Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

e-voice: Στο 2,5% η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της e-voice διαφορά  μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι 2,5%.
Στο ερώτημα "Αν είχαμε αύριο εκλογές, ποιο κόμμα θα ήταν πιθανότερο να ψηφίσετε;"
ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
ΝΔ: 17,7%
Χρυσή Αυγή: 7,1%
ΚΚΕ: 6,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,8%
Το ΠΟΤΑΜΙ: 3,9%
ΑΝΕΛ: 2,4%
ΔΗΜΑΡ: 1,3%
Άλλο κόμμα: 6,8%
Αναποφάσιστοι: 11,5%

Άκυρο-Λευκό-Αποχή: 17,8%. 

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώνονται τα ονόματα των 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, τo Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 2.500 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί (ΠΕ 70 και ΠΕ 60 αντίστοιχα) και 500 καθηγητές των κλάδων ΠΕ 02 (φιλόλογοι), ΠΕ 03 (μαθηματικοί) και ΠΕ 04 (φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε εκφράσει στη Βουλή την πεποίθηση ότι ως τη Δευτέρα θα έχει πάει στα σχολεία το πρώτο κύμα αναπληρωτών.

Ποινές-φωτιά για τα ανασφάλιστα οχήματα

Tσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων προβλέπεται με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης όσον αφορά στα χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας.
Βάσει της τροπολογίας επισύρονται αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος προβλέπεται:
- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες.
- Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης.
- Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Το νέο Δημοτικό Σύμβούλιο

Οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι (2014-2019) στο Δήμο Πωγωνίου είναι:
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» (13)
Δήμαρχος
 Καψάλης Κωνσταντίνος
1. Γκόγκος Χρήστος του Νικολάου
2. Γιούνης Αναστάσιος του Αθανασίου
3. Φωτίου Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
4. Γκέγκας Κωνσταντίνος του Βασιλείου
5. Πότσης Νικόλαος του Αλεξάνδρου
6. Βίλλης Αριστοτέλης του Ευστρατίου
7. Γαλίτσης Νικόλαος του Χριστοφόρου
8. Μάτσιας Βασίλειος του Σπυρίδωνος
9. Σιούτης Μιχαήλ του Ιωάννη
10. Κάκος Ευθύμιος του Παύλου
11. Λίτσας Ιωάννης του Κωνσταντίνου
12. Κούρος Παύλος του Λεωνίδα
13. Κουκουλάρης Στυλιανός του Χαραλάμπου
«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» (7)
1. Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνος
2. Ντρίκος Θωμάς του Χρήστου
3. Ντόντης Ιωάννης του Ευαγγέλου (επικεφαλής συνδυασμού)
4. Ντόντης Ηλίας του Θεοδώρου
5. Τόπουλος Βασίλειος του Αχιλλέα
6. Καραγιώργος Ιωάννης του Σωτηρίου
7. Τζαβέλλας Μιχαήλ του Θωμά
«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου» (1)
1. Καραγιάννης Παναγιώτης του Τρύφωνα (επικεφαλής συνδυασμού)

Εκλεγέντες Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων (2014 - 2019)

Γκότζι μπέρι και σμέουρο: Τα «κόκκινα φυτά» που θεωρούνται καλλιέργειες με μέλλον και δίνουν έως και 2.500 ευρώ το στρέμμα!

«Χρυσές» αποδόσεις, μέχρι και 2.500 ευρώ το στρέμμα, υπόσχεται η καλλιέργεια του γκότζι μπέρι και του σμέουρου, φυτά που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μάλιστα οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξή τους δίνοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Το γκότζι μπέρι είναι ένα προϊόν με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική αγορά, και πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό φυτό με ελκυστικές αποδόσεις. Οσον αφορά το σμέουρο, μια καλλιέργεια με δεκαετή διάρκεια ζωής και αρκετά απαιτητική εμφανίζει τάσεις ανάπτυξης λόγω της υψηλής ζήτησης του προϊόντος.

Γκότζι Μπέρι
Το γκότζι μπέρι,  ένας θάμνος που φθάνει σε ύψος 2,5-3 μέτρα, το οποίο προέρχεται από την Κίνα,  είναι φυτό που αναπτύσσεται σε εύκρατες και ηλιόλουστες περιοχές και σε εδάφη αλκαλικά, με καλή στράγγιση.
Ιδιαίτερα ανθεκτική καλλιέργεια, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε περιοχές που επικρατούν θερμοκρασίες από -22 βαθμούς Κελσίου έως 40 βαθμούς Κελσίου. Προτιμάει μέρη με ηλιοφάνεια τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ή τουλάχιστον εκείνα που υπάρχει μερική σκίαση. Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει η καλλιέργεια του γκότζι μπέρι είναι να ζημιωθεί από τους παγετούς της Άνοιξης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βλαστοί του είναι τρυφεροί.

Την "τελευταία στιγμή" τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet

Μετά την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή

Σε αρκετές περιοχές της Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που είναι εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, και οι τιμές ΕΝΦΙΑ ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές ΦΑΠ, θα υπολογίζεται ο φόρος με τις χαμηλότερες τιμές και ο φόρος δεν θα αλλάξει .Αυτό θα προβλέπεται στην τροπολογία για τον νέο φόρο που παίρνει όμως παράταση και δεν κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα τα νέα εκκαθαριστικά στο Taxisnet να εκδοθούν την τελευταία στιγμή.
Όπως είναι γνωστό αρκετοί οικισμοί παραμένουν εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού. Οι τιμές με τις οποίες υπολογίστηκε φέτος ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος είναι έως στο ένα δέκατο σε σχέση με τις περυσινές τιμές που υπολογίστηκε ο ΦΑΠ.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες

Στόχος η μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου προσφέρει δωρεάν στους αγρότες ο ΕΛΓΑ, με στόχο τον περιορισμό του κόστους, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, είναι πλέον εφικτή η έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής.

Ηπειρώτικο αντάμωμα από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:30


Αγώνας ποδηλασίας με σημείο αναφοράς την Αρχαία Δωδώνη, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

Ποδηλατικό αγώνα δρόμου αντοχής με την ονομασία «2ο Κύπελλο αρχαίας Δωδώνης 2014» διοργανώνουν οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας, μία μόλις εβδομάδα μετά τον επιτυχημένο «Νάιο Δρόμο» που συνδιοργανώθηκε με την ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ. 
Αυτή η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.
Ο αγώνας είναι κατηγορίας OΠΕΝ, Σιρκουί 6 χιλιόμετρα, 5 έως  10 γύρους, ανάλογα με τους συμμετέχοντες ποδηλάτες που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα, ενώ θα γίνει και μια διαδρομή για παιδιά στους διαδρόμους του χώρου στάθμευσης του θεάτρου.
Στο χώρο θα βρίσκονται και μέλη της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη, τα οποία θα πραγματοποιούν δωρεάν μετρήσεις.
Αφετηρία και τερματισμός προ της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.
Η εγγραφή (δωρεάν) θα γίνεται στη γραμματεία από ώρα 09.00, ενώ ώρα 10 ξεκινάει ο αγώνας. 
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι ποδηλάτες άνω των 18 ετών.
Ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν εξέφρασε ο εκπρόσωπος Συλλόγων Δωδωναίας Κοιλάδας Δημήτρης Λώλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως η κίνηση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.
Πληροφορίες: 
α) www.ofpi.gr  
β) Αλ. Βόλλας  6941664098  
γ) Δημ. Λώλος  6947818925