Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Στέφος: Καταδικάζω απερίφραστα τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής των Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα

«Ντρέπομαι.
Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα ξέρω πως ήταν πόλη του εμπορίου και των γραμμάτων. Ξέρω πως ήταν η πόλη από όπου κατάγονταν οι περισσότεροι εθνικοί ευεργέτες. Ξέρω πως ήταν η πόλη που πρωτοστάτησε στο Νεοελληνικό Διαφωτισμό, όπου σπούδασαν οι περισσότεροι σπουδαίοι εκπρόσωποί του. Ξέρω πως ήταν η πόλη που για αιώνες κατοικούνταν από τρεις κοινότητες, οι οποίες συνηπήρχαν και προόδευαν η μια δίπλα στην άλλη. Για τη συνέχεια ξέρω πως ήταν η πόλη που συμμετείχε σε κάθε αγώνα αυτού του λαού, σε κάθε κοινωνικό κίνημα και διεκδίκηση. Ξέρω πως είναι η πόλη κέντρο εμπορικό, οικονομικό μα προπάντων πολιτιστικό και πνευματικό μιας ευρύτερης περιοχής με πανελλαδική εμβέλεια.
Ντρέπομαι.
Γιατί κάποιες σβάστικες από (προ)χθές το βράδυ βεβηλώνουν την ομορφιά του κάστρου, βεβηλώνουν την ιστορία της πόλης μου, βεβηλώνουν την ίδια μου την ιδιότητα ως εκπαιδευτικού, βουλευτή αλλά κυρίως ως ανθρώπου.
Θυμώνω.
Γιατί αυτοί που τόλμησαν κάτι τέτοιο δεν έχουν καμιά θέση στην ιστορία αυτής της πόλης. Δεν έχουν καμιά θέση στο κοινωνικό της γίγνεσθαι και στις αναζητήσεις της. Δεν έχουν θέση στον ανοιχτό της ορίζοντα τον περίκλειστο από βουνά. Δεν έχουν θέση στις αξίες και τις προοπτικές της. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Είναι αποκρουστικοί και δεν είναι συνάνθρωποι.
Παλεύουμε.
Γιατί ο ναζισμός δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχει θέση στην ανοιχτή δημοκρατία, δεν έχει θέση στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε για μας και για τα παιδιά μας. Δεν έχει θέση στην πόλη μου. Γιατί η πόλη μου είναι η πόλη μας και σ’ αυτή την πάλη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.»

Ποιοι πρέπει να κάνουν δήλωση Πόθεν Έσχες

Την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των φετινών δηλώσεων πόθεν έσχες από τους περίπου 120.000 υπόχρεους. Οι δηλώσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο www.pothen.gr
Η διορία που έχουν οι υπόχρεοι είναι έως και το τέλος Δεκεμβρίου.
Δύο κατηγορίες υπόχρεων
 Οσοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε υποχρεωτικά ελεγχόμενους και σε μη υποχρεωτικά ελεγχόμενους. Στην πρώτη κατηγορία θα είναι όλα τα πολιτικά πρόσωπα, οι αιρετοί, οι δικαστικοί και οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, όπως σημείωνε χθες κυβερνητικό στέλεχος.
Τι θα δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο
 Το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες των υποχρεωτικά ελεγχόμενων θα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου σε όποιον το επιθυμεί (όπως συμβαίνει σήμερα με το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών).
Δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα «ευαίσθητα» στοιχεία, όπως είναι διευθύνσεις κατοικιών, μετρητά που φυλάσσονται εκτός τραπεζικού συστήματος, αξίες τιμαλφών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία. 
Πρόστιμα για όσους ξεχάσουν ή δεν κάνουν δήλωση
Σε ό,τι αφορά τις ποινές, ο ισχύων νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1. Διοικητικό πρόστιμο 150 έως 400 ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, επιβάλλεται σε όποιον υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος.
Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα αρμόδια για την επιβολή όργανα, τη διαδικασία επιβολής και είσπραξης του προστίμου ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ηλεκτρονικές δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση έτους 2016

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται  να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr  και στις «Δηλώσεις Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 30 Νοεμβρίου 2016.
Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
1. οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών
2.  οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
3. οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).
 Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής
i. οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.
ii. οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.
Σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   2651087117.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στο Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου

           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου
Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
1.Την παρ.2 του άρθρου 51 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που
δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 134/τ.Α/27.7.2016 με την οποία παρατείνεται για ένα έτος το ίδιο καθεστώς που ίσχυε και τα περασμένα έτη αναφορικά με την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων
2. Το άρθρο 113 παρ.5 του Ν1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α’) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.4 του άρθρου 35 του Ν.3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α’) καθώς και με το άρθρο 36 του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α’)
3. Το άρθρο 4 της Πράξης νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 102/τα .Α/26.8.2015
4. Το Ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α 138) αρ.18 παρ.1 περ.γ ‘όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4002/2011 άρθρο 69 και τον Ν.4076/2012 άρθρο 6.
5.Το άρθρο 6 του Ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159/τ. Α΄/2012)
6. Το με Α.Π Δ4/409/31.7.1998 έγγραφο του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
7. Την με Α.Π. 98301/Δ4/1.9.2001 (ΦΕΚ 2134/τα Β/23.9.2011
8.Την με Α.Π 8440/24.2.2011 απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ με θέμα «Καθορισμός λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών»(ΦΕΚ 318/τ.Β/25.2.2011)
9. Την υπ΄αριθμ. 12/2016 Απόφαση Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πωγωνίου.
10. Το υπ’ αριθμ.606/385/31669/2/9/2016 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
11.Την άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση
μίσθωσης έργου για το υπόλοιπο διδακτικό έτος 2016-17.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Ότι η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πωγωνίου θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση μίσθωσης έργου σύμφωνα μετον κατώτερο πίνακα:
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την ημερομηνία της υπογραφής της έως 30-6-2017.
Θα απασχοληθεί με σύμβαση μίσθωσης έργου για την καθαριότητα δύο αιθουσών διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλοβρύσου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Αίτηση
2. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Εισόδημα: Εκκαθαριστικό φορ. Έτους 2015
4. Πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνου: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Ανήλικα τέκνα: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Γονέας ή Τέκνο Μονογονεϊκής Οικογένειας: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7. Προστατευόμενο μέλος με αναπηρία: α) Πιστοποιητικό
Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ και β) Φορολογική Δήλωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται το προστατευόμενο μέλος.
8. Ανεργία: Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ
9. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται η φυσική καταλληλότητα των ιδίων για την άσκηση των καθηκόντων.
10. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δεν έχουν καταδικαστεί και ότι δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
10. Ότι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση Αναγκαίο.
Δημοσίευση προκήρυξης
Η παρούσα προκήρυξη να αναρτηθεί στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου στην ιστοσελίδα του Δήμου στο Δημοτικό σχολείο Κεφαλοβρύσου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις έως και την 16/09/2016 στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής (Παλαιό Δημαρχείο Καλπάκι), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ..
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 2653360126.

Καλπάκι, 9/9/2016
Ο Πρόεδρος

ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Έπης Νικολακοπούλου «Η ΑΕΝΑΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ. στον εκθεσιακό χώρο ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σαράι)

Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού για κλοπή στην Πρέβεζα

Συνελήφθη, χθες (12-09-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, από 67χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστος δράστης χθες το μεσημέρι στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ Πρέβεζας, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του, του αφαίρεσε έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε ρούχα, φάρμακα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ο 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, να αποβιβάζεται από λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πρέβεζα – Άρτα και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Προσοχή στις φθινοπωρινές αλλεργίες

Έχετε καταρροή, συνάχι, φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, βουρκωμένα μάτια, κνησμό σε μύτη-μάτια και βήχα τον Σεπτέμβρη;
«Προσοχή, υπάρχει πρόβλημα αλλεργίας γιατί οι Φθινοπωρινές αλλεργίες είναι εξίσου ενοχλητικές με αυτές της Άνοιξης και παρά την χρονική διαφορά που τις χωρίζει, έχουν παρόμοια συμπτώματα και αρκετές κοινές αιτίες»αναφέρει ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει με έμφαση.
 «Παρά το γεγονός ότι  οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την εποχική αλλεργία με την Άνοιξη, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει ιδιαίτερα και το φθινόπωρο».
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα βασικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι αλλεργίες κατά  τους μήνες του Φθινοπώρου είναι:
• Καταρροή,
• Συνάχι,
• Φτέρνισμα,
• Ρινική συμφόρηση,
• Βουρκωμένα μάτια,
• Βήχας,
• Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια,
• Άσθμα,
• Εξάνθημα με κνησμό μετά από έκθεση σε κρύο
• Κνησμός σε μύτη και στα μάτια.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «GRECKA PANORAMA» της Βαρσοβίας

Στην  έκθεση «GRECKA PANORAMA» που διοργανώνεται στη Βαρσοβία, το διάστημα 3-4/12/2016, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η έκθεση έχει στόχο να προβάλει στο πολωνικό κοινό το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, παράλληλα όμως αφορά παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων, φρούτων και ποτών.
Μέσω της έκθεσης, οι επιχειρηματίες του τουρισμού και οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους.
Η  Περιφέρεια Ηπείρου,  όπως και στο παρελθόν έχει πράξει,  προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 30-9-2016 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr    (για τους παραγωγούς) και στο e-mail: v.barka@php.gov.gr   (για τους επαγγελματίες του τουρισμού).
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, μπορούν να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως τις 27-10-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην κ. Φούκη (τηλέφωνο 26510-87111), ενώ οι ενδιαφερόμενοι του τουριστικού τομέα στο Τμήμα Τουρισμού (τηλέφωνα 26510-87143 και 87141).
Τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δημοσιεύτηκε η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών για το 2017

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών για τους απόφοιτους της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τους απόφοιτους της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου του έτους 2017 που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αναλυτικά:
  1. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=2050702
  2. ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ

Παρακάλαμος: Η ημερομηνία των εγκαινίων του Μοσχομάντσα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

Η ημερομηνία των εγκαινίων του Μοσχομάντσα θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Παράταση μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, για εννέα μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017, θα ανανεωθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου.
Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι το πρόγραμμα προβλέπεται να ανανεωθεί μετά τη λήξη του (31/12/2016) για 9 μήνες το 2017 ώστε να συμβαδίσει χρονικά με την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας δομής ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων στην οποία και θα ενταχθεί. 
Για την παράταση του προγράμματος επισημαίνεται ότι «δεν θα υπάρξει νέα προκήρυξη θέσεων, αλλά ανανέωση της σύμβασης των ήδη απασχολούμενων εργαζομένων» στο «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Ιωαννίνων, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
"Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών και το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συγκέντρωση για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στα σχέδια της Κυβέρνησης που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Αγωνιζόμαστε για:
Άμεση απόσυρση των υπουργικών απόφασης για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
Μείωση διδακτικής ύλης.
Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ"