Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χαριλ. Τρικούπη 53 111 47 Γαλάτσι
Τηλ. 6974035957-2102237051
Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας
Σας εύχεται ολόψυχα:
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί φίλοι & συμπατριώτες, μέλη του Συλλόγου:
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2012, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι:
Η εκδήλωση- Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας- , θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., στην όμορφη συνοικία του Ψυρρή και στη ταβέρνα «Στου κορρέ» Αγίων Αναργύρων 20-22. Τηλ. 2103215291
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
1. 11,30 έως 12,30 κοπή πίτας
2. 13,00 έως 14,00 γεύμα (πλήρες μενού με ποτό). Ακολουθεί γλέντι με την ορχήστρα του καταστήματος.
Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε ένα ξεχωριστό και όμορφο μεσημέρι με λαϊκά – ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια από τη λαϊκή ορχήστρα του καταστήματος.
Η παρουσία σας είναι για μας η δύναμή μας.
Μια δύναμη που ανανεώνει κάθε ζωντανό στοιχείο, διευρύνει και δίνει προοπτικές στα πολιτιστικά μας βιώματα.
Πλήρες μενού με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών 20 €.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και τη δική σας εξυπηρέτηση, περιμένουμε τηλεφωνική ειδοποίηση για την παρουσία σας (μέχρι 18/01 τρεις ημέρες πριν από την Εκδήλωση), στα τηλ:
6974035957 Νάτσιος Ε. 6972112957 Μπίκας Θ. 6974635937-Παρασκευά Δήμητρα 6974934119 Ντόκος Σπύρ 6997159040 Χόβολος Γιάννης
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                 η Γραμματέας

Βαγγέλης Νάτσιος                    Δήμητρα Παρασκευά


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: Στην Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Η επιτροπή που έχει ως στόχο την υποβοήθηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σε θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ.
Η πρώτη συνεδρίαση της γίνεται αύριο Τρίτη 3 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα με θέματα ημερήσιας διάταξης.
Διατάξεις που πρόκειται να εισαχθούν προ ψήφιση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Θανατηφόρο τροχαίο στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φιλιατών - Μαυρονερίου


Χθες (01-01-2012) το πρωί στο 12ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φιλιατών - Μαυρονερίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 84χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: Πληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί

Το νέο ταμείο θα πληρώσει τα χρέη του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.Την εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τα φαρμακεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός υγείας. Ο κ. Μιχάλης Τιμοσίδης υπογράμμισε στη ΝΕΤ, ότι στις 5 Ιανουαρίου θα πληρωθεί ο Νοέμβριος από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα πληρώσει ο ΟΓΑ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κάηκαν Ι.Χ.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα ξημερώματα της Δευτέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος του. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο πίσω μέρος.
Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, η οποία επελήφθη και της προανακρίσεως.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έσοδα 2δισ. ετησίως από την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας σε αγροτεμάχια, κτήματα, οικόπεδα

Tην επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, στα αγροτεμάχια και στα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εξαιρούνταν ως τώρα από τους έκτατους και μόνιμους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα, εξετάζει η ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών καθώς υπάρχουν εισηγήσεις ότι μπορούν να εισπραχθούν πάνω από 2 δισ. ετησίως από ιδιοκτήτες που σήμερα απαλλάσσονται από τα οικονομικά βάρη.

Οι εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο προβλέπουν διεύρυνση της φορολογικής βάσης κατά περίπου 500.000 φυσικά πρόσωπα, που μέχρι σήμερα δεν κατέβαλλαν φόρο.
Εάν το σχέδιο προχωρήσει τότε τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης επί της οποίας θα επιβάλλεται ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποιος κατέχει οικόπεδο εκτός σχεδίου και άλλα ακίνητα η αξία τους θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του φόρου. Eτσι, ανάλογα με τους συντελεστές και τα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν, θα προκύπτει αν είναι υπόχρεος ή όχι στην καταβολή φόρου.
Ειδικότερα, αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης οικοπέδου εκτός σχεδίου αξίας 100.000 ευρώ δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα με τον ΦΑΠ, αλλά μόνο σε περίπτωση που η αξία είναι χαμηλότερη από το αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει.
Αν κάποιος κατέχει σπίτι αξίας 200.000 ευρώ και οικόπεδο εκτός σχεδίου 150.000 ευρώ, η αξία των δύο αυτών ακινήτων θα προστίθεται και η περιουσία του θα υπολογίζεται από την εφορία στις 300.000 ευρώ. Με βάση λοιπόν αυτήν την αξία θα προκύπτει αν πρέπει να πληρώσει φόρο και πόσο.
Ένα από τα προβλήματα του σχεδίου είναι ο διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Εκτός αυτού, υπάρχει πρόβλημα και με τον υπολογισμό των τιμών για τα εν λόγω ακίνητα και άρα και του φόρου που θα επιβληθεί.
Το «κλειδί» για να προσμετρηθούν τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια στη φορολογητέα ακίνητη περιουσία βρίσκεται στον προσδιορισμό των τιμών ζώνης που θα ισχύσουν για αυτές τις περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια, διαδικασία όμως που είναι και χρονοβόρα και περίπλοκη.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέχρι την ψήφιση στις αρχές του επόμενου έτους του εθνικού φορολογικού συστήματος, ενδέχεται να κληθούν οι ιδιοκτήτες να συμπληρώσουν έναν νέο τύπο Ε9, με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν έπειτα από επεξεργασία τον τύπο του αγροτεμαχίου.
Σε κάθε περίπτωση οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι το καλοκαίρι του 2012 μπορούν να είναι όλα έτοιμα για να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου, με βάση τις δηλώσεις Ε9 που τώρα υποβάλλονται.

Νεκρός 66χρονος σε κυνήγι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Βασιλικό Θεσπρωτίας

Τραγωδία στον κόσμο του κυνηγιού, με έναν 66χρονο στο Βασιλικό Θεσπρωτίας να χάνει τη ζωή την παραμονή της Πρωτοχρονιά, ο οποίος πυροβολήθηκε από κυνηγό ομάδας που κυνηγούσε αγριογούρουνα.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:
Χθες το απόγευμα (31-12-11), ο 60χρονος ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα κυνηγών που προέβαινε σε κυνήγι αγριόχοιρων, αντιλαμβανόμενος κίνηση εντός συστάδας θάμνων και θεωρώντας ότι επρόκειτο για αγριόχοιρο, πυροβόλησε εναντίον του υποτιθέμενου θηράματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για κυνήγι πτηνών.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τον 60χρονο, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα του δράστη, του θύματος και των μελών της ομάδας των κυνηγών και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ'', με έμμετρη απόδοση του Ηπειρώτη μουσικού και συγγραφέα Νίκου Παπακώστα το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 μ.μ.

Νέος χρόνος με αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.

Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.
Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.
Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.
Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).
Στον δημόσιο τομέα, για τις γυναίκες, το 2012, αυξάνεται κατά 2 χρόνια το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για σύνταξη με 15ετία και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του 63ουέτους.
Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58).
Για τους γονείς με ανήλικο τέκνο που μπορούν να θεμελιώσουν το 2012 σύνταξη με 25 έτη ασφάλισης, το όριο ηλικίας ανεβαίνει από 52 στα 55 έτη.
Για πρόωρη συνταξιοδότηση (με 25ετία) στο Δημόσιο, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, από 56 που είναι για φέτος, αυξάνεται κατά δύο έτη το 2012, κι έτσι θα απαιτείται η συμπλήρωση του 58ουέτους.
Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα γίνουν οι εξής αλλαγές:
1) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης 35ετία
Ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης αυξάνεται κατά 300 ημέρες και έτσι από 10.800 που απαιτούνται μέχρι 31/12/2011, από 1/1/2012 θα απαιτούνται 11.100 ημέρες. Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί κατά 300 μέρες κάθε χρόνο μέχρι και το 2015 οπότε και θα απαιτούνται 12.000 μέρες.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης, συνεπώς ασφαλισμένος που θα θεμελιώσει τη νέα χρονιά δικαίωμα θα αποχωρήσει όποτε συμπληρώσει 11.100 ημέρες ασφάλισης και το 59ο έτος.
2) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά
Από 1/1/2012 θα απαιτείται ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη και 54 ετών και 6 μηνών με μειωμένη.
Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες εργασίας οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Έτσι, ο ασφαλισμένος που το 2012 θα συμπληρώσει 10.500 ημέρες από τις οποίες 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε.
3) Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 στα ΒΑΕ
Τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συνεχίζει να αυξάνεται πλησιάζοντας το αντίστοιχο των ανδρών. Δηλαδή, οι γυναίκες ασφαλισμένες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4.500 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων οι 3.600 τουλάχιστον στα βαρέα.
Μάλιστα, 1.000 ημέρες εργασίας πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια για να δικαιούνται οι γυναίκες σύνταξη με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης του χρόνου αυτού.
4) Γυναίκες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης
Συνεχίζεται η σταδιακή εξομοίωση του ορίου ηλικίας ανδρών και γυναικών για την πλήρη σύνταξη κατά το 65ο έτος της ηλικίας.
Ειδικότερα, το 2012 το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πάει στο 62ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 57ο για μειωμένη, με την προϋπόθεση όμως (για μειωμένη σύνταξη) να έχει πραγματοποιήσει κατ' έτος 100 τουλάχιστον μέρες ασφάλισης κατά την τελευταία 5ετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.
5) Γυναίκες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης
Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι απαιτούμενες μέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 400, φτάνοντας τις 10.800. Η αύξηση θα συνεχιστεί κατά 400 μέρες κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση 12.000 ημερών ασφάλισης το 2015.
Για πλήρη σύνταξη θα απαιτείται η συμπλήρωση του 59ου έτους της ηλικίας και του 57ου για μειωμένη με την προϋπόθεση των 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης κατ έτος την τελευταία 5ετία πριν από τον χρόνο υποβολής της αίτησης για σύνταξη.
Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες δικαιούνται είτε πλήρη είτε μειωμένη σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης.
6) Άντρες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης
Τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη προβλέπεται σε ηλικία 63 ετών και 6 μηνών. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις της θεμελίωσης, ο ασφαλισμένος θα δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, που διαμορφώνεται το 2012. Αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά το έτος αυτό να συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση παραμένει ίδιος.
7) Συνταξιούχοι που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ
Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που δικαιούνται δεύτερη πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτή πλέον θα χορηγείται με την πραγματοποίηση 6.000 ημερών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση διαμορφούμενου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.
Ωστόσο, αυξάνεται σταδιακά από 1/1/2012 το όριο ηλικίας μειωμένης, κατά 50%, σύνταξης των γυναικών ασφαλισμένων με 4.800 ημέρες κατά ένα έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.
8) Μητέρες ανηλίκων τέκνων με 5.500 ημέρες ασφάλισης
Από 1/1/2012 προβλέπεται εκτός από την συμπλήρωση των 5.500 ημερών ασφάλισης και την ανηλικότητα του παιδιού, και η συμπλήρωση του 60ού έτους για πλήρη σύνταξη και του 55ου για μειωμένη.
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Αυξήσεις προβλέπονται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012, για τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοκινητιστών, θα απαιτείται η συμπλήρωση 37 ετών ασφάλισης, από 36 εφέτος, καθώς και η συμπλήρωση του 60 έτους ηλικίας.
Αντίστοιχες αλλαγές ισχύουν και για τους επιστήμονες του ΕΤΑΑ, μηχανικούς, εργολήπτες, νομικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Συγκεκριμένα, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα χρόνο, στα 37 (από 36 φέτος) και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι 60 για τους άνδρες (από 59 φέτος) και 59 για τις γυναίκες (από 58 φέτος).
Ειδικά για τις γυναίκες, στην περίπτωση συμπλήρωσης 25 ετών ασφάλισης στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμεία Νομικών) το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2012 θα διαμορφωθεί στα 62, από 61 που ισχύει φέτος.
Για τις γυναίκες δικηγόρους, μητέρες ανηλίκων καθώς και για τους άνδρες δικηγόρους χήρους, πατέρες ανηλίκων, απαιτούνται αντί 25 έτη, φέτος 22 και του χρόνου, 22,5 έτη ασφάλισης, με όριο ηλικίας τα 58, από 55 που ισχύει για το τρέχον έτος.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διόρθωση στο χαράτσι της ΔΕΗ

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχετε προσέλθει στους αρμόδιους δήμους και να εξηγήσετε ποια είναι τα λάθη!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσετε το χαράτσι.
Εσείς είστε αναγκασμένοι να καταβάλλετε όλο το ποσό που αναφέρεται στον λογαριασμό σας και στην συνέχεια θα σας αφαιρεθεί το παραπάνω ποσό.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για το έτος 2012 το ειδικό τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος σε πέντε ισόποσες δόσεις, από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.
Για το έτος 2012, το τέλος βαρύνει τον κατά την 31η Μαρτίου 2012 κύριο ή επικαρπωτή του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Σε μη οικιακά ακίνητα ( βιομηχανίες, πάρκινγκ, ξενοδοχεία) μεγαλύτερα από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους, που προκύπτει βάσει της τιμής ζώνης, μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου.
Για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 λαμβάνεται υπόψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αποτυπώνονται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. κατά την 31η Μαρτίου 2012.
Απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος ακινήτων το 35% της συνολικής επιφάνειας, βάσει της οποίας υπολογίζεται το τέλος, των κύριων αποκλειστικά τουριστικών καταλυμάτων, δηλαδή των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ.
Ο μειωμένος συντελεστής ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό) του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εφαρμόζεται σε πρόσωπα που τα ίδια ή πρόσωπα που τα βαρύνουν φορολογικά, παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, καθώς και σε πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, σε ποσοστό από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
Ο μειωμένος συντελεστής που ισχύει για τους ανάπηρους ή τα πρόσωπα που βαρύνονται με ανάπηρο καθώς και για τους πολύτεκνους, εφαρμόζεται, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει στον ή στη δικαιούχο, και όταν η ως άνω κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα στον ή στη σύζυγο του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων.


ΠΗΓΗ: www.Star.gr