Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων

          Την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία τους, αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από τη συμμετοχή τους στη Δράση: «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ήδη στο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τοποθετήθηκαν οι ειδικοί κάδοι στους οποίους καθημερινά οι μαθητές συγκεντρώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες, τα οποία θα ανακυκλώνονται και θα στηρίζουν οικονομικά τις κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Ιωαννίνων. Τα έσοδα της περιβαλλοντικής και κοινωνικής Δράσης θα ενισχύουν το Γηροκομείο, το ΚΔΑΠ και τα συσσίτια που προσφέρουν φαγητό στους άπορους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη, στις ενορίες Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς και Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

          Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» της Ι.Μ. Ιωαννίνων και ενισχύουν περαιτέρω το ενδιαφέρον τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την αξία της ανακύκλωσης, την ανάγκη εξοικονόμησης φυσικών πόρων και την προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη χρονιά φέτος, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στη Δράση: "Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς" για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών προς ενίσχυση των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Η Δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε αυτή συμμετέχουν επίσης, ο Δήμος Ιωαννιτών, το νερό "ΖΑΓΟΡΙ", τα “SEP Markets Παπαδόπουλος”, πολλά σχολεία, επιχειρήσεις φορείς αλλά και πολίτες της περιοχής.