Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

H Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' ανταμώνει και διασκεδάζει το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 21:00 στο σαλόνι δεξιώσεων «Αθήναιον», Λ. Αμφιθέας 61

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει και θα μας διασκεδάσει η  Ηπειρώτικη παραδοσιακή ζυγιά του Κώστα Παππά.
Ελάτε να χορέψουμε και διασκεδάσουμε όσο αντέξουμε και μέχρι πρωίας, έτσι όπως ξέρουμε να κάνουμε εμείς οι Ηπειρώτες.


Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ.

Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Πεδινής ο Α.Σ. Καλπακίου (1-0)


*Ο Α.Σ. Καλπακίου νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καλπάκι την ουραγό ομάδα της Πεδινής  με 1-0.

Τα αποτελέσματα τις 28ης αγωνιστικής:
Μικρασιάτες-Λαψίστα 3-1
Σερβιανά-Χαροκόπι 6-0
Α.Σ. Καλπακίου-Πεδινή 1-0
Κόνιτσα- θύελλα Ελεούσας 3-4
Ανατολή-Ροδοτόπι 0-1
Κόντσικα- θύελλα Κατσικάς 4-3
***
Κρύα-Προοδευτική Περάματος 2-0
Κουτσελιό-Κάστρο 1-1
Βελισσάριο-Ατρόμητος


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (28η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 60
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 56  
3. Α.Ο. Ανατολής: 55
4. ΠΑΟ Κρύας: 54
5. Θύελλα Ελεούσας: 53
6. Προοδευτική Περάματος: 47
7. Κουτσελιό: 42
8. ΠΑΣ Κάστρο: 41  
9. Χαροκόπι: 40
10. Α.Ε. Μικρασιατών: 39 (27)
11. Α.Σ. Καλπακίου: 38 (27)
12. Πίνδος Κόνιτσας: 38  
13. Κόντσικα: 36  
14. Ροδοτόπι: 35
15. Θύελλα Κατσικά: 33
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8

18. Πεδινή: 7

Super League: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Με δυο  εκπληκτικά  γκολ (Νούνιες 85'), (Τσάβες 92') ΟΦΗ και ΠΑΣ μοιράστηκαν τους βαθμούς στο Γεντί Κουλέ!

Το ματς ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ωστόσο δύο Αργεντινοί (Νούνιεζ - Τσάβες) μίλησαν στο τέλος, πετυχαίνοντας δύο καταπληκτικά γκολ.
Ο  Νούνιες στο 85΄ με εκπληκτικό σουτ με το δεξί άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.  
Η απάντηση για τον ΠΑΣ ήρθε στο 92΄ όταν ο Τσάβες με σουτ με δεξί εξωτερικό φάλτσο μέσα από την περιοχή, έφερε το ματς στα ίσα (1-1).
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (80' Νούνιεζ), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (61' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (75' Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα (70' Λίλα). 

Αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου

Μείωση στις αποδοχές των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο και, αντίστοιχη, αύξηση των αποδοχών στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας ζητεί, επίσημα, η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που φαίνεται να βελτιώνεται το κλίμα στις διαπραγματεύσεις και διαφαίνονται σημάδια συμβιβασμού στο φλέγον ζήτημα των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόταση για το Δημόσιο, που επί του παρόντος δεν έχει εξειδικευθεί ως προς το ύψος των αποδοχών των νεοεισερχομένων (σήμερα περί τα 1.090 ευρώ μεικτά για απόφοιτο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), έχει στόχο τη δημιουργία κινήτρων για την καλύτερη απόδοση και την προσπάθεια ανέλιξης των νέων υπαλλήλων που εντάσσονται στη Δημόσια Διοίκηση.

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Βαγγέλη Γιωτόπουλου από την Δευτέρα 10 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, Γιάννενα

Εξ' επαφής- Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Βαγγέλη Γιωτόπουλου.
Από την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. μέχρι το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:00 μ.μ..
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί τον Μάρτιο στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 20:00.

«Πράσινο φως» για καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ε.Ε., υπό την προεδρία του Γιάννη Μανιάτη και με σχετική εισήγηση της Κομισιόν, αποφάσισαν να επιτρέψουν σε όσες χώρες το επιθυμούν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. 
 Η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στην "Αυγή", προβλέπει πως όσες χώρες δεν θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν λόγους δημοσίας υγείας, δημόσιας τάξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και λόγους χωροταξίας, ώστε να απαγορευτούν οι καλλιέργειες αυτές.
Η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά στο τέλος του έτους. 
Σημειώνεται πως, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε πολλές περιοχές όπου επιτράπηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων, είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί σε ένα γεωγραφικό χώρο, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα προϊόντα όπως σε ζωοτροφές ή ακόμη και σε τρόφιμα για τους ανθρώπους (αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής, μπισκότα κ.λ.π.).

Από τις 18 Απριλίου, τέλος οι προσλήψεις στους δήμους λόγω εκλογών

οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου

Από τις 18 Απριλίου και όχι από τις 18 Μαρτίου θα ισχύσουν οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.
Η νέα ρύθμιση που προτείνει είναι να ξεκινούν οι εκλογικοί περιορισμοί ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές (και όχι δύο μήνες πριν).
Επομένως, εν όψει των δημοτικών και  περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.
Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», το οποίο αναρτήθηκε στο opengov.gr  προς δημόσια διαβούλευση στις 28 Φεβρουαρίου και ήταν ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Αναγνώριση από το ΣτΕ του θεσμικού ρόλου των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Οργανώσεων

Απόφαση «κλειδί» του ΣτΕ έκρινε απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία των μεμονωμένων κυνηγών και των κυνηγών που δεν είναι μέλη αναγνωρισμένων και συνεργαζόμενων Κυνηγετικών Συλλόγων για την έκδοση ή ανανέωση αδειών θήρας χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα εξουσιοδότησης σε τρίτους.
«Μετά από μία επταετία δικαστικού αγώνα, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προσέθεσε ακόμα ένα βέλος στην φαρέτρα της για την προάσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας», αναφέρουν από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία.
Με την 2754/2012 απόφαση του το ΣτΕ ακυρώνει την υπ. Αρίθ. 95445/3976/12-7-2006 απόφαση της Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος με την οποία ορίζονταν ότι κατά την διαδικασία εκδόσεως των αδειών θήρας, παρέχεται η δυνατότητα και στους μεμονωμένους κυνηγούς καθώς και σε κυνηγούς μέλη κυνηγετικών συλλόγων μη αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το αρμόδιο Υπουργείο, να καταθέτουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για έκδοση ή ανανέωση αδειών θήρας μέσω τρίτων προσώπων, εξουσιοδοτημένων από τους ενδιαφερόμενους.