Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ: Από 12-16 Οκτωβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει την γ΄ δόση από το επίδομα τέκνων από τις 12-16 Οκτωβρίου στους 635.000 δικαιούχους.
Από τις διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι ο αριθμός των δικαιούχων είναι κατά πολύ αυξημένους σε σχέση με τους 500.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να χορηγηθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, η καταβολή τους τελικά θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών, που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος προμηθεύτηκε ποσότητα ηρωίνης από τους δράστες 

Κατασχέθηκαν συνολικά (155,7) γραμμάρια ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Η ενδελεχής και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ζευγάρι αλλοδαπών, που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 36χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί δράστες και στην κατοχή τους βρέθηκαν (5) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (150,3) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προμηθευτεί από το ζευγάρι, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (5,4) γραμμαρίων, έναντι χρηματικού ποσού.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (02.10.2015), το απόγευμα, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 52χρονο, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο στην παραπάνω περιοχή, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου, διαμετρήματος 9 mm.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δελτίο Τύπου σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (5-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (6-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (7-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (8-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (9-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (10-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (05-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (06-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά – Χόχλα - Κουκούλι
Τετάρτη (07-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς
Πέμπτη (08-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Κρανέα – Τύρια - Στεφάνη
Παρασκευή (09-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα–Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
Σάββατο (10-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο.

Μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο οι Έλληνες γιατροί

Διεθνή αναγνώριση, μέσα από τις επιτυχίες τους, κατακτούν καθημερινά οι Έλληνες γιατροί που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο  παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!
Οι επιτυχίες των Ελλήνων γιατρών σε  ευρωπαϊκό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις παγκόσμιο επίπεδο είναι εκείνες που τους οδηγούν σκαλί, σκαλί στο βάθρο της παγκόσμιας καταξίωσης.
Στην λίστα των γιατρών αυτών που κάνουν υπερήφανη την χώρα μας προστέθηκε πρόσφατα και ο  διαπρεπής Ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, που έχει στο βιογραφικό του πανευρωπαϊκές και ελληνικές επιτυχίες.
Ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης αποτελεί πλέον ενεργό μέλος  της κλειστής ομάδας Ευρωπαίων Ορθοπεδικών χειρουργών με ειδίκευση στο γόνατο (Ε.Κ.Α-European Knee Associates) που αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης        ( E.S.S.K.A- EuropeanSocietyofSportsTraumatology, KneeSurgery& Arthroscopy).
Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του στην Αθλητιατρική, μέσω του προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (I.O.C-International Olympic Committee)  και την ένταξή του στην επίσημη ιατρική ομάδα της, ακολούθησε  η επιλογή του ως μέλος της Ε.Κ.Α, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα αυστηρή στην αξιολόγηση και επιλογή των μελών της. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τον Υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη

Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τον Υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Γενικό Γραμματέα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα:
Για τους Διαχειριστικούς χάρτες βοσκήσιμων γαιών:
Μέχρι σήμερα δεν προωθήθηκαν, γιατί όπως είπε ο Υπουργός αν και είχε ετοιμάσει το σχετικό νομοσχέδιο το προηγούμενο διάστημα, αυτό δεν πέρασε από τη Βουλή.
Τελικά θα ξανακατατεθεί το επόμενο διάστημα και αφού συγκεντρωθούν εκ νέου οι υπογραφές. "Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια- είπε ο Περιφερειάρχης- ώστε στις 23 Οκτωβρίου να πληρωθούν οι προκαταβολές των επιδοτήσεων, που για να καταστεί εφικτό θα συνυπογράψουν και οι Περιφερειάρχες τους προσωρινούς διαχειριστικούς χάρτες, παρά το γεγονός ότι αυτοί έχουν συνταχθεί από το Υπουργείο. Προσπαθούν αυτές να είναι περίπου στο 70% και σε αυτές θα περιλαμβάνονται και οι βιολογικές καλλιέργειες, οι αυτόχθονες φυλές κ.ά."
Αγορές αγροτών:

Δελτίο Τύπου σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (5-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Διάσσελο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Χελώνα - Σκουληκαριά
Τρίτη (6-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι - Ρετζιανά
Τετάρτη (7-10-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άνω Καλεντίνη – Βελεντζικό – Αστροχώρι – Ελάτη – Καστανιά
Πέμπτη (8-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Παρασκευή (9-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Σγάρα
Σάββατο (10-10-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άγναντα – Παλαιοχώρι – Κτιστάδες - Μελισσουργοί 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας

Συνελήφθη, χθες (02-10-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 28χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.