Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μέχρι το τέλος Ιουνίου ο προσδιορισμός των νέων τιμών των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να καθοριστούν οι νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, με την οποία υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε ότι υφίσταται παράνομη παράλειψη της φορολογικής διοίκησης να προβεί στην επιβαλλόμενη έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας.

Το ... "παγώνι" κάνει νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ... και μη χειρότερα!!!

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Φίλοι μου, σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου και σας εύχομαι καλό μήνα με υγεία.
Πρόσφατα διάβασα άρθρο που προκάλεσε σε μένα και σε πολλούς άλλους, γέλιο μα και άλλα συναισθήματα που πιστοποιούν όλα όσα κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου, αλλά και προσωπικά, πιστεύουμε για το εν λόγω "γατάκι".
Προφανώς δεν έχει ιδέα από τοπική αυτοδιοίκηση.
Προβάλλει τον εαυτό του, αντί την ερασιτεχνική ομάδα που "παίζει" και αισθάνεται και περήφανος για κάτι που έτσι κι αλλιώς θα έκανε ο Δήμαρχος Κος Κώστας Καψάλης.
Έφτιαξε τους δρόμους ... λέει!!! 
ΕΛΕΟΣ !!!
Θα πω μόνο τούτο. 

METRISI: Στις 10 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής σελίδας www.protothema.gr  δείχνει να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με δέκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Η μέτρηση διενεργήθηκε από την εταιρεία METRISI το διάστημα από 28 έως 30 Απριλίου.
Στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 34,1%
ΝΔ: 24,2%
Ποτάμι: 5,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,1%
ΚΚΕ: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 4,9%
ΠΑΣΟΚ: 3,4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,8%
«Άλλο κόμμα»: 4,7%

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συλλήψεις τριών αλλοδαπών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν, χθες (01-05-2015) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Α΄ Δελβινακίου, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 28 και 26 ετών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ο 34χρονος και ο 28χρονος, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης δυο (2) ετών για παραβίαση των όρων διαμονής, ενώ σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ο 26χρονος αλλοδαπός, για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ επιπλέον εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Κατατέθηκε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά τα «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, το νομοσχέδιο αφορά τρία βασικά ζητήματα: Πρώτον, το νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελληνίων. Στις εν λόγω διατάξεις, ρυθμίζεται η διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των γενικών λυκείων και των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η ίδρυση ειδικοτήτων και προγραμμάτων των μαθητών των επαγγελματικών λυκείων, η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Γ΄ Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος, η πρόσβαση των αποφοίτων των επαγγελματικών λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητήματα τοποθέτησης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΕΠΑΛ.
Δεύτερον, τη διάκριση των Προτύπων από τα Πειραματικά σχολεία, καθώς και τον τρόπο εισαγωγής μαθητών σε αυτά. 

Βιβλιάριο Υγείας για όλους τους ανασφάλιστους

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, προωθεί το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση.
Η ΚΥΑ με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση, ορίζει ότι με το ΒΥΑ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, και όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της Κ.Υ.Α είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις».
Επίσης, θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ, από τα οποία θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.

Eurostat: Στο 25,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο 25,7% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014.
Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο του 2014 μειώθηκε στα 1,22 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 22,5% και στις γυναίκες στο 29,6%.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) μειώθηκε στο 50,1%, έναντι 50,8% το Δεκέμβριο.

Ενημερωτική εκδήλωση με επίκεντρο τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και τις δράσεις που προγραμματίζονται για το μέλλον, πραγματοποιούν από κοινού η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί το έργο "Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)", που υλοποιούν οι δύο φορείς. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 5.100.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου.
 Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Νατάσα Μπέγκα, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Δέσποινα Καμπούρη αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των Σ.Υ.Δ..