Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Super League: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Το τελευταίο ματς στη μεγάλη κατηγορία για τον  Άρη!

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα ο Άρης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς αγγαρεία, που έληξε 0-0.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό, με αρκετές διακοπές και λίγες φάσεις και με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλούν κυρίως με σουτ τον ΠΑΣ.
 Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και με διάθεση να πετύχει ένα γκολ, αλλά ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού δεν είδαμε, πόσο μία καλή ευκαιρία της προκοπής.
Μόνο μετά το 60' άρχισαν σιγά-σιγά οι "κίτρινοι" να βγάζουν λογική στο παιχνίδι τους και να χάνουν ευκαιρίες, όπως αυτή του 68' σε καλό σουτ του Τάτου.

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος (89΄ Καραγκούνης), Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Καμινιώτης (64΄ Καραγιάννης), Τριανταφυλλάκος (76΄ Σουνάς), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενικού (56΄ Τζημόπουλος), Λίλα, Κρητικός, Ίλιτς (71΄ Νάκος), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσάβες (77΄ Χαρίσης), Βίλα.

Πανηγυρική άνοδο στη μεγάλη κατηγορία για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-4)-Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας (1-2)


*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μετά την σημερινή της νίκη στο Κεφαλόβρυσο επί της τοπικής Αναγέννησης με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Ασβεστοχωρίου στην Περίβλεπτο (4-1) είναι από σήμερα η δεύτερη ομάδα μετά την Αγία Μαρίνα που θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική σεζόν στην Α' ερασιτεχνική κατηγορία. 


*Ο Αγροτικός Αστέρας αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ηττήθηκε στο Παρακάλαμο από την Αμφιθέα με 2-1.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι την έναρξη του αγώνα, έδειξαν τις απειλητικές τους διαθέσεις και έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Χαρίση και Τσιώλη να ανοίξουν το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Δρίβα στο 20΄ για να ισοφαρίσει ο Αστέρας με τον Χαρίση Αλ. σε 1-1.
Το τελικό 1-2 έγινε στο 85΄ όταν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν  κόντες στην περιοχή του Αστέρα.
Αγροτικός Αστέρας
Τσίτος (Ζότα Δ. 60΄), Χαλιγιάννης (Μπίλας 65΄), Δρίβας, Μήτσης, Χαλντούπης,  Σκόρδος Κ., Τσιώλης, (Σιχλιμίρης 60΄), Ζότα, Ντρουμπάλης, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Πεντέλη 0-2    
Σταυράκι-Ανάργυροι 8-0    
Αμπελόκηποι-Δαβάκης 2-1
Πρωτόπαπα-Βουνοπλαγιά 3-1
Κεφαλόβρυσο-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1- 4
Αγία Μαρίνα-ΠΑΟ Κόνιτσας  6-0
Ζωοδόχος-Ραφταναίοι 2-0
Περίβλεπτος-Ασβεστοχώρι 4-1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλάμά-Αμφιθέα 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (33η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 86
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 68 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 64 
4. Ζωοδόχος: 63
5. Σταυράκι: 61 
6. ΑΠΟΕΛ: 59
7. Αστήρ Αμφιθέας: 57
8. Περίβλεπτος: 54
9. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 52  
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 50
11. Κεφαλόβρυσο: 37
12. Αετός Πρωτόπαπας: 35 
13. Αμπελόκηποι: 32 
14. Πεντέλη: 32
15. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 31
16. Δαβάκης: 24
17. Δόξα Αναργύρων: 22 
18. Ραφταναίοι: 12 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Εκοιμήθη το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία 84 ετών, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες  σε κωματώδη κατάσταση.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου, κ. Θεόκλητος (Σετάκης) γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.
Τις γυμνασιακές του σπουδές επεράτωσε στην Κρήτη.
Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος.
Από το 1961 μέχρι το 1968 υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ιερέας, από δε το 1968 έως της εκλογής του ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1975.
Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες.

*Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη θα τελεστεί  την Μεγάλη Τετάρτη, ώρα 15:00 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι εκπαιδευτικοί που θα αξιολογήσουν τα βιβλία σε δημοτικό και γυμνάσιο

Ενστάσεις έως τις 17 Απριλίου

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα ενταχθούν στο Μητρώου Ειδικών Επιστημόνων-Αξιολογητών για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο). Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης ανέρχεται σε 751 εκπαιδευτικούς. Από αυτούς οι 89 είναι φιλόλογοι, οι 193 δάσκαλοι, οι 98 είναι καθηγητές πληροφορικής (ΠΕ19/20), 43 καθηγητές αγγλικών κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΕΠ δεν υποχρεούται να αξιοποιήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ενταχθεί στο μητρώο.
Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί είναι προσωρινοί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις μέχρι τη Μ. Πέμπτη,17-04-2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο πρωτόκολλο του Ι.Ε.Π (7ος όροφος), Τσόχα 36, 11521 Αθήνα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες έμποροι ναρκωτικών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (75) κιλά κάνναβης, ενώ για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα

Χθες (12-04-2014) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις εμπόρους ναρκωτικών, που μετέφεραν περισσότερα από (75) κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 46 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο.

Γιάννενα: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα της πόλης

Συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Μετά από έρευνες στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, πλήθος κλοπιμαίων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (11.4.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επίσης και έναν 39χρονο ομογενή, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 30χρονος δράστης συνελήφθη, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, προχθές (11-04-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, γιατί το προηγούμενο βράδυ διέρρηξε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Νέα τέλη κυκλοφορίας από το 2015

Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία του αυτοκινήτου έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά της στην ηγεσία
Δεδομένη θεωρούν στο υπουργείο Οικονομικών την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος υπολογισμού και καταβολής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων. 
Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία του αυτοκινήτου έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά της στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
 Μέρος των προτεινόμενων αλλαγών αφορά και τα τέλη κυκλοφορίας.
Την Πέμπτη το υπουργείο κατέθεσε στη βουλή διάταξη με την οποία ειδικά για φέτος (δηλαδή προσωρινά) δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας να τις παραλάβουν καταβάλλοντας τα τέλη μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. 
Με τέλη χρεώνεται και ο μήνας μέσα στον οποία υποβάλλεται η δήλωση άρσης της ακινησίας. Πιο αναλυτικά, το ετήσιο τέλος κυκλοφορίας διαιρείται με τους δώδεκα μήνες και εφόσον γίνει άρση ακινησίας ο ιδιοκτήτης του ΙΧ καταβάλει όσα δωδέκατα των τελών, όσοι είναι και οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου ο Εσπερινός της Αγάπης (ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.).

Όπως και πέρυσι αναμένεται να προσέλθει πλήθος πιστών και επισκεπτών στο Μοναστήρι. 

Ημερίδα Περιφέρειας Ηπείρου- ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΕΛΓΟ –«ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ: Προοπτικές και ευκαιρίες για τα προϊόντα της Ηπείρου», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.
 Ομιλητές θα είναι, ο Καθηγητής Σέρκο Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΓΟ- «ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα «Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ», η Αλεξάνδρα Μέγα, Κτηνίατρος, Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος Ιωαννίνων με θέμα «Έλεγχοι γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντα ΠΟΠ στην περιοχή της Ηπείρου» και η Μαίρη Στεργίου, Γεωπόνος- Στέλεχος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» με θέμα «Το μέλλον των πιστοποιημένων και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου».

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές σε καταστήματα

Δράστης είναι ένας 24χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, πέντε κλοπές από καταστήματα που είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο σε περιοχές της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι απότοκος στοχευμένων αναζητήσεων αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε ο 24χρονος. Πιο συγκεκριμένα:
Την 06-04-2013 τα ξημερώματα, στα Ριζά Πρέβεζας, αφού παραβίασε παράθυρο ψησταριάς, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Την 12-09-2013 τα ξημερώματα στην πόλη της Πρέβεζας, αφού εισήλθε σε ψησταριά από ανοιχτό παράθυρο, αφαίρεσε πενήντα (50) ευρώ.
Την 09-08-2013 τα ξημερώματα, στο Κανάλι Πρέβεζας, αφού εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έκλεψε από τσάντες υπαλλήλων το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
Την 20-08-2013 αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, αφού διέρρηξε παντοπωλείο, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 22-08-2013 τα ξημερώματα στην Πρέβεζα, παραβίασε παράθυρο αναψυκτηρίου, χωρίς να αφαιρέσει τελικά κάτι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.