Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

GPO: Πέρασε μπροστά με 0,3% η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η GPO για λογαριασμό του MEGA, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 0,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 25,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
Χρυσή Αυγή:  5,5%
ΠΑΣΟΚ:  5,3%
ΚΚΕ: 5,1%
Ποτάμι: 4,6%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Ένωση Κεντρώων: 3,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με 44,3% έναντι 41,9% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Alco: Μόλις στο 0,4% η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ  μόλις στο 0,4%.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
 ΝΔ:  22,6%.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,1%
ΚΚΕ: 5,5%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,4%
 ΠΑΣΟΚ: 4,2%
 Λαϊκή Ενότητα: 3,9%
 Ένωση Κεντρώων: 3,6%
 ΑΝΕΛ: 2%
 ΑΛΛΟ: 3,5%
 ΛΕΥΚΟ: 2,2%
 ΑΠΟΧΗ: 5%
 ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 14%


Επισκέψεις κλιμακίου του Σύριζα σε φορείς των Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 2/9/15 οι μέχρι πρότινος Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και αργότερα στο Δημαρχείο και στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
Στην επίσκεψη των Γιάννη Στέφου και Μερόπης Τζούφη στην Περιφερειακή Δνση Εκπσης, στην οποία παρευρέθηκαν οι Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπσης Ν. Ιωαννίνων κκ Κολιός και Ντούρος, η Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Αγγελική Φωτεινού τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Για το κρίσιμο ζήτημα των κενών ανέφερε πως τα κενά στην Ήπειρο είναι λιγότερα από άλλες περιοχές και είναι διαχειρίσιμα. Επίσης η Κα Φωτεινού επεσήμανε ως σημαντικό πρόβλημα, την μεγάλη συγκέντρωση παιδιών που παρατηρείται στα νηπιαγωγεία της Ακαδημίας, όπου υπάρχουν τάξεις και των 25 παιδιών. Γενικά τόνισε πως η πόλη παρουσιάζει πρόβλημα στην στέγαση των νηπιαγωγείων και πως είναι απαραίτητη η κατασκευή 3 τουλάχιστον νηπιαγωγείων.

Ξεκίνησε και στην Πρέβεζα η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.)

Οι Κ.Α.Μ. είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας)
Ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές και οικισμούς, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα, Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Πρέβεζα, η οποία δραστηριοποιείται και παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων οικισμών και περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.
Σημειώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα ξεκίνησε ήδη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες του νομού Ιωαννίνων και της Άρτας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Σήμερα (02-09-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο νομό Πρέβεζας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί φορείς και αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ, ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να πληροφορήσουμε το κοινό για τη λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας. Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι μία ομάδα αποτελούμενη από τρεις ένστολους αστυνομικούς που προέρχονται από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και κινούνται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, ούτως ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ενότητας και να παράσχουν εκεί επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες.
Το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας παρέχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως γραφείο. Είναι δηλαδή διαμορφωμένο, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος πολίτης να καθίσει και να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων, σε κάποια θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας.
Αυτή η δράση της Αστυνομίας εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, στο επιχειρησιακό σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά την αστυνόμευση και την επιτήρηση τοπικών οικισμών και απομακρυσμένων οικισμών στα σύνορα. Αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο είναι σε πλήρη αρμονία με τη στρατηγική πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας των ετών 2015 – 2019.
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό, ως κεντρικό πυρήνα έχουμε την αστυνομία κοντά στον πολίτη και καμία ανοχή στο έγκλημα και έρχεται αυτή η δράση να «κουμπώσει» ακριβώς πάνω σε αυτό: «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη». Επίσης, η δράση αυτή είναι μία δράση εμφανούς αστυνόμευσης, που εντάσσεται στο γενικότερο πλέγμα εμφανών αστυνομικών δράσεων, ενδυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Γενικότερα, θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο θα είναι επιτυχημένο και σύμφωνα με την τρίμηνη αξιολόγηση που έγινε από την εφαρμογή του θεσμού αυτού. Ξεκίνησε στις 27 Απριλίου 2015 και εφαρμόστηκε πιλοτικά, αρχικά σε τέσσερις Διευθύνσεις της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ήταν και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, με αποτελέσματα ιδιαίτερα θετικά.

Ο 16χρονος Νικόλας από την «Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου» στην Πωγωνιανή 1ος στον αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Νεμέτσικα 2015»

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου «Νεμέτσικα 2015» στα 6 km και 20 km με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μερόπης υπό την Αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου.
Ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη, όπου στην περιοχή μέσα σ ένα δάσος με αιωνόβιες βελανιδιές βρίσκεται ένα μοναστήρι 400 ετών.
Τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου στην Πωγωνιανή συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, παρακολούθησαν την λειτουργία στην Ι.Μ Αγίου Ιωάννη το Σάββατο 29/8/2015 και την Κυριακή 30/9/2015 συμμετείχαν στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου  «Νεμέρτσικα 2015», ως δρομείς και ως εθελοντές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρώτη η Ήπειρος στην αξιολόγηση των ξενοδοχείων

Την πεποίθησή του ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων της ReviewPro για την αξιολόγηση των ξενοδοχείων των ανταγωνιστικών προορισμών της Ελλάδος, δημιουργεί πρόσθετες θετικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας, κ. Στράτος Ιωάννου.
 Σύμφωνα με στοιχεία της ReviewPro, ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης πελατών για την Ελλάδα ξεπερνά το 80% κατά το χρόνο αναφοράς, που είναι ο Φεβρουάριος του τρέχοντος έτους. Η Ήπειρος - όπως αναφέρει το SETEintelligence - βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης με 88,4% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 87,4%.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρ. Ιωάννου, τόνισε ότι η αξιολόγηση που προέκυψε από ένα μεγάλο αριθμό πελατών (6.422 ελληνικών ξενοδοχείων και 45.582 ανταγωνιστικών προορισμών), αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την Ήπειρο, τους επαγγελματίες και γενικά τον τουρισμό μας. Πρόσθεσε δε και τα εξής:

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για αγοραπωλησία ηρωίνης

Κατασχέθηκαν συνολικά (25) γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των -1.160- ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2015) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 34χρονος άνδρας και μία 31χρονη γυναίκα, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι πούλησε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων, στην 31χρονη συλληφθείσα.
Μετά από έρευνα στο σπίτι του 34χρονου διακινητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (24,6) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -1.160- ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών και
ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Ξεκίνησε και στην Άρτα η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.)

Οι Κ.Α.Μ. είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας)
Ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές και οικισμούς, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα, Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Άρτα, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων οικισμών και περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Σημειώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες του νομού Ιωαννίνων από τα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Την Τρίτη 1-09-2015 το πρωί στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να γνωστοποιήσουμε στο κοινό τη λειτουργία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων. Όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Αστυνομία έχει συντάξει το στρατηγικό σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», το οποίο αφορά την αστυνόμευση και την επιτήρηση τοπικών οικισμών και κοινοτήτων σε περιοχές των συνόρων και απομακρυσμένες περιοχές. Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στο πενταετές πρόγραμμα αντεγκληματικής πολιτικής 2015-2019 και έρχεται σε αρμονία με τον βασικό στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι η αστυνομία δίπλα στον πολίτη.
Ζητούμενο με τη λειτουργία των Κ.Α.Μ., είναι η Αστυνομία να προσφέρει καλύτερα τις υπηρεσίες της και να έχει καλύτερη επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να επιλύει τα καθημερινά τους προβλήματα, χωρίς εκείνοι να μετακινούνται και να υπάρχει καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας Αστυνομίας και πολιτών.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ουσιαστικά ένα μικρό αστυνομικό τμήμα, με τρεις αστυνομικούς. Μέσα στο όχημα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής, συνδεδεμένος με όλες τις βάσεις εφαρμογών της Ελληνικής Αστυνομίας. Για να το καταστήσω πιο σαφές, οποιαδήποτε αστυνομική εργασία μπορεί να γίνει από ένα γραφείο αστυνομίας μπορεί να γίνει και επιτόπου από την Κ.Α.Μ.
Υπάρχει, επίσης, ανακριτικός υπάλληλος στη μονάδα αυτή, οπότε μπορούν εκεί οι πολίτες ακόμα και εγκλήσεις να υποβάλλουν ή να υποβάλλουν παράπονα, να θεωρήσουν γνήσια υπογραφών, να επικυρώσουν αντίγραφα και άλλα θέματα καθημερινότητας.
Βέβαια, παράλληλα, η κίνηση μιας ένστολης αστυνομικής μονάδας σε περιοχές κυρίως απομακρυσμένες, όπου δεν υπάρχει δυστυχώς η καθημερινή αστυνομική περιπολία, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμφανών αστυνομικών δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά κάποιο τρόπο εμπεδώνει και αυτή περισσότερο σαν επιπρόσθετη δράση, παράλληλα με τα Αστυνομικά Τμήματα, την εμφανή αστυνόμευση σε περιοχές, όπου λόγω της απόστασης δεν θα είχαμε καθημερινή πρόσβαση.
Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από την 27η Απριλίου πανελλαδικά, πιλοτικά βέβαια σε τέσσερις Διευθύνσεις της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων και μετά από τρίμηνη αξιολόγηση κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος.
Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων, το τρίμηνο αυτό διεκπεραιώθηκαν 566 υποθέσεις πολιτών. Ειδικότερα υπήρξαν περιπτώσεις που υποβλήθηκαν μηνύσεις για κλοπές, δόθηκαν συμβουλές και συστάσεις για κατ’ έγκληση αδικήματα, για αστικής φύσεως διαφορές, θεωρήθηκαν γνήσια υπογραφής, επικυρώθηκαν έγγραφα κ.α. Φανταστείτε ότι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που βρίσκεται σε έναν απομακρυσμένο οικισμό και θέλει να κάνει ένα γνήσιο υπογραφής, δεν χρειάζεται να έρθει στην Άρτα, αλλά μπορεί να το κάνει στο χωριό του».

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 43ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας (περιοχή Σκάνδαλο Θεσπρωτίας)

Χθες (01-09-2015) και ώρα 21.20΄, στο 43ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας (περιοχή Σκάνδαλο Θεσπρωτίας), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ως υπεύθυνοι καταστήματος «μπαρ», για μαστρωπεία στην Άρτα

Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 44, ως υπεύθυνοι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστρωπεία, ενώ για το ίδιο αδίκημα, αναζητείται η 38χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 32χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Λιβερίας, υπαλλήλου του καταστήματος.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εργάζονταν ως υπεύθυνοι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-μπαρ) στην Άρτα, προήγαγαν στην πορνεία την 32χρονη αλλοδαπή, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Βερενίκη Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε την 17-07-2015 στη Βερενίκη Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού Ρομά.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος το πρωί της 17-07-2015, εισήλθε σε μονοκατοικία στη Βερενίκη Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4.350) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Συλλήψεις δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα και στο Κομπότι Άρτας, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Άρτας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Σήμερα (02-09-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονoς υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών και οκτώ (8) μηνών, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήση πλαστού εγγράφου.
2. Χθες (01-09-2015) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών καθώς και αφαίρεση αδείας ικανότητας οδηγήσεως για διάστημα τριών (3) μηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Επιχορηγήσεις έως 50.000 για νέες αγροτικές επιχειρήσεις

Έως το Δεκέμβριο προκηρύσσεται το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ενισχύσεις και για τον τουρισμό.

Μέχρι το Δεκέμβριο αναμένεται να έχουν προκηρυχθεί οι τρεις νέες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις του νέου ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και την επιχορήγηση πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις σε συναφές με τις σπουδές τους αντικείμενο.
Όπως προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομίας, ειδικά για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, επιδιώκεται η δημιουργία πολύ μικρών και μικρών νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια, καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.
 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών που κατά την υποβολή της αίτησής τους θα πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός θα ανέρχεται έως και τις 50.000 ευρώ (100% ενίσχυση), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια.
 Οι ενισχυόμενες δραστηριότητες θα αφορούν στους παρακάτω τομείς προτεραιότητας: Αγροδιατροφή, Ενέργεια, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Υγεία - Φάρμακα, Υλικά - Κατασκευές.
 Αναλυτικά τα προγράμματα που προαναγγέλθηκαν:
 1) Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, του στρατηγικού τομέα προτεραιότητας του τουρισμού, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει ηπειρώτικη μουσική συναυλία την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 19:30, στην πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει και φέτος την Φθινοπωρινή εκδήλωση μαζί με το Καφέ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ.
Μια μουσική συναυλία με τους δικούς μας «Ηπειρώτες» Δημήτρη Υφαντή και τους «ΤΑΚΙΜ», φιλοξενούμε και τους Παντελή Θαλασσινό και Σοφία Παπάζογλου.Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον πεζόδρομο και την πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου, θα είναι ελεύθερη στο κοινό, το οποίο εάν επιθυμεί μπορεί να καθίσει στο Γραμματόσημο ή σε κάποιο από υπόλοιπα μαγαζιά ή ακόμη και να παρακολουθεί τη συναυλία από τα όμορφα υπαίθρια μπαρ που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.

Σας καλούμε όλους φίλους και συμπατριώτες να περάσουμε μια ευχάριστη βράδια αφιερωμένη στην Ήπειρο και όχι μόνο.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Σούκης
Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου

ΕΠΑΜ Ιωαννίνων: Ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τον Δημήτρη Καζάκη, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στο ξενοδοχείο Olympic-Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠαΜ.), ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.00 στο ξενοδοχείο Olympic.
   Στην ομιλία του θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προτάγματα του Ε.Πα.Μ. που είναι:     
1) Μη αναγνώριση του παράνομου δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
2) Ανατροπή όλων των δεσμεύσεων και μέτρων των μνημονίων
3) Αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ και έξοδος από το Ευρώ με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών και ειδικά της Τράπεζας της Ελλάδας και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών
4) Τιμωρία των υπευθύνων, δήμευση των περιουσιών τους υπέρ του δημοσίου
5) Ψήφιση νέου δημοκρατικού Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Μετά την τοποθέτηση του θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.


Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων

Σύριζα Ιωαννίνων: Περιοδείες κλιμακίων σε φορείς και υπηρεσίες της πόλης Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

1. 9:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Στέφο Γιάννη και Τζούφη Μερόπη θα επισκεφτούν τις Δομές Εκπαίδευσης.
2. 11:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Καραγιάννη Γιάννη και Στέφο Γιάννη θα επισκεφτούν τις Υπηρεσίες του Δήμου.
Πέμπτη 3/9/15
1. 9:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Στέφο Γιάννη και Τζούφη Μερόπη θα επισκεφτούν το Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΙΒ Εφορία Αρχαιοτήτων, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
2. 10:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα Καραγιάννη Γιάννη θα επισκεφτεί τον Εμπορικό Σύλλογο.
Παρασκευή 4/9/15
1. 10:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Στέφο Γιάννη και Τζούφη Μερόπη θα επισκεφτούν το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.
2. 10:00 π.μ.: Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα Καραγιάννη Γιάννη θα επισκεφτεί το ΣΔΟΕ και το Τελωνείο.