Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Αποχώρηση του Γιάννη Τσάγκα

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την αποχώρηση του Γιάννη Τσάγκα μετά από επιθυμία του.

Ο Γιάννης αγωνίστηκε στην ομάδα μας, από τον Γενάρη του 2022 έως και σήμερα και συνέβαλε και αυτός από την μεριά του, τόσο πέρυσι για την άνοδο στην Α κατηγορία όσο και φέτος για την επιτυχημένη πρώτη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗΠ.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι κάνει.

Με το Θανάση Παλαιοπάνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Λουκέρνης ο Ν.Ο.Ι

 


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Παλαιοπάνος Θανάσης στελεχώνει την αποστολή της Εθνικής Ομάδας που αναχώρησε σήμερα το πρωί  από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τη πανέμορφη Λουκέρνη, στην οποία ως είθισται κάθε χρόνο πραγματοποιείται το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για τα πληρώματα της Εθνικής μας Ομάδας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα δοθούν τα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Ο  Παλαιοπάνος Θανάσης με το συναθλητή του Καλανδαρίδη Γιάννη θα αγωνιστούν στο αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Ανδρών, τεστάροντας και πάλι τις δυνάμεις τους, ευελπιστώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι. εύχεται στο Θανάση καλή επιτυχία με το πλήρωμα του, καθώς και για όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με διακρίσεις επέστρεψε ο Ν.Ο.Ι. από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης

 

Με χαμόγελα και σημαντικές διακρίσεις επέστρεψαν οι μικροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης που διεξήχθη στις 2 & 3 Ιουλίου στην Καστοριά.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 31 αθλητές/τριες του Ν.Ο.Ι. από τους οποίους διακρίθηκαν οι εξής:

Χρυσό μετάλλιο στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων Αρχαρίων:

Ντάρας Δημήτρης

Πίσπας Ορέστης

Λαγός Ερμής

Χατζηγιαννάκης Γιώργος

Χάλκινα μετάλλια στο Διπλό Κορασίδων Αρχαρίων:

Κωσταγυιού Μαρία

Κάσκαρη Βάλια

Σκιφ Αρχαρίων Παίδων 12 ετών:

Λώλης Γιώργος

Σκιφ Αρχαρίων Κορασίδων:

Γιουγλή Σύλβια

Παράλληλα, διακρίθηκαν και οι υπόλοιποι αθλητές-τριες του Ομίλου ως εξής:

Επανεκλογή του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

 


Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επανεξελέγη σήμερα ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, με 249 ψήφους, ενώ 51 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής έγινε με ονομαστική ψηφοφορία, (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού της Βουλής).

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές «να συμβάλλουν ώστε η Εθνική Αντιπροσωπεία να αποτελέσει το ζωντανό και γόνιμο δημοκρατικό εργαστήρι της απαραίτητης πολιτικής σύνθεσης που θα σπρώχνει τα πράγματα προς τα εμπρός».

Δεσμεύτηκε μάλιστα να διαφυλάξει και να διευκολύνει «είτε μόνος είτε μετά πολλών, την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την αποστολή του», εκφράζοντας τη βεβαιότητα «πως σε αυτή την σπουδαία αποστολή δεν θα είμαι καθόλου μόνος».

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 9 Ιουλίου


 

Με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού καθώς επίσης και η παιδική του ομάδα "ΠωγωΝέοι" αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα τραγουδήσουν την Κυριακή 09 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:30 στην Αρχαία Ελέα, στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας.

Συλλήψεις το τελευταίο δεκαήμερο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο

 


Πέντε (5) άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο δεκαήμερο στην Ήπειρο, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

• Ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, κατά την παραλαβή δέματος το οποίο είχε ταχυδρομηθεί από το εξωτερικό για λογαριασμό του και περιείχε εντός συσκευασίας τροφίμου συσκευασία με μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας «MDMA».

• Δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, που κατείχαν 21 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα.

• Ημεδαπός στην Άρτα, που κατείχε 16,42 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

• Ημεδαπός στην Πρέβεζα που κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στον κλάδο του φαρμάκου, την Τετάρτη 5 Ιούλη

 


Το σωματείο των βοηθών φαρμακείου φαρμακοϋπαλλήλων και εργατοϋπαλλήλων φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων Ηπείρου ομόφωνα αποφάσισε και προκηρύσσει με την ομοσπονδία 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον κλάδο, Τετάρτη 5 Ιούλη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν ένα μήνα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με αντιπροσωπεία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ, για την κλαδική ΣΣΕ. Και από αυτή τη συνάντηση φάνηκε ότι η εργοδοσία, οι φαρμακοβιομήχανοι, επιδιώκουν να συρρικνώσουν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς μας, τώρα πια μέσα από την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνούνταν με διάφορα προσχήματα να υπογράψουν.

Το σχέδιο που αντιπρότειναν στην ολοκληρωμένη πρόταση σύμβασης της Ομοσπονδίας μας, περιλαμβάνει ένα ελάχιστο μέρος των θεσμικών μας διεκδικήσεων και αφήνει απέξω κορυφαίες διεκδικήσεις που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, όπως η ισότιμη μισθολογική και θεσμική μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας (π.χ. εργολαβικοί εργαζόμενοι) και ο καθορισμός σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, δηλαδή το 5ήμερο – 8ωρο.

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21

 


Προθεσμία έως και τις 7 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21.

Έπειτα, θα κλείσει, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Σημειώνεται ότι, για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα παιδιού Α21: Βήμα βήμα πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Βήμα 1 – Υποβολή Ε1 και αίτησης Α21

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του έτους 2022 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Προκειμένου όμως οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2022 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος-Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2021). Η πληρωμή της δόσης του επιδόματος παιδιού που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Ε1 τρέχοντος έτους, θα περιλάβει μόνο όσους αιτούντες έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο 2023 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν –10- τροχαία ατυχήματα (έναντι -14- το 2022). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι -2- το 2022)

-1- τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου όπως και το 2022.

-9- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -11- το 2022)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -14- παθόντες (έναντι –19- το 2022). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

κανένας νεκρός (έναντι -2- το 2022)

-1- σοβαρά τραυματίας όπως και το 2022

-13- ελαφρά τραυματίες (έναντι -16– το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Υπερβολική ταχύτητα

Παραβίαση προτεραιότητας

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

Καιρικές συνθήκες

Μέθη

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (7.315) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.628  για υπερβολική ταχύτητα

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Παραδοσιακά γλέντι το Σάββατο15 Ιουλίου, ώρα 21:00

 


Έφτασε η ώρα για το μεγαλύτερο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ γλέντι στα Μεσόγεια που απευθύνεται σε ένα κοινό με έμφαση στον παραδοσιακό χορό και την οικογενειακή διασκέδαση με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Θα μας διασκεδάσει η παραδοσιακή ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα με την εξής σύνθεση:

Ηλίας Πλαστήρας (Κλαρίνο-τραγούδι)- Δημήτρης Κωνσταντής (λαούτο-τραγούδι)- Γιώργος Γκόγκος (βιολί)- Διονύσης Ζώης(κρουστά).

Μαζί τους η Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι και ο Πέτρος Μήτσου στην Γκάϊντα.

Η προπώληση θα διαρκέσει έως Πέμπτη 13/07 με κόστος εισόδου στα 5€ ενώ για τους ανήλικους φίλους μας έως 18 ετών η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ανήμερα του γλεντιού το κόστος εισόδου θα είναι 8€.

Τα προϊόντα που θα διατίθενται (σουβλάκια-ποτά θα είναι σε λογικές-οικογενειακές τιμές).

Για φορολογικούς λόγους απαγορεύεται η κατανάλωση σε προϊόντα που δεν διαθέτη ο Σύλλογος.

Σεβόμενη το περιβάλλον και την νομοθεσία δεν θα τοποθετηθούν αφίσες σε κοινόχρηστους χώρους για αυτό παρακαλούμε για την κοινοποίηση της ανάρτησης.

Τηλ. επικοινωνίας 6948407936-6944265525.

Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, από ώρα 10:30 έως 13:00

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, από ώρα 10:30 έως 13:00 στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 4 Ιουλίου

 


Την Τρίτη 4 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:30-14:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ανδρική γονιμότητα: Την επηρεάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες;

 


Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι άνδρες το καλοκαίρι, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά τους. Η ζέστη επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και τον όγκο του σπέρματος, τον αριθμό και τη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη μορφολογία τους.

Η έρευνα έχει δείξει, για παράδειγμα, ότι το καλοκαίρι η συγκέντρωση σπέρματος και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων παρουσιάζει έκπτωση, με τις τιμές να είναι περίπου στο 70% από εκείνες που ανευρίσκονται με εξετάσεις τον χειμώνα. Η σοβαρότητα της βλάβης που προκαλείται εξαρτάται από την ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκεια της έκθεσης στη θερμότητα.

Εκτός από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, υπάρχουν και συνήθειες ή πρακτικές που αφορούν στον τρόπο ζωής των ανδρών το καλοκαίρι, που προκαλούν θερμική καταπόνηση των όρχεων και εντείνουν το πρόβλημα. Το θετικό είναι ότι πολλές από αυτές μπορούν να τροποποιηθούν και να μειωθεί ο κίνδυνος υπογονιμότητας που ελλοχεύει.

«Κατά τη διάρκεια τόσο του 20ού όσο και του 21ου αιώνα έχει παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στις δυτικές χώρες. Ορισμένες έχουν επίσης αναφέρει και μια πτωτική τάση στα επίπεδα τεστοστερόνης. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι η υπογονιμότητα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα εκατομμυρίων ανδρών παγκοσμίως, έχοντας άμεσες και έμμεσες συνέπειες στους ίδιους αλλά και στις οικογένειές τους», μας εξηγεί ο Χειρουργός Ανδρολόγος Ουρολόγος δρ Αναστάσιος Λιβάνιος.