Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Παρακάλαμος: Διακρατικό συνέδριο του έργου «Craftin-Crafts in Action», την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ, ώρα 10:00 π.μ.


Ο Δήμος Πωγωνίου σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διακρατικό Συνέδριο του έργου «CRAFTIN - Crafts in Action»  που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Άνω Καλαμά στον Παρακάλαμο την Τετάρτη 24/2/2016, ώρα έναρξης 18:00 με εισηγήσεις που αφορούν το χώρο της χειροτεχνίας και την Πέμπτη 25/2/2016, ώρα έναρξης 10:00 με επισκέψεις σε φορείς που προάγουν την χειροτεχνία και τα χειροτεχνικά προϊόντα.
Το συνέδριο αφορά τη χειροτεχνία και τους χειροτέχνες και τη σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία και τον τουρισμό
Και τις δύο ημέρες θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες
Το έργο «CraftsinAction» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013". Πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.craftin.eu

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δηλώσεις συμμετοχής σε τέσσερα (4) νέα σεμινάρια

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα διεξαχθούν στο Δήμο Πωγωνίου τέσσερα (4) σεμινάρια:
1. Ενεργειακά φυτά, διάρκειας 60 ωρών.
2. Νέα αγροτικά φυτά (αρώνια, τρούφα κλπ.), διάρκειας 60 ωρών.
3. Μέλι, διάρκειας 70 ωρών.
4. Αργυρά Κοσμήματα, διάρκειας 70 ωρών.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2653360112 (Σοφία Τσέπα, Δημήτρης Γκαρτζονίκας).

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου Ιωαννίνων

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε μετά από καταγγελία 57χρονου ημεδαπού, ο 30χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 21-01-2013, αφαίρεσε από το σπίτι του καταγγέλλοντα, ο οποίος τον απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες, χρηματικό ποσό και έξι χρυσές λίρες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αμπελιά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (18-02-2016) το μεσημέρι στην Αμπελιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 36χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (24,7) γραμμαρίων
τρία μεταλλικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12,7) γραμμαρίων
δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3,2) γραμμαρίων
μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (0,8) γραμμαρίων
ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και
πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορες για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Έως τις 4 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών όσων έχουν ενταχθεί στον νόμο 3869 (νόμος Κατσέλη). 
Η προθεσμία έληγε χθες και αφορά πάνω από 100.000 οφειλέτες, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπαγωγή στον νόμο.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αφορούν βεβαιώσεις οφειλών, αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων, αλλά και τυχόν καταγγελίες τους. 
Ο νόμος προβλέπει επίσης την υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, όπως εκκαθαριστικά σημειώματα, καταστάσεις μισθοδοσίας, αλλά και αντίγραφο ποινικού μητρώου, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να προσκομιστούν εις διπλούν εάν ο οφειλέτης είναι έγγαμος.
Να σημειωθεί ότι το θέμα των καθυστερήσεων στη χορήγηση των συμβάσεων ήταν και ο λόγος για την επιβολή προστίμων ύψους 238.000 ευρώ στις τράπεζες.

Αφιέρωμα στην 'Ήπειρο: Ένα αξιόλογο video του Συλλόγου Β.Π.(Πεύκης) Αττικής

Ήπειρος και Λέσβος ανταμώνουν: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει τον Λεσβιακό Λαό, για τις αξιακές του αρχές, μέσω της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων, στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'', το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Αριθ. Πρωτ.  2849   Αθήνα 19-2-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ
ΣΤΟ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016»
Συνάντηση Π.Σ.Ε. και Ο.Λ.Σ.Α.
Οι «Ηπειρώτικες Γέφυρες», η ενότητα της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» όπου οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες καλωσορίζουν τους  απόδημους από άλλες περιοχές του Ελληνισμο, ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽Ο "ΑΝύ, ζωντανεύοντας κοινές ιστορικές και πολιτιστικές γέφυρες, φέτος είναι αφιερωμένες στη Λέσβο και παίρνουν τη θέση τους στην «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ». Η Λέσβος που σχεδόν ένα αιώνα πριν δεχόταν τους χιλιάδες Μικρασιάτες ξεριζωμένους πρόσφυγες, σήμερα ζει την αιχμή της τεράστιας προσφυγικής κρίσης, χωρίς να χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, κρατώντας ακέριο το αξιακό φορτίο του λαού μας, σε τόσο δύσκολες συνθήκες και για τον δικό μας τόπο. Οι Λέσβιοι πέμπουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πολύτιμο σε όλο τον κόσμο και, κυρίως, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, ξεριζωμένοι από πολέμους και κατοχές στους τόπους τους, από την επέλαση του μισανθρωπισμού με όποιες στολές και αν αυτός μετέρχεται στις μέρες μας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισε να προσκαλέσει την Ομοσπονδία Λεσβιακών Σωματείων Αττικής στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» και να βραβεύσει, μέσα από τον κίνημα της αποδημίας του, τον ίδιο τον λαό της Λέσβου, για το ολοζώντανο αξιακό φορτίο του που εκφράζεται διαχρονικά στην παράδοσή του, στην ιστορική του διαδρομή και επιβεβαιώνεται στις σημερινές, τόσο δύσκολες συνθήκες της προσφυγικής κρίσης.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του Προεδρείου της Π.Σ.Ε., αποτελούμενου από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, την Γενική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα και το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνα Τζάκου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων Αττικής Νεκτάριο Βακάλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου Φώτη Βασίλογλου και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτριο Βογιατζή.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, υποσχετικό για τη συνεργασία των φορέων όχι μόνο στο κορυφαίο διήμερο αλλά και στο μέλλον, μέσα από κοινές δράσεις και αλληλοστήριξη πρωτοβουλιών. Όσον αφορά ιδιαίτερα το Πανόραμα, η Λέσβος θα είναι παρούσα με την πλούσια μουσικοχορευτική της παράδοση στην «Άνοιξη της Παράδοσης», το Σάββατο 5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των Γλεντιστάδων και των Κουδουνάτων – στο πνεύμα της Αποκριάς – από τον Μεσότοπο. Εκεί θα γίνει και η βράβευση της Ο.Λ.Σ.Α. από την Π.Σ.Ε..
Παράλληλα, οι Λέσβιοι απόδημοι θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους στις συζητήσεις του διημέρου για την Πολιτιστική Κληρονομιά και το Διατροφικό ζήτημα εν Κβον Ντο,την Κυριακνούκή καλωσορΠανο μγώ θα επιμεληθούν τη λειτουργία περιπτέρου στην έκθεση πολιτισμού και παραγωγής του Πανοράματος όπου θα παρουσιάσουν τη συλλογική τους δράση και τους καρπούς της.
Μετά από τους Κρήτες, τους Πόντιους, τους Θράκες και τους Ολυμπίτες της Καρπάθου, η Πανηπειρωτική καλωσορίζει φέτος, μέσα από τις «Ηπειρώτικες Γέφυρες», τους Λέσβιους στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, γεφυρώνοντας τόπους αλαργινούς αλλά τόσο κοντινούς στη δύναμη της ανθρωπιστικών αξιών, της παράδοσης και της ευποιίας. Και όπως η Π.Σ.Ε φέτος θεμελιώνει με το Πανόραμα  ένα θεσμό μακράς πνοής, έτσι και η συνάντηση Ηπειρωτών και Μυτιληνιών στο πλαίσιό του θεμελιώνει μια γέφυρα συνεργασίας με μακρόπνοες προοπτικές συνεργασίας και αλληλοστήριξης.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20/21 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αστήρ Αμφιθέας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 20-02-16/15:00), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 21-02-16/15:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 21-02-16/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου  2016
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (19:30)  
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου  2016
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Ιόνια Οδός: Σε χρόνο ρεκόρ διανοίγεται η Σήραγγα Κλόκοβας, στο 68% η πρόοδος

Ακόμα εκκρεμούν απαλλοτριώσεις στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστεί η βόρεια κατάληξη της Ιόνιας Οδού στον ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με την Εγνατία Οδό, λίγο πριν την είσοδο στην πόλη των Ιωαννίνων.
To βόρειο τμήμα που είναι και το λιγότερο ώριμο, προκαλεί πονοκέφαλο στους παραχωρησιούχους αλλά και το Υπουργείο καθώς το πολύ στενό χρονικό πλαίσιο απαιτεί γρήγορες κινήσεις απεμπλοκής αλλά οι απαλλοτριώσεις παραμένουν στο προσκήνιο.
Σύμφωνα με όλες μέχρι τώρα εξελίξεις τον επόμενο Μάρτιο (του 2017) θα γίνει προσπάθεια για λειτουργία όλου του άξονα εκτός από το εργοτάξιο της Σήραγγας Κλόκοβας που αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Σήμερα, η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα,  πραγματοποιείται ταυτόχρονα και από τα δύο μέτωπα. Στο τέλος Ιανουαρίου η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 650 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 990 μέτρα, δηλαδή συνολικά 1.640 μέτρα.  Υπολογίζεται ότι αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα η πλήρης διάνοιξη των υπόλοιπων 1.214 μέτρων της δίδυμης σήραγγας θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2016.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, διοργανώνει εκδήλωση προβολής ταινιών και συζήτηση, για την μόλυνση του Καλαμά, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.30', στην αίθουσα της αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών, Κολωνού 48, 2ος όροφος

To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
-Προβολή ταινιών για τη ρύπανση - μόλυνση του Καλαμά
-Συζήτηση
-Δημιουργία ομάδων πρωτοβουλίας Αθήνας.

«Η Γαστρονομία της Ηπείρου». Οι Ηπειρώτες shefs-μάγειροι μαγειρεύουν για τους επισκέπτες του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου 2016, στο κλειστό του Ταε Κβο ντο

Το πρόγραμμα των επιδείξεων και εκδηλώσεων


Πρόγραμμα  εκδηλώσεων

5 και 6 Μαρτίου 2016 στο Στάδιο TAE KWOΝ ΤΟ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016»
(παρασκευή εδεσμάτων ποιοτικών γεύσεων από προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου)
Σάββατο 5-3-2016
09:30 - 12:30'
Μαγειρική επίδειξη από προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου.
(παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη από τον chef Γιάννη Μανίκα)
13:00 - 14:00'
«Μαέστρος της παράδοσης»
Όλοι μαζί μια παρέα : Σε φιλικό κλίμα θα μάθουμε τη νέα γενιά να ζυμώνει ψωμί, να ανοίγει φύλλο και να κάνει πίτες.
Ένας διατροφικός θησαυρός της Ηπείρου οι Πίτες μας
(παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη από τους Chef κους A.Δότσιο & K. Λίγδα)
14:15 - 16:00
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων (θαλασσινά- αλίπαστα )και συνταγών από το Δήμο Πρεβέζης
(παρουσίαση & μαγειρική επίδειξη από τον chef Αθ. Βρεττό)
Κυριακή 6-3-2016
09:30 - 12:15΄
 Παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα από την Ήπειρο (παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη κος Ιωάννου)
Εργαστήρια γευστικών δοκιμών με ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα
θεματολογία (π.χ. σπάνια παλαιωμένα τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα καπνιστά και τα κρασιά που τους ταιριάζουν, γευστικές αρμονίες).
12.30 - 14.00'
 Chef's table με κοινή συμμετοχή από:
1. Executive Chefs
2. Παραγωγούς
3. Θεσμικοί φορείς
Συμμετέχει ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κος Μίλτος Καρούμπας και ο επίτιμος Πρόεδρος και υπεύθυνος της λέσχης για την περιφέρεια της Ηπείρου κος Τάσος Τόλης
Στρογγυλό τραπέζι με τα εξής Θέματα συζήτησης
* Ο ρόλος των παραγωγών στη σύγχρονη γαστρονομία
* Οι ανάγκες των Chef σε προιόντα του πρωτογενή τομέα
* Oι σύγχρονες γευστικές τάσεις παγκοσμίως.
* «Το μέλλον της ελληνικής κουζίνας: τοπικές γεύσεις - μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη».

13:45 - 14:45'
Νέα trends στα πιάτα και νέα στησίματα πιάτων (μαγειρική επίδειξη)
(Μαγειρεύουμε με Γιαννιώτικα προϊόντα (κος Λίγδας)
 15:00 - 16 .00΄΄
 Νέες γαστρονομικές τεχνικές, προϊόντα για σύγχρονες διατροφικές ανάγκες μαγειρεύουμε Ηπειρωτικά με πρωτογενή προϊόντα.
(Μαγειρεύουν τα μέλη της ΛΑΕ Ηπείρου)
Ο Υπεύθυνος Λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας για την Ήπειρο
Αναστάσιος Τόλης
 Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας-Chefs Club of Greece

 Bουλιαγμένης 171, Δάφνη, ΤΚ 17 237 ΤΗΛ/FAX 2108251401

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η προγραμματισμένη 1η δράση της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Δεκάδες συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν συγκεντρώνοντας συσκευασμένα τρόφιμα για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, τα οποία εν συνεχεία παρέδωσαν για την ενίσχυση του έργου της Ι. Μονής Ντουραχάνης αλλά και των συσσιτίων της ενορίας Περιβλέπτου.
Παράλληλα η παρουσία τους σηματοδότησε την έναρξη κινητοποιήσεων κατά των επερχόμενων πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, εκφράζοντας την αντίθεση της Κίνησης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντοτε με γνώμονα το γεγονός ότι η αφαίρεση της στέγης σε οικογένειες που δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά με υπαιτιότητα του ίδιου του κράτους, προσβάλει τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δικαιώματος του καθενός για αξιοπρεπή διαβίωση.
Έτσι, χθες, συμβολικά (δεδομένου ότι δεν διενεργούνταν πλειστηριασμοί, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων), οι παρευρισκόμενοι «Αντέδρασαν», με την παρουσία τους στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου μεταξύ 3:00 και 4:00 το μεσημέρι, ώρες δηλαδή που κανονικά θα διενεργούνταν οι πλειστηριασμοί.
Οι δράσεις αλλά και οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν, γι’ αυτό καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως «κόμματος ή χρώματος», να βοηθήσουν (η παρουσία τους και μόνο μπορεί να είναι αρκετή) ώστε, με μαζική συμμετοχή, ν’ ακυρώσουμε όλα όσα μας έχουν ήδη επιβάλει και όσα σχεδιάζουν να μας επιβάλουν, αφαιρώντας το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή διαβίωση, δική μας αλλά και των παιδιών μας.


Η Οργανωτική Επιτροπή

Παθήσεις του χεριού τέλος με αυτόλογο ένζυμα

Τέλος  σε τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες βάζει  ενέσιμη θεραπεία με  αυτόλογους παράγοντες(ενζυμα) από το αίμα του πάσχοντος!
Μάλιστα η θεραπεία μέσα στα πρώτα έξι χρόνια εφαρμογής της φαίνεται ότι εκτοπίζει οριστικά το χειρουργείο για τις παθήσεις του χεριού και καθιερώνεται ως θεραπεία επιλογής!

Αυτό μαρτυρούν τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο των Αμερικανικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού,Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων 13-19 Ιανουαρίου στην  Αριζόνα.
«Η εφαρμογή της θεραπεία με τους ενέσιμους αυτόλογους παράγοντες τα τελευταία έξι χρόνια προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα καθώς  εκτοπίζει το χειρουργείο και βάζει οριστικό τέλος στουςβασανιστικούς και χρόνιους πόνους  »  αναφέρειοΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, πρώην αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού, Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.

Στο αμερικανικό συνέδριο παρουσιάστηκαν αποτελέσματα και από την εφαρμογή των τοπικών ενέσεων με αυτόλογο ενζυμα και  στις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως του αντίχειρα.
Η θεραπεία  για τις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως του αντίχειρα εφαρμόζεται και στην χώρα  με πολύ καλά αποτελέσματα.
Η  θεραπεία με το αυτόλογο ενζυμα, όπως εξήγησε ο κ Ιγνατιάδης που την εφαρμόζει, είναι απλή , γρήγορη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο και από εξειδικευμένο ιατρό, γεγονός που μειώνει συνολικά το κόστος της επέμβασης, αφού δεν γίνεται καν εισαγωγή σε νοσοκομείο.