Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας: Κοπή Πρωτοχρονιάτικη πίτας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 13:00


Η Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στο μουσικό μεζεδοπωλείο "Έτσι..Απλά" (Ελ. Βενιζέλου 1-3 Αργυρούπολη, Σταθμός Μετρό «Αργυρούπολη», κατεύθυνση Αθήνα) την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 13:00.
Μας περιμένουν όλους να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Για τα εγγεγραμμένα μέλη η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για τα μη εγγεγραμμένα, η συμμετοχή είναι 15 € το άτομο.
Σημ: Για την συμμετοχή μας, πρέπει να δηλώσουμε στα τηλ.
2109927716 & 6984774240

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πάργας


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού για κλοπή

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πάργας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από μονοκατοικία, που έγινε την 18/02/2015 σε χωριό του Δήμου Πάργας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Μέριμνα για όλες τις κατηγορίες αναπήρων από τη Βουλευτή Μαρία Κεφάλα


Ζητά παρεμβάσεις και για τις ακουστικές αναπηρίες.

          Προκειμένου όλες οι κατηγορίες αναπήρων με ποσοστό 67% και άνω να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη θεμελίωση σύνταξης γήρατος ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα παρεμβαίνει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ζητώντας να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις του Νόμου 612/1977 και για τους πάσχοντας από ακουστική αναπηρία.
         Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα, κωφοί, βαρήκοοι δεν έχουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, όπως οι άλλες κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι η αναπηρία τους επηρεάζει καθοριστικά όλο το φάσμα της ζωής τους.
       Διαπιστώνοντας αυτή την αδικία και το κενό του νόμου, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα ζήτησε από τον Υπουργό κ. Γ. Βρούτση να ενεργήσει με την ευαισθησία που τον διακρίνει ώστε να συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη ομάδα πασχόντων στις διατάξεις του υφιστάμενου νόμου.

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος η 27η Ιανουαρίου

Η 27η Ιανουαρίου είναι η ημέρα που η Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερώσει με Νόμο ως Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.
Την 27η Ιανουαρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μωυσή Ελισάφ, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν ειδική εκδήλωση μνήμης, στην οποία οι πολίτες των Ιωαννίνων θα ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των κατοίκων άλλων πόλεων και χωρών του κόσμου εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού που οδήγησαν στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών «Β. Πυρσινέλλας», στις 8:00 μ.μ., παρουσία μελών του διπλωματικού σώματος.
Χαιρετισμοί:
Αλέξανδρος Καχριμάνης. Περιφερειάρχης Ηπείρου
Yossi Amrani, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα
Βίκτωρ Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος
Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Βασικός ομιλητής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής και τέως Υπουργός, κ. Τάσος Γιαννίτσης με «Η σημασία του να είσαι Δίκαιος των Εθνών. Η ηθική της ευθύνης και η ευθύνη της ηθικής».
Θα ακολουθήσει συναυλία της Πηγής Λυκούδη.
Η συνθέτρια θα παρουσιάσει την ενότητα των τραγουδιών της με το γενικό τίτλο «Ο πόνος όλου του Κόσμου».
Περιλαμβάνει μελοποιημένα με ευαισθησία για πρώτη φορά ποιήματα του Ρωμανιώτη ποιητή από τα Ιωάννινα Γιωσέφ Ελιγιά (1901-1931) γνωστού για την πολυδιάστατη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα καθώς και στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό για την ποιότητά του κύκλο τραγουδιών.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Ε9

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε χθες ότι είναι πλέον διαθέσιμη η εφαρμογή Ε9 η οποία αφορά σε μεταβολές ακίνητης περιουσίας που ολοκληρώθηκαν από 01-01-2020. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ όσοι επισκεφθούν την πλατφόρμα για να υποβάλλουν αλλαγές στα στοιχεία ακινήτων θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.
Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/ διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).
Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων


Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών.
Με το νέο αυτό πρόγραμμα θα παρέχεται επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους που επιθυμούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.
Ειδικότερα, με το πρόγραμμα θα επιδοτηθούν νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, που είναι άνεργοι και κυρίως γυναίκες, όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ.
Η επιχορήγηση θα είναι δύο ταχυτήτων ανάλογα με τη διάρκεια που χρειάζεται ο κάθε ωφελούμενος ώστε να στήσει την επιχείρησή του. Η παραμονή στο πρόγραμμα 12 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ και η παραμονή στο πρόγραμμα 18 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ.
Στόχος είναι τουλάχιστον το 60% των ωφελουμένων να είναι γυναίκες.
Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε φάσεις.
Το πρώτο στάδιο που μπαίνει σε εφαρμογή τέλη μήνα θα αφορά τη δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 5.000 νέοι άνεργοι 18-29 ετών θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
Στο δεύτερο στάδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου, οι 5.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο νέας επιχειρηματικότητας, διάρκειας πέντε ημερών με στόχο την επιμόρφωσή τους στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας και του επιχειρείν.

Ποιοι πρέπει να βγάλουν κωδικούς Taxisnet


Πρόκειται για νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, για φοιτητές που απέκτησαν πέρυσι πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και όσοι υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.
Προκειμένου να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet, να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό και να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.
Αν και η διαδικασία της αίτησης είναι απλή υπόθεση, οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.
Οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο Taxisnet.
Για τη διαδικασία εγγραφής θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr ), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Εγγραφή Νέου Χρήστη και στη συνέχεια το Αρχική εγγραφή και θα συμπληρώσουν την αίτηση δηλώνοντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμούν.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης θα λάβουν σημείωμα στο οποίο θα αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου.
Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής και θα υπενθυμίζεται το username.

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 19:30

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι» διοργανώνει  κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 19:30.

ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς»


Η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ σας προσκαλεί τη Κυριακή 26/1 και ώρα 11:00 π.μ. στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει στην αίθουσα ορκομωσίας «Γ. Μυλωνάς» στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα 
«Η εμπλοκή της Ελλάδας στο σχεδιασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και οι θέσεις του ΚΚΕ».
 Στην εκδήλωση θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κύριλλος Παπασταύρου.
Θα ακολουθήσει κοπή πίτας της Κ.Ο και κλήρωση της λαχειοφόρου.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής. 

Νέα εποχή για τις νέες καινοτόμες θεραπείες – Επιτάχυνση των διαδικασιών εισαγωγής τους ζητούν οι ασθενείς


Ένα νέο επιστημονικό και αξιόπιστο δίκτυο, που θα εξασφαλίζει την είσοδο στη χώρα νέων καινοτόμων θεραπειών, δημιουργείται σταδιακά και στην Ελλάδα προς όφελος των Ελλήνων ασθενών.
Ο πρόσφατος διορισμός των επικεφαλής στις δύο Επιτροπές που ρυθμίζουν την αξιολόγηση, αποζημίωση και διαπραγμάτευση των νέων φαρμάκων δημιουργεί βάσιμες ελπίδες, ότι θα επισπευσθούν διαδικασίες που βρίσκονταν εδώ και μήνες σε αναστολή. Η επιτάχυνση της εισαγωγής των νέων θεραπειών είναι ένα αίτημα που τίθεται επιτακτικά τους τελευταίους μήνες, από όλους τους Συλλόγους των Ασθενών της χώρας μας.
Νέα πρόσωπα στο τιμόνι των Επιτροπών για τα καινοτόμα φάρμακα
Με τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής ΗΤΑ, Φλώρα Μπακοπούλου, στο τιμόνι της Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και τον πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, που ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών, έχουν τεθεί οι βάσεις για τη δρομολόγηση  αξιόπιστων διαδικασιών για την εισαγωγή της φαρμακευτικής καινοτομίας. Όμως, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς απαιτούνται πολλές αλλαγές, όπως η ένταξη των δύο Επιτροπών στον ενιαίο Οργανισμό Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας ΗΤΑ, κάτω από την ομπρέλα του οποίου θα ενταχθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Όπως τονίζει η Μυρσίνη Ουζουνέλλη, CEO της συμβουλευτικής εταιρίας MYO Health, που εξειδικεύεται στο ΗΤΑ: «Η δημιουργία ενιαίου Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του ΗΤΑ στην Ελλάδα, ειδικά αν θα προβλέπει θέσεις μόνιμης απασχόλησης που να στηρίζουν το έργο του Οργανισμού, όχι μόνο οργανωτικά και διοικητικά, αλλά οπωσδήποτε και από πλευράς επιστημονικής κατάρτισης».
Το σύστημα HTA αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επαφή των ασθενών με την καινοτομία -η οποία αναπτύσσεται πλέον από την φαρμακευτική βιομηχανία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς παγκοσμίως- ενώ ταυτόχρονα, μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία μιας αγοράς υγιούς ανταγωνισμού.