Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ποιοι πρέπει να βγάλουν κωδικούς Taxisnet


Πρόκειται για νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, για φοιτητές που απέκτησαν πέρυσι πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και όσοι υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.
Προκειμένου να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet, να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό και να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.
Αν και η διαδικασία της αίτησης είναι απλή υπόθεση, οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.
Οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο Taxisnet.
Για τη διαδικασία εγγραφής θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr ), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Εγγραφή Νέου Χρήστη και στη συνέχεια το Αρχική εγγραφή και θα συμπληρώσουν την αίτηση δηλώνοντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμούν.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης θα λάβουν σημείωμα στο οποίο θα αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου.
Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής και θα υπενθυμίζεται το username.


Ακολούθως, από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ( www.aade.gr ), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Ενεργοποίηση Λογαριασμού.
Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσουν: α) το username και κωδικό (password) που επέλεξαν κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, β) τον κλειδάριθμο που δόθηκε στη ΔΥΟ με ακρίβεια, συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες και γ) τα γράμματα που διακρίνουν στην εικόνα.