Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-4

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες σκοράροντας τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες»!

Ο ΠΑΣ σε μια από τις χειρότερες βραδιές του στο ελληνικό πρωτάθλημα ούτε το «γκολ της τιμής» μπόρεσε να σημειώσει καθώς στις καθυστερήσεις του ματς ο Μπάρκας απέκρουσε πέναλτι του Αθανασιάδη.
Στο 3' ο Κουμπαράκης είδε πέναλτι  όταν Πόνσε σε επαφή με τον  Αποστολόπουλο βρέθηκε στο έδαφος.
Ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0 των φιλοξενούμενων.
Ο Μάνταλος στο 17' πέρασε κάθετα στον Λιβάγια, ο Κροάτης από αριστερά μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί, ο Βελλίδης βρήκε τη μπάλα και αυτή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
Στο 19' φοβερό σουτ του Μπακασέτα με το αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Βελλίδη.
Ο Γκάλο στο 21' από δεξιά έκανε ένα δυνατό γύρισμα χαμηλά στην περιοχή με στόχο τον Λιβάγια, ο Μιχαήλ στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για το 0-2 της ΑΕΚ.
Ο Γκάλο στο 45' εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Πόνσε αφύλακτος, με εντυπωσιακό άλμα, δεν άφησε περιθώρια στον Βελλίδη και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, σέντρα του Λιβάγια από αριστερά με στόχο τον Πόνσε, ο Αργεντίνος με νέα καρφωτή κεφαλιά νικά ξανά τον Βελλίδη και σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο της ΑΕΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Παμλίδης (46’ Σιόντης), Λίλα, Νικολιάς (76’ Νάουμετς), Γιάκος (82’ Ξύδας), Αθανασιάδης, Κριζμάν
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46’ Τσόσιτς), Γκάλο, Μπακασέτας (68’ Κρίστισιτς), Άλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Πόνσε (80’ Μπογιέ), Λιβάια

Παρακάλαμος: Η Τοπική Κοινότητα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και από ώρα 9:00 έως και 14:00, στο Ιατρείο


Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 και από ώρα 09.00 έως και 14.00, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο, πλησίον του Δημαρχείου Άνω Καλαμά.
Παρακαλούμε όλους τους συγχωριανούς-συνδημότες, να αφιερώσουν 5 λεπτά από τον χρόνο τους, σε αυτό το ύψιστο μήνυμα ΖΩΗΣ.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κων/νος

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφει τη διαδικασία με την οποία θα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις και θα μεταφερθούν σε αυτές οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με βάση τη σχετική ρύθμιση για τις 3.257 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
Μάλιστα, στην εγκύκλιο τίθενται σύντομες προθεσμίες, έως τις 31.1 για τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων:
«Η απόφαση του Δημοτικού περί τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και σύστασης νέων θέσεων, θα πρέπει να αποσταλεί για έγκριση στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης το αργότερο μέχρι 31η-01-2019», τονίζεται.
Παράλληλα προβλέπεται ότι:
-Εντός ενός (01) μηνός από την υποβολή των σχετικών αποφάσεων, ο Συντονιστής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να εκδώσει την εγκριτική πράξη, η οποία στη συνέχεια θα αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
-Υποβολή αιτημάτων πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο
Εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σύστασης των θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη των θέσεων στο Υπουργείο μας, προκειμένου να αποσταλούν για έγκριση στην Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει και εν συνεχεία να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ.
Οι Δήμοι για τους οποίους δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης του οικείου ΟΕΥ, καθώς υφίστανται κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον ισχύοντα, θα πρέπει άμεσα να αποστείλουν τα αιτήματά τους στην υπηρεσία μας.

Παναγιώτης Τσούνης: Αγανακτείς σαν πολίτης, σαν δημότης, σαν άνθρωπος, στην ανεπάρκεια και την ανικανότητα του κ. Καψάλη για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων


Αυτό που σε κάνει να αγανακτείς σαν πολίτης, σαν δημότης, σαν άνθρωπος, δεν είναι αυτή καθ εαυτή η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του κ. Καψάλη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι τελευταίες χιονοπτώσεις αλλά η δικαιολογία που προβάλει:
- Δεν έχουμε λέει λεφτά για αλάτι!
Αυτά τα λέει αυτός ο κύριος, που ‘’ξέχασε’’ να εισπράξει, από μια και μόνο επιχείρηση, έσοδα που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Και ρωτάει ο απλός δημότης:
- Πόσους χιλιάδες τόνους αλάτι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με αυτά τα εκατομμύρια κ. Καψάλη;
Πόσα εκχιονιστικά μηχανήματα;
Να ένα ερώτημα που θέτουν πρώτα απ όλα οι κάτοικοι των πάνω από δέκα μέρες αποκλεισμένων χωριών του Πωγωνίου. Να ένα ερώτημα που θέτουν δεκάδες κτηνοτρόφοι που τα ζωντανά τους είναι ακόμη κλεισμένα χωρίς τροφή και χωρίς νερό, γιατί ο κ. Καψάλης δεν μπορεί να αγοράσει λέει αλάτι.

Υ.Γ. Το ερώτημα αυτό το έθεσε χθες την Κυριακή και ο παπάς ενός μικρού χωριού του Δήμου Πωγωνίου, όταν έμαθε ότι μια γριούλα τσακίστηκε στους πάγους, καθώς πήγαινε στην Εκκλησία, για ένα μνημόσυνο, στα σαράντα ενός χωριανού της: - Ήμαρτον Θεέ μου, είπε, ‘’ξέχασε’’ ο κ. Καψάλης να εισπράξει δυο εκατομμύρια, και τώρα δεν έχει λέει λίγο αλάτι να ρίξει στο δρόμο προς την Εκκλησία;

Ορίζοντες Ηπείρου: Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη


Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου

Οι Ορίζοντες Ηπείρου κοινοποιούν σήμερα τη θέση τους πάνω στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη Λίμνη Παμβώτιδα που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Με βάση το σχέδιο αυτό προκύπτουν σημαντικά προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων οι Ορίζοντες Ηπείρου καλούν την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή να αντιδράσει.
Πρώτον, πρέπει να υπάρξει άμεση νομική κατοχύρωση του ρόλου της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαχείριση της Λίμνης.
Η διαχειριστική αρχή που θα αναλάβει την εφαρμογή των όρων της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα πρέπει να εποπτεύεται από την Περιφέρεια και όχι από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Δεύτερον, οι ρυθμίσεις που περιέχονται στο σχέδιο προεδρικού Διατάγματος απορρίπτονται με κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό σχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της Λίμνης των Ιωαννίνων.
Ο συντάκτης του δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια λίμνη μέσα στον αστικό ιστό απαγορεύοντας ουσιαστικά δράσεις, αναψυχής, τουρισμού και αθλητισμού.
Κατόπιν όλων αυτών δηλώνουμε ότι αυτό το προεδρικό διάταγμα πρέπει να αποσυρθεί. Καλούμε την Περιφέρεια να το απαιτήσει και παράλληλα, να το προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις


Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την 1η Κυριακή, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου


Πού να απευθυνθώ για την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου και τι δικαιολογητικά χρειάζονται;         

Απευθύνεστε στα Τμήματα Τροχαίας και στα Αστυνομικά Τμήματα που χειρίζονται θέματα Τροχαίας καθώς και στα ΚΕΠ.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
Άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου.
Πρωτότυπο Ασφαλιστήριο συμβόλαιο και Φωτοαντίγραφο 
Αποδεικτικό Α.Φ.Μ.
Αποδεικτικό Δ.Ο.Υ.
Ηλεκτρονικό παράβολο αξίας 12* Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο).
Ένσημο της ΕΛ.ΑΣ. 3 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο,για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια).
*Η αξία του διπλοτύπου κάθε έτους, για τα οποία είναι  αθεώρητη η άδεια καθορίζεται, από το άρθρο 17 του Ν.3888/2010  (αφορά τέλη κυκλοφορίας)

* Η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου γίνεται το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους και ισχύει για το ημελογιακό έτος εντός του οποίου εκδίδεται ή ανανεώνεται.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής: Κοπή Πίτας και γλέντι, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ώρα 20:30


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής κόβει την  Πίτα  και γλεντάει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:30, στο cafe ''The Blinders'', Αγίων Αναργύρων 60, δίπλα στη Eurobank,  Άγιοι Ανάργυροι.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

10 λάθη που κάνουμε όταν λούζουμε τα μαλλιά μας


Σαπούνισμα. Ξέβγαλμα. Μαλακτική. Το λούσιμο μοιάζει με απλή διαδικασία, αλλά αν δεν ξέρετε τι κάνετε μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει θαμπά, «βαριά» ή ακόμα και με ψαλίδα.
«Τα μαλλιά δεν είναι ζωντανός ιστός, επομένως δεν μπορούν να αυτοεπιδιορθωθούν όταν υφίστανται βλάβες», λέει ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Οι βλάβες αυτές θα είναι ορατές έως ότου κάνει η τρίχα  τον κύκλο της και πέσει. Επομένως, έχει πολύ μεγάλη σημασία τι κάνουμε και πότε».
Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε και πώς μπορούμε να προστατευθούμε; Ο Δρ. Μιχελάκης έχει τις απαντήσεις:
1. Χρησιμοποιείτε λάθος σαμπουάν. Το λανθασμένο σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά ή να τα κάνει «βαριά». Εκτός του ότι πρέπει να διαλέγετε σαμπουάν με βάση τον τύπο των μαλλιών σας (ξηρά, λιπαρά κ.λπ.), πρέπει να το διαλέγετε και με βάση την υφή τους.
Τί σημαίνει αυτό; Ο τύπος της τρίχας σας μπορεί να είναι λεπτός, μέτριος, παχύς. Τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά ή ακόμα πολύ σγουρά και λεπτά (αυτά είναι τα πιο εύθραυστα απ’ όλα).
Για τα λεπτά μαλλιά ενδείκνυνται τα ελαφριά σαμπουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και τους προσθέτουν όγκο. Για τα χοντρά μαλλιά κατάλληλα είναι τα σαμπουάν με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, που τα διατηρούν απαλά, χωρίς φριζάρισμα. Για τα μέτρια μαλλιά κατάλληλα είναι τα ενδιάμεσα σαμπουάν.
Τέλος, τα πολύ σγουρά και λεπτά μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που τα προστατεύουν από το σπάσιμο και περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες.
2. Δεν τα χτενίζετε πριν το λούσιμο. Αυτό είναι απαραίτητο για να σπάσουν τυχόν υπολείμματα της λακ ή άλλων προϊόντων που έχετε βάλει στα μαλλιά σας και να αποφύγετε να γίνουν ένα μπερδεμένο κουβάρι μόλις τα βρέξετε.
3. Δεν τα μουσκεύετε καλά πριν βάλετε το σαμπουάν. Αν λούζεστε βιαστικά, μπορεί εύκολα να παραλείψετε το καλό μούλιασμα των μαλλιών με νερό. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να χάνει το σαμπουάν την αποτελεσματικότητά του και να μην καθαρίζει καλά τα μαλλιά.
Ένα άλλο, ανάλογο λάθος είναι όταν δεν ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας, με συνέπεια να μένουν υπολείμματα του σαμπουάν ή/και της υδατικής πάνω τους και πάνω στο δέρμα.