Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ιωάννινα: Παραδόθηκαν στις Κοινότητες οι μελέτες για τις εκκρεμότητες σε διανοίξεις δρόμων


 Τις μελέτες που αποτυπώνουν με ακρίβεια τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με διανοίξεις οδικών δικτύων σε περιοχές όπου έχει γίνει η εισφορά σε γη και σε χρήμα από τους πολίτες, παρέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου στους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από συστηματική δουλειά αρκετών μηνών αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και όλα τα τμήματα που θα πρέπει να διανοιχθούν όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Ο Βασίλης Τσούρης στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκανε την παρουσίαση των μελετών για τις οποίες μπορούν στο εξής να ενημερωθούν εκτενώς οι πολίτες των περιοχών.

-Η πρώτη μελέτη αφορά στις περιοχές των Ρυμοτομικών Σχεδίων Νέας Ζωής και Καρδαμιτσίων.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σήμερα (8-7-2023) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ιωάννινα: Συνάντηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου με τον Δήμαρχο Δρόπολης και Πωγωνίου

 


Με τον Δήμαρχο Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρη Τόλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερο θερμό και φιλικό κλίμα και έδωσε την αφορμή για να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι η σύσφιξη των σχέσεων με την περιοχή της Δρόπολης και του Πωγωνίου όπου διαβιεί τμήμα της εθνικής ελληνικής μειονότητας είναι προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι για πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασία στον εκπαιδευτικό τομέα.

Επίσης στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα συνδρομής εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών σε ζητήματα τεχνικής φύσης και υλικοτεχνικής υποδομής

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Πρέβεζα: Συνελήφθη για ηχορύπανση

 


Συνελήφθη σήμερα (8-7-2023) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Χρόνια πολλά ΠΑΣ Γιάννινα – 57 χρόνια “Άγιαξ της Ηπείρου”

 


Ημέρα γενεθλίων η 8η Ιουλίου για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ιδρύθηκε το 1966.

Στην ιστορία του ΠΑΣ στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρει για την ίδρυσή: Ήταν καλοκαίρι του 1966 όταν οι αιώνιοι αντίπαλοι Ατρόμητος Ιωαννίνων και Αβέρωφ έκατσαν γύρω από ένα τραπέζι και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από ένα κοινό όνομα, ΠΑΣ (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος) ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Πρώτος Πρόεδρος της νέας ομάδας ο Περικλής Γιαννής ενώ πρώτη εμφάνιση, εναντίον του Ολυμπιακού Πειραιώς σε ένα φιλικό παιχνίδι, λόγω της μεταγραφής του Γιώργου Σιόντη.

Θέατρο Actina: Πρεμιέρα της ξεκαρδιστικής περιπέτειας “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος”, την Πέμπτη 13 Ιουλίου

 


Το καλοκαίρι του 2023, το Θέατρο Actina ανεβάζει την ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος” του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά.

Θα κάνει πρεμιέρα στην όμορφη αυλή του Arte Povera μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων την Πέμπτη 13 Ιουλίου και θα συνεχίσει για δύο εβδομάδες, 4 παραστάσεις, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι και 27 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει περιοδεία σε χωριά και πόλεις της χώρας.

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα Πέμπτη 13 Ιουλίου

Παραστάσεις 19, 20, 26, 27

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη μέχρι 27 Ιουλίου

Τοποθεσία: Arte Povera στην αυλή

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 66, εντός κάστρου

Ώρα έναρξης: 21:15’

Τιμή εισιτηρίου: 7€

Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401

Λίγα λόγια για το έργο

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν περίπου 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθη χθες (07-07-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 43,5 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:

συνολική ποσότητα 2.903 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν τοποθετημένη σε βάζα και νάιλον συσκευασίες  και

κλαδιά κάνναβης στο στάδιο αποξήρανσης, βάρους 60 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το Γυμνότοπο Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Το Γυμνότοπο του Δήμου Ζηρού στην Πρέβεζα επισκέφθηκε την Παρασκευή 07/07/2022 ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου συνοδεύονταν από τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο στην περιοχή Αλέξανδρο Παπατσίμπα και άλλα στελέχη της παράταξης.

Τόσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όσο και φορείς της αυτοδιοίκησης υποδέχθηκαν

εγκάρδια και με ιδιαίτερη θέρμη τα στελέχη των Οριζόντων Ηπείρου και τον Σπύρο Ριζόπουλο.



Ο επικεφαλής των Οριζόντων παρεβρέθηκε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στην

εκκλησία του χωριού με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Κυριακής. Στη συνέχεια μαζί με τον Αλέξανδρο Παπατσίμπα και τα υπόλοιπα στελέχη έδωσαν το παρών και στο ημερήσιο

πανηγύρι που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού.



Ο κύριος Ριζόπουλος είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους κατοίκους.

Αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα ενώ του εξέφρασαν και παράπονα για ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Άρτα: Δύο συλλήψεις για τρεις διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων

 


Εξιχνιάστηκαν τρεις διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων στην Άρτα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας  

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων, που έγιναν προχθές (6-7-2023) τη νύχτα στην Άρτα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, τελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί έσπασαν γυάλινη είσοδο καφετέριας, από το ταμείο της οποίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 300 ευρώ, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν σε ακόμη δύο καταστήματα.

Αφού ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις παραπάνω υποθέσεις, οι ημεδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε περιοχές της Άρτας χθες (7-7-2023) το μεσημέρι και το βράδυ, αντίστοιχα, και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Εθελοντική αιμοδοσία στο αγροτικό ιατρείο, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, από ώρα 9:15 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

 

Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 26 Ιουλίου,  από ώρα 9:15 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στο αγροτικό ιατρείο.

Γιάννενα: Εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου την Τετάρτη 12η Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 12η Ιουλίου εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 11 Ιουλίου

 ώρα 07.00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 ώρα 18.00 Παρακλητικός Κανών της Παναγίας Τριχερούσας

 ώρα 18.45 Παρακλητικός Κανών του ΟσίουΠαϊσίου

 ώρα 20.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Εικόνας του Οσίου πέριξ του Ιερού Ναού

 ώρα 22.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Τετάρτη 12 Ιουλίου

 ώρα 07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 ώρα 18.00 Παρακλητικός Κανών της Παναγίας Τριχερούσας

 ώρα 18.45 Παρακλητικός Κανών του ΟσίουΠαϊσίου

 ώρα 19.30 Μεθέορτος Εσπερινός

Καλούμε τους φιλάγιους χριστιανούς μας να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες για την τιμή του Αγίου μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαίρι 2023

 

Αγαπητοί χωριανοί  με χαρά σας ανακοινώνουμε την πολιτιστική μας δράση για φέτος το  καλοκαίρι στο χωριό μας με μια φράση που σίγουρα όλοι θέλουμε "ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"!

Με το καλό ν ανταμώσουμε στο χωριό μας όλοι γέροι και δυνατοί!!

Διατροφή μετά τα 40: Τι να προσέχουμε;

 


H διαδικασία απώλειας βάρους σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική. Ακόμα κι αν κάποιος ακολουθεί μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής και διατροφής γι’ αυτό το σκοπό, μπορεί κάποια στιγμή να μην είναι αρκετή και να πάψει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ειδικά όσο μεγαλώνουμε, είναι συχνό φαινόμενο, η απαλλαγή από τα παραπανίσια κιλά μετά τα 40 να γίνεται αρκετά πιο δύσκολη.

Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό απαντά ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital:

«Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτή τη δυσκολία, όπως οι αλλαγές στο μεταβολισμό, στη σύσταση του σώματος αλλά και στις ορμόνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στρατηγικές απώλειας βάρους που λειτουργούσαν παλαιοτέρα μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματικές ή μπορεί να απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας από τους λογούς είναι ότι μετά τα 40 αρχίζει να χάνεται η μυϊκή μάζα στο σώμα μας, μια διαδικασία που συμβάλλει στην επιβράδυνση του βασικού μεταβολισμού μας. Επίσης, η εμμηνόπαυση στις γυναίκες μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, που ακόμη και αν συμβαίνει κοντά στην ηλικία των 50, η μεταβατική περίοδος ακριβώς πριν (γνωστή και ως περιεμμηνόπαυση) μπορεί να ξεκινήσει από τα 40 και οι ορμονικές αλλαγές που φέρνει, μπορούν επίσης να κάνουν πιο δύσκολη την απώλεια βάρους.