Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου: Γενική συνέλευση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Αδελφότητας

 Η Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου συγκαλεί γενική συνέλευση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Αδελφότητας.

Ο Α.Ο. Ανατολής συμπλήρωσε την οχτάδα του κυπέλλου ερασιτεχνών (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Ανατολής 0-4)

*Ο Α.Ο. Ανατολής επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» με 4-0 της  “γηπεδούχου” Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και συμπλήρωσε την οχτάδα της επόμενης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών περιόδου 2019-20. 
Στο 26΄ ο Δήμος Γρήγορης με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γρηγοριάδη Βασίλειος από αριστερά, δεν ανοίγει το σκορ για τον  Α.Ο. Ανατολής.
Ο  Νούγιας Σωκράτης στο 32΄ με πλασέ κάνει το 0-2.
Στο 39΄ ο Νούγιας Σωκράτης ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Στο 82΄ ο Γρηγοριάδης σεντράρει από αριστερά  η μπάλα χτυπάει στο  χέρι του Νάτση Σταύρου και ο διαιτητής καταλογίζει το πέναλτι.
Ο Τσεκούρας  εκτελεί εύστοχα για το τελικό 0-4.
Α.Ο. Ανατολής:
Βελτσίστας Παναγιώτης, Γκούμας Κωνσταντίνος, Γρηγοριάδης Βασίλειος, Κίτσος Σταύρος, Τζίμας Κωνσταντίνος, Κολιούσης Θωμάς, Γεωργιάδης Ιάκωβος, Εμβραίζογλου Νικόλαος (Τσεκούρας 46΄), Δήμος Γρηγόριος, Κατσίφας Κωνσταντίνος, (Φωλίνας Σταύρος 74΄), Νούγιας Σωκράτης (Κούσης Αλέξανδρος 64΄)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Νάτσης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Μήτος Βασίλειος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος (Fejzulla Relsi 68΄), Avdylaj Agron, Χαρίσης Ιωάννης, Κώτσης Αντώνιος, Ζενέλης Πάτροκλος
Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης  του Κυπέλλου ερασιτεχνών
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-4
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-1
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-4
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ  4-0
Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-1       
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0 (παράταση 0-1)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-4

Πέρασε από το Πέραμα ο Αγροτικός Αστέρας (Προοδευτική Περάματος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-1)



* Ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο «Γεώργιος Πρίσκας» με 1-0 της  Προοδευτικής Περάματος και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους πέτυχε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Αλεξίου Βασίλης στο 38΄.
Προοδευτική Περάματος:              
Ελευθεριάδης Σάββας, Σταματόπουλος Ραφαήλ, Μπαρούτας Άγγελος, Παλάσκας Θωμάς, Ντόβας Γεώργιος (Harizaj Robert 76'), Μηλίτσης Δημήτριος (Ντόβας Θεοφάνης-Νικόλαος 78'), Λιανός Βασίλειος (Ντοντοβέτσι Εμιλιάν 46'), Στάθης Βασίλειος (Μπισέλας Παναγιώτης 41'), Λάππας Παύλος, Μανιώτης Λάμπρος, Δούβλης Οδυσσεύς
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)

Αρχοντάκης Δημήτρης, Στραγάλης  Παντελεήμων, Κουλούρης Σωκράτης (Γκόνης Πέτρος 46΄), Τάσσος Παναγιώτης, Δρόσος Πέτρος, Ζότα Romeo, Φαρμάκης Αναστάσιος, Τσουμάνης Ανδρόνικος, Αλεξίου Βασίλης, Γκέκα Γκεράλντ, Ηλίας Απόστολος (Κοίνης Πολύβιος-Ραφαήλ 74΄)

Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης  του Κυπέλλου ερασιτεχνών
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-4
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-1
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-4
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ  4-0
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-1        
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0 (η παράταση σε εξέλιξη)   
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)

Πώς θα εφαρμοστεί η αύξηση των ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30%


Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο, στη Βουλή και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την ψήφισή του.
Μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ αποσαφηνίζονται πλήρως η υποχρεωτική πλέον χρήση των ηλεκτρονικών δαπανών για όλους τους φορολογούμενους.
Οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής με ανώτερο ποσό δαπανών της 20.000 ευρώ.
Όσοι συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 30% του ετήσιου εισοδήματος θα φορολογούνται με 22% για τα ποσό που υπολείπεται από το 30% του εισοδήματος.
Σύμφωνα με την σχετική διάταξη το ποσό το του εισοδήματος επί τους οποίου θα υπολογίζεται το 30% είναι ο συνολικό εισόδημα αφαιρουμένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και του ποσού που δίνεται για διατροφή.
Τα ποσό της διατροφής αφαιρέθηκε μετά από πολλές επισημάνσεις στην δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Προβλέπονται εξαιρέσεις για φορολογούμενους που έχουν αντικειμενικές δυσκολίες χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.
Συγκεκριμένα:

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Πωγωνίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ.: 2653360125
Ταχ. Διεύθυνση: ΚΑΛΠΑΚΙ Τ.Κ.44002
Γραφείο Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαιίδευσης
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 09/12/2019
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.    

Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα: "Να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών"


Μείζον πρόβλημα για την εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αποτελεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να καταργήσει την διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το θέμα αναδεικνύουν με κοινή  ερώτηση τους, στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας  Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και η Βουλευτής   Κορινθίας Μαρία-Ελένη  Σούκουλη.
Η διπλή μοριοδότηση αποτελούσε κίνητρο για τον εκπαιδευτικό κόσμο, δυστυχώς όμως η απόφαση για την κατάργηση στέρησε πάνω από 2.500 θέσεις εκπαίδευσης στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα  σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την Υπουργό να επαναφέρει τη διπλή μοριοδότηση και να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του Υπουργείου για τα όποια κίνητρα προτίθεται να δώσει.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού


Άνοιξε ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού έτους 2019.
Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από σήμερα και μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020 για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21.
Μετά τις 15/01/2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.
Για οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με το Επίδομα Παιδιού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ https://opeka.gr

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, είναι ελεύθερη για το κοινό. 
H ελεύθερη είσοδος ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 2916/2015 και αφορά στην 1η  Κυριακή κάθε μήνα, έως την 31η  Μαρτίου 2020.       

1.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους και ΔΕΥΑ


Με την ανακοίνωση των αναμορφωμένων πινάκων διορισμού (οριστικά αποτελέσματα) της προκήρυξης 3Κ/2018, ανοίγει το δρόμο για την έκδοση της προκήρυξης των 1.000 μονίμων σε δήμους και ΔΕΥΑ.
Πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι η δημοσιοποίηση του νέου διαγωνισμού να γίνει μετά την ολοκλήρωση της 3Κ.
Η νέα προκήρυξη είναι συμπληρωματική της πρόσφατης των 8.166 μονίμων, έχει ανάλογες ειδικότητες και χρησιμοποιεί όσον αφορά τη διαδικασία της 3Κ/2018.
Η προκήρυξη θα αποσταλεί εντός των προσεχών ημερών για τελική επεξεργασία.
Η Ανεξάρτητη Αρχή απαιτεί περίπου ενάμιση μήνα για να στείλει το νέο διαγωνισμό στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Η έκδοση της προκήρυξης αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2020.
Οι θέσεις – σύμφωνα με την υπουργική δήλωση είναι περίπου 1.000.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αφορά την κατηγορία ΥΕ.
Σε κάθε περίπτωση θα ζητηθεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Ενισχύονται με προτεραιότητα η ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με 24χρονο οδηγό και 22χρονη συνεπιβάτιδα, συγκρούσθηκε με προπορευόμενο όχημα με 40χρονη οδηγό, η οποία σταμάτησε σε διάβαση πεζών ώστε να διασχίσουν το δρόμο.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ο οδηγός και η συνεπιβάτιδα του δικύκλου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, πραγματοποιήθηκε αλκοομέτρηση στους δύο οδηγούς με αρνητικά αποτελέσματα.

Ψυχοπαθής: Ποιος είναι στην πραγματικότητα


Η πρόσφατη επιτυχημένη ταινία Joker έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο της επικαιρότητας τη συζήτηση για την «ψυχοπάθεια» και πως αυτή εκδηλώνεται σε ατομικό επίπεδο, αλλά μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.
Παρά τα στερεότυπα που έχουμε όλοι μας και τις συνήθεις παρανοήσεις για το τι σημαίνει «Ψυχοπαθής», ο ορισμός της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας είναι πολύ συγκεκριμένος, ενώ η νόσος έχει δεδομένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η διάγνωση μπορεί να τεθεί μόνο από ειδικό.
Τι ΔΕΝ είναι ο Ψυχοπαθής
Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα με τη βοήθεια του κ. Γεώργιου Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντή και επόπτη επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr), ποια στοιχεία ΔΕΝ διαθέτει ένα Ψυχοπαθητικό άτομο, παρά τα όσα εμείς πιστεύουμε.
        Δεν είναι (απαραίτητα) εγκληματίας
Ο Ψυχοπαθής δεν είναι απαραίτητα εγκληματίας ούτε κοινωνικά κυνηγημένος.
«Τουναντίον, πολλά άτομα με ENTONH ψυχοπαθητική νοοτροπία είναι μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένα στην εργασία, την κοινωνία και στην δημιουργία οικογένειας», αναφέρει ο Διευθυντής της Ψυχικής Φροντίδας. Πολύ πιθανόν λοιπόν, να είναι κοινωνικά επιτυχημένος.
        Δεν είναι (απαραίτητα) αντικοινωνικός
Πολύ συχνά οι άνθρωποι που έχουν ψυχοπαθητική οργάνωση νομίζουμε ότι είναι ακραία αντικοινωνικά άτομα και συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο “αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας”.
«Προσοχή όμως! Αυτές οι εκφράσεις ΔΕΝ σημαίνει πως δεν έχουν κοινωνική συμπεριφορά! Ίσα-ίσα, συχνότατα τα άτομα με ψυχοπαθητική προσωπικότητα έχουν πολλούς γνωστούς, κυκλοφορούν στην κοινωνία, έχουν μεγάλο κύκλο και πολλές γνωριμίες... Η αντικοινωνικότητά τους ΔΕΝ συνίσταται στο ότι δεν είναι κοινωνικοί, αλλά στο ότι είναι εναντίον της κοινωνίας», τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου.
Χαρακτηριστικά της Ψυχοπαθητικής προσωπικότητας