Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Bελλά: Παραδοσιακό πανηγύρι (Το Γενέσιο Της Θεοτόκου), το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Παραδοσιακό πανηγύρι στο χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. 

Υπουργείο Εσωτερικών: 115.341.493 εκατ. ευρώ σε 113 δήμους της χώρας για πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων


Με απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, κατανέμεται το ποσό των 115.341.493 εκατ. ευρώ σε 113 δήμους της χώρας για πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.
Η πίστωση αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, ενώ «καλύπτεται» και η παράταση χορήγησης των επιδομάτων, σύμφωνα με απαίτηση των αρμοδίων υπηρεσιών πρόνοιας.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Σύλληψη για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο


Συνελήφθη, χθες (05-09-2018) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 28χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτηρίων


Την ενεργειακή αναβάθμιση δεκαπέντε συνολικά δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και νοσοκομεία, προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA.
Υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής επιθεώρησης των συγκεκριμένων κτηρίων και η υποβολή τεκμηριωμένων τεχνοοικονομικά προτάσεων για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.
Τα υφιστάμενα κτήρια έχουν δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να υπερβεί το 60% ανάλογα με τη χρήση, όταν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία περιλαμβάνει και μια μικρή εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Να σημειωθεί ότι το δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας στα υφιστάμενα κτήρια διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και την κατασκευή του κάθε κτηρίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εντοπίστηκαν -16- δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Για την υπόθεση συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, -16- δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (05-09-2018) το απόγευμα, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες ότι ο 62χρονος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισαν αγροτεμάχιο, στο οποίο όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε -16- δενδρύλλια, ύψους από 1,1 έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (11,2) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τριήμερη εκπαίδευση αστυνομικών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε θέματα «Έρευνας τόπου εγκλήματος, εξέτασης μαρτύρων και ανάκρισης υπόπτων»


Η εξέλιξη του εγκλήματος και ως εκ τούτου η αναγκαιότητα καταπολέμησής του καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και με υψηλό επαγγελματισμό στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.
Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη (05-09-2018) τριήμερη εκπαίδευση τριάντα (30) αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, σε θέματα «Έρευνας τόπου εγκλήματος, εξέτασης μαρτύρων και ανάκρισης υπόπτων».
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου του 2018, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, από αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, συνελήφθησαν χθες (05-09-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι αλλοδαποί, για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.
Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν χθες το απόγευμα στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων να έχουν στην κατοχή τους και να διαθέτουν προς πώληση συνολικά -115- είδη παρεμπορίου (υποδήματα, τσάντες, πορτοφόλια).
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρόγραμμα ενημερώσεων για το Κτηματολόγιο το μήνα Σεπτέμβριο στο Νομό Ιωαννίνων



Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Θεοφάνους σε ένα μουσικό ταξίδι "Μαζί για το Παιδί", την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο


«Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «ήταν μια φορά κι έναν καιρό», που διακρινόταν και από  «(σ)τα υπόγεια (είναι η θέα)»… θα μπορούσε να ήταν μια φράση βγαλμένη από παραμύθι. Όμως είναι τα 3 εισαγωγικά τραγούδια που θα παίξουν οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Θεοφάνους στα πιάνα τους από το Ηρώδειο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00.
Το απόλυτο μουσικό ραντεβού των 3 δημιουργών πλαισιώνεται από την αγάπη τους και την ευαισθησία τους για τα παιδιά καθώς τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.
Σας προσκαλούμε όλους αυτή την μαγική βραδιά όπου οι 3 συνθέτες θα «ντύσουν» με τις ξεχωριστές τους μελωδίες την νύχτα με σκοπό την στήριξη των 40.000 παιδιών που «αγκαλιάζει» η Ένωση Μαζί για το Παιδί .
Κάποιες από τις επιτυχίες που αγαπήθηκαν από το κοινό και έμειναν ανέπαφες στο χρόνο θα ακουστούν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου… Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες, «Τόσα Καλοκαίρια», «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Όλα δικά σου μάτια μου», «Συγγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ, «Τρανζίστορ», «Αφιλότιμη»,  «Ο δικός μου ο δρόμος», «Κόκκινη Γραμμή», «Παλιόκαιρος».
Σε αυτή τη μουσική αναδρομή των 3 συνθετών θα τους συντροφεύσουν οι:  Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βόσσου, Δάκης , Ευρυδίκη, Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Demy.
Την παρέα τους  θα πλαισιώσουν  οι ερμηνευτές:  Άκης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και η Βάλια Σωμαράκη.
Παράλληλα, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου θα δώσει έναν τρυφερό τόνο στη συναυλία.
Μουσική επιμέλεια-πλήκτρα: Ντίνος Γεωργούντζος
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Ακκορντέον: Ηρακλής Βαβάτσικας, Μπουζούκι: Γιώργος Παχής, Σταύρος Παπαγιαννακόπουλος, Ηλεκτρική Κιθάρα:  Σάββας Χριστοδούλου, Ηλεκτρικό Μπάσσο: Γιάννης Γρηγορίου, Κρουστά: Τάκης Βασιλείου, Τύμπανα: Γιάννης Ράνης
Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services
• Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου),  Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο (10.00-14.00)
• Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Public
________________________________________
Σχετικά με το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Ένωση «Μαζί για το Παιδί» | Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27 | T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664
www.mazigiatopaidi.gr  | www.supportmazi.gr    | Facebook/ Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το έργο της Περιφερειακής Αρχής


Τον ερχόμενο Μάιο, οι πολίτες της Ηπείρου θα κληθούν να αποφασίσουν για την Περιφερειακή Αρχή που θα τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.
Όπως ήδη έχω δηλώσει δημόσια κατ΄ επανάληψη, στην εκλογική αναμέτρηση αυτή θα είμαστε παρόντες. Θα θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των πολιτών, ώστε να αξιολογήσουν το έργο μας, να συγκρίνουν τις προτάσεις όλων των υποψηφίων και τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσουν με μεγάλη πλειοψηφία τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Περιφερειακή Αρχή δίνει και θα δώσει τον αγώνα της πάνω σε υπαρκτό έργο. Ορισμένοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη σκανδαλολογία, την εξύβριση και προσβολή προσώπων. Γνώριμη και απρόσφορη αυτή η τακτική από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.
Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αντιπαρέλθουν και να διαγράψουν την πραγματικότητα:
Μια πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες της Ηπείρου, παράγει συγκρίσιμα αποτελέσματα και μάλιστα υπάρχουν δράσεις στις οποίες η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα:
Είμαστε η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων και στο προηγούμενο και στο τωρινό ΕΣΠΑ.
Είμαστε πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων. Η μοναδική Περιφέρεια, της οποίας οι πολίτες δεν επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα για τη λειτουργία παράνομων χωματερών.
Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που κατασκευάζει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λειτουργήσει.

Κοιλιοπλαστική: Όσα πρέπει να ξέρετε


Η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, με πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για αυτήν, πριν μπούμε στο χειρουργείο, προκειμένου να έχουμε κάνει μια σωστή προεργασία σχετικά με την όλη διαδικασία και με την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) λύνει τις βασικότερες απορίες των υποψήφιων για την επέμβαση.
Είναι ο γιατρός μου εξειδικευμένος για την ασφαλή εκτέλεση της επέμβασης;
Όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί θα πρέπει να πιστοποιούνται από την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής. Η πλαστική χειρουργική είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη ειδικότητα, που απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης και κατάρτισης. Θα πρέπει να έχει την κατάρτιση, την εμπειρία και τις ικανότητες που απαιτούνται για ασφαλή και επιτυχημένα αποτελέσματα.
Πού εκτελείται η χειρουργική επέμβαση, σε ποια κλινική;
Η κοιλιοπλαστική, όπως και κάθε χειρουργική επέμβαση, πρέπει να πραγματοποιείται σε σύγχρονο νοσοκομείο, που να διαθέτει άριστα καταρτισμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και να διαθέτει σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, παρέχοντας, έτσι, ασφάλεια στους ασθενείς.
Θα μπορούσα να δω φωτογραφίες ασθενών σας πριν από την επέμβαση και μετά;
Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος πλαστικός χειρουργός πρέπει να διατηρεί αρχείο με φωτογραφίες πριν και μετά από ασθενείς, ώστε να σας δώσει μια ιδέα για την ποιότητα της εργασίας του.
Υπάρχουν διαθέσιμα σχόλια, που έχουν συνταχθεί από ασθενείς σας;
Η ανάγνωση σχολίων (πάντα ανώνυμα λόγω ιατρικού απορρήτου), που γράφτηκαν από ασθενείς του γιατρού σας, μπορεί να σας είναι χρήσιμη, ώστε να λάβετε μία επιπλέον εικόνα ως προς τον τρόπο που παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες, το προσωπικό του και το περιβάλλον του ιατρείου του και του νοσοκομείου, με το οποίο συνεργάζεται.