Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιήθηκε με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, με καθιερωμένη δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας, στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο και τέλος με την κοπή πίτας στο Γηροκομείο!

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 36ης/28-12-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 28-12-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-12-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 36/28-12-2015
Αρ. Απόφασης/Θέμα
1967. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Αγίας Παρασκευής) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 2.580.000,00 € με ΦΠΑ.
1968. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Ανέζας – Καλογερικού – Ψαθοτοπίου) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 9.050.000,00 € με ΦΠΑ.
1969. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 55.000,00με Φ.Π.Α.

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (04-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (05-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (06-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (07-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Παρασκευή (08-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Κυριακή (10-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 

Στέφανος Γρ. Φούσας: Ευχές για το νέο έτος

Στους Ηπειρώτες και σε όλους τους Έλληνες εύχομαι το 2016 να είναι έτος χαρούμενο, με υγεία και αλληλεγγύη.

Στέφανος Γρ. Φούσας

Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

«Παγώνουν» και το 2016 οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Ποιοι εξαιρούνται

«Φρένο» στις προσλήψεις και τους διορισμούς στο Δημόσιο βάζει και για το 2016 η κυβέρνηση, καθώς δόθηκε παράταση έως το τέλος του νέου έτους σε σχετική πράξη του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ  με αρ. Φύλλου 183 παρατείνεται έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 η σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πρέβεζας το Σαββάτο 2 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κτήμα Τσουμάνη» (20ο χμ Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων)

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας σας εύχεται χρόνια πολλά και σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα πραγματοποιήσει το Σαββάτο 2 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κτήμα Τσουμάνη» (20ο  χλμ Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων).
Τραγούδι: Γιαννακός Νίκος - Καπρινιώτης Μιχάλης
Κλαρίνο: Τσουμάνης Γιώργος.
Τιμή κάρτας: 20 ευρώ (φαγητό & απεριόριστο ποτό)

Πρωτοχρονιά στο "PLEGMA cafe bar"

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Ένας ακόμη χρόνος, το 2015 φθάνει στο τέλος του.
Ένας χρόνος που σημαδεύτηκε από πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Με ανατροπές στη ζωή πολλών συμπατριωτών μας. Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα να οξύνονται.
Η Ήπειρος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας. Οι Ηπειρώτες όμως έχουν αντοχές, δύναμη και διάθεση προσφοράς. Απέδειξαν για άλλη μια χρονιά ότι είναι άξιοι συνεχιστές των προπατόρων τους, επιδεικνύοντας πρωτοφανή δείγματα αλληλεγγύης προς όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή.
Οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στον δύσκολο αυτό χρόνο, με τους εθνικούς πόρους να έχουν σχεδόν μηδενιστεί, προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας σε κάθε ηπειρωτική γωνιά.
Να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης,
Να προχωρήσει σημαντικές παρεμβάσεις για το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υποδομές.
Το βασικότερο είναι ότι, σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Σήμερα αφήνοντας πίσω μας το 2015, υποδεχόμαστε το 2016. Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η συνέχειά του θα είναι καλύτερο από το παρελθόν. Αυτό ευχόμαστε και μεις σε όλους. Το μέλλον όμως δεν δημιουργείται από μόνο του. Καθορίζεται ως ένα βαθμό και από τη δική μας, την προσωπική και συλλογική δράση.
Η έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη, η πρόοδος του τόπου μας, απαιτεί συστηματική και οργανωμένη εργασία, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, γνώση, συνεργασία.
Η Περιφερειακή Αρχή, όπως το έχει αποδείξει, διαθέτει όλα αυτά τα γνωρίσματα και ήδη ξεκίνησε την υλοποίηση των πρώτων έργων. Είναι η νησίδα σιγουριάς στην οποία οι Ηπειρώτες μπορούν να επενδύουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο στην Ήπειρο.
Το 2016 εύχομαι να χαρίζει σε όλους Υγεία.
Να είναι δημιουργικό και σε ατομικό - οικογενειακό επίπεδο.
Να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να μειωθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να βρουν καταφύγιο ανθρωπιάς και να μπορέσουν να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους οι χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες.
Να ξανανθίσει επιτέλους το χαμόγελο και η αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Ηπειρώτες.
Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά.

Έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είπαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Σύλλογος Κολύμβησης Άλμπατρος και η Φιλαρμονική της 8ης Μεραρχίας.

Καλή Χρονιά!!!

Το http://parakalamoscity.blogspot.gr  σας εύχεται Καλή Χρονιά!