Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος 3-2

 

Ο ΠΑΣ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, χορεύοντας μες στη βροχή! 


Ο ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή επικράτησε στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες»  του Βόλου με 3-2  για την 13η αγωνιστική της Super League.

Στο 1΄ υπέροχος συνδυασμός μεταξύ  Ορόζ με τον Νίνη, ο Ορόζ βγαίνει απέναντι από τον Λοντίγκιν και από πλάγια θέση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του Βόλου.

Ο Μορέιρα στο 13΄ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κάργας σηκώθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και έκανε το 1-1.

Στο 44΄ αδράνεια από την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Νίνης με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν κάνοντας το 1-2.

Ο Σουάρες σούταρε στο 45΄ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

Τρομερή μπαλιά από τον Σάλιακα στο 57΄ από τα δεξιά, ο Περέα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο 82' ένα μαρκάρισμα πάνω στον Πίρσμαν μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Ευαγγέλου θα πάει να δει VAR  και καταλογίζει πέναλτι για τον ΠΑΣ.

Ο Εραμούσπε εκτελεί εύστοχα κάνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Τεράστια ευκαιρία για τον Βόλο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Πίρσμαν να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ,Μπρένερ (Λώλης 62΄) (Παντελάκης 90΄), Σνάιντερ, Μορέιρα  (Λιάσος 87΄), Περέα.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος):

Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Ορόζ (Ράινερ 77΄), Ρεγκατέν, Νίνης (Γουοτζκόφσκι 90΄), Μπαρτόλο, Ροσέρο (Τερεζίου 90΄), Φαν Βέρτ.

Προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στον Άνω Καλαμά

 

Το κύμα κακοκαιρίας  που σαρώνει την Ήπειρο, είχε ως αποτέλεσμα είχε ως συνέπεια τη μεγάλη αύξηση  των νερών και την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά σε ορισμένα σημεία.

Για τον λόγο αυτό εφίσταται η ιδιαίτερη προσοχή όλων των πολιτών που διαμένουν οι μετακινούνται κατά μήκος του ποταμού Καλαμά και των παραποτάμων αυτού.

Προβλήματα κατολισθήσεων έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και κυρίως στους παράπλευρους δρόμους που οδηγούν  προς  Μαζαράκι.

ΕΠΣΗΠ: Αναβλήθηκαν οι αγώνες Α', Β' και Γ' κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν 11 και 12 Δεκεμβρίου


«Η ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει την αναβολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου 11-12/12/2021 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι αγώνες που αναβλήθηκαν σήμερα θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου».

Μαζαράκι Πωγωνίου: Προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους από τη έντονη βροχόπτωση

 


Προβλήματα προκάλεσε η συνεχής βροχόπτωση σε αγροτικούς δρόμους  στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

Ο ποταμός Καλαμάς σε πολλά σημεία έχει υπερχειλίσει μετατρέποντας τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μια απέραντη λίμνη.

Σε πολλά σημεία αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέραστοι από τα πολλά νερά και τα φερτά υλικά με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να φτάσουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας

 


Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας (7) μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός και ο στενός πυρήνας της, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη (5) μέλη

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (35) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων

Άνω των -400.000- ευρώ υπολογίζεται η λεία από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης

Τέλος έλαβε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών –διαρρήξεων σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ύστερα από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν χθες (10-12-2021) σε περιοχές των αντίστοιχων νομών εφτά (7) συνολικά μέλη της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη (5) μέλη.

Άπαντες πρόκειται για ημεδαπούς, (10) άνδρες και (2) γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων κλοπών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παραβάσεις περί όπλων, ναρκωτικών και ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Στο στενό πυρήνα της οργάνωσης ανήκαν πέντε (5) από τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους κυριαρχούσαν οικογενειακοί δεσμοί, ενώ την ηγετική ομάδα αποτελούσαν (3) από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας είχε τον αρχηγικό ρόλο και συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης. Ακόμη, (3) μέλη, από τα οποία οι δύο γυναίκες, είχαν υποστηρικτικό ρόλο, παρέχοντας οχήματα για τις ανάγκες της οργάνωσης.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με μελλοντικούς τους «στόχους», οι οποίοι ήταν κυρίως οικίες

η δράση τους δεν περιορίζονταν σε συγκεκριμένο τόπο, αλλά εκτείνονταν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Άρτας και της Λευκάδας

έχοντας εντοπίσει το στόχο τους, πραγματοποιούσαν κατόπτευση και εισέρχονταν, είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστο σημείο, αφού προηγουμένως είχαν βεβαιωθεί για την απουσία ενοίκων, χτυπώντας επίμονα τα κουδούνια, από όπου στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή

τουλάχιστον ένα μέλος παρέμενε εξωτερικά του σημείου της κλοπής, επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο, έχοντας το ρόλο του «τσιλιαδόρου»

για την αποφυγή εντοπισμού τους σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου λάμβαναν αυξημένα μέτρα , όπως π.χ. χρήση διαφορετικών μέσων μεταφοράς και πώλησή τους μετά από αξιόποινες πράξεις, απόκρυψη κλοπιμαίων σε «καβάντζες», χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης για τη μεταξύ τους επικοινωνία, χρήση ασύρματου πομποδέκτη συντονισμένου σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και διαμονή σε τουριστικά καταλύματα μετά από κλοπές με μεγάλη λεία.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον (35) κλοπές - διαρρήξεις, ενώ η συνολική λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -400.000- ευρώ.

Ειδικότερα, από τις παραπάνω περιπτώσεις, τρεις (3) αφορούν κλοπές χρηματοκιβωτίων, που περιείχαν συνολικά (49.000) ευρώ, καθώς και μία κλοπή από οικία, όπου η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις (160.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

χρηματικό ποσό (8.450) ευρώ,

(3) οχήματα,

(20) συσκευές κινητών τηλεφώνων

διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή

φορητός πομποδέκτης,

βαριοπούλα,

ξιφολόγχη, (2) φυσίγγια και (3) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,

σιδερογροθιά,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την εξακρίβωση της συμμετοχής της οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις καθώς και της εμπλοκής και άλλων ατόμων είναι σε εξέλιξη.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα δυο θάνατοι σήμερα, 4.761 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα δυο  θάνατοι σήμερα  4.761 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.761, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 999.652 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 88 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.157 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 705 (58.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 567 (80.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 138 (19.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.609 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 353 (ημερήσια μεταβολή -6.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 403 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό Καναλλακίου - Καστρίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα, από το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου - Καστρίου (κόμβος Καναλλακίου έως γέφυρα Καστρίου) και εκτροπή της κυκλοφορίας και διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτηρίων οδών, μέχρι τη λήξη των καιρικών φαινομένων.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 69.050 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.664 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 278 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις, ως ακολούθως:

116 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100 πρόστιμα των 300 ευρώ και 16 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

33 στη Θεσσαλονίκη,

16 στη Θεσσαλία,

12 στη Δυτική Ελλάδα,

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

10 στην Πελοπόννησο,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

6 στην Ήπειρο,

6 στην Κεντρική Μακεδονία,

4 στη Δυτική Μακεδονία,

3 στην Κρήτη,

3 στο Νότιο Αιγαίο και

2 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77.653 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74.277 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.376 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.357 ομοειδείς παραβάσεις.

156 παραβάσεις και 16 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη 11 ατόμων για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ.,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος διότι απασχόλησε εργαζόμενο, ο οποίος παραβίασε καραντίνα και συνελήφθη, ενώ επιπλέον του επεβλήθη 5.000 ευρώ πρόστιμο,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και αφαίρεση άδειας λειτουργίας καφέ-μπαρ, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης για λειτουργία άνευ αδείας,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 26 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.012 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.760 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 490 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (13-20/12/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (13-20 Δεκεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 14/12/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 -01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά-Ελαφότοπος-Αρίστη-Πάπιγκο-Μεσοβούνι-Καλπάκι. 18:00 -23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 14/12/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 -15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 14/12/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 14/12/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 17/12/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 14/12/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021

Αετός- Άνω Παλαιοκκλήσι-Κάτω Παλαιοκκλήσι-Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)-Χλωμός-Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2021

Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί -Γλυκή. 08:00-15:00

Θέσεις Π.Ε.Δ. Ηπείρου στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ (09.12.2021)

 


Τις θέσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου για τη διατήρηση τουλάχιστον ενός υποκαταστήματος οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας σε κάθε Δήμο, υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (9/12/2021), το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. συζήτησε το θέμα της διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις της συγκεκριμένης Τράπεζας αλλά και αντίστοιχες παλιότερα, της Εθνικής Τράπεζας. 

Το θέμα ωστόσο, αφορά όλες τις λεγόμενες συστημικές Τράπεζες και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχει τραπεζική υπηρεσία στους περιφερειακούς Δήμους της χώρας, αν ακολουθηθεί το σχέδιο μείωσης του λειτουργικού κόστους εκ μέρους των Τραπεζών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των πολιτών, ιδίως σε απομακρυσμένους, ακριτικούς και ορεινούς Δήμους, όπως είναι αυτοί της Ηπείρου.

Την εισήγηση προς το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. έκανε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος μετέφερε τα επιχειρήματα του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, όπως αυτά εκφράστηκαν σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις του οργάνου, στις 25/11/2020 (αρ. απόφασης 68/2020) και στις 6/7/2021 (αρ. απόφασης 42/2021).

Ασημένιο μετάλλιο για τη Χαρά Δημητρούλα, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Άτρωτος Ιωαννίνων

 


Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε τη Χαρά Δημητρούλα, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Άτρωτος Ιωαννίνων, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Ζιου Ζίτσου no gi που διεξήχθη στο Μαρούσι.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα σημεία και  η εξαιρετική της εμφάνιση στον τελικό του πρωταθλήματος έδειχναν ότι θα ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου αλλά το αποτέλεσμα ανετράπη την τελευταία στιγμή. Η Χαρά Δημητρούλα κατέλαβε επίσης την Τρίτη θέση στην κατηγορία Open ανεξαρτήτως κιλών.

Οι αγώνες της αθλήτριας Χαράς Δημητρούλα δίνονται στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τον αγώνα ΜΜΑ που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με τη δυναμική αθλήτρια να διεκδικεί σθεναρά τον παγκόσμιο τίτλο.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

 


Το Σάββατο  11 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISO BOX), 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00.

ΕΡΤ3: Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά» στο Νεστόριο Καστοριάς – την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 12:30

 


Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά» στο Νεστόριο Καστοριάς

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:30

Στο επεισόδιο της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, η αγαπημένη εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό ξανά» μας ξεναγεί στο  Νεστόριο Καστοριάς.

Όταν ακούς να μιλάνε για το Νεστόριο στην Καστοριά το μυαλό σου πάει σίγουρα στο Ρίβερ Πάρτι. Εκτός από το διάσημο μουσικό φεστιβάλ, ο τόπος έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις και θέματα που κατέγραψε η εκπομπή. Από τις εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που οργανώνουν οι ντόπιοι αξιοποιώντας τη σπουδαία φύση του Γράμμου μέχρι τη παραδοσιακή και δύσκολη τέχνη της πέτρας που ακόμα βρίσκει δεξιοτέχνες να την υπηρετήσουν ή το Αστεροσχολείο που ετοιμάζεται να λειτουργήσει.

Εκεί ο Κωστής Ζαφειράκης θα κάνει άλμα από την αστική πραγματικότητα στη φύση κάνοντας καταρρίχηση (rappel) στον Κόκκινο βράχο, θα έχει μια ιστορική συνάντηση με τις γυναίκες στην πλατεία για να μάθει το μυστικό της γυναικείας μακροζωίας, θα ανακαλύψει πόσο ευαίσθητοι είναι οι «ελέφαντες», η πιο βραστερή ποικιλία φασολιών του Νεστορίου και θα δυσκολευτεί να αποχωριστεί την ελευθερία που εμπνέει το Νεστόριο σε κατοίκους και επισκέπτες.

Παρουσίαση – σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης         

Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης                                                                      

Αρχισυνταξία: Νίκη Πηλείδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος 

Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης,  Χρήστος Βρύζας 

Εναέριες λήψεις: Μπάμπης Μιχαλόπουλος

Ήχος – Μίξη ήχου: Κρίτων Κιουρτσής- Tanya Jones

Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου

Μοντάζ: Βαγγέλης Μολυβιάτης

Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου

Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την «οφθαλμοπάθεια της ηλικίας»

 


Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μία σοβαρή οφθαλμοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία μη αναστρέψιμης απώλειας της όρασης στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η νόσος βλάπτει την κεντρική όραση και περιορίζει την ικανότητα των ασθενών να διαβάζουν, να γράφουν, να αναγνωρίζουν πρόσωπα. Παρότι, όμως, είναι συχνή και πολύ σοβαρή, υπάρχει σημαντική έλλειψη ενημέρωσης του κοινού γι' αυτήν, αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO).

Υπολογίζεται ότι το 8,7% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι πάσχουν σχεδόν 196 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 288 εκατομμύρια έως το 2040.

«Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι σοβαρή νόσος, καθώς αν δεν γίνει αντιληπτή εγκαίρως μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την όραση», λέει ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School). «Η προστασία από αυτήν πρέπει να αρχίζει νωρίς στη ζωή, ενώ ζωτική σημασία έχει να γνωρίζουν οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχει αρχίσει η ανάπτυξή της».

Ο Δρ. Κανελλόπουλος παραθέτει μερικά βασικά δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την συγκεκριμένη οφθαλμοπάθεια.