Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Παναγιά Σιταριάς 15 Αυγούστου 2014

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και ο εφετινός εορτασμός της Παναγίας


Η εφορία ζητά πίσω χρήματα από χιλιάδες πολίτες για τα επιδόματα θέρμανσης και τέκνων

Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρεθούν και πάλι χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς ήδη έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι των αρμόδιων υπηρεσιών για αυτούς που πήραν χρήματα από το κράτος αλλά είτε δεν τα δικαιούνταν είτε δεν τα χρησιμοποίησαν για το σκοπό που τα πήραν.
Έτσι όσοι εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν το έπραξαν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, όπως επίσης και όσοι πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει των εισοδημάτων του 2013.

Δόσεις και διορθώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ

Σχέδιο «πυρόσβεσης» για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 6 έως 8 δόσεις θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. 
Παράλληλα, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής", το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει σχέδιο για μία «λάιτ» εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αναμορφώνει τις αντικειμενικές αξίες.
Πέρα από τις διορθώσεις των εξόφθαλμων λαθών, το σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης προβλέπει δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ακόμα και έως τον Απρίλιο του 2015.
Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην τροποποίηση της φιλοσοφίας του ΕΝΦΙΑ, ενώ η συσταθείσα Επιτροπή Αξιών Ακινήτων αναμένεται να καταλήξει στο νέο σύστημα καθορισμού έως το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 να έχει έτοιμους τους πίνακες τιμών.
 
ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ξεκινά την Τετάρτη 20 Αυγούστου η νέα κυνηγετική περίοδος

Στα περσινά επίπεδα τέλη αδειών θήρας και συνδρομή

 Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2014-2015 και βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το τρέχον κυνηγετικό έτος ορίζεται από 20 Αυγούστου 2014 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2015.
Παράλληλα υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά και είναι επίσης υπό δημοσίευση οι υπουργικές αποφάσεις για τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και για την ετήσια συνδρομή κυνηγών για το κυνηγετικό έτος 2014 – 2015.Για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2014-2015 τόσο στα τέλη όσο και στη συνδρομή δεν υπήρξε καμία αύξηση του τιμήματος, παραμένοντας στα περσινά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι:
Τα τέλη αδειών θήρας καθορίζονται κάθε έτος με ΚΥΑ των Αν. Υπ. Οικονομικών και ΠΕΚΑ και αφορούν στον καθορισμό του τιμήματος για τις τρείς κατηγορίες αδειών θήρας (τοπική, περιφερειακή, γενική) όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Την παρελθούσα κυνηγετική περίοδο 2013 -2014, τα τέλη αδειών θήρας ήταν και παρέμειναν κατά κατηγορία ως εξής:
Τοπική άδεια κυνηγίου: 10 ευρώ, και φτάνει συνολικά στο ύψος των 107 ευρώ περίπου
Περιφερειακή άδεια κυνηγίου: 30 ευρώ, και φτάνει συνολικά στο ύψος των 127 ευρώ περίπου
Γενική άδεια κυνηγίου: 60 ευρώ και φτάνει συνολικά στο ύψος των 157 ευρώ περίπου

Αισιόδοξα μηνύματα από το πρώτο δυνατό τεστ του Αστέρα με την ΑΕΔ Πωγωνάτος