Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

«ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ»
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER
«Μαζί Σχεδιάζουμε το Νέο LEADER»

Η  Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), πρόκειται να διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα/διαβούλευση για τον τοπικό πληθυσμό και φορείς της περιοχής, με στόχο τον καθορισμό της περιοχής εφαρμογής & τον σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στην ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 09.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ

Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων έληγε στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείοy Οικονομικών η απόφαση ελήφθη «εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους».
Όπως διευκρινίζεται αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο από φυσικά όσο και από νομικά πρόσωπα.
Το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει, δε, ότι «δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία».
Η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών έχει ως εξής:
Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016.
Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων.
Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία.
Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:
1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Δήμος Πωγωνίου: Επέτειος των 73 χρόνων των καέντων και εκτελεσθέντων κατοίκων του Κεφαλοβρύσου από τα Ναζιστικά στρατεύματα, την Κυριακή 10 Ιουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας Προσκαλούμε την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 να τιμήσετε με την παρουσία σας τον επίσημο εορτασμό της επετείου των 73 χρόνων των καέντων και εκτελεσθέντων κατοίκων του Kεφαλοβρύσου από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943
Πρόγραμμα
08:00 π.μ. Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κεφαλόβρυσου.
10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση. Προσκλητήριο Νεκρών στο Ηρώο Πεσόντων. Κατάθεση Στεφάνων.
11:00 π.μ. Χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Πωγωνίου, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις.

11:10 π.μ. Ομιλία από τον Κοινωνιολόγο κ. Βασίλη Γκερμότση.

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους

Η 26η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, μας φέρνει όλους ενώπιον των ευθυνών μας για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρας μας.  
Η πρόληψη, η καταπολέμηση του στιγματισμού, η άρση των αποκλεισμών, η επανένταξη, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, αποτελούν προϋποθέσεις για ένα μέλλον χωρίς εξαρτήσεις.
Οι συνθήκες κρίσης που επικρατούν τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα στους νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα των ναρκωτικών έρχεται να προστεθεί σε αυτά της ανεργίας, της κακής οικονομικής κατάστασης, της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.
Στα πλαίσια των πολιτικών που εφαρμόζουμε με βασικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων, της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, θεωρούμε την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών πρώτη προτεραιότητα και έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύουμε στη δημιουργία νέων δομών με πεδίο δράσης την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, διεκδικώντας χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Προχωράμε μετά από πολλά χρόνια στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 80 ατόμων, αλλά και προσωπικού ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω-ΨΝΑ και ΨΝΘ).
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναλαμβάνουμε δράση και σε νομοθετικό επίπεδο. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, που συνεδρίασε στις 23 Ιουνίου με διευρυμένη σύνθεση, εξουσιοδότησε τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης να καταθέσουν εντός του Ιουλίου εισήγηση τόσο για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στο Νόμο περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών όσο και για τη διαδικασία εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων. Επίσης, κατατέθηκε ήδη στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία θεραπευτικών προγραμμάτων στις φυλακές για τους εξαρτημένους από ναρκωτικά.
Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευθύνη την οποία έχουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους νέους, τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, μαχόμαστε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, οικοδομώντας ένα νέο ισχυρό κοινωνικό κράτος. 

Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης (29-05-2016)

Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έληξαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 29 Μαΐου 2016, σε έντονο Ηπειρτικο ενωτικό κλίμα.
Το σημαντικότερο μως ήταν, συγκριτικά με τον αριθμό των εκπροσπων, η μεγάλη συμμετοχή νων ανθρώπων και ιδιατερα γυναικν!
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Σπρος Κωσταδμας, δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, εκπροσώπησε ο Πρεδρος του, κριος Χρυσοστόμος Δήμου, ο οποος αφο συνεχάρη το απερχόμενο Διοικητικ Συμβολιο για την προσφορά του, αναφέρθηκε στους στόχους και τα οράματα των Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο, αλλ και στη δυναμικότητα και τα φιλοπτρια αισθήματα που διακρίνουν τους Ηπειρώτες, (παρακαταθήκες τις οποες κληρονομήσαμε από τους τιμημένους προγόνους μας,) ευχήθηκε στο νέο Δ. Σ. κάθε επιτυχία, τονίζοντας ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού είναι πάντοτε δπλα μας και θα μας συνδράμει όπου και όπως μπορεί.
Νέα πρόεδρος εξελέγη η κυρα Δμητρα Πτσα.
Σημειώνουμε ότι η κυρα Πέτσα, είναι η πρώτη γυνακα που εκλέγεται Πρόεδρος, στην ιστορα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, (σύμφωνα με τα στοιχεα του αρχείου της Ομοσπονδίας μας).
Η κυρα Πέτσα, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στις Ηπειρώτισσες και στον σπουδαίο ρλο τους ο οποος είναι καθοριστικός στους Ηπειρώτικους Συλλόγους, όπου κατά γενική ομολογία βλέπουμε τα Ηπειρωτικ Νιάτα να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται μέσα από τους Συλλόγους τους, διατηρώντας τις παραδόσεις μας. Αυτό οφείλεται στην Ηπειρώτισσα μητέρα πρωτίστως εμπεδώνοντας στα παιδιά της τα χρηστά ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976
Προεδρεο:
1. Πρόεδρος: Δμητρα Πτσα
2. Αντιπρόεδρος: Θεοφνης Καλυβιτης
3. Γεν. Γραμματέας: Θεχαρης Σακελλαρου
4. Γραμματέας, Υπ. Τύπου & ιστοσελδας: Θωμς Γκνης
5. Ταμίας: Νικλαος Σταμτης
6. Μέλος Γεργιος Γιωττσας
7. Μέλος Ελευθριος Δημητρου
8. Μέλος Ιωννης Παπαδπουλος
9. Μέλος Λεωνδας Παππς
10. Μέλος Δημτριος Ντκος 11. Μέλος Απστολος Τσιρογιννης
Αναπληρωματικοί:
1.Δοκόπουλος Βασίλειος
2.Ζώτος Σωτήριος
3.Χήρας Σωτήριος
Εξελεγκτικ Επιτροπ:
1.Τσόδουλος Μάρκος
2.Δημητρίου Γεώργιος
3.Βέλλιος Σπυρίδων

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (5.080) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (26-06-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (5.080) γραμμάρια κάνναβης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε στα πίσω καθίσματα του οχήματος ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε δέκα δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -5.080- γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων (για χρήση κινητής τηλεφωνίας) Δήμου Πωγωνίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 149/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 77/2016 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.Περιγραφή ακινήτων:
1.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση πλησίον  Δελβινακίου- Δ.Ε. Δελβινακίου -Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ.Ρουγγέρη Ιωάννη.
2.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση πλησίον  Βασιλικού-Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α  και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ.Σουρέτη Αντώνη.
3.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση πλησίον  Χρυσόδουλης Θέση Ακρορράχη-Δ.Ε. Δελβινακίου- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Μάζη Παναγιώτη.
4.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση όρος Κασιδιάρη-Δ.Ε. Λάβδανης- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Μάζη Παναγιώτη.
5.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση ύψωμα Ψηλορράχη -Δ.Ε. Πωγωνιανής- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Νικολάου Νικόλαο.
6.Δημοτική έκταση πεντακοσίων εξήντα τετραγωνικών μέτρων (560 m2) που βρίσκεται στη  Θέση Πατσιά Καστάνιανης -Δ.Ε. Δελβινακίου- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Νικολάου Νικόλαο.
7.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση Στήριγμα Κακαβιάς -Δ.Ε. Δελβινακίου- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Νικολάου Νικόλαο.
8.Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη  Θέση Σκυφτού Άνω Ρονίτσας -Δ.Ε. Δελβινακίου- Δήμου Πωγωνίου και προσδιορίζεται αναλυτικά με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Α και κλίμακα 1:200, τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού πολιτικού κ. Νικολάου Νικόλαο.

Ιόνια Οδός: Την Τρίτη 28 Ιουνίου η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας

Σχεδόν 9 χρόνια μετά την εκκίνηση των έργων, αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου θα έχουμε την πρώτη μεγάλη είδηση για το έργο του οδικού άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, γνωστότερου ως Ιόνιας Οδού.
Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας του αυτοκινητόδρομου. 
Η διάνοιξη είναι ένα βέβαιο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς μιλάμε για μία σήραγγα 2,9 χλμ. που διανοίχθηκε σε μόλις 14 μήνες.
Αυτό το μεγάλο νέο είναι μία τονωτική ένεση στα τόσα χρόνια αναμονής και κατασκευής των έργων. 
Άλλωστε η ίδια η κατασκευή ή όχι Σήραγγας στον ορεινό όγκο της Κλόκοβας οριστικοποιήθηκε το 2013 και τα έργα διάνοιξης ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014.

ΟΓΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (Δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο, βιβλία, σεμινάρια) ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Ιουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος.
Ως προς τη διαδικασία, η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση και η παραλαβή των σχετικών κουπονιών θα γίνει μέσω ΚΕΠ, κάτι που δίνει προσδοκίες ότι τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου, ίσως και νωρίτερα.

Τέλος στην ονυχομυκητίαση βάζει νέα θεραπεία με laser

Οριστικό τέλος στην ονυχομυκητίαση, που ταλαιπωρεί  εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, βάζει μια νέα θεραπεία (με το Nd: YAG Laser στα 1064nm) που παρουσίασαν Έλληνες επιστήμονες στο 13ο συνέδριο της EADV(European Academyof Dermatology & Venereology), το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.
Η ονυχομυκητίαση είναι μια συχνή λοίμωξη των νυχιών από μύκητες. Μπορεί να προσβληθούν όλα τα νύχια, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις εντοπίζεται στα νύχια των ποδιών, λόγω των συνθηκών μέσα στις κάλτσες και στα παπούτσια. Δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά  λοίμωξη  που  δημιουργεί:
-       πάχυνση των νυχιών
- δυσχρωμία (το νύχι αλλάζει χρώμα, γίνεται κίτρινο, καφέ, μαύρο)
• ονυχόλυση (αποκόλληση του νυχιού από το υγιές δέρμα)
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο η θεραπεία με το Nd: YAG Laser στα 1064nm, οδηγεί στην εξάλειψη της ονυχομυκητίασης, στην ανάπτυξη υγιούς νυχιού ακόμα και στις πιο προχωρημένες καταστάσεις καθώς και στο γεγονός ότι πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία.
Τα αποτελέσματα της θεραπείας στο συνέδριο παρουσίασαν η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Αν. Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη και η ιατρός Δρ. Δήμητρα Ζαφειράτου.
«Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας είναι εντυπωσιακά καθώς έχουμε πλήρη εξάλειψη της ονυχομυκητίασης μετά από έξι συνεδρίες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι απαιτούνται επιπλέον μελέτες για την πλήρη εκτίμηση του κλινικού οφέλους της θεραπείας καθώς και για τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου», αναφέρει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»