Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Για λίγες μέρες χαρά και μετά….

Για λίγες μέρες του καλοκαιριού οι λιγοστοί κάτοικοι των χωριών μας, θα δεχθούν την επίσκεψη των αποδήμων, που θα τους δώσει χαρά και –έστω για λίγο- θα τους βγάλει απ’ την μοναξιά και την απομόνωση που αισθάνονται τον υπόλοιπο καιρό.
Αυτές τι μέρες θα ανταμώσουν αγαπητά πρόσωπα, θα κουβεντιάσουν, θα αισθανθούν αγάπη και στοργή και ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε πολλές κοινωνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα χωριά, είτε απ’ τους τοπικούς συλλόγους και Αδελφότητες, είτε απ’ τον Δήμο.
Αυτό το διάστημα μικροί και μεγάλοι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών αλλά μαζί με αυτούς και οι απόδημοι, θα βρίσκονται σε ψυχολογική ανάταση που θα τους δώσει το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που για όλους έρχονται απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά, με όποιο τρόπο τις βλέπει και τις βιώνει ο καθένας απ’ αυτούς.
Πιστεύω ότι ο Δήμος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην στήριξη των ανθρώπων που μένουν μόνιμα «φυλώντας Θερμοπύλες» στα χωριά μας –πλην του καλοκαιριού- και το υπόλοιπο καιρό, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, ιατρικές ημερίδες κ.ά. που θα τους κάνει να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους και αστήρικτοι, αλλά και ταυτόχρονα θα τους αποβάλλει την μελαγχολία απ’ την μοναξιά των χειμερινών ημερών.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξει γιατί οι περισσότεροι συνδημότες μας που είναι στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είναι οι ίδιοι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών.

Παναγιώτης Μανούρης


ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!
Ο Παρακαλαμιώτης στην καταγωγή, κ. ΄Αγγελος Γογγύλης, είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών- συμβούλων του Υπουργού Οικονομικών του Κυβέρνησης του Κρατιδίου της Βαυαρίας της Ομοσπ. Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ο ΄Αγγελος Γογγύλης διατηρεί άρρηκτους- στενούς δεσμούς με το χωριό του, το οποίο επισκέπτεται όποτε του δοθεί η ευκαιρία.


Π.Μ.