Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα, για 20.000 επιχειρήσεις

«Από τον Σεπτέμβριο 20.000 επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την κάλυψη μισθολογικών δαπανών και την άμεση ενίσχυση της απασχόλησης, με επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως εξηγεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και με βάση σχετικό κείμενο στην www.express.gr , «αντίστοιχα προγράμματα στοχευμένων ενισχύσεων για τους καινοτόμους επιχειρηματίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις "βγαίνουν σε λίγες ημέρες στην αγορά».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαγγέλλει επίσης μέτρα στήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων, οι οποίες, μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, μπορεί να εξασφαλίσουν κεφάλαιο κίνησης μέχρι 200.000 ευρώ, με μοναδικό προαπαιτούμενο την ασφάλιση στον ΟΑΕΠ και χωρίς καμία εγγύηση για τις τράπεζες.
Τονίζει επίσης ότι «ο βασικός κορμός των επενδυτικών ενισχύσεων που έχουμε διαμορφώσει με τον επενδυτικό νόμο και τα χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια με τη σύμπραξη τραπεζών και ΕΤΕΑΝ θα είναι στη διάθεση της επιχειρηματικότητας κοινότητας από τον Σεπτέμβριο».
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ως συνέπεια των πρόσφατων αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, «η αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει πλέον άμεσα με την επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες».
«Η άρση της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα εξυπηρέτησης του χρέους δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, ήδη από το 2012», επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας:
 «Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Από αύριο οι αλλαγές στο φορολογικό

Ξεκινά αύριο ο σχετικός διάλογος.



Ο διάλογος για τις αλλαγές για το ΦΠΑ, την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και τις αλλαγές στη φορολογία επιχειρήσεων ξεκινά αύριο, Δευτέρα, με την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
 Η πρώτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο.

«Λόγω της ταχύτητας και της πίεσης μπορεί να υπάρχουν μέτρα τα οποία είναι στις λεπτομέρειές τους και στο συσχετισμό τους με άλλα μέτρα άδικα, και αυτές οι αδικίες θα αρθούν μέσα από το εθνικό φορολογικό σύστημα, ο διάλογος για το οποίο ξεκινάει αύριο, Δευτέρα» παραδέχεται σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Στόχος του διαλόγου, όπως εξηγεί ο κ. Βενιζέλος, είναι «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να μπορούμε να εμφανίσουμε ολοκληρωμένο το σχέδιο ενός εθνικού φορολογικού συστήματος απλού, ευανάγνωστου, σταθερού, ισορροπημένου, που να έχει καθαρά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, να διέπεται από πνεύμα κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα εθνικό φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα βλέπει ότι έχει μια καθαρή θέση και ότι η θέση του αυτή είναι δίκαιη σε σχέση με τους διπλανούς του».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών μιλάει για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ, και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ώς τότε θα ισχύσει ο νόμος.
«Το εθνικό φορολογικό σύστημα θα εξετάσει και το ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει και εφόσον υπηρετούμε τους ίδιους αριθμητικούς στόχους.
Αλλά αυτοί οι αριθμητικοί στόχοι μπορεί να εξυπηρετηθούν με διαφορετικά επιμέρους μέτρα, πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους.
Εφόσον όμως υπάρχει ένας νόμος, αυτός θα εφαρμοστεί» αναφέρει.

ΚΡΑΝΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μαίνεται η φωτιά, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην δασική έκταση στην Κρανούλα, αλλά ευτυχώς η πυροσβεστική απέτρεψε την προσέγγισή της σε κατοικημένες περιοχές και το εργοστάσιο της εταιρείας Χήτος.
Το έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν δύο αεροδκάφη τύπου Καναντέρ καθώς και το ρώσικο ελικόπτερο.
Η τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία είναι πως αναμένονται ακόμη δύο καναντέρ στα Γιάννενα.
Η πυροσβεστική βρήκε στο σημείο από το τοποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά εμπηρηστικό μηχανισμό (σακούλα με στουπί).
Ο καπνός της πυρκαγιάς συνεχίζει να φαίνεται από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έρχεται η κάρτα του ασφαλισμένου

Στοιχεία των ασθενών σχετικά με φάρμακα και ιατρικό παρελθόν θα δίνει σε γιατρούς, η νέα κάρτα του ασφαλισμένου. Ηλεκτρονικός έλεγχος και συνταγογράφηση


Κάρτα υγείας η οποία θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς - ασφαλισμένου πρόκειται να καθιερωθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.

Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι πιστωτική, δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο ποσό βάσει του οποίου θα μπορούν να κινούνται οι ασθενείς, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν κατά τον τρόπο αυτόν εξοικονόμηση χρημάτων.
Ουσιαστικά όμως θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία).
Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα, η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς.
Στον Οργανισμό θα εγγραφούν περί τους 18.000 γιατρούς. Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ. Θα μπορούν όμως να συνεργάζονται με τον Οργανισμό και ιδιώτες γιατροί.
Ο τρόπος αμοιβής τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια σταθερή αμοιβή για όλους τους γιατρούς από 800 ως 1.000 ευρώ μηνιαίως.


Για την ενίσχυση του μισθού τους εξετάζονται τα εξής δύο σενάρια:
* Κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών-πελατών που έχουν. Π.χ., για τους πρώτους 100 πελάτες ο γιατρός θα λαμβάνει από τον Οργανισμό δέκα ευρώ την επίσκεψη και για τους άλλους 100 που θα ακολουθήσουν πέντε ευρώ.
* Οσο περισσότερους πελάτες έχει ένας γιατρός τόσο μικρότερη θα είναι η αμοιβή του ανά επίσκεψη και το αντίθετο προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση των αμοιβών. Π.χ., αν ένας γιατρός έχει 1.000 πελάτες θα λαμβάνει για κάθε επίσκεψη πέντε ως δέκα ευρώ. Αντιθέτως, ο γιατρός που έχει 500 πελάτες θα λαμβάνει από 10 ως 20 ευρώ.
* Το δεύτερο σενάριο είναι ως σήμερα το επικρατέστερο καθώς θεωρείται από τους αρμοδίους πιο δίκαιο. Οπως εξηγούν, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες με μεγαλύτερη ζήτηση από άλλες. Οι γιατροί θα δηλώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να τους επισκεφθούν στο ιατρείο τους θα καλούν για ραντεβού στην τηλεφωνική υπηρεσία του ΙΚΑ 184.
Οι γιατροί που θα μετέχουν στο σύστημα θα κάνουν όλες τις ενέργειες ηλεκτρονικά (συνταγογράφηση φαρμάκων, έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις κτλ.).
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑ, αλλά και για τους ιδιώτες οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Συνδεδεμένοι με το σύστημα μπορούν να είναι ακόμη και ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με τη διαφορά ότι δεν θα αμείβονται από τον Οργανισμό.
Θα μπορούν όμως να εξυπηρετούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ασθενείς-πελάτες τους.
Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα υπερσυνταγογράφησης, συζητείται να μπει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα δέχονται τον μήνα μέσω του συστήματος, καθώς και στις συνταγές που θα τους χορηγούν.

Για λίγες μέρες χαρά και μετά….

Για λίγες μέρες του καλοκαιριού οι λιγοστοί κάτοικοι των χωριών μας, θα δεχθούν την επίσκεψη των αποδήμων, που θα τους δώσει χαρά και –έστω για λίγο- θα τους βγάλει απ’ την μοναξιά και την απομόνωση που αισθάνονται τον υπόλοιπο καιρό.
Αυτές τι μέρες θα ανταμώσουν αγαπητά πρόσωπα, θα κουβεντιάσουν, θα αισθανθούν αγάπη και στοργή και ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε πολλές κοινωνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα χωριά, είτε απ’ τους τοπικούς συλλόγους και Αδελφότητες, είτε απ’ τον Δήμο.
Αυτό το διάστημα μικροί και μεγάλοι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών αλλά μαζί με αυτούς και οι απόδημοι, θα βρίσκονται σε ψυχολογική ανάταση που θα τους δώσει το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που για όλους έρχονται απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά, με όποιο τρόπο τις βλέπει και τις βιώνει ο καθένας απ’ αυτούς.
Πιστεύω ότι ο Δήμος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην στήριξη των ανθρώπων που μένουν μόνιμα «φυλώντας Θερμοπύλες» στα χωριά μας –πλην του καλοκαιριού- και το υπόλοιπο καιρό, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, ιατρικές ημερίδες κ.ά. που θα τους κάνει να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους και αστήρικτοι, αλλά και ταυτόχρονα θα τους αποβάλλει την μελαγχολία απ’ την μοναξιά των χειμερινών ημερών.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξει γιατί οι περισσότεροι συνδημότες μας που είναι στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είναι οι ίδιοι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών.

Παναγιώτης Μανούρης


ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!
Ο Παρακαλαμιώτης στην καταγωγή, κ. ΄Αγγελος Γογγύλης, είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών- συμβούλων του Υπουργού Οικονομικών του Κυβέρνησης του Κρατιδίου της Βαυαρίας της Ομοσπ. Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ο ΄Αγγελος Γογγύλης διατηρεί άρρηκτους- στενούς δεσμούς με το χωριό του, το οποίο επισκέπτεται όποτε του δοθεί η ευκαιρία.


Π.Μ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις και παιδεία οι προτεραιότητες

Την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την προώθηση της ανάπτυξης με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανέφερε ο κ. Παπανδρέου ως προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα που θα καταστήσουν την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα.
Σχετικά με τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».
Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια.


Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ , ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως «στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση».
«Κάποτε , ύστερα από μία δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε:
Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ερώτηση για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας πως θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας και στη συνειδητοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της.
« Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012!!!

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «βλέπει» για την επόμενη χρονιά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος, δηλώνει πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.
Χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, κάτι που όπως λέει φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών που για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.
Ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.
Διευκρινίζοντας, εξάλλου, πως δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων, ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, δηλώνει πως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψει του νέου προγράμματος.

Κόβεται η ταχυδρομική ατέλεια για όλα τα έντυπα των Συλλόγων

Άλλο ένα χτύπημα θα δεχθούν από 1ης Αυγούστου οι συλλογικοί φορείς και ιδιαίτερα οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι.

Μετά τις μηδενικές ή επιλεκτικές επιχορηγήσεις που πήραν ή δεν πήραν,οι εξελίξεις τελικά στο θέμα της ταχυδρομικής ατέλειας στην αποστολή των εντύπων, είναι δυστυχώς αυτές που διαφαινόταν ως απόρροια του άρθρου 48 του νόμου 3986 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 152 την 1η Ιουλίου.
Από 1η Αυγούστου ΟΛΑ τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων θα πάψουν να έχουν τη πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους, ταχυδρομική ατέλεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ να πληρώσουν στο ακέραιο όλο το δυσβάσταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή των εντύπων τους!
Από το σύνολο των 3500 περίπου εντύπων-τίτλων που διακινούνται με σταθερή περιοδικότητα (έως 3 μήνες ) στην ελληνική επικράτεια, θα διασωθούν μόνο 505 τα οποία είναι ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που όλοι αυτοί έχουν ως κύριο επάγγελμα την έκδοση εντύπων.


Για να υπάρξει εξαίρεση θα πρέπει ο Εκδότης του εντύπου να είναι ταυτόχρονα και Δημοσιογράφος αναγνωρισμένης ένωσης έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εγγραφεί μέλος (επί παραδείγματι στην ΕΔΙΠΤ εφόσον είναι μηνιαία κλπ). Τότε θα μπορέσουν να τύχουν της ταχυδρομικής ατέλειας έστω και με κάποιες αναπροσαρμογές στις τιμές και στον αριθμό των αντιτύπων, που θα ισχύσουν για όλους και οι οποίες θα καθοριστούν επακριβώς με υπουργική απόφαση που αναμένεται εντός των επομένων ημερών. Τα πράγματα είναι πλέον τόσο δύσκολα για την ύπαρξη των εντύπων των φορέων και κυρίως για την αποστολή τους στα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα.


Επειδή όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες (με εθελοντισμό και μεγάλο κόπο), με τις οποίες βγαίνουν αυτά τα έντυπα τα οποία είναι η πολιτιστική συνέχεια των ιδιαιτέρων πατρίδων μας και η επικοινωνία μας με τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων μας, τους Έλληνες της διασποράς (εσωτερικής και εξωτερικής) και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να εκδοθούν, γίνεται κατανοητό ότι αυτά τα μέτρα, απόρροια του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, θα είναι και η αρχή του τέλους για τη συνέχιση της έκδοσης των εντύπων αυτών.


Πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο υπουργείο και να ζητηθεί ΛΥΣΗ.


Πρέπει όλοι οι σύλλογοι και οι αδελφότητες να κινητοποιηθούν για να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ αυτή η τυποκτόνος εξέλιξη για τα συλλογικά έντυπα.

Λεφτά υπάρχουν

Μπορεί η χώρα και οι πολίτες να περνούν δύσκολες μέρες απ' την σκληρή λιτότητα που επιβλήθηκε, αλλά για μερικούς "καλλικρατικούς" δήμους, ...λεφτά υπάρχουν!
΄Οχι φυσικά για να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε εργαζόμενους και συνεργάτες - προμηθευτές κ.ά των Δήμων, αλλά για φιέστες, εκδηλώσεις ψηφοθηρικής σκοπιμότητας, τους παχυλούς μισθούς και τα έξοδα παράστασης των δημοτικών αρχόντων, για να πληρωθούν οι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων τους κ.λπ.
Ναι, λεφτά υπάρχουν για τους έξυπνους που εξουσιάζουν για να κονομούν σε βάρος μας!

Καλά να πάθουμε, αφού όταν έρχεται η ώρα της κάλπης αυτούς επιβραβεύουμε με την ψήφο μας, αυτούς εμπιστευόμαστε...


Και μετά... εμείς τους πληρώνουμε για να ζουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!
Αυτοί να φτιάχνουν περιουσίες και μεις να ζούμε στη σκληρή λιτότητα!
Αχ βρε Καλλικράτη....


Ακάκιος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Βραχύβια ανακούφιση» η συμφωνία των Βρυξελλών

Βραχύβια ανακούφιση χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Βρυξελλών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας ότι δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε διέξοδο στα προβλήματα της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, εκφράζει όμως την έντονη ανησυχία του για τη «ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για ένα πολύ μικρό 'κούρεμα' του χρέους", αλλά και για το ενδεχόμενο να επιμείνουν οι αγορές στη θέση τους ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν νέα αναδιάρθρωση.
Σε αυτή τη λογική, ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει και ζητά εκλογές, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πατά γερά στα πόδια της, κάτι που γεννά αστάθεια. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ κάνει λόγο για δοκιμασμένα, αλλά και νέα στελέχη ενώ προαναγγέλλει εκπλήξεις.