Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Εντοπίστηκε στο Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, να έχει ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης, στο αυτοκίνητό του


Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε προγραμματισμένη περιπολία που διενεργούσε στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων άκουσε έναν πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο, που προερχόταν από άγνωστη κατεύθυνση.
Η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και λίγο αργότερα δόθηκε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό ενός Ι.Χ.
Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) εκτός θήκης, ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος υπήρχε και ένας σκύλος δίωξης.
Ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του και κατασχέθηκαν τέσσερα φυσίγγια, ενώ ακολουθείται η προβλεπόμενη κατά το Νόμο διαδικασία.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η λάβα των κοινωνικών ανισοτήτων


Τι συμβαίνει στην αμερικάνικη Δανιμαρκία; 
Μας θυμίζουν τα σημερινά γεγονότα στις ΗΠΑ κάτι από την εποχή των «Δεκεμβριανών» του 2008, με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου;  
Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι στην Αμερική, κατά διαστήματα,  εκδηλώνονται τέτοιοι κύκλοι. 
Αυτή τη φορά όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει και κάτι άλλο.  Η αφορμή βεβαίως ήταν αυτή η αποτρόπαιη,  και στο αποκορύφωμα της βιαιότητας,  εγκληματική πράξη που αμαυρώνει, στιγματίζοντας, την περίφημη «λευκότητα» των λευκών της Αμερικής.
Αυτή τη φορά,  η σύνθεση των διαμαρτυρόμενων ανθρώπων είναι  διαφορετική.  Είναι  κυρίως νέοι άνθρωποι  και όχι μόνον αφρο-αμερικανοί. Είναι και άλλες εθνικές και κοινωνικές μειονότητες. Είναι και λευκοί. 
Το μείγμα εκδηλώνεται με εξαιρετικά εκρηκτικό, δυναμικό, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις βίαιο τρόπο. Γιατί; 
Όταν το μέσο ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας Αφροαμερικανών στη Μινεσότα είναι 32000 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο μιας λευκής με τα ίδια μέλη είναι 72000, αντιλαμβάνεται κανείς πού οδηγεί η έλλειψη μηχανισμού δικαιότερης κατανομής του παραγόμενου πλούτου. 
Οι τελευταίες εξελίξεις ενταφιάζουν το υποτιθέμενο «αμερικανικό όνειρο»  μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας των ΗΠΑ που θεωρητικά  θα εξασφάλιζε  σε κάθε πολίτη της, την   ελεύθερη ανάπτυξή του,  αλλά  στην πράξη ισχύει μία νεοφιλελεύθερη ελευθερία του υπερτροφικού προτεσταντικού Εγώ,  που δεν έχει  όμως καμία σχέση με την έννοια της ελευθερίας του ατόμου, όπως τη συνέλαβε η Γαλλική Επανάσταση.
Η κοινωνική λάβα που υποκινεί όλον αυτόν τον αναβρασμό, ο οποίος φτάνει στα όρια της εξέγερσης , είναι η υπερδιόγκωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, κυρίως νέοι, άδραξαν την αφορμή, για να αποτυπώσουν με τον πιο έντονο τρόπο την κοινωνική ανασφάλεια που διαχρονικά απειλεί την αξιοπρέπεια τους, το ρατσισμό που ενδημεί και στραγγαλίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, τα οικονομικά και εργασιακά αδιέξοδα, που προδιαγράφουν  ένα μέλλον χωρίς παρόν.

Υπουργείο Υγείας: Δύο θάνατοι σήμερα, 55 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας δύο νέοι θάνατοι  σήμερα, 55 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα συνολικά είναι  187 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3.203.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχετικά με κύκλωμα διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ακόμη ένα μέλος του κυκλώματος


Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος είχε ρόλο «φύλακα» στο χώρο όπου κατακρατούνταν παράνομα αλλοδαποί

Σε συνέχεια του από 16-06-2020 Δελτίου Τύπου της υπηρεσίας μας, που αφορούσε στη διερεύνηση υπόθεσης κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών και τη σύλληψη ενός μέλους του κυκλώματος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη ένα ακόμη μέλος αυτού.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος, αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, εντοπίστηκε χθες (16-06-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας οδήγησης και συνελήφθη.
Ο ανωτέρω βαρύνεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, αρπαγής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε ρόλο «φύλακα» στο χώρο όπου κρατούνταν οι αλλοδαποί. Επιπρόσθετα, ο ίδιος, επιβαίνοντας στην παραπάνω μοτοσικλέτα, αναζητούσε μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος τους δύο αλλοδαπούς που είχαν διαφύγει και όταν εντόπισε τον έναν εξ αυτών, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει με σκοπό να τον οδηγήσει πίσω στο χώρο όπου κρατούνταν, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι με τη χρήση μαχαιριού.
Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων καθώς και το χρηματικό ποσό των -270- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζεται.

Σταύρος Ζηκόπουλος: Η Μεγάλη Ευκαιρία


Όλοι στην Ελλάδα λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα, γι αυτό και η αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενα γεωργοκτηνοτροφικα προϊόντα.
Ο κορωνοϊός ας μας δώσει τη Μεγάλη Ευκαιρία για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής κύρια των ελλειμματικών αγροτικών προϊόντων.
Κρέατα, τυριά, ποτά, πατάτες, κρεμμύδια, φακές, αρωματικά, κ.λ.π.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ
α] Με ένα μέρος των χρημάτων που λένε ότι θα διατεθούν στους αγρότες λόγω κορωνοϊού να χρηματοδοτηθεί η παραγωγή κύρια των ελλειμματικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα.
β] Γενναία χρηματοδότηση σε νέους αγρότες που θα ξεκινήσουν μια τέτοια παραγωγή και επιπλέον οι Δήμοι να τους παρέχουν κτηματικές εκτάσεις, δρόμο, νερό, ρεύμα και κάθε άλλη διευκόλυνση.
Που ΘΑ διαθέτουν αυτά τα προϊόντα;
Μέρος των χρημάτων που θα διατεθεί λόγω κορωνοϊού στην εστίαση [και πολύ καλά θα κάνουν] σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λ.π. να χρηματοδοτηθεί το κάθε κιλό Ελληνικού αγροτικού προϊόντος που θα προσκομίζουν με τιμολόγιο. Πιστεύω πως υπάρχει η λίστα των ελλειμματικών προϊόντων όπως και επιστήμονες που θα καθορίσουν το ύψος της χρηματοδότησης ανά κιλό και στις δυο περιπτώσεις.

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Οικονομολογος-Αμπελουργος

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δολό και Κρυφοβό πενθούν για το χαμό του Γιώργου Κωσταρά


Άφησε χθες την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου νοσηλευόταν εδώ και μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Κ. Κωσταράς, 74 χρόνων. 
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, ώρα 11 π.μ., στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου.
Ο εκλιπών για πολλά χρόνια ήταν στέλεχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κατά γενική ομολογία υπήρξε άψογος στα καθήκοντά του, υπόδειγμα υπαλλήλου, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν. Μέχρι την συνταξιοδότησή του, αλλά και μετά, έχαιρε της εκτίμησης όχι μόνο των συναδέλφων του, αλλά και ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Επί των ημερών του ολοκληρώθηκε η Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, ενώ υπήρξε για χρόνια στενός συνεργάτης ενός άλλου λαμπρού ανωτ. υπαλλήλου, του επίσης συνταξιοδοτηθέντος Γεν. Γραμματέα του Πανεπιστημίου κ. Λουκά Παπαλουκά. 
Και οι δυο εθεωρούντο αυστηροί θεματοφύλακες του δημοσίου χρήματος!

Tηλεκπαίδευση για τις τουριστικές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου


H Περιφέρεια Ηπείρου συμμεριζόμενη  την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, ως επίσης και των επισκεπτών της περιοχής μας, ανέλαβε να προσφέρει – μέσω πλατφόρμας-δωρεάν εκπαίδευση  σε εφαρμογή των διατάξεων της  Κ.Υ.Α. 1881/19.5.2020 «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID -19».
Επισημαίνεται ότι η  παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική  και συνδέεται με τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία κάθε επιχείρησης.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα, Οργανωμένες Κατασκηνώσεις, Εστίαση, Mεταφορές) μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής σε αυτό το link:
https://php.ampersand.edu.gr/api/registerFormCovid.php?t=2f22765d04931a078909145ca628d2264c852d7d 
Οι αιτήσεις ξεκινούν από την Πέμπτη 18/6/2020 (συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής) με καταληκτική ημερομηνία την 30/6/2020. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει 5 ώρες με ασύγχρονη και 2 ώρες με σύγχρονη τηλεκπαίδευση. H ασύγχρονη εκπαίδευση καθορίζεται στο χρόνο του εκπαιδευόμενου και είναι άμεσα διαθέσιμη. 

Συνέντευξη Τύπου των Οριζόντων Ηπείρου


Μερικά ακόμα παραδείγματα άμεσης εφαρμογή του προγράμματος «Γέφυρα στο Μέλλον» μέσα από ζητήματα που προκύπτουν σε διάφορους τομείς της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας έδωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, κ. Σπύρος Ριζόπουλος και την ίδια ώρα, πέρα από την ενημέρωση για τις διαδικαστικές και ουσιαστικές προετοιμασίες της παράταξης ενόψει του συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, μέλη των Οριζόντων Ηπείρου παρουσίασαν κάποια θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος ανακοίνωσε πως κατέθεσε πρόταση προς την κυβέρνηση, με επιστολές (επισυνάπτονται) προς τον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς και την Τράπεζα της Ελλάδος, για τη δημιουργία ενός περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακόμα και των παραγωγών (περιφερειακό ΕΤΒΑ) που θα εκμεταλλευτεί το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση σήμερα, βάζοντας ένα ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο της τάξης των 400.000 ευρώ. Κατά διαβολική σύμπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος, η συγκυρία αυτή έρχεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια της διοίκησης του κ. Καχριμάνη να προβεί στην αγορά ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου.
Για το συγκεκριμένο σκανδαλώδες θέμα, η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου υπέβαλαν ερώτημα (επισυνάπτεται μαζί με την απάντηση) προς τον Περιφερειάρχη ζητώντας εξηγήσεις και μόλις χθες, απάντησε ο κ. Καχριμάνης λέγοντας πως είναι ουσιαστικά αναρμόδιος!
«Εμείς θα δώσουμε σε κάποιους μισό εκατομμύριο για να στεγάσουμε 5-6 υπαλλήλους, αντί να βάλουμε τα λεφτά στο Ταμείο που μπορεί να εξελιχθεί δίνοντας μάξιμουμ 25.000 ευρώ κεφάλαιο σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ανάγκη… Τα λεφτά υπάρχουν, είναι εκεί και πάνε να δοθούν σε ένα κτίριο αντί σε μια εταιρεία που θα δανειοδοτεί επιχειρήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, λεηλασίες στη Βόρειο Ήπειρο και ο κατατρεγμὸς της οικογενειας Κατσίφα ἀπὸ τους Αλβανούς


Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, κανε τίς κόλουθες δηλώσεις:

Σταύρος Καλογιάννης: Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης, με μεγάλη καθυστέρηση, ο οδικός άξονας Καλπάκι-Κόνιτσα


Στα ερωτήματα που είχε θέσει στη Βουλή ο κ. Σταύρος Καλογιάννης για τον οδικό άξονα Καλπάκι - Κόνιτσας απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής.
Ειδικότερα ο Σταύρος Καλογιάννης, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητούσε να πληροφορηθεί εάν έχει παραληφθεί και εγκριθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.
Στην απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, ήτοι μιας γέφυρας μήκους 220 μέτρων, και του Κτηματολογίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση - Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%).

Πρωτόκολλα Fast –Track: Τι νέο φέρνουν στην Αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος;


Η εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Ταχείας Αποκατάστασης (Fast-Track) στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος προσφέρει θεαματικά καλύτερο αποτέλεσμα και γρηγορότερη αποκατάσταση από τις παραδοσιακές τεχνικές, σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών.
Τα Πρωτόκολλα Fast-Track περιλαμβάνουν τη χρήση των νεότερων τεχνικών Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Μinimally Ιnvasive Surgery – MIS), ειδικών αναισθησιολογικών τεχνικών και ειδικών μετεγχειρητικών πρακτικών νοσηλείας/φροντίδας. Προσφέρουν κυρίως τη δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης (λίγες ώρες μετά την επέμβαση), τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και την ελαχιστοποίηση της διάρκειας παραμονής στο νοσοκομείο σε 1-2 ημέρες, εξηγεί ο κ. Αναστάσιος  Δεληγεώργης, Aναπληρωτής Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Eξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός γόνατος, ώμου & ισχίου, Πιστοποιημένος Αθλητίατρος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, (https://tasosdeligeorgis.gr/).
Πιο συγκεκριμένα:
Τα Πρωτόκολλα Fast-Track εφαρμόζονται στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, που ενδείκνυνται σε ασθενείς με προχωρημένη και χρόνια αρθρίτιδα οποιασδήποτε μορφής (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής, μετατραυματική) αφού προηγουμένως έχουν αποτύχει οι όποιες συντηρητικές θεραπείες. Με την αρθροπλαστική, αντικαθίσταται η κατεστραμμένη επιφάνεια του γόνατος/ισχίου με ειδική πρόθεση, αποκαθιστώντας έτσι τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και απαλλάσσοντας τον ασθενή από τον πόνο.