Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Άρτα: Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (21-05-2015) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 52χρονη ημεδαπή, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της και κατοχή ναρκωτικών ουσιών ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και 50χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι της 52χρονης στην Άρτα, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, 2 δενδρύλλια κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, ύψους 50 και 40 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στο εσωτερικό του σπιτιού, βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,78) γραμμαρίων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής για ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα (21-01-2015) το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νεπάλ, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι σε βάρος του είχαν εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης και ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Επαλήθευσε αν το ασφαλιστήριο του Ι.Χ. σου, δεν είναι πλαστό!

Η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης για το αν κάποιος είναι πράγματι ασφαλισμένος, μπορεί πλέον να γίνει από τον ίδιο τον κάτοχο του αυτοκινήτου
Το φαινόμενο, παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, είναι τελικώς χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή ανασφάλιστοι, διαπιστώνουν εκατοντάδες κάτοχοι αυτοκινήτου, που μπήκαν στην εφαρμογή του Κέντρου Πληροφοριών. Πρόκειται για περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει στον ασφαλιστή με τον οποίο συνεργάζονται το ασφάλιστρο για την ασφάλιση του οχήματός τους, διαπιστώνουν ότι τελικά το ασφαλιστήριο που έχουν στα χέρια τους, είναι πλαστό.
Η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης για το αν κάποιος είναι πράγματι ασφαλισμένος, μπορεί πλέον να γίνει από τον ίδιο τον κάτοχο του αυτοκινήτου, μέσα από τη νέα εφαρμογή του Κέντρου Πληροφοριών που έχουν ενεργοποιήσει οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 12ης/19-05-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 19-05-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-05-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 12/19-05-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
590. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-01-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με Φ.Π.Α.
591. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας εντός της Τ.Κ. Παραποτάμου», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
592. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντιμετώπιση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο. 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.

Θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των παθήσεων του εντέρου

Απόλυτα ασφαλείς, αναίμακτες, ανώδυνες και με θεαματικά αποτελέσματα είναι τα τελευταία χρόνια, χάρη στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, οι επεμβάσεις για τη θεραπεία των παθήσεων του εντέρου και του πρωκτού.
Τα οφέλη από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις χειρουργικές επεμβάσεις στον τομέα της Ορθοπρωκτικής είναι πολλά τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους χειρουργούς.
«Πράγματι ο χειρουργός σήμερα  στον τομέα της Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής διαθέτει τα πλέον σύγχρονα εργαλεία για να πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία την επέμβαση»τονίζει  ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου

Ελληνοαλβανική εμπλοκή: Η κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια ακουμπά την Ελλάδα

Οξύνεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια, σχεδόν αντιγράφοντας το σενάριο της Ουκρανίας, και η Μαντλίν Ολμπράιτ προβληματίζεται μήπως στην επίθεση στο Κουμάνοβο, βόρεια της ΠΓΔΜ, συμμετείχαν και Έλληνες. 
Την ίδια ώρα τα Τίρανα διεκδικούν επισήμως την ένωση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, και οι Σέρβοι φοβούνται εξέγερση του αλβανικού πληθυσμού στην κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία.
 Και εντελώς ξαφνικά ανοίγει και το μέτωπο των σχέσεων Αλβανίας-Ελλάδας.
Η σημερινή «Καθημερινή» κάνει λόγο για αμφισβήτηση των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων από την πλευρά της Αλβανίας.
 Οι δημοσιογραφικές αναλύσεις αναζητούν τις αιτίες όλων αυτών στους «βαλκανικούς εθνικισμούς» ή στους πάγιους ανταγωνισμούς των βαλκανικών κρατών. Φαίνεται όμως ότι τα τρέχοντα γεγονότα πυροδοτούνται ειδικότερα από την όξυνση του αμερικανορωσικού ενεργειακού πολέμου: Οι περιοχές απ’ όπου θα μπορούσε να περάσει ο ρωσικός αγωγός αναφλέγονται προληπτικά. 

Σύλληψη πέντε ατόμων στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Χάνι Δελβινακίου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Χθες (20-05-2015) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Χάνι Δελβινακίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε (5) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής, έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας (ηλικίας 30 ετών).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από αναζητήσεις, συνελήφθη επίσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραχώρησε στον 21χρονο το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με σκοπό τη μεταφορά του λαθρομετανάστη.
Επιπρόσθετα, χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 34 και 27 ετών στο Χάνι Δελβινακίου, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας έναν 29χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου αντίστοιχα.

Άρτα: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (20-05-2015) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Άρτα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του 41χρονου, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένες κάτω από την ταπετσαρία, συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (1,08) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (20-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (30) μηνών, για κλοπή κατ΄ εξακολούθηση.
2. Χθες (20-05-2015) το βράδυ στην Παραμυθιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Ζ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 η ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ), εν όψει της επιμήκυνσης των δανείων που οι δικαιούχοι έχουν λάβει από πιστωτικά ιδρύματα.
Οι 96.000 δανειολήπτες μέσω του πρώην ΟΕΚ θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες οι οποίες τους έχουν δώσει στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου.
Η παράταση της αρχικής διορίας  έληγε στις 30 Απριλίου του 2015.

''Ήπειρος-Χαϊδάρι μαρτυρικοί τόποι. 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών''. Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου

 «70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ο Αντιφασιστικός αγώνας τότε και τώρα. Ήπειρος-Χαϊδάρι: Μαρτυρικοί τόποι» Κορυφαία εκδήλωση μνήμης, τιμής κι αγώνα. Τετάρτη 27 Μαϊου, 8:30 μμ, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδάριου
Μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Αντιφαστιστική Νίκη των Λαών, για τον αντιφασιστικό αγώνα τότε και τώρα, για τους δεσμούς που ενώνουν την Ήπειρο και το Χαϊδάρι ως τόπους μαρτυρίου συνδιοργανώνουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου και ο Δήμος Χαϊδαρίου την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 8:30 μμ, στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.