Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η προγραμματισμένη 1η δράση της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Δεκάδες συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν συγκεντρώνοντας συσκευασμένα τρόφιμα για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, τα οποία εν συνεχεία παρέδωσαν για την ενίσχυση του έργου της Ι. Μονής Ντουραχάνης αλλά και των συσσιτίων της ενορίας Περιβλέπτου.
Παράλληλα η παρουσία τους σηματοδότησε την έναρξη κινητοποιήσεων κατά των επερχόμενων πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, εκφράζοντας την αντίθεση της Κίνησης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντοτε με γνώμονα το γεγονός ότι η αφαίρεση της στέγης σε οικογένειες που δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά με υπαιτιότητα του ίδιου του κράτους, προσβάλει τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δικαιώματος του καθενός για αξιοπρεπή διαβίωση.
Έτσι, χθες, συμβολικά (δεδομένου ότι δεν διενεργούνταν πλειστηριασμοί, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων), οι παρευρισκόμενοι «Αντέδρασαν», με την παρουσία τους στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου μεταξύ 3:00 και 4:00 το μεσημέρι, ώρες δηλαδή που κανονικά θα διενεργούνταν οι πλειστηριασμοί.
Οι δράσεις αλλά και οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν, γι’ αυτό καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως «κόμματος ή χρώματος», να βοηθήσουν (η παρουσία τους και μόνο μπορεί να είναι αρκετή) ώστε, με μαζική συμμετοχή, ν’ ακυρώσουμε όλα όσα μας έχουν ήδη επιβάλει και όσα σχεδιάζουν να μας επιβάλουν, αφαιρώντας το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή διαβίωση, δική μας αλλά και των παιδιών μας.


Η Οργανωτική Επιτροπή