Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Έκκληση για συνετή χρήση του νερού - Προβλήματα στο Μαζαράκι από υπερβολική κατανάλωση


Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Μαζαρακίου, διαπιστώθηκε πως τα προβλήματα υδροδότησης οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση νερού.
Παρακαλούμε όπως γίνεται συνετή χρήση προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα.

4ο ITF CUP: Ξεκινάει το Σάββατο 6 Ιουλίου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων


Όλα έτοιμα για το 4ο ITF CUP
 150 αθλητές από 30 χώρες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 4ου ITF CUP που φιλοξενείται από το Σάββατο 6 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Ιουλίου, στα Γιάννενα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ), στο Πάρκο Πυρσινέλλα. 
Οι αγώνες διοργανώνονται με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.  
Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες, συμμετέχουν στο διεθνές πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με στόχο την διεκδίκηση των επάθλων και την συγκέντρωση πολύτιμων βαθμών στην κατάταξη.
Την σημασία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τένις που διεξάγεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (ΟΑΙ) ανέδειξαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ενόψει της έναρξης των αγώνων, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ομίλου και των Αρχών της πόλης.
Ο Βασίλης Γοργόλης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρθηκε στην σημασία της διοργάνωσης και στάθηκε στις προσπάθειες του Ομίλου που κατάφερε να καταστήσει θεσμό το ITF στα Γιάννενα. «Αθλητές από 30 χώρες θα βρεθούν στα Γιάννενα για να συμμετάσχουν στους αγώνες. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τους αγώνες» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για ολόκληρη την περιοχή».
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας συνεχάρη την διοίκηση του Ομίλου Ιωαννίνων και αναφέρθηκε στην σημασία όλων αυτών των διοργανώσεων που φέρνουν εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς στα Γιάννενα: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος στην πόλη μας διοργανώνονται σημαντικά γεγονότα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ένα από αυτά τα γεγονότα είναι η διοργάνωση του 4ου διεθνούς πρωταθλήματος τένις. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης έχει μακρά ιστορία και έχει αφήσει το αποτύπωμά του» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη διοργάνωση του ITF αθλητές, όπως ο γιαννιώτης Βασίλης Βαρδάκης, κάνουν διεθνή πορεία και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας εντός και εκτός Ελλάδας».
Κάλεσμα από τον Όμιλο
Ο νέος πρόεδρος του Ο.Α.Ι.  κ. Θεοδόσης Σίκαλος αναφέρθηκε στη διοργάνωση των αγώνων όπου πάνω από 150 αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο τα έπαθλα αλλά και την ανέλιξή τους στην παγκόσμια κατάταξη. «Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη για όλους εμάς η έλευση τους στα Γιάννενα και τον Όμιλο» είπε ενώ
Επικεντρώθηκε και στην σημασία που έχουν οι μεγάλες διοργανώσεις για την τοπική κοινωνία καθώς οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα μείνουν στην πόλη για παραπάνω από μια εβδομάδα. 
Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και τους χορηγούς για την σημαντική αρωγή τους στην διεξαγωγή των αγώνων.
Η αντιπρόεδρος κα. Μαίρη Βαρδάκη από την πλευρά της κάλεσε τους πολίτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες που είναι υψηλού επιπέδου και προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
Η κα. Βαρδάκη αναφέρθηκε στην διοργάνωση που στρέφει το ενδιαφέρον όλων στα Γιάννενα ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνδράμουν για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. «Καλούμε τους πολίτες να έρθουν και να δουν τα παιχνίδια και να γνωρίσουν το τένις και τον Όμιλο που είναι ανοικτός σε όλους» είπε καταλήγοντας.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αλέξανδρο Καρτάλη


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αλέξανδρο Καρτάλη.
Ο Αλέξανδρος είναι γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου 1995, στη Γερμανία, είναι μέσος και στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί με τις ομάδες των SpVgg Greuther Fürth, VfR Aalen και FSV Zwickau.
Μέσα από το pasgiannina.gr ο ποδοσφαιριστής δήλωσε:
"Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα και θα αγωνιστώ με την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα του ΠΑΣ για την ευκαιρία που μου δίνει και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Χριστοβασίλη αλλά και τον προπονητή κ. Γιαννίκη που συναίνεσε για την προσθήκη μου στο ρόστερ της ομάδας."

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στην Πρέβεζα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζική επιταγή, την οποία χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος, στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 54χρονο ημεδαπό, επιταγή, ονομαστικής αξίας (5.000) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή.
Σημειώνεται ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή κ. Γιάννη Στέφου την 5η Ιουλίου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος μαζί με τον συνυποψήφιο κ. Άρη Σπέγγο στο πλαίσιο των προεκλογικών τους περιοδειών επισκέφτηκαν το ΕΚΑΒ, όπου  συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Βασίλη Παπαδιώτη και συνομίλησαν με όλο το προσωπικό. Στη συνέχεια ο κ. Στέφος μετέβη στον Κατσικά, όπου επισκέφτηκε τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και το ΚΕΠ, ενώ συζήτησε με τους πολίτες στην αγορά και τα μαγαζιά της πόλης. Ακολούθησαν επισκέψεις και συνομιλίες με τους πολίτες στο Κουτσελιό, το Χαροκόπι και τους Μουζακαίους.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο 2019 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2018 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία (έναντι ενός το 2018)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2018)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 13 το 2018).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι ενός το 2018)
3 σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2018)
9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
οδήγηση σε κατάσταση μέθης
παραβίαση πινακίδας STOP
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.846) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.120 για υπερβολική ταχύτητα.
71 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
34 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
193 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
201 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
72 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
60 για αντικανονικό προσπέρασμα.
4 για αντικανονικούς ελιγμούς.
39 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (86) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (390) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Άρθρο της υποψήφιας Βουλευτή της Ν.Δ Ν. Ιωαννίνων κας Μαρίας Τσολάκη για τα προβλήματα ανασφάλειας στην περιοχή του Πωγωνίου


Αγαπητοί μου συμπατριώτες
Με εκφρασμένες ευαισθησίες, δράσεις, πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις για την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Πωγώνι, πορεύτηκα σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά όταν υπηρέτησα τον τόπο μου στο παρελθόν από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και του Αντινομάρχη Ιωαννίνων.
Ως δικηγόρος, επί 19 χρόνια υπερασπίστηκα υποθέσεις πολλών συμπατριωτών μου απ το Πωγώνι και οι δεσμοί μου μαζί τους διατηρήθηκαν σε βάθος χρόνου.
Είναι ένας τόπος που πάντα θα έλκει το ενδιαφέρον μου λόγω της μακράς ταλαιπωρίας που έχει υποστεί στο παρελθόν, τόσο από κατακτητές του που ρήμαξαν την ευλογημένη αυτή γη και τους ανθρώπους της, όσο και από σύγχρονες μάστιγες της κοινωνίας, όπως είναι η εγκατάλειψη των νέων κυρίως ανθρώπων της περιοχής προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης σ άλλους τόπους.
Κι η ερημοποίηση χτύπησε ήδη την πόρτα του!
Για να παραμείνουν όμως οι νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο ή για να επανέλθουν, θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει για να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα. Επενδύσεις στην περιοχή για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, γεωπόνοι που θα κατευθύνουν προς ποια νέα είδη καλλιεργειών θα πρέπει να στραφούν οι νέοι που είναι περιζήτητες στην αγορά κι επιφέρουν κέρδος, άμεσα μέτρα στήριξη της πτηνοκτηνοτροφίας της περιοχής, κ.α. για τα οποία σκοπεύω να ασκήσω πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση κι όπου χρειαστεί για την καταπολέμηση της ερημοποίησης του Πωγωνίου μας, ζήτημα που στέκει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μου.
Μία επιπλέον πληγή του τόπου είναι η ρύπανση του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου. Του Καλαμά. Ζωοδότη κάποτε των παρακαλάμιων περιοχών και του Πωγωνίου κι αποδέκτη πλέον βιομηχανικών αποβλήτων, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Παρά τις δεκάδες παρεμβάσεις και εκκλήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και της Δημοτικής Αρχής της περιοχής για το θέμα, κάποιοι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται. Δεσμεύομαι, ότι αν εκλεγώ, θα επιληφθώ προσωπικά του θέματος και δεν θα επαναπαυτώ έως ότου αποκατασταθεί.
Η Ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής είναι ένα ακόμα φλέγον θέμα. Με ελλειπή Αστυνομικά Τμήματα Φύλαξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σωστή Αστυνόμευση στο Πωγώνι.
Επιπλέον ο εκσυγχρονισμός των Σωμάτων Ασφαλείας μας είναι άκρως απαραίτητος καθώς και η αναβάθμισή τους, ειδικά σε μία παραμεθόριο - επιμεθόριο περιοχή όπως το Πωγώνι, για να μπορεί επιτέλους η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.
Είμαι κόρη αστυνομικού και γνωρίζω καλά τι σημαίνει να μην αισθάνεσαι ασφαλής στο σπίτι σου επειδή το Κράτος δεν φροντίζει γι αυτό.
Ότι προανέφερα είναι μόνο η αρχή των προτεραιοτήτων μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Πωγώνι. Ως νέος άνθρωπος με όραμα και φιλοδοξίες για τον τόπο του που δικαιούται να γνωρίσει την άνθιση και την ανάπτυξη που του αξίζει, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρω.
Ζητώ πρωτίστως τη στήριξή σας και μετά την ψήφο σας κι αφήνω την προσπάθειά μου στη διάθεσή σας!

Παρακάλαμος: Προβλήματα ύδρευσης εξαιτίας μιας βλάβης του δικτύου

Αγαπητοί συγχωριανοί, εξαιτίας μιας βλάβης του δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου (από Χάνια Σιταριάς προς δεξαμενή Αγίου Παντελεήμων), θα σας παρακαλούσαμε για την κατανόηση σας μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Όλοι οι υδραυλικοί του Δήμου, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Παρακαλάμου, οι Αντ/ρχοι και ο Δήμαρχος, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού

Παραδοσιακό  πανηγύρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην πλατεία του  Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Παγωμένος ώμος: Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανάρρωση;


Δύσκολη και μακρόχρονη μπορεί να είναι η αποκατάσταση της κινητικότητας του ώμου σε ασθενείς με συμφυτική θυλακίτιδα (frozen shoulder). Ωστόσο, παρότι η ανάκτηση της κίνησης μπορεί να διαρκέσει από αρκετούς μήνες έως ένα έτος ή περισσότερο, υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην ύφεση του πόνου και στη γρηγορότερη βελτίωση του εύρους κίνησης της άρθρωσης. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι η έγκαιρη διάγνωση, δεδομένου ότι ο πόνος στο άνω εξωτερικό μέρος του βραχίονα που βιώνει ο ασθενής και η ακαμψία που ακολουθεί, οδηγεί σε περιορισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων και δεν υποχωρεί με  το πέρασμα του χρόνου, αλλά αντίθετα, σταδιακά επιδεινώνονται.
«Στον παγωμένο ώμο, η κίνηση περιορίζεται όχι μόνο λόγω του πόνου αλλά επειδή ο ιστός γύρω από τον θύλακο του ώμου έχει σκληρύνει. Ο θύλακος είναι ένας ισχυρός συνδετικός ιστός που περιβάλλει την άρθρωση του ώμου και που κανονικά λιπαίνεται με αρθρικό υγρό. Όταν αυτή η άρθρωση φλεγμαίνει, σχηματίζεται ουλώδης ιστός ο οποίος σκληραίνει, ο θύλακος σφίγγει γύρω από την άρθρωση του ώμου, οπότε ο ασθενής πονάει. Μπορεί, επίσης, να αναπτυχθούν συμφύσεις και να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στην άρθρωση», διευκρινίζει ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.
Μέχρι σήμερα είναι ασαφείς οι αιτίες που προκαλούν την πάθηση, η οποία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες και τους ενήλικες άνω των 40 ετών. Ιδιαίτερα επιρρεπή είναι επίσης τα άτομα που για κάποιο λόγο έχουν ακινητοποιημένο τον ώμο τους ή τον κινούν ελάχιστα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.