Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, νοσηλεύτηκε με καρδιολογικό επεισόδιο στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ''Χατζηκώστα'' Ιωαννίνων. Ήδη εξήλθε και βρίσκεται υπό ανάρρωση στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας

Ο  Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου ευρισκόμενος σε καλοκαιρινές διακοπές στην Ήπειρο, αισθάνθηκε καρδιολογικές αρρυθμίες και πόνους στην κοιλιακή χώρα και εισήλθε εσπευμένα στο Νοσοκομεία ''Χατζηκώστα'' Ιωαννίνων, για εξετάσεις. Διαπιστώθηκε ελαφράς μορφής καρδιολογικό επεισόδιο και του έγιναν οι προβλεπόμενες  καρδιολογικές επεμβάσεις της Στεφανιαίας Νόσου, Stent (Μπαλονάκι).

Ήδη έχει εξέλθει του Νοσοκομείου και αναρρώνει στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας.
Ο  Πρόεδρος της ΠΣΕ, ευχαριστεί δημόσια τους θεράποντες ιατρούς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, για τη βοήθεια που του προσέφεραν και το άμεσο και διαρκές ενδιαφέρον τους, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καρχιμάνη για το άμεσο και επιτόπιο ενδιαφέρον και όλους τους γνωστούς και φίλους, που τον επισκέφτηκαν ή επικοινώνησαν μαζί του.

Στον «αέρα» η ρύθμιση 100.000 στεγαστικών δανείων ΟΕΚ

Στον «αέρα» βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες που πήραν στεγαστικά δάνεια με επιδότηση ενοικίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς καμιά ρύθμιση δεν έχει γίνει για τις δικές τους περιπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλοί να κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλά ποσά αν καθυστερήσουν κάποια δόση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος» πολλοί δανειολήπτες ανακαλύπτουν πως αν καθυστερήσουν να πληρώσουν έναν μήνα, η τράπεζα τους στέλνει ειδοποίηση για να την τακτοποιήσουν άμεσα, ενώ μετά την τρίτη απλήρωτη δόση αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί υπερήμερο το ποσό που απομένει και μπορεί να τους ζητηθεί να πληρώσουν άμεσα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγραμμα λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας εφαρμόζεται πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» έτους 2014 το οποίο θα υλοποιηθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα)  από 8-09-2014 έως 15-09-2014
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω
2. Eνήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή)
3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων
4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι / ωφελούμενοι του προγράμματος με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατ΄ άτομο 
Δικαιολογητικά συμμετοχής θα κατατίθενται στο γραφείο 131 στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχίας) από 18-08 έως και 29-08-2014 (από 8.30π.μ. έως 13.00μ.μ.)
( τηλέφωνο για πληροφορίες 2651087131 )

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα)
1.Αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα
2.φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού Εφορίας του οικονομικού έτους 2013 ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης
3.φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
4.φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
5.φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω
6.Βεβαίωση θεράποντος ιατρού (ασφαλιστικού φορέα ή ιδιώτη), στην οποία θα βεβαιώνεται ότι η κατάσταση υγείας του αιτούντος επιτρέπει τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα λουτροθεραπείας
7.Υπεύθυνη δήλωση περί μη συμμετοχής σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα την ίδια χρονική περίοδο.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες λόγω Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από σήμερα (13.08.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και (13.08.2014).
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο (13.08.2014).
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Τον Σεπτέμβρη επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί σε αγρότες το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου έτσι να καλυφθεί το σύνολο της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σημειώνεται ότι με αφορμή τις "ψαλιδισμένες" ενισχύσεις ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ οι κτηνοτρόφοι προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τον Δεκαπενταυγουστο και στην Κρήτη, όπου πολλοί παραγωγοί δεν είδαν ούτε ένα ευρώ στον λογαριασμό τους.
Σύμφωνα πάντως με τις πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι συνολικές διαθέσιμες πιστώσεις που προορίζονται για την εξισωτική του 2013 ανέρχονται σε 130 εκατ. ευρώ.

Στον "πάγο" οι επιστροφές φόρου, λόγω ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος και είναι ταυτοχρόνως και ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου, γιατί θα πρέπει να μην υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές.
Σε αναμονή μπαίνουν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος για φορολογούμενους, αλλά και οι φορολογικές ενημερότητες για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος και είναι ταυτοχρόνως και ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου, γιατί θα πρέπει να μην υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές. Εφόσον όμως από την 31η Ιουλίου θα έχει γίνει η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), θα υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές.