Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η κλήρωση της Δ' φάσης του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Ηπείρου

Η Επιτροπή Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ηπείρου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης  1 Νοεμβρίου 2017 την κλήρωση των αγώνων της Δ' φάσης της διοργάνωσης.
Τα ζευγάρια είναι:
1. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ      
2. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ      
3. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009      
4. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ

Στα ημιτελικά αναμετρήσεις είναι διπλές.
Νικητής 3-Νικητής 2
Νικητής 1-Νικητής 4

Πλέον στις διπλές αναμετρήσεις ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για μεταφορά και κατοχή κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή της

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -10- κιλών και -228-γραμμαρίων, που βρέθηκε σε κρύπτη στα ηχεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή της.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από τα ηχεία του οχήματος, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -10- κιλών και -228- γραμμαρίων.
Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

ΟΓΑ: Μέχρι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το βοήθημα στις πολύτεκνες αγρότισσες

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

Τη Δευτέρα  6 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες.
Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.
Το χρηματικό βοήθημα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.
Ειδικά, για το 2017, στο νομό Λέσβου,  στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων του μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, το βοήθημα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και θα δοθεί σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr  (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (31-10-2017) αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος και επιχείρησαν να το ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης πριν τη σύλληψή του, είχε απορρίξει κοντά στο οδόστρωμα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (4.912) γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Βασίλης Τσίρκας, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τον αναδρομικό καταλογισμό δημοτικών τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τον αναδρομικό καταλογισμό δημοτικών τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από τον χρόνο απαλλαγής.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και ιδιαίτερα επαγγελματικών, βρίσκονται ενώπιων χρεών στους οικείους Δήμους για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο μισθωτής του ακινήτου προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, χωρίς να ενημερωθεί ταυτόχρονα ο οικείος Δήμος, με συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς τους Δήμους που οι πολίτες αδυνατούν να καταβάλουν.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση των στρεβλώσεων και της δεινής θέσης στην οποία περιέρχονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τη δήλωση της διακοπής ηλεκτροδότησης στους Δήμους. 

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και Κ.Ο.Κ.

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 37χρονος και μία 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και Κ.Ο.Κ.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 34χρονης, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε ότι αυτό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε έτερο αυτοκίνητο της 34χρονης, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή της 34χρονης συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3,38) γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβής.
Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,88) γραμμαρίων,
μία κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή,
μία κυνηγετική καραμπίνα, με ληγμένη άδεια κατοχής,
ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
μία εξωλέμβια μηχανή, η προέλευση της οποίας ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων

          Την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία τους, αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από τη συμμετοχή τους στη Δράση: «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ήδη στο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τοποθετήθηκαν οι ειδικοί κάδοι στους οποίους καθημερινά οι μαθητές συγκεντρώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες, τα οποία θα ανακυκλώνονται και θα στηρίζουν οικονομικά τις κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Ιωαννίνων. Τα έσοδα της περιβαλλοντικής και κοινωνικής Δράσης θα ενισχύουν το Γηροκομείο, το ΚΔΑΠ και τα συσσίτια που προσφέρουν φαγητό στους άπορους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη, στις ενορίες Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς και Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

          Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» της Ι.Μ. Ιωαννίνων και ενισχύουν περαιτέρω το ενδιαφέρον τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την αξία της ανακύκλωσης, την ανάγκη εξοικονόμησης φυσικών πόρων και την προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη χρονιά φέτος, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στη Δράση: "Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς" για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών προς ενίσχυση των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Η Δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε αυτή συμμετέχουν επίσης, ο Δήμος Ιωαννιτών, το νερό "ΖΑΓΟΡΙ", τα “SEP Markets Παπαδόπουλος”, πολλά σχολεία, επιχειρήσεις φορείς αλλά και πολίτες της περιοχής. 

Συλλήψεις τριών ημεδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα , συνελήφθησαν:
Χθες (31-10-2017) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρους του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης έξι ετών και έξι μηνών και χρηματικής ποινής (600) ευρώ, για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία.
Χθες (31-10-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης επτά ετών καθώς και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Χθες (31-10-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Λαμίας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Επιστροφή αναδρομικών ποσών στις κύριες συντάξεις με την πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου

Επιστροφή αναδρομικών ποσών στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ έρχεται στην πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου που καταβάλλεται στις 29 Νοεμβρίου.
Τα ποσά αφορούν στις λάθος κρατήσεις ασθενείας που γίνονταν από 1ης/1/2012 και μετά σε συνταξιούχους των ταμείων του ιδιωτικού τομέα, (ΙΚΑ), ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και Τραπέζης της Ελλάδος και από 1ης/9/2013 και μετά στους συνταξιούχους του Δημοσίου (υπαλλήλους, στρατιωτικούς, δικαστικούς, καθηγητές κ.ά.).
Στις συντάξεις Δεκεμβρίου που πληρώνονται στο τέλος Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο του ΕΦΚΑ που εξασφάλισε και έρχεται για πρώτη φορά σήμερα στη δημοσιότητα από τον "Ελεύθερο Τύπο", οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν τις διαφορές από τις λάθος κρατήσεις που είχαν στις συντάξεις τους για πολλούς μήνες κατά τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια.
Τα ποσά
•Για 110.000 δικαιούχους οι επιστροφές είναι από 600 ευρώ και φτάνουν ή ξεπερνούν και τις 3.000 ευρώ.
•Για 1,1 εκατ. δικαιούχους, τα ποσά είναι πολύ μικρότερα, από 178 ως 513 ευρώ.
Τα ποσά θα δοθούν σε μια δόση για τους περισσότερους, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (31-10-2017) αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος και επιχείρησαν να το ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης πριν τη σύλληψή του, είχε απορρίξει κοντά στο οδόστρωμα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (4.912) γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 38χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (31-10-2017) το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, μία 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, η 38χρονη συνελήφθη διότι, χθες το μεσημέρι στο χώρο της εμποροπανήγυρης στη Φιλιππιάδα αφαίρεσε εμπόρευμα από 44χρονη αλλοδαπή.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Γιάννης Καραγιάννης: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγορίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγορίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε σήμερα έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 150.00 ευρώ, στον Δήμο Ζαγορίου του Νομού Ιωαννίνων αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων υποδομής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Το αίτημα είχε τεθεί με επιστολή του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου και με κατάθεση αντίστοιχης αναφοράς στη Βουλή από τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη στις 3 Οκτωβρίου, με την οποία ζητούνταν η συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών στη χρηματοδότηση του έργου "Αποκατάσταση-συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου", προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου, Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας του Δήμου Ζαγορίου.

Ξεκινούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

Με την ευκαιρία της διενέργειας των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, η ΕΣΕΕ, με επιστολή της στις Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
 Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ιωάννινα: Το χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανακοινώνει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης των Ιωαννίνων.
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύσει από την Τετάρτη 1-11-2017 έως και το Σάββατο  24-03-2018.
Αναλυτικότερα το νέο χειμερινό πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχει ως εξής:
ΗΜΕΡΑ  ΠΡΩΪ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ     9:00-14:30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ  9:00-14:00 17:30-21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ  9:00-14:30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ  9:30-14:00 17:30-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-14:00 17:30-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ  9:00-14.30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ   ΚΛΕΙΣΤΑ

Πάρκινσον: Σημαντική βελτίωση με εμφύτευση φορητής αντλίας

Σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων των ασθενών με προχωρημένη νόσο Πάρκινσον παρέχει η χρήση μιας αντλίας, που ενώνεται με ένα «σωληνάκι» στο σώμα και τροφοδοτεί συνεχώς τον οργανισμό με φάρμακο.
Η αντλία περιέχει υγρή ντοπαμίνη και μελέτες έχουν δείξει πως όταν τοποθετείται στους κατάλληλους ασθενείς και ρυθμίζεται σωστά από εξειδικευμένους γιατρούς, μπορεί να βελτιώσει περισσότερο από 90% τις κινητικές διαταραχές, όπως οι αργές κινήσεις (βραδυκινησία), η δυσκαμψία, το τρέμουλο, η δυσκινησία και η δυσκολία βάδισης.
Μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά (κατά περισσότερο από 60%) τα μη κινητικά συμπτώματα, όπως η δυσκοιλιότητα, η συχνουρία, οι διαταραχές στον ύπνο κ.λπ., καθώς και να ωφελήσει ασθενείς με δυσκολίες στην κατάποση.
Μάλιστα τα οφέλη αυτά αντέχουν στον χρόνο, αφού σύμφωνα με διεθνείς μελέτες προσφέρει έως και 10 χρόνια καλύτερης ζωής στους ασθενείς.
Όπως εξηγεί  ο νευρολόγος Παναγιώτης Ι. Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον & Συναφών Διαταραχών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και υπεύθυνος του Ιατρείου Επεμβατικής Αντιμετώπισης Πάρκινσον στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν, η αντλία είναι φορητή (μπορεί, λ.χ., να τοποθετηθεί σε ένα τσαντάκι γύρω από τη μέση του ασθενούς ή σε φανέλα με ειδική τσέπη, για να είναι κάτω από τα ρούχα του) και ενώνεται με το σώμα με έναν λεπτό καθετήρα (σωληνάκι) που τοποθετείται στην κοιλιά και  καταλήγει στο λεπτό έντερο.
Η αντλία μπορεί να τοποθετηθεί σε ασθενείς κάθε ηλικίας εφ’ όσον πληρούν ορισμένα κριτήρια.