Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 43χρονου ημεδαπού για ναρκωτικά

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, 43χρονος ημεδαπός για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο από Στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, επικαθήμενο εντός του φορτίου (παλέτες εμφιαλωμένων νερών – αναψυκτικών) και συγκεκριμένα στη μέση του φορτίου, υπήρχε πλαστική δεξαμενή, η οποία περιείχε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους εξήντα πέντε κιλών και εβδομήντα ενός γραμμαρίων (65,71 kg) περίπου, συσκευασμένη σε εξήντα πέντε (65) πακέτα.

Στη συνέχεια αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 43χρονος φορτωτής του επικαθήμενου, ο οποίος και εντοπίστηκε έξωθεν της οικείας του.
Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. του ανωτέρω, ανευρέθηκαν επίσης 1,5 γραμμάρια σε μεικτή συσκευασία, πιθανόν ναρκωτική ουσία κοκαΐνης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και το επικαθήμενο.

Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής συντάξεων του Δημοσίου

Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής συντάξεων του Δημοσίου που πλέον θα δίνονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Έτσι στις 29 Ιουνίου θα πληρωθεί η σύνταξη του Ιουλίου στους υπαλλήλους των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, στους υπαλλήλους Βουλής, ΕΥΠ, κύριου προσωπικού ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ, υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, στους υπαλλήλους ΕΛΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΣΕΙ, στους υπαλλήλους υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στους υπαλλήλους Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ, ΟΚΧΕ, Α.Α. Συν. του Πολίτη, ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ, στους υπαλλήλους νοσοκομείων, ΟΤΑ, παιδικών σταθμών και στους ιερείς.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου στα Ιωάννινα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής ποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος το μεσημέρι της 10-06-2016 αφαίρεσε από την πόλη των Ιωαννίνων ένα ποδήλατο, ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής.
Το κλεμμένο ποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Έχουν υποβληθεί 700.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει ότι μέχρι τις 15/06/2016 έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό του σύστημα 700.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης που αφορούν το έτος 2016.
Η εκτίμηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων θα ανέλθει σε περίπου 710.000.
Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 11/7/2016 για την υποβολή των αιτήσεων. Στις αιτήσεις που υποβάλλονται από τις 16/6/2016 και μετά και αιτούνται ενεργοποίηση δικαιωμάτων θα επιβάλλονται ποινές, όπως αυτές προκύπτουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις ή σχόλια που δημοσιοποιούνται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (21-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (22-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (23-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (24-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (25-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί στην Ήπειρο

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί, θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών, οδός Δομπόλη 30.
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων, που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (υπεύθυνος Βασίλειος Δόσης) μέχρι την 12η μεσημβρινή της 27ης Ιουνίου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πανηγυρίζει την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2016, του Αγίου Πνεύματος, η «ηλιόλουστη» Ιερά Μονή Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας

Πανηγυρίζει την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2016, του Αγίου Πνεύματος, η «ηλιόλουστη» Ιερά Μονή Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (21-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (22-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: – Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (23-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλατάνος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (24-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (26-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Ομιλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ με θέμα: «Πρωτοφανής κρίση στη Δικαιοσύνη»

Ομιλία κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ με θέμα «Πρωτοφανής κρίση στη Δικαιοσύνη» πραγματοποίησε την Παρασκευή 17/06/2016, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, ως Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος  του  ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά ο Βασίλης Τσίρκας αναφέρθηκε  στο σχέδιο της Κυβέρνησης προκειμένου να καταστεί απίθανη η δυνατότητα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης: «Κινούμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα στην κατεύθυνση δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που θα καταστήσουν απίθανη τη δυνατότητα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και θα τη θωρακίσουν θεσμικά από κάθε είδους παρεμβάσεις και ολιγωρίες. Βάζουμε τέλος στις απόπειρες παρέμβασης και επηρεασμού απ’ όπου κι αν αυτές επιχειρούνται -πολιτικά και οικονομικά κέντρα, θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες-», ενώ συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι  η αντιπολίτευση επαναφέρει ζητήματα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς λόγους, καθώς έχουν απαντηθεί ξεκάθαρα, ρητά και κατηγορηματικά: «Οι καιροσκοπικές κατηγορίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης που βασίζονται σε επιχειρήματα άτοπα και στρεβλά, μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στην προσπάθεια για ενίσχυση και θωράκιση των θεσμών του κράτους δικαίου.
Οι περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται έχουν δοθεί και στην Ολομέλεια και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τόσο από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης. Επαναφέρετε ζητήματα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς λόγους. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα, ρητά και κατηγορηματικά. Γιατί, τουλάχιστον, για ζητήματα ηθικής και αμεροληψίας είμαστε οι τελευταίοι σε αυτή την αίθουσα για να μας κουνάτε εσείς το δάκτυλο».

Ο  βουλευτής Άρτας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο: «Έχετε υπόψη σας προφανώς τη διεθνή έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, και διαπιστώνει ότι η χώρα μας έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο; Αυτό το χάος πότε προκλήθηκε; Ποιος κυβερνάει σαράντα χρόνια αυτόν τον τόπο; Μήπως και γι’ αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;», ενώ  στη συνέχεια υπογράμμισε: «Υιοθετήσατε άκριτα την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών κας Τσατάνη κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ότι δήθεν της άσκησε πίεση και την απείλησε, προκειμένου να παραδώσει την δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου.

ΚΗΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Επιστροφή σε 35 ημέρες στους αγωνιστικούς χώρους προσφέρει η λαπαροσκοπική χειρουργική

Επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους  μετά από  30 με 35ημέρες προσφέρει στους αθλητές η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος!
Μάλιστα η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, καθώς στο παρελθόν δεκάδες  σπουδαίοι αθλητές  διέκοψαν  την ελπιδοφόρα  καριέρα τους λόγω της κήλης.
Ταυτόχρονα η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται  για τέτοιες επεμβάσεις καθώς πολλοί αθλητές δεν έχουν αγώνες.
«Με την λαπαροσκοπική  χειρουργική δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα της κήλης και οι αθλητές  σε ποσοστό 95% μπορούν το αργότερο σε 30 με 35 ήμερες να επιστρέψουν στους αγώνες τους η την  προετοιμασία της ομάδας τους » αναφέρει ο Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.
Αντίθετα η αποκατάσταση της κήλης με ανοιχτό χειρουργείο κρατά τον αθλητή 3 με 4 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων, πράγμα που σημαίνει ότι ο αθλητής χάνει τη θέση του στην ομάδα η χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής λόγω της μεγάλη απουσίας.
Η επέμβαση με την τοποθέτηση πλέγματος γίνεται μέσα από τρείς τομές των πέντε χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών, απονευρώσεων ή μυών.
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η λαπαροσκοπική αντιμετώπισης της κήλης στους αθλητές, έναντι του ανοιχτού χειρουργείου,  είναι πολλά, όπως:
• Απουσία τομών
• Μηδαμινή απώλεια αίματος
• Μικρή διάρκεια χειρουργείου
• Έξοδος συνήθως αυθημερόν από το νοσοκομείο
• Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία
• Μηδαμινά ποσοστά υποτροπής
• Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
«Ο αθλητής μετά την επέμβαση μπορεί να περπατήσει και να καθίσει, ενώ  το μπάνιο, η οδήγηση, το σήκωμα  μικρού βάρους  πέντε κιλών, η σεξουαλική επαφή γίνεται μετά από τρεις μέχρι και πέντε ημέρες» εξηγεί ο Δρ Θωμάς και προσθέτει: