Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (κύπελλο)

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε προημιτελικά του Κυπέλλου

Ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ και με το 1-1 του πρώτου αγώνα στα Γιάννινα, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ντουρμισάι (χέρι του Ευαγγέλου) στο 52΄.
Το 2-0 έγινε στο 73΄ με ωραία προσπάθεια του Σαραμαντά. 

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (Μπανανά 86΄), Μανθάτης, Τσιλούλης (Καμαρά 69΄), Κούρντι, Ντουρμισάι (Οικονομίδης 90΄)
ΠΑΣ Γιάννινα: Ν. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Τσικάρσκι (Σεργκελασβίλι 68΄), Κάστρο, Βιδάλ (Παμλίδης 73΄), Αποστολόπουλος, Ξύδας, Αθανασιάδης, Μάνος (Κρίζμαν 65΄)

Συμβουλές-πληροφορίες για την προστασία των πολιτών από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα, με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης» από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Με αφορμή περιστατικό εξαπάτησης και απόπειρων εξαπάτησης πολιτών στα Ιωάννινα, με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης», από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιους τρόπους και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου καλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».
Συγκεκριμένα, οι δράστες ακολουθούν την εξής μεθοδολογία:
Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς και άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου, να αποσυρθεί η μήνυση και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο.
Τέλος, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, οι φορείς και οι κοινωνικές δομές να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2019»: Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10.00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας




Δελτίο Τύπου
Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2019». Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10.00' το πρωί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2019» αφιερώνεται, στo κοινό χρέος, στον κοινό αγώνα για την προκοπή της Ηπείρου.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή της, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2019» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 10.00' π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη», είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Με τη συμμετοχή για φέτος, εκατό και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 3.000 χορευτές, πλήθους Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, της Χορωδίας της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου, του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, της Χορωδίας της Ομοσπονδίας Κερκυραίων Αττικής ''Ιωάννης Καπποδίστριας'' Φαιάκων Ωδή, του Πολυφωνικού Ομίλου ''Τα Δελβινακιώτικα''  και της Ομοσπονδίας Ένωση Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδιάς Βορείου Ηπείρου και του Πολυφωνικού Ομίλου ''Πεντάτονο'' με κυρατζή τον Βαγγέλη Κώτσου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία, αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια, όλοι μαζί, τη φτώχια,  προκοπή.
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στo κοινό χρέος, στον κοινό αγώνα για την προκοπή της Ηπείρου.
«Την ξενιτιά, την ορφάνια, την πίκρα, την αγάπη, τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα». Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.
Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια, συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”. Με σολίστ τον Ναπολέοντα Δάμο, οι κορυφαίοι Ηπειρώτες κλαρινίστες, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Δόκιμος Χαραλάμπους, Γιώργος Ιωάννου, Μάκης Κωνσταντίνου, αλλά και νέοι Αντώνης Κακούρης, Ιωάννα Χαραλάμπους και Χριστίνα Τζαλαλή και οι Ηπειρώτικες κομπανίες των, Ναπολέοντα Δάμου, Θοδωρή Γεωργόπουλου και Αντώνη Κακούρη, με τους Αντώνη Ξυδέα και Παύλο Μπατσικούρα στο βιολί, τους Μιχάλη Ζάμπα και Γιώργο Σάρρο στο λαούτο και τους Σάκη Κάκκο, Αριστείδη Τζαρτζούλη και Νίκο Κατσαρό στο ντέφι,θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές: Σάββα Σιάτρα, Παγώνα Αθανασίου, Κώστα Μήτση, Κώστα Λεοντίδη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Λευτέρη Κωνσταντίνου, Γιώργο Σάρρο, Δάφνη Νικολάου και Αδελφούς Κόντη.
Το μουσικό πρόγραμμα είναι διανθισμένο από ιστορικά και λαογραφικά κείμενα του Τζουμερκιώτη λαογράφου Χρήστου Τούμπουρου, παρουσιάζουν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Γιούλη Ζήκου, Σπύρος Πούλης και Χριστόφορος Ζαραλίκος, συνοδευόμενοι από τη Μαρίκα Γκόνη στην εκφώνηση των χορευτικών τμημάτων και των χοροδιδασκάλων.
Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και 9 χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.
Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσορίζουν την Γενική Συνομοσπονδία Επτανησίων Ελλάδος και τους Επτανησιακούς αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, που με πάνω από τριακόσιους χορευτές και με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο Νίκο Τριανταφύλλου, θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Επτανησιακούς χορούς.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.
Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων.
Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων και εθελοντών και την οικονομική χορηγία, των: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, γαλακτοβιομηχανία ''ΔΩΔΩΝΗ'', Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός  Άρτας,  ΑNGELOS OPTICS, Έξαρχος Άρτος-Γλυκά-Καφές, Τογρίδης Εταιρεία Κοινωνικής Εξυπηρέτησης, Υono's House Ξενώνας Άνω Ραβένια, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γεωργίου Ζώη, ΔΩΔΩΝΗ Τυρόπιτες, Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και άρτου ''Ηπειρώτικο'', ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό μεταλλικό νερό, Φανοποιεία ZHKOS TEAM, Φούρνοι ΖΙΑΚΑΣ, Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-Προαστίων-Περιχώρων και με χορηγούς επικοινωνία τη τηλεόραση της ΕΡΤ, την ΕΡΑ σπορ 101.8 fm, την Φωνή της Ελλάδας,  την ΣΤΑΣΥ Α.Ε., τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη που δημιούργησε το trailer της εκδήλωσης, με τις φωνές του σκηνοθέτη Νίκου Γκεσούλη και της Μαρίκας Γκόνη και τον Θοδωρή Παπαγιάννη, γλύπτη, που δημιούργησε την αφίσα της εκδήλωσης, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”. Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας της Αττικής και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και αποδημικών ηπειρώτικων οργανώσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί.
«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10.00΄, Σ.Ε.Φ.
Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας. Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 3 Φλεβάρη του 2019, στην Αθήνα.
Ας είμαστε όλοι εκεί!

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι καθώς και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά  της Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Επιδείνωση του καιρού από την Τέταρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και από τα  δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,  που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις  νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Την Τέταρτη 23 Ιανουαρίου 2019
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική  Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού  Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η  κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. 
Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και  μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα. 
Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος  και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική  και νότια Πελοπόννησος.
3. Την Παρασκευή  25 Ιανουαρίου 2019
Αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα. 
Την Τετάρτη 23 και την Παρασκευή 25  Ιανουαρίου χιονοπτώσεις  πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου  και της δυτικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Δημαρχείο Σουλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραμυθιά, 22 Ιανουαρίου 2019

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Δημαρχείο Σουλίου

Ο κύκλος των προεκλογικών επισκέψεων του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου ξεκίνησε από το σπίτι όλων μας, το ίδιο το Δημαρχείο. Τον Ν. Κάτσιο υποδέχτηκε η απερχόμενη δήμαρχος Σουλίου, κ. Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση και στελέχη της δημοτικής αρχής, η οποία τον ενημέρωσε για το δημοτικό έργο που έχει επιτελέσει στα οκτώ χρόνια της δημοτικής θητείας της, για δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για τα έργα που χρειάζονται μια δημιουργική επανεκκίνηση. Ταυτόχρονα, η κ. Στ. Μπραϊμη-Μπότση δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στο δήμο Σουλίου, τόσο ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, όσο και ως απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου της παρουσίασε τις βασικές θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής του που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Παραμυθιάς, του Αχέροντα και του Σουλίου και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα "Brand-Σούλι".
Ο Ν. Κάτσιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι με βάση αυτοδιοικητικούς όρους, υπάρχουν κοινές αφετηρίες, κοινοί στόχοι στη διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου Σουλίου και κατά συνέπεια και κοινά πεδία δράσης στη διαχείριση των ζητημάτων της περιοχής. «Είναι θεσμική μου υποχρέωση ως απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και καθήκον μου για το κοινό καλό όλων των συνδημοτών μας να σταθώ μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας σας, θεσμικός αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις και έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα κάνω και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου.
Τέλος ο Ν. Κάτσιος τόνισε ότι: «Η παράταξή μας έχει κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως νέα δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Μια ρεαλιστική αυτοδιοικητική πρόταση που απαιτεί ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις».
Η συνάντηση που μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν, καθώς πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, έκλεισε με την απερχόμενη δήμαρχο να εύχεται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου, ενώ ο Ν. Κάτσιος της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όποιο βήμα κι αν επιλέξει να κάνει στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο της επίσκεψης ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου επισκέφτηκε τα γραφεία των δημοτικών υπαλλήλων στο Δημαρχείο και πέρα από τη συνομιλία που είχε μαζί τους, δέχτηκε με χαρά τις ευχές τους για καλή επιτυχία!

Νικόλας Κάτσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδόθηκε ο καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αγρότες καθώς και τους μελετητές ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η με αριθμό 160/09-01-2019 Υ.Α. (ΦΕΚ 18/Β΄/14-01-2019) (ΑΔΑ:ΨΚΘΥ4653ΠΓ-Η4Χ) με θέμα “Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020”.
Οι όροι και οι  προϋποθέσεις ένταξης παραγωγών στο Υπομέτρο 6.3 καθορίζονται  με την ανωτέρω Υ.Α. του ΥΠ.Α.Α.Τ.
Το Υπομέτρο 6.3 εφαρμόζεται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους.
Ειδικότερα, δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης και δυνατότητα να κριθούν δικαιούχοι του υπομέτρου 6.3 έχουν τα φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ηλικίας από 18 -61 ετών, με ατομικό αγροτικό εισόδημα έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα (από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ και είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες (όχι νεοεισερχόμενοι). 
Επίσης, να είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και να έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης του Υπομέτρο 6.3.
Στόχος του Υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, μέσω ενεργειών που αφορούν, στη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν την μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων και στην ΔΑΟ της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου


Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση σε σχέση με τις συντάξεις του Ιανουαρίου που επίσης είχαν προπληρωθεί στις 19 και 21 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, οι νέες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, είναι η 25η και η 28η Ιανουαρίου.
Αναλυτικά:
Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν (αντί της 30ής Ιανουαρίου) οι συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, το Δημόσιο και λοιπούς φορείς και
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν (αντί της 1ης Φεβρουαρίου) οι συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Έρχονται νέα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα


Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διασταύρωση των στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.
Στα οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθούν πρόστιμο 150 ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 2 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους.
Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ.
Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης.
Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.
Στα ανασφάλιστα τα πρόστιμα είναι από 100 έως 250 ευρώ.
Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet και είναι ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων: Κοπή πίτας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ. στη Σκλίβανη


Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους κατοίκους και τους φίλους της Σκλίβανης την Κυριακή 27/01/2019 στις 11:00 π.μ. στο κεντρικό καφενείο του χωριού.
Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκλίβανης.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για ύπαρξη καπνών σε σκάφος, το οποίο ήταν ανελκυσμένο σε μαρίνα του Ακτίου Πρέβεζας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από το χώρο μπαταριών του ανελκυσμένου Ι/Φ σκάφους “DETERMINATION” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έβγαιναν καπνοί.
Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβέστηκε, στο χώρο των μπαταριών δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα μικρής έκτασης ηλεκτρολογική πυρκαγιά στην καλωδίωση, χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σκάφος.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “DETERMINATION” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι σύντροφοι;


Καταλυτικός είναι ο ρόλος της συντρόφου στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μιας κατάστασης που, σύμφωνα με στοιχεία, θα βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους οι μισοί άνδρες άνω των 40 ετών. Οι ειδικοί διατείνονται ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της οι σύντροφοι πρέπει να λειτουργούν ως ζευγάρι, ως ολότητα, και όχι ατομικά και μεμονωμένα. Συνεπώς, η στάση που θα τηρήσει η γυναίκα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά…
«Περιστασιακά οι άνδρες δυσκολεύονται να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μια στύση ικανή για σεξουαλική πράξη. Η περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται στο άγχος, την κούραση, την υπερκατανάλωση αλκοόλ και δεν είναι ανησυχητική. Ωστόσο, όταν αυτή συμβαίνει συχνά, τότε μπορεί να οφείλεται σε συναισθηματικά ή οργανικά αίτια, οπότε ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, αφού μπορεί να είναι ένδειξη ύπαρξης μιας σοβαρότερης πάθησης», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης.
 «Από τη διάγνωση έως τη θεραπεία η στάση της συζύγου/συντρόφου είναι ανεκτίμητη, αφού μπορεί να καθορίσει και επιταχύνει σημαντικά την όλη θεραπευτική διαδικασία», επισημαίνει.
Δεδομένου ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι καίριας σημασίας για τις περισσότερες ερωτικές σχέσεις, οτιδήποτε μπορεί να την κλονίσει μοιάζει σαν παράγοντας καταστροφής τους. Ωστόσο, τα ζευγάρια πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι συνήθως θεραπεύσιμη και υπό αυτό το πρίσμα και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να λειτουργούν.