Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ποια σπίτια θα βγουν «στο σφυρί»

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν λόγο για μια πιο... light εκδοχή της επαναφοράς των πλειστηριασμών, σε σχέση με όσα ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδα.
Ριζική ανατροπή στο σχέδιο για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών οι οποίοι απειλούν να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση προκαλώντας κυβερνητική κρίση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΗτΣ», το νέο σχέδιο προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας μόνο για εκείνους που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια και όχι για όσους αδυνατούν λόγω της κρίσης να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Κοινά ψηφοδέλτια ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε δήμους και Περιφέρειες!

Εννέα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το παρασκήνιο οργιάζει αν και επισήμως δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε τα κόμματα για τις κάλπες που θα στηθούν το Μάιο τόσο για τις Περιφέρειες όσο και για τους δήμους. Οι εκλογές του 2014 ,που αυτή τη φορά έγιναν νωρίτερα για να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές , θα έχουν πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέραν της διπλής εκλογής, με πρώτο και κύριο ότι γίνονται στον πυρήνα της οικονομικής κρίσης –αντίθετα με το 2010 που ήμασταν ακόμη στην αρχή.
Η δε σχέση τους με τις βουλευτικές εκλογές θα είναι ανάλογη του χρόνου που αυτές θα γίνουν. Εάν οι βουλευτικές εκλογές προηγηθούν τότε τα κόμματα θα δώσουν άλλο τόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εάν στηθούν πρώτα οι κάλπες για δήμους- Περιφέρειες και ευρωβουλή τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Και γιατί θα αποτελέσουν το προμήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν, αλλά και η Αντιπολίτευση θα ετοιμάζεται μέσω αυτών για ‘τη μητέρα των μαχών’.
Αλλιώς δηλαδή θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο ενόψει των βουλευτικών εκλογών κι αλλιώς εάν έχουν γίνει και πολύ περισσότερο εάν είναι και κυβέρνηση…

580 τυχεροί θα προσληφθούν στις σχολές αστυνομίας

Συνολικά 580 θέσεις προσφέρουν οι αστυνομικές σχολές στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι όμως θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές και θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πόρτες των αστυνομικών σχολών έχουν κλείσει για δύο χρόνια, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπήρχε δυνατότητα απορρόφησης των αποφοίτων τους.
Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε στους 500 και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους 80.
Ειδικότερα, οι 500 προσφερόμενες θέσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι φετινοί επιτυχόντες, θα κατανεμηθούν ως εξής:
-Οι 422 θα καλυφθούν από υποψήφιους Γενικών Λυκείων και οι 48 από απόφοιτους προηγούμενων ετών (βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το έτος που αποφοίτησαν).
-Επιπλέον 15 θέσεις θα δοθούν σε υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες (γονείς και τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), ενώ στις αστυνομικές σχολές θα εισαχθούν άλλα 15 άτομα με απολυτήριο Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β΄ Κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.
Αντίστοιχα, η κατανομή των συνολικά 80 θέσεων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται ως εξής:
-70 θέσεις θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που διεξήχθησαν τον Μάιο.
-Οκτώ οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών.
-Δύο οι επιτυχόντες που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.

Η προστασία, ο προστάτης και η προστατίτιδα. Κοπάδ’ είν’ αυτό. Αν δεν το προστατεύσουμε, θα πάει στο γκρεμό …

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

 Ανέβηκα στο λόφο, στάθηκα, κοίταξα γύρω, φώναξα.
Πέτρες κατρακύλησαν κάτω, χτύπησαν τις πέτρες.
«Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους».
Αυτές τις απλές λέξεις, που συνιστούν γι’ αυτόν «συμβόλαιο»-βεβαίως  βεβαίως- εκστόμισε ο παντοιοτρόπως πολιτικά μετακινούμενος κ. Υπουργός, ο  εγκατασταθείς μόνιμα -χρόνια τώρα- στους χώρους απ’ όπου «αναβλύζει η τηλεορασική ενημέρωση», αφού μετέβη από (πολιτικόν) χωρίον εις χωρίον και από κώμη εις κώμη, και από Μεταξουργείο εις Αχαρνών, μεταμφιεζόμενος σε πολιτική  παλάντζα.
«Το παραστράτισμα του εμπόρου, ο πολιτευόμενος∙
που την έχει την πολιτική επάγγελμά του»   
Κ. Παλαμάς

Καστρί Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, προχθές (17-08-2013) το βράδυ στο Καστρί Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών , οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 30χρονο, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, βρήκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,5) γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 32χρονο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Έτοιμο το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Το πράσινο φως περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, καθώς η κατάρτισή του ολοκληρώθηκε και το μόνο που απομένει είναι ο λεγχος από την τρόικα τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχέδιο προβλέπει τα εξής:
- Υπολογισμό του φόρου στα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα με βάση το τετραγωνικό μέτρο. Θα ξεκινά από τα 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 500 ευρώ το τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας 33 συντελεστών θα φθάνει έως τα 23,1 ευρώ το τετραγωνικό για περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 8.500 ευρώ.
- Επιβολή φόρου και σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.
- Ελαφρύνσεις για όσους έχουν κατοικία σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.250 ευρώ το τ.μ., χωρίς όμως να διαθέτουν άλλα ακίνητα. Αυτό θα συμβεί γιατί για πρώτη φορά θα φορολογηθούν με στρεμματικό φόρο τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκότοποι κ.ά..
- Αυξήσεις για ακίνητα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης.
- Φόρο θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων σπιτιών ή καταστημάτων, οι οποίοι για να γλιτώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ προχώρησαν σε διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Ο Ενιαίος Φόρος επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Super League: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε τρεις φορές και ο Αστέρας απάντησε ισάριθμες για να διαμορφωθεί το χορταστικό 3-3.

Ο ΠΑΣ πήρε δύο φορές το προβάδισμα μέσα στην Τρίπολη στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει. Την πρώτη ο Αστέρας ισοφάρισε με πέναλτι του Ουσέρο και τη δεύτερη με άπιαστη κεφαλιά του Ντε Μπλάσις.
Στο 11ο λεπτό ο Τσουκαλάς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.
Στο 13ο λεπτό ο Ουσέρο εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι για τον Αστέρα και ισοφάρισε (1-1).
Στο 28ο λεπτό ο Τσάβες μετά την ασίστ του Τσουκαλά έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΣ (1-2).
Στο 32ο λεπτό με κεφαλιά ο Ντε Μπλάσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη και έκανε το 2-2 για τον Αστέρα.
Στο 57ο λεπτό ο Βίλα με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-2 για τον ΠΑΣ.
Τέλος στο 87ο λεπτό ο Μπακασέτας έδωσε την ασίστ στον Καράσκο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Βελλίδη για το 3-3.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74' Μπακασέτας), Ζαραδούκας, Λισγάρας, Γκόιαν, Ουσέρο, Ζησόπουλος (66' Καράσκο), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54' Ναβάρο), Μπαράλες
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Βίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τσάβες (71' Κρητικός), Κοροβέσης (58' Κεϊτά)