως 1.600 ευρώ τον μήνα σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του προγράμματος επιδότησης νέων θέσεων εργασίας «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας», που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στον ΟΑΕΔ.
Η επιδότηση αφορά 6.000 θέσεις για άνεργους, κατόχους πτυχίου, μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού, έως 39 ετών. Η κατεύθυνση των ανέργων αποφοίτων υψηλής κατάρτισης σε κλάδους αιχμής έχει ως στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής δραστηριότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain.
Η μεταποίηση, η βιομηχανία και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρήσεων που εντάσσονται στους εν λόγω κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης.

Περιφέρεια Ηπείρου: H Ήπειρος ... απογειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"


Μία ακόμη πρωτοποριακή δράση για την εξωστρέφεια του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων, υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, με εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ταξιδιώτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα και ποτά της Ηπείρου, να φωτογραφηθούν σε photobooth με background τοπία της Ηπείρου, να απολαύσουν βίντεο σε οθόνες με τις ομορφιές της Ηπείρου και να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της αργυροτεχνίας μέσω της έκθεσης χειροποίητων ασημένιων κοσμημάτων του ΚΕΠΑΒΙ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πώς «η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δράσεων της για την προβολή του τουρισμού της Ηπείρου, επέλεξε να συνεργαστεί με το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” προκειμένου να προβάλλει τις ομορφιές, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Ηπείρου. Ήταν μια αξιόλογη δράση, καθώς δείξαμε πως η Ήπειρος  με τους οδικούς άξονες και τα αεροδρόμια, είναι κοντά πλέον στην Αθήνα και στην Αττική. Είμαστε ευχαριστημένοι από την πρωτοβουλία που αναλάβαμε σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Αεροδρομίου, για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική, αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς δώσαμε ερέθισμα σε ταξιδιώτες- επισκέπτες του περιπτέρου μας να επισκεφθούν την Ήπειρο και σε άλλους να γίνουν διαφημιστές της».
Η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα, ανέφερε πώς «την εκδήλωση πλαισίωσαν, με ερμηνεία παραδοσιακής μουσικής, το μουσικό σύνολο «Ήνορο» που ανέδειξε τη μοναδικότητα του πολυφωνικού τραγουδιού, ενώ το συγκρότημα Pnoetica, με ένα ψηφιδωτό μοντέρνας και βυζαντινής μουσικής, παρουσίασε τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσα από διασκευές δημοτικών τραγουδιών».
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ευχαριστεί για την αποδοχή του αιτήματος και τη συνδρομή της για την επιτυχία της εκδήλωσης, τη Διοίκηση του “Ελ. Βενιζέλος”.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Τα ρομπότ ... παίρνουν τις θέσεις των γιατρών


Θεατές… στις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και σε πολλές άλλες ιατρικές εξετάσεις θα είναι στο εγγύς μέλλον οι γιατροί, καθώς χάρις στην εξέλιξη της τεχνολογίας τα ρομπότ (Μηχανές Τεχνικής Νοημοσύνης) θα τους υποκαταστήσουν!
Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής  φαντασίας, αλλά για την σκληρή πραγματικότητα, καθώς η συνεχής εξέλιξη στην τεχνολογία κατασκευής  των ρομπότ τους δίνει τη  δυνατότητα εκμάθησης  εξειδικευμένων εφαρμογών  στην Ιατρική με άριστα αποτελέσματα.
«Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την εξέλιξη αυτή καθώς ήδη η χρήση των Μηχανών Τεχνικής Νοημοσύνης (Ρομπότ)  έχει βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πολλούς τομείς της ιατρικής» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου   και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών  κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.
Την ίδια έποψη ενστερνίζεται  και ο Ελβετός καθηγητής  Jörg Goldhahn, MD, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταγραφικής Ιατρικής στο ETH Zurich της Ελβετίας, λέγοντας, σε  συζήτηση που έγινε online στις 7 Νοεμβρίου στο BMJ, «ότι αυτό στο εγγύς μέλλον θα είναι απολύτως εφικτό. Οι γιατροί και ο τρόπος που αλληλεπιδρούν με τον ασθενή, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα αλλάξει ριζικά".