Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Και εγένετο υπερπανεπιστήμιο Ηπείρου


Ξεκίνησε σήμερα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαΐου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που προβλέπει την ίδρυση ουσιαστικά του «Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», που θα προκύψει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το υπάρχον πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.
«Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση.
Το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση στο opengov.gr (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=3990 )», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, από 1ης Οκτωβρίου 2018, το ΤΕΙ Ηπείρου απορροφάται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, «αυτοδικαίως, χωρίς άλλη διαδικασία».
Νέες Σχολές και Τμήματα
 Από 1ης Οκτωβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, ιδρύονται από 1η Οκτωβρίου 2018 τρεις νέες Σχολές και οκτώ νέα Τμήματα.
Αναλυτικά, οι τρεις νέες Σχολές θα είναι:
α) Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας,
β) Σχολή Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας και
 γ) Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων.
Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Σχολών θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-20. Επίσης, η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των Σχολών αυτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.
Ακόμη, τα νέα Τμήματα θα είναι:
α) Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τα Ιωάννινα (εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας),
β) Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα τα Ιωάννινα (εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας),
γ) Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τα Ιωάννινα (εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών),
δ) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Πρέβεζα (εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών),

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Τα εκλογικά τμήματα για την ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή 13 Μαΐου


Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σας ενημερώνει για τα εκλογικά κέντρα (χώρους διεξαγωγής ψηφοφορίας) και τις ώρες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018.
Πιο αναλυτικά, για τις 8 Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων θα υπάρχουν τα εξής 8 εκλογικά κέντρα:
1. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ξενοδοχείο Du Lac, Κεντρικό κτήριο, αίθουσα «ΔΩΔΩΝΗ».
2. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων (Πράμαντα).
3. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΔΩΝΗΣ: Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Κρυφοβού.
4. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Δημαρχείο Ζαγορίου (Ασπράγγελοι) 5. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΖΙΤΣΑΣ: Παλαιό Δημαρχείο Δήμου Ζίτσας, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ελεούσα).
6. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Δημαρχείο Κόνιτσας, Δημοτικό Μέγαρο (Κόνιτσα).
7. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
8. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παλαιό Δημαρχείο Πωγωνίου (Καλπάκι).
Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα είναι από 10:00 π.μ. έως 19:00 στις 13 Μαΐου 2018, ημέρα Κυριακή.
Τα μέλη της Ν.Ε.Φ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΔΙΒΟΥΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΜΠΙΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟ
ΜΕΛΟΣ: ΧΑΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΠΛ.
ΜΕΛΟΣ: ΓΑΤΣΟΜΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ.
ΜΕΛΟΣ: ΤΣΑΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης

Δραστηριοποιούνταν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου, της Κω και της Αττικής 
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες.
Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -350.000- ευρώ
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α.
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και σε περιοχές της Ρόδου, της Κω και της Αττικής.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (2.5.2018), παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, ενώ η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

Ιωάννινα: Συνελήφθη 19χρονος ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία μη νόμιμη μετανάστρια


Συνελήφθη, σήμερα (03-05-2018) μετά τα μεσάνυχτα στο 9ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 19χρονος ομογενής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας. 
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 19χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, μία 22χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Φούρκα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας

Κατασχέθηκε ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -79- κιλών και -600- γραμμαρίων, την οποία οι ανωτέρω είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2018) το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 36 έως 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,  οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν  προς αποξήρανση στο έδαφος,  ποσότητα αρωματικού - φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (79) κιλών και εξακοσίων (600) γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 25χρονου δράστη, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (910) γραμμαρίων ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια.
Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού  κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας, την Παρασκευή 4 Μαΐου, ώρα 9.30 π.μ.


Την Παρασκευή 4-05-2018 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της   Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-04-2018 συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 15-01-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 521.000,00 με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.
2. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναστύλωση οικίας Πλακίδα στο Τ.Κ. Κουκουλίου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού € 247.340,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκπόνηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Πέτρινου γεφυριού Κόνιτσας» του έργου της ΣΑΕΠ530 Ηπείρου με Κ.Α2014ΕΠ53000007, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΕΜΠ (ΕΛΚΕ-ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
4. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», αναδόχου «Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 16-07-2018.
5. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στη Λίμνη Μετσόβου», αναδόχου «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 30-11-2018.
6. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αντιμετώπιση για την προστασία παρόχθιων πρανών λόγω κατολισθητικών φαινομένων στον Μετσοβίτικο ποταμό», αναδόχου Δημήτριου Τσομπίκου, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-08-2018.

Συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, σε δασική περιοχή στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου -90- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-05-2018) μετά τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 37 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (95) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -90- κιλών και -96- γραμμαρίων.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος του 30χρονου, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. 30-4-2018


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  30-4-2018 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 6/30-4-2018] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση  3ης  αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  68.
2. Έγκριση  2ης  κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  69. 
3. Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ και κατανομή, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ 70.
4. Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την προμήθεια μηχανημάτων έργων, οχημάτων και συνοδευτικού υλικού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  71.
5. Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την  Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων  χώρων και λοιπές δράσεις.  ΑΠΟΦΑΣΗ  72.
6. Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  73.
7. Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου  «Παροχή υπηρεσιών για την σύνταξη κανονισμού Περιβαλλοντικής Διαχείρισης δικτύου   «Αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου Δήμου Άνω Καλαμά»  (νυν Πωγωνίου)».  ΑΠΟΦΑΣΗ  74.
8. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  75. 
9. Επί αιτήσεως  Νικολού Ιωάννη Τ.Κ. Βήσανης, για παράταση μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος.  ΑΠΟΦΑΣΗ  76. 
10. Έγκριση λύσης μίσθωσης  ακινήτου στα Ιωάννινα [Γραφείο Αραβαντινού] – έγκριση νέας δημοπράτησης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  77.
11. Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Λίμνης [για σταβλικές εγκαταστάσεις].  ΑΠΟΦΑΣΗ  78. 
12. Έγκριση χορήγησης  2ης παράτασης περαίωσης  του έργου: «Αποκατάσταση  οδών Τ.Κ. Κάτω Μεροπής , Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.».  ΑΠΟΦΑΣΗ  79.
13.Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς εξωκλήσι Αγ. Αναργύρων Τ.Κ. Κουκλιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  80.
14. Έγκριση μελέτης: «Ύδρευση – Αποχέτευση Δήμου Πωγωνίου» - έγκριση εκτέλεσης του έργου – έγκριση τρόπου ανάδειξης αναδόχου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  81. 
15. Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρων, σχετικά με άσκηση έφεσης στο Εφετείο Μονομελές Ιωαννίνων κατά της 48/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που εκδόθηκε επί της από 16-9-2009 αγωγής που άσκησε ο ΑΣΜΕΚ Δολιανών κατά του Δήμου και διεκδικεί τα ακίνητα στη θέση «Γαλατάδες» Τ.Κ. Δολιανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  82.
16. Διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  83. 
17. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2018 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  84.
18. Έγκριση χρηματοδότησης έτους 2018 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  85. 
19.Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  86.  
20. Έγκριση καθορισμού καταβολής εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου & μελών Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  87. 
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1. Λύση μίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος Τ.Κ. Χαραυγής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  88.
2. Ένταξη  Δήμου στο Δίκτυο πόλεων με λίμνες.  ΑΠΟΦΑΣΗ  89. 
3. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων – Ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  90.
4. Επί αιτήσεως εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα. ΑΠΟΦ. 91.
5. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού Ακινήτου στο Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο  Πωγωνιανής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  92.
6. Μερική ανάκληση απόφασης Δ.Σ.  20 / 2018. ΑΠΟΦΑΣΗ  93. 
7. Πρόληψη εργατών για έκτακτες ανάγκες.  ΑΠΟΦΑΣΗ  94. 
       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος εμπλέκεται σε κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου που έγινε την 30-04-2018 από αυλή σπιτιού τους Χαλκιάδες Άρτας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 43χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πόσο θα πληρώσουν όσοι θέλουν να πάρουν πινακίδες με το μήνα


Σύμφωνα με την τροπολογία για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.
Για επιβατικό ΙΧ 1000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ. Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θέλει να το βάλει ξανά στην κυκλοφορία στις 20 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να καταβάλει:
•Για ένα μήνα 20 ευρώ.
•Για τρεις μήνες 40 ευρώ.
•Για επτά μήνες 90 ευρώ.
Για επιβατικό ΙΧ 2.000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 615 ευρώ. Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θέλει να το βάλει ξανά στην κυκλοφορία στις 10 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να καταβάλει:
•Για ένα μήνα 102,5 ευρώ.
•Για τρεις μήνες 205 ευρώ.
•Για επτά μήνες 461,25 ευρώ.
Υπολογισμός βάσει των ρύπων
Για επιβατικό ΙΧ με εκπομπές 100γρ CO2/χλμ , τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 90 ευρώ. Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θέλει να το βάλει ξανά στην κυκλοφορία στις 20 Ιουνίου 2018 θα πρέπει να καταβάλει:
•Για ένα μήνα 15 ευρώ.
•Για τρεις μήνες 30 ευρώ.
•Για επτά μήνες 67,5 ευρώ.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (46) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (75,87) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2018) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, κατελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός να κατέχει τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3,07) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου, στο οποίο διέμενε με τον 42χρονο και το οποίο χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε (42) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (72,41) γραμμαρίων, το οποίο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στον προαύλιο χώρο του σπιτιού,
• μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

«Χάπια του έρωτα»: Μύθοι, φόβοι, προσδοκίες και αλήθεια



-Τι έδειξε μεγάλη έρευνα για την αλλαγή της ερωτικής ζωής των Ελλήνων μετά τη χρήση τους
 Μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι πήραν τα «χάπια του έρωτα», αποκαλύπτει τις παγίδες από τη χρήση τους, τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και πολλά άλλα!
«Η μελέτη μας αφορούσε στην παρακολούθηση πέντε χιλιάδων περιστατικών, που πήραν συνταγές είτε από το κέντρο μας, είτε από άλλους γιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς, αλλά και από φίλους, όπως και από το ίντερνετ», μας λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Παίρνοντας χάπια τύπου βιάγκρα: τι πρέπει να γνωρίζετε!
 Ένας στους πέντε άνδρες υποφέρει από ανικανότητα, δηλαδή ένα εκατομμύριο σχεδόν στη χώρα μας.
Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας. Οι περισσότεροι πλέον τα παίρνουν από το Ιντερνέτ με τηλεπωλήσεις γιατί είναι πιο φτηνά αλλά και πιο διακριτικά (η συναλλαγή είναι απρόσωπη). Τα χάπια όμως είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες. Η ασφάλεια τους κρύβεται σε λεπτομέρειες όπως και ο διάβολος και στα ψιλά γράμματα των οδηγιών, που μόνο οι γιατροί συνήθως ξέρουν να διαβάζουν, γι΄αυτό είναι καλό να συμβουλεύονται τους ειδικούς.
Πόσο αποτελεσματικά είναι;
«Η αποτυχία δράσης τους ανέρχεται συνολικά στο 30%, δηλαδή τρεις στους δέκα άνδρες μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα. Δεν δρα όλες τις φορές το ίδιο. Δηλαδή, κάποιες φορές το φάρμακο, που λειτούργησε σε προηγούμενη χρήση και μετέτρεψε τον άνδρα σε Σούπερμαν στο κρεβάτι, μπορεί να έχει μηδενική δράση σε κάποια επόμενη φορά», επισημαίνει ο χειρουργός – ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.
Ποιοι δεν πρέπει να τα παίρνουν
Τα φάρμακα είναι φάρμακα και όχι αφροδισιακά, άρα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν κάποια μορφή ανικανότητας και όχι σε αυτούς που θέλουν επιδόσεις με σύζυγο, ερωμένη και γραμματέα.
Οι πολύ νέοι κάτω των 18, αλλά και οι πολύ μεγάλοι, κυρίως αυτοί που δυσκολεύονται να ανέβουν δυο σκάλες επειδή τους κόβεται η αναπνοή. Αλλά και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα γιατί κάποια από αυτά μπορεί να αντενδείκνυνται για κοινή λήψη. Σίγουρα όμως αυτοί που παίρνουν νιτρώδη για στεφανιαία νόσο, οπού υπάρχει πλήρης και απαγορευτική αντένδειξη.
Τι φοβούνται οι άνδρες που τα παίρνουν
Επειδή στην αρχή της κυκλοφορίας τους υπήρξαν μερικά επεισόδια θανατηφόρα λόγω άγνοιας γιατρών και ασθενών, κυκλοφόρησε μια αρνητική φήμη, άδικα βέβαια, γιατί όλες οι μελέτες σήμερα δείχνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος από καρδιά λόγω λήψης του φαρμάκου, αλλά λόγω σεξουαλικής υπερκόπωσης. Δηλαδή αυτοί που πάθαιναν εμφράγματα, ήσαν αυτοί που θα τα πάθαιναν ακόμα και αν κουράζονταν από προσπάθεια και κόπωση αλλού είδους π.χ. τρέξιμο.
Άρα οι άνδρες που θα τα πάρουν πρέπει να δουν έναν καρδιολόγο πριν τα ξεκινήσουν.