Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά συνεχίζει με το ίδιο ΔΣ


Κατά την γενική συνέλευση για την  εκλογή νέου ΔΣ της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου,  στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου αποφασίστηκε η ομάδα να συνεχίσει με το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο την νέα αγωνιστική σεζόν.
Το ΔΣ του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά:
Πρόεδρος: Κόντος Σταύρος
Αντιπρόεδρος: Σίνης Ιωάννης
Γραμματέας: Ιωάννου Δημήτριος
Ταμίας: Ρούσσος Κωνσταντίνος
Γενικός Αρχηγός: Βαγγελάτος Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Σανιδάς Ευάγγελος
Έφορος Υλικού: Σιούτας Βασίλειος
Μέλη: Ιωάννου Αλέξανδρος, Καρέτσος Δημήτριος, Ντότης Σπυρίδων.
Ακόμη το Συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά αποφάσισε να λειτουργήσει ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα είναι δωρεάν για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου με τίτλο: "ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ", την Τετάρτη 23 Μαΐου, ώρα 19:30


Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή έξι κιλών και ογδόντα γραμμαρίων (6,080kgr) ηρωίνης


Στον εντοπισμό έξι κιλών και ογδόντα γραμμαρίων (6,080kgr) ηρωίνης καθώς και στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου “ΛΕΣΥ”, βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω, ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κατασκευασμένη στο αριστερό φτερό του οχήματος, εντός της οποίας βρίσκονταν δεκατέσσερα (14) δέματα, περιτυλιγμένα με ειδική ταινία αλουμινίου (φιλμ) και ανθρακονήματα (καρμπόν) με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους έξι κιλών και ογδόντα γραμμαρίων (6,080kgr).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Γενική συνέλευση της παράταξης όπου θα προσδιοριστούν τα δεδομένα και θα αποφασιστούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις επόμενες δημοτικές εκλογές


«Δύναμη Ενότητας 
 και  Ευθύνης  για το Πωγώνι»                                                                     
Δολιανά  15/5/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι  εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα:
  -την ανάληψη δράσης για τη σύγκληση καταστατικής γενικής συνέλευσης της παράταξης όπου θα προσδιορίσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
-η αξιοποίηση όλων των στελεχών είναι δεδομένη στην λειτουργία της παράταξής  μας
-δεν περισσεύει κανείς σε μια τέτοια προσπάθεια και είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
-παραμένουμε ενωμένοι με καθαρές και τεκμηριωμένες θέσεις στα δημοτικά συμβούλια αλλά και κοντά στα προβλήματα των συνδημοτών μας όπως κάναμε μέχρι σήμερα.
-συνεχίζουμε συλλογικά και αναθέτουμε στον Βασίλη Τόπουλο την υλοποίηση της παραπάνω πορείας και την εκπροσώπηση της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» ως επικεφαλής της ομάδας των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης
Μποντίνης Γρηγόρης
Ντότης Δημήτρης
Ντρίκος Θωμάς
Τόπουλος Βασίλης
Τσέπας Γεώργιος
Τσάλης  Αθανάσιος
Τσώνης Γεώργιος

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (21-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (22-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (23-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (24-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (25-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (27-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (21-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (22-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (23-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (24-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι-Κτίσματα-Χαραυγή-Καστανή-Αγία Μαρίνα-Κάτω Λάβδανη-Λάβδανη-Διμόκορη-Ψηλόκαστρο-Στρατινίστα-Περιστέρι-Κεράσοβο.
Παρασκευή (25-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο - Καλαρρύτες - Ματσούκι.
Σάββατο (26-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Υπάρχουν ακόμη ΑΞΙΕΣ, υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Ένα ανθρώπινο επιστημονικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ στην Αγγειοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ 
...του Μανώλη Καβλεντάκη

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει την Ελληνική κοινωνία, όπου πάρα πολλά στην ταλαίπωρη Ελλάδα ζυγίζονται και μετριούνται με το συμφέρον και με το χρήμα, έρχονται στην επιφάνεια κάποια φωτεινά παραδείγματα απλών, σεμνών και ταπεινών ανθρώπων που σε κάνουν να ελπίζεις ότι μέσα στα ερείπια της πολυεπίπεδης παρακμής που ζούμε, δεν χάθηκαν όλα, αλλά… υπάρχουν ακόμη ΑΞΙΕΣ, …υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Αυτό όμως που σε κάνει ακόμα περισσότερο να νοιώθεις πιο έντονα το συναίσθημα της ελπίδας είναι όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι γιατροί που εργάζονται στο Ελληνικό και καταχαρακωμένο, όσο τίποτε άλλο από την κρίση, Δημόσιο σύστημα υγείας
Ένα έκτακτο περιστατικό στο άμεσα οικογενειακό μου περιβάλλον ήταν η αιτία να ασχοληθώ και να διαχειριστώ την έρευνα της καλύτερης λύσης για μια πολύ δύσκολη εξειδικευμένη επέμβαση που τα χαρακτηριστικά της τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης ήταν σπάνια με αποτέλεσμα να δημιουργούν ελπίδες επιτυχίας πολύ λίγες έως καθόλου.
Η έρευνα μου με οδήγησε σε έναν απλό, σεμνό και ταπεινό άνθρωπο, τον αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Χρήστο Ιωάννου. 

Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι η φήμη του κ Χρήστου Ιωάννου είχε διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για το λόγο ότι τολμά και κάνει δύσκολες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, τη στιγμή που άλλοι ανά την Ελλάδα συνάδελφοί του δεν αναλαμβάνουν για διάφορους λόγους.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τρίτη (22-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (23-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (24-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (25-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Σάββατο (26-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Τα… SOS στην επιλογή πλαστικού χειρουργού


Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις.
Και όχι, η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε δεν συνίσταται στο αν το στήθος σας θα γίνει ακριβώς σαν της Κιμ Καρντάσιαν, αλλά στο αν ο γιατρός που θα επιλέξετε είναι ο πλέον κατάλληλος, προκειμένου να τον εμπιστευθείτε.
«Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ξοδεύουν πολύ χρόνο στο να σκεφτούν τη διαδικασία και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει, όμως, κάτι πολύ πιο σημαντικό που πρέπει να εξεταστεί», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού είναι η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουμε».
Κάθε γιατρός δεν είναι το ίδιο έμπειρος για κάθε διαδικασία κι έτσι η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και πόσα λάθη γίνονται από καιρού εις καιρόν, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί ο χειρουργός μας πρέπει να έχει «καλό χέρι».
Η έρευνα στο Διαδίκτυο καθώς και οι κριτικές από γνωστούς μας μπορούν να μας κατατοπίσουν σε πρώτη φάση, για να ξεκινήσουμε το ψάξιμο, την έρευνα για τη διαδικασία επιλογής. Πρέπει, όμως, να αξιολογήσουμε προσεκτικά τον χειρουργό, πριν σηκώσουμε το τηλέφωνο και κλείσουμε ραντεβού να πάμε στο ιατρείο του.
Ας δούμε κάποιες ουσιαστικές ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν στον «υποψήφιο»:
   «Έχει ο χειρουργός μου την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την ασφαλή εκτέλεση της επέμβασης που θέλω να κάνω;»
   «Έχει την ανάλογη εμπειρία ως προς την επέμβαση που θέλω να κάνω;»
   «Φημίζεται για εξαιρετικά αποτελέσματα σε άλλους ασθενείς, σε τακτική βάση;»
Εάν απαντήσατε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε ο χειρουργός που αξιολογείτε πληροί τα πιο σημαντικά κριτήρια και… ναι, μπορείτε να τον εμπιστευθείτε, μας λέει ο ειδικός.
Εξειδίκευση