Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου οι ρίψεις εμβολίων λύσσας στην Ήπειρο

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων, για το έτος 2015» από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα γίνει επανέναρξη του προγράμματος από το αεροδρόμιο του Αγρινίου, με την ρίψη ορισμένης ποσότητας εμβολίων-δολωμάτων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα γίνει ρίψη στις περιοχές:
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ:
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΒΙΓΛΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΗΣ:
Ν. ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ, Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ, ΠΕΤΡΑ, ΗΛΙΟΒΟΥΝΙ, ΣΤΕΦΑΝΗ, Ν. ΩΡΩΠΟΣ, ΛΟΥΡΟΣ, Κ. ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟ, Α. ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟ, Α. ΡΑΧΗ, ΤΥΡΓΙΑ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ, ΚΡΑΝΕΑ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΡΕΥΜΑΤΙΑ, Κ. ΡΕΥΜΑΤΙΑ, ΤΡΙΚΑΣΤΡΟ, Α. ΣΚΑΦΙΔΩΤΗ, ΓΑΛΑΤΑΣ, ΖΕΡΒΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΑΣΣΟΣ, ΣΚΙΑΔΑΣ, ΑΛΩΝΙ, ΚΟΝΤΑΤΕΣ
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΣΙΣΤΡΟΥΝΙ, ΜΟΝΟΔΕΝΤΡΟ, ΜΠΕΣΤΙΑ, ΜΟΥΚΟΒΙΝΑ, Κ. ΖΩΤΙΚΟ, ΖΩΤΙΚΟ, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΤΑΜΑΧΗ, ΑΡΤΟΠΟΥΛΑ,ΠΑΡΔΑΛΙΤΣΑ, ΑΝΘΟΧΩΡΙ, ΠΡ. ΗΛΙΑΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΕΝΙΚΟ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΛΩΖΑΝΑ, ΔΟΜΟΛΕΣΣΑ, ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ, ΔΙΧΟΥΝΙ, Κ. ΒΕΡΕΝΙΚΗ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΔΟΒΛΑ, ΛΑΛΙΖΑ, ΡΑΔΟΒΙΖΙ, ΦΤΕΡΗ, ΖΑΛΟΓΓΟ, Κ. ΖΑΛΟΓΓΟ. ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΥΔΩΡΟ, ΒΡΟΣΙΝΑ, ΠΕΤΣΑΛΗ, ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ, ΣΕΛΤΣΑΝΑ, ΓΚΡΙΜΠΟΒΟ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙ, ΡΙΖΟ, ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ, ΚΟΥΡΝΟΡΡΑΧΗ, ΦΩΤΕΙΝΟ, ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ, Κ. ΛΑΒΔΑΝΗ, ΛΑΒΔΑΝΗ, ΒΡΙΣΤΟΜΟ, ΔΙΜΟΚΟΡΙ, ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΖΑΒΡΑΧΟ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ, ΟΡΕΙΝΟ, ΞΗΡΟΒΑΛΤΟ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, ΚΑΚΑΒΙΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 34η/13-11-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 14-12-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-12-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 7ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης & Σελλών», αναδόχου εταιρείας ΓΕ.ΝΙΚ.Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 24-12-2015.
3. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην ΕΟ Ιωαννίνων-Άρτας επί της γέφυρας Αννίνου», αναδόχου Τέλη Δημητρίου, μέχρι την 30-05-2016.
4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή – αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», αναδόχου ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΑΛΟΥΚΑ, μέχρι την 31-08-2016.
5. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 24.600,00 € με Φ.Π.Α.

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις θεματικές του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις θεματικές του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
κ. Πρόεδρε,
Αυτός ο διάλογος, δεν πρέπει να είναι προσχηματικός αλλά ειλικρινής, το πιστεύω βαθιά αυτό και θα κάνω κάθε προσπάθεια να μείνει έτσι μέχρι τέλους.
Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετικά σπουδαία πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Οι 12 θεματικές ενότητες οι οποίες προφανώς μπορούν και να συμπληρωθούν, δίνουν το στίγμα του πως πρέπει να δώσουμε όλοι εμείς τη μάχη για τη δημόσια εκπαίδευση.
Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε θέση να μη μιλάμε και να μην ασχολούμαστε τόσο με το τι ακριβώς θα γίνει στην ιδιωτική εκπαίδευση διότι μπορούμε με απαρχή αυτόν τον διάλογο να θέσουμε τις βάσεις για το δημόσιο σχολείο.

Γιορτή ομάδας ηλικιωμένων Καλπακίου

Μια μεγάλη γιορτή διοργάνωσε η ομάδα ηλικιωμένων Καλπακίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Η δραστήρια ομάδα συγκέντρωσε τα μέλη της σε μία εκδήλωση που είχε λίγο από όλα: κέφι, μουσική, χορό και καλομαγειρεμένο φαγητό!
Το γλέντι ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και αμέσως "ζεστάθηκε" η ατμόσφαιρα από το χαμόγελο όλων.
Στη γιορτή παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Κουκουλάρης, Τάσος Γιούνης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μιχάλης Σιούτης.

Η Πρόεδρος της Ομάδας ηλικιωμένων Καλπακίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής για την συμπαράσταση και στήριξη.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή για πλαστογραφία και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες(10-12-2015) το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, μία 45χρονη υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφία και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, η 45χρονη κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.
Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (10-12-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 32χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινή (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών

Τα μέλη της οργάνωσης αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό
Προκειμένου να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες προσποιούνταν, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά

Συνελήφθη ένας 57χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος της οργάνωσης ενώ μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Βόλου
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της συμμορίας καθώς και τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
Εξακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δήθεν ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό.
Ειδικότερα, προχθές (09-12-2015) το απόγευμα στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 57χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος της οργάνωσης ενώ σε βάρος του, καθώς και σε βάρος των υπολοίπων συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους: εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς και με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό κυρίως ανήλικων παιδιών, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.
Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 57χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων από τα θύματα ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης-στρατολόγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-12-2015, τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στο Βόλο και τα Ιωάννινα, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (3.300) ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους είκοσι ένα (21) πολίτες στα Ιωάννινα.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.315) ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί στην κ Ανακρίτρια Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες:

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12/13 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Πανζαγορισιακός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 12-12-15/17:15), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Πασσαρώνας Ροδοτοπίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 12-12-15/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 12-12-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:15

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου  2015
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00) 

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης, την Κυριακή 1 Δεκέμβριος για τα 190 χρόνια από την Μάχη στο Μανιάκι

Χορωδία τῆς Ἱ. Μητροπόλεως μὲ τὴν συνοδεία μουσικῶν ὀργάνων .

«Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)», του Δημήτρη Κολιού, παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 17, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά

Ερώτηση Γιάννη Στέφου, για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και την ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου στο 25%, ενώ με βάση και πρόσφατα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Διαπιστώνεται πως στη χώρα μας περίπου 550.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει πάνω από 3 δισ. ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος και τα Ταμεία περί τα 350 εκατ. ευρώ από εισφορές. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια επωφελήθηκαν από την αδιαφορία, ακόμα και την ενθάρρυνση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι αντεργατικές αυτές πρακτικές εξουθενώνουν τους εργαζόμενους και δημιουργούν εκτεταμένα προβλήματα στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.
Το πρόβλημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, στρέφεται κατά των επιχειρήσεων που εκπληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους.
Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται απέναντι σε αθέμιτο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε δυσχερή θέση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός αν θα λάβει πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.