Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) υποθέσεις κλοπών σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη μία 44χρονη ημεδαπή Ρομά, δυνάμει εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας για διακεκριμένες κλοπές
Η δικογραφία περιλαμβάνει και μία 35χρονη Ρομά συνεργό της
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, πέντε υποθέσεις κλοπών σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, σήμερα (10.3.2015) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, μία 44χρονη ημεδαπή Ρομά, δυνάμει σχετικού εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 35χρονη Ρομά συνεργό της.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, εξακριβώθηκε ότι οι δύο γυναίκες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του έτους 2013 έως και τον Ιούλιο του έτους 2014, προέβαιναν σε κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με διάρρηξη των σπιτιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή των δύο γυναικών στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
Την 29-09-2013 εισήλθαν σε μονοκατοικία 82χρονης ημεδαπής στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσαν χρυσαφικά, αξίας 3.000 ευρώ.
Την 02-10-2013 εισήλθαν σε μονοκατοικία 86χρονης ημεδαπής στην Πρέβεζα και αφαίρεσαν χρυσαφικά, αξίας 1000 ευρώ.
Την 30-03-2014 εισήλθαν σε μονοκατοικία 87χρονης ημεδαπής στον συνοικισμό Ελαιώνα Πρέβεζας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
Την 07-06-2014 αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο σπιτιού 85χρονης ημεδαπής στο Μύτικα Πρέβεζας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Την 12-07-2014 αφαίρεσαν από σπίτι ημεδαπής στην Πρέβεζα, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
Η 44χρονη συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν σήμερα (10.03.2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 85 και 43 ετών, για πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα, ο 85χρονος, προκειμένου να προβεί σε ακύρωση βεβαιωθείσας τροχονομικής παράβασης για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου του αυτοκινήτου του, εμφανίστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, προσκομίζοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ανωτέρω οχήματος.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω συμβόλαιο ήταν πλαστό και ότι του το είχε προμηθεύσει η 43χρονη ημεδαπή.
Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οι δράσεις του G.AL.E.T. παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου

Με την παρουσίαση των ενταγμένων δράσεων του έργου G.AL.E.T., στις οποίες περιλαμβάνεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεκίνησε σήμερα στα Ιωάννινα η εναρκτήρια συνάντηση του έργου.
Το έργο G.AL.E.T έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 4.102.901,27 ευρώ, και σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης έξι επιλεγμένων δημοσίων κτιρίων, στην βορειοδυτική Ελλάδα και στη Νότια Αλβανία. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας στρατηγικής ανάπτυξης του πράσινου τουρισμού, με τη δημιουργία ενός τουριστικού «μονοπατιού» που θα συνδέει τις περιοχές συνεργασίας και θα περιλαμβάνει τα επιδεικτικά έργα όσο και σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Λοταρία των αποδείξεων στη μάχη της φοροδιαφυγής

Την εφαρμογή του μέτρου της λοταρίας των αποδείξεων που είχε θεαματικά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, και με χρηματικά ποσά από 500 έως και 1000 ευρώ ως έπαθλα, προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τη θέση του λαχνού θα έχει η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης τον μοναδικό αριθμό της οποίας θα στέλνει με ένα απλό sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση με πολλούς τυχερούς.
Πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά έως και 10.000 ευρώ ανάλογα και με την επιτυχία του μέτρου.
Η πρόταση παρουσιάστηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα να μην παίρνει σαφή θέση αλλά να ζητά περισσότερα στοιχεία.

Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του στην Πορτογαλία με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.

Πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Τη διενέργεια ελέγχου για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Παράλληλα, προχωρά και στην αναστολή της απόσπασής του στη Σχολή, ενώ προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλλίδης.
Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων όλο τον φάκελο της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό του Συμβούλιο στα Ιωάννινα με θέμα τη λειτουργία της γαλακτοκομικής σχολής.


 ΠΗΓΗ: www.in.gr

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας, που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης

Ο δράστης αναζητούνταν για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, χθες (09-03-2015) το μεσημέρι στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ρευστότητα και φορολογικό!

Γράφει ο
Βοστινιώτης Παναγιώτης


Ούτε ο έρωτας δεν έχει ξετρελάνει τόσους ανθρώπους, όσους έχει τρελάνει το φορολογικό! Η έλλειψη ρευστότητας επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ το φαινόμενο. Όλα εδώ πληρώνονται. Τα έχω γράψει εδώ και κάτι χρόνια: « Όσο απομακρυνόμαστε από τον τόπο και τον χρόνο της κάθε φορά παραγόμενης υπεραξίας, τόσο πιο εξωφρενικές οικονομικές θεωρίες ανακαλύπτουμε, τόσο πιο εξωφρενικά Φορολογικά. Ευτυχώς που στα πιο δύσκολα προβλήματα η λύση είναι απλή. 
Αύριο το πρωί, πηγαίνει ο υπουργός, ο κ. Βαρουφάκης, σε έναν αυτοαπασχολούμενο (μανάβη, καφετζή κλπ), όχι σε όλους, και του κάνει την εξής πρόταση: -Χάσεις κερδίσεις, θέλεις αυτήν την χρονιά να πληρώσεις μόνο ένα ποσό, ένα “φορολογικό εφ' άπαξ” ας πούμε, των 500 ευρώ, αλλά από εκεί και πέρα όσα θα βγάλεις να είναι δικά σου; Και συμπληρώνει: -Κανένας Θεός δεν θα έχει δικαίωμα να σου τα πειράξει. Αν ο δικός μας συμφωνήσει δεν μένει παρά να υπογράψει μια σύμβαση με το κράτος, ότι αυτή τη χρονιά θα προκαταβάλει τα 500 ευρώ και καθάρισε! Αν δεν συμφωνεί, παραμένει στο ισχύον φορολογικό. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όταν όμως ξέρει ότι όσα βγάλει παραπάνω θα είναι δικά του, σίγουρα θα δεχτεί. Είναι τόσο απλό. Τι καταφέραμε με αυτό το Νέο Φορολογικό Σύστημα (ΝΕ.ΦΟ.ΣΥ); 
1. Δίνουμε στον αυτοαπασχολούμενο τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε δύο φορολογικά! Αυτό είναι η αποθέωση της Δημοκρατίας. Ισχύει δηλαδή αυτό που λέμε για την πιο δίκαιη μοιρασιά. Ο ένας κόβει και ο άλλος διαλέγει. Στην περίπτωσή μας, το κράτος ορίζει το 500άρικο, ο δε επιχειρηματίας διαλέγει αν συμφωνεί ή όχι. 
2. Επιτυγχάνουμε το διαχωρισμό κράτους και Επιχείρησης. Το κράτος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, παύει να είναι συμμέτοχος, συνέταιρος και μάλιστα μόνο στα κέρδη. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ανήθικο, είναι οικονομικός φασισμός. 
 3. Δίνουμε την ευχέρεια, κίνητρο στον αυτοαπασχολούμενο να δουλέψει όσες ώρες και μέρες παραπάνω θέλει, γιατί τώρα θα ξέρει ότι κανένας ούτε το κράτος ούτε ο ίδιος ο Θεός δε θα μπορεί να βάλει χέρι στα παραπάνω κέρδη του, σύμφωνα με την αρχική σύμβαση μεταξύ αυτού και του Κράτους. Η ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε θα προέλθει μόνο από την κατανάλωση περισσότερης ανθρώπινης ενέργειας. 
4. Το κράτος θα εξαναγκαστεί να εφαρμόσει σταδιακά ένα κεντρικό σχεδιασμό στην Οικονομία, για να ξέρει και ο αυτοαπασχολούμενος, πόσοι και ποιοί ανταγωνιστές υπάρχουν στον κλάδο αυτό και σε μια συγκεκριμένη περιοχή. 

Πανηγυρικά και ηπειρώτικα τίμησε ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής την Ημέρα της Γυναίκας, με εκδήλωση διαγωνισμού ηπειρώτικης πίτας, φαγητό, χορό και τραγούδι

Πέλαγος συναισθημάτων στη γιορτή της γυναίκας του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου.

Στη γυναίκα, το πιο τέλειο πλάσμα του κόσμου είναι αφιερωμένη παγκοσμίως η μέρα της 8ης Μαρτίου. Μέρα τιμής, αναγνώρισης, καταξίωσης και ευγνωμοσύνης στα πιο όμορφα και ευωδιαστά λουλούδια του κόσμου.
Τη μέρα αυτή, την ολοδικιά τους μέρα γιόρτασαν πανηγυρικά την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, το απόγευμα, στα γραφεία τους, τα μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου στην Αθήνα, εν μέσω φίλων, γνωστών, πατριωτών με φαγητό, χορό και τραγούδι.
Κατάμεστη από χαρούμενα πρόσωπα η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, «κατάμεστη» και από ευωδιαστές, γαργαλιστικά μυρωδάτες πίτες που φτιάχτηκαν από ηπειρώτικα χέρια και παραδοσιακές συνταγές για να πάρουν μέρος στον καθιερωμένο από το Σύνδεσμο ετήσιο διαγωνισμό. Aπό την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρέστησαν ο Κώστας Κωνής, ο Κώστας Ζηκόπουλος. η Ελευθερία Σιαμέτη και ο Χριστόφορος Ευθυμίου.

Επί της υποδοχής, με πλατύ χαμόγελο και ζεστή καρδιά η πρόεδρος  Εύα Χαλατσά και οι αντιπροέδρισσες  Ρόη Καλαμάκη και Βάσω Αποστόλου μας καλωσόριζαν ευγενικά αποδεχόμενες τις θερμές ευχές, τα λουλούδια και τα άλλα δώρα  μας.

Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν από γλαύκωμα τα επόμενα πέντε χρόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότεροι από 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν από γλαύκωμα παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια (2020), σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γλαυκώματος!
Η δυσοίωνη αυτή εκτίμηση  οφείλεται στο γεγονός ότι το γλαύκωμα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία τύφλωσης παγκοσμίως καθώς στα αρχικά  στάδια δεν προκαλεί συμπτώματα και όταν διαγνωστεί η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.
Δίκαια δε  χαρακτηρίζεται από τους οφθαλμίατρους ως ύπουλος κλέφτης  της όρασης καθώς μέχρι σήμερα 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την όρασή τους από γλαύκωμα, ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2020!
Για το λόγο αυτό και με  αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (8-14 Μαρτίου) οι οφθαλμίατροι  συνιστούν προσοχή στον ύπουλο κλέφτη της όρασης.
«Μόνο η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να μη τυφλωθούν από γλαύκωμα»τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας.