Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Ρουψιά Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι (Αγίου Γεωργίου) την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 2:00 μ.μ.

 


Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, την  Κυριακή  23 Απριλίου 2023, στην Ρουψιά Πωγωνίου.

Στο κλαρίνο  ο Σωτήρης Δέσσης.

Στο τραγούδι ο Γιάννης Φακός.

Ντέφι  ο Γεώργιος Καλτσούνης.

Ώρα έναρξης 2:00 μ.μ.!

Καθ’ όλα έτοιμοι για το 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας οι αθλητές Ν.Ο.Ι.

 


Καθ’ όλα έτοιμοι να διεκδικήσουν τις καλύτερες επιδόσεις στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από τις 20 έως τις 23 Απριλίου 2023 είναι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που βρίσκονται από σήμερα Τρίτη στον χώρο των αγώνων.

Πρόκειται για την Α’ Φάση του Πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών Βαρών Ανδρών-Γυναικών, under 23, Εφήβων-Νεανίδων.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου  ξεκινούν οι προκριματικοί  για όλες τις κατηγορίες, την Παρασκευή 21 Απριλίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των αγωνισμάτων ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αγωνισμάτων στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, under 23 και την Κυριακή 23 Απριλίου ολοκληρώνεται η Α’ Φάση με τους τελικούς  στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών Βαρών Ανδρών-Γυναικών. Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 15 & 16 Ιουλίου 2023 για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

Παλαιοπάνος Αθανάσιος, Παλαιοπάνος Λεωνίδας, Φαϊτάς Παύλος, Δημητρίου Γιώργος, Λαμπρίδης Αποστόλης, Εξάρχου Ιάσονας, Ευκαρπίδης Ηλίας, Μπερής Ευάγγελος, Κοπίδης Λεωνίδας, Κωστούλας Βασίλης, Κούτρας Δημήτρης, Δημητρίου Στέφανος, Λάππας Αριστοτέλης, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Γκρέμος Νίκος, Κασιούμης Αλέξανδρος, Δημητρίου Χρήστος, Ζάρρας Αλέξανδρος, Μπριασούλης Χριστόφορος, Μουσελίμης Ιάσονας, Κουτσαβέλης Παύλος, Ζυγούρας Τηλέμαχος, Φραγκόπουλος Αχιλλέας, Δήμος Στυλιανός, Κρικώνης Παύλος, Βάσιος Αντώνιος, Βλάχος Στέφανος, Κήττας Βασίλειος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Μήτσος Κωνσταντίνος, Ντούτσης Νικόλαος, Πάντος Αναστάσιος, Παπαζαχαρής Άγγελος, Χατζηεφραιμίδης Δημήτριος, Κυρίδου Αννέτα, Κυρίδου Μαρία, Τσιάβου Αμαλία, Γκόγκου Αικατερίνη, Ντάρα Νεφέλη, Ευθυμίου Αγγελική, Κολιάκη Μαρκέλλα, Κάσκαρη Μαίρη, Σίμου Παναγιώτα, Ντέμου Δήμητρα, Ντούλια Ζωή, Ντάγκα Κλειώ, Γκρέστα Αικατερίνη, Κάντα Πανδή Δανάη και Λάππα Πολυξένη.

Τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο e- katanalotis, την Τέταρτη 19 Απρίλιου

 


Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ανέφερε ότι «την Τέταρτη, θα αναρτήσουμε στην εφαρμογή e-katanalotis τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και τα επιτόκια των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια»,

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι: «Με τον τρόπο αυτό, μέσα από το κινητό σας, θα μπορείτε να βλέπετε τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουν, είτε οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, είτε φυσικού αερίου και να θυμίσουμε ότι μπορούμε να πηγαίνουμε από πάροχο σε πάροχο, ανά μήνα, χωρίς καμία επιβάρυνση».

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Το πρωτοπόρο εργαλείο e-katanalotis που δημιουργήσαμε, εμπλουτίζεται και με τα δεδομένα των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και των επιτοκίων των τραπεζών για καταθέσεις, προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Από φέτος πιο γρήγοροι συμψηφισμοί με τυχόν οφειλές και η επιστροφή φόρου εισοδήματος

 


Ανοιχτή από τις 30 Μαρτίου είναι η πλατφόρμα στο Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2023.

Έως σήμερα έχουν υποβάλει δήλωση περίπου 134.000 φορολογούμενοι.

Όσοι εξ αυτών έχουν επιστροφή φόρου, από φέτος θα δουν αλλαγές.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τους έχει μπλοκαριστεί (για κάποιο άλλο λόγο) η φορολογική ενημερότητα, θα παίρνουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσα σε μία εβδομάδα από την υποβολή και -άμεση- εκκαθάριση της δήλωσης. Αν πάλι χρωστούν, θα περιμένουν το πολύ ένα μήνα μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι συμψηφισμοί.

Η εκκαθάριση των επιστροφών θα γίνεται κεντρικά και όχι ανά εφορία, οι συμψηφισμοί με τυχόν οφειλές θα είναι ταχύτατοι και οι εκταμιεύσεις ποσών θα γίνονται άμεσα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθιερώνει κεντρικούς συμψηφισμούς επιστροφών φόρου και οφειλών, δύο φορές τον μήνα, από το τέλος Απριλίου. Παράλληλα θα συμψηφίζει κατά προτεραιότητα οφειλές από φόρο εισοδήματος με τυχόν επιστροφές έως τις 31 Ιουλίου, ώστε αν το επιστρεφόμενο ποσό καλύπτει τον φόρο, να μη χάνει ο φορολογούμενος την έκπτωση 3% για την εφάπαξ εξόφληση.

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: Μουσικοχορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στο ακριτικό Πωγώνι, την Παρασκευή 21 Απριλίου, Κεντρική Πλατεία Αχαρνών

 


Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ζωοδόχεια 2023» θα παρουσιάσει ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στο ακριτικό Πωγώνι, την Παρασκευή 21 Απριλίου, στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών.

🔸 Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θεοφάνης Μεντής

🕺 Αφήγηση: Ανδρέας Αποστόλου

🎻 Μουσική πλαισίωση: Κομπανία Ηλία Πλαστήρα

📣 Σας περιμένουμε στην κεντρική πλατεία Αχαρνών.

Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2023

 


Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια θα αναρτηθούν στο TAXIS τα περίπου 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στο τέλος Απριλίου να μπουν στους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, στην εφαρμογή του Ε9, και να δουν τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν φέτος.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δέκα δόσεις.

Η πρώτη δόση θα πληρωθεί τέλος Μαΐου και η τελευταία δόση τον Φεβρουάριο του 2024 .

Αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό εφάπαξ θα έχει 3% έκπτωση στο ποσό.

Σημειώνεται ότι με το που θα βγουν τα εκκαθαριστικά υπάρχει το δικαίωμα – για διάστημα 1 με 1,5 μήνα – από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων να κάνουν διορθώσεις.

Αν διαπιστώσουν δηλαδή ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί λάθος θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του Ε9 που θα ξανανοίξει για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ποιοι «απαλλάσσονται» από τον ΕΝΦΙΑ

Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα στην Πάργα

 


Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Πάργα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, ένας άνδρας  διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

30η αγωνιστική την Τετάρτη 19 Απριλίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αγροτικός Καστρίτσας 19-04-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (17:30)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)        

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)                  

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (19:30)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (19:30)

Παρουσιάστηκε σε σπίτι υπερήλικα σε χωριό της Θεσπρωτίας προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., και έκλεψε χρήματα και χρυσαφικά


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κλοπή, που έλαβε χώρα σε χωριό της Θεσπρωτίας την 05/04/2023.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σε σπίτι υπερήλικα προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., τον οποίο έπεισε να τοποθετήσει σε μαξιλαροθήκη χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να διαφυλαχθούν από πιθανό κίνδυνο καταστροφής τους, λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός την μαξιλαροθήκη, που περιείχε χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, χρυσαφικά, δελτίο ταυτότητας και βιβλιάρια τραπεζών και τράπηκε σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 23 Απριλίου

 


Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παρακαλάμου, την Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 7:30 π.μ..

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 18 Απριλίου

 


Την Τρίτη 18 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Προστατίτιδα: Γιατί δεν πρέπει να «χρονίζει» ως πρόβλημα

 


Η προστατίτιδα, ένα πολύ συχνό ουρολογικό πρόβλημα των ανδρών, είναι μια φλεγμονή του προστάτη που εμφανίζεται από την ήβη μέχρι περίπου τα 50 χρόνια. Μετά από αυτή την ηλικία είναι που συνήθως εμφανίζονται και άλλες παθήσεις, όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και ο καρκίνος του προστάτη. 

Ο προστάτης είναι ένας αδένας του αναπαραγωγικού συστήματος που βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστης και «αγκαλιάζει» την ουρήθρα. Είναι για την ακρίβεια στο σημείο διασταύρωσης του ουροποιητικού με το αναπαραγωγικό σύστημα. Έχει σχήμα και μέγεθος που μοιάζουν με κάστανο και η λειτουργία του είναι η παραγωγή ενός μέρους από το σπερματικό υγρό. Συνεπώς η προστατίτιδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα  στην ούρηση αλλά και στη γονιμότητα .

Πού οφείλεται και πώς εμφανίζεται

«Η προστατίτιδα οφείλεται συνήθως σε μικρόβια που φτάνουν στον προστάτη μέσω της ουρήθρας. Είναι από τις λίγες ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος που προβληματίζουν τόσο τον ασθενή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται ακριβώς για νόσο αλλά για ένα σύνδρομο που εμφανίζεται με διάφορες κλινικές μορφές. Δεδομένου δε ότι αυτές οι μορφές έχουν διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, η κλινική αξιολόγηση της προστατίτιδας πρέπει να είναι ιδιαίτερα λεπτομερής και σχολαστική», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης Διευθυντής Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital και συνεχίζει:

«Ο πρώτος διαχωρισμός των τύπων της προστατίτιδας έγινε το 1978 από δύο Αμερικανούς μικροβιολόγους τους Stamey και Meares και αυτές είναι: η Οξεία Μικροβιακή προστατίτιδα, η Χρόνια Μικροβιακή Προστατίτιδα, η Μη Μικροβιακή Προστατίτιδα και η Προστατοδυνία (δυσφορία ή πόνος στην περιοχή του προστάτη ή στην πυελική περιοχή).