Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού από την Ήπειρο, για πορνογραφία ανηλίκων

 


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω της Europol, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου του εμπλεκόμενου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Ηπείρου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 συσκευές αποθήκευσης τύπου Memory Card.

Τα ανωτέρω πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr  )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέτσοβο: Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και μιας ημεδαπής για την εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου

 


Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και μιας ημεδαπής σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου για την εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος τηλεφώνησε την 15-03-2022 σε ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής επιχείρησης και με το πρόσχημα ότι δε μπορεί να προβεί στην ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συναλλαγής για την κράτηση δωματίων, κατάφερε να του αποσπάσει κωδικούς τραπεζικής κάρτας και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, με τη χρήση των οποίων πραγματοποιήθηκαν μεταφορές χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων, συνολικού ύψους -7.890- ευρώ.

Συγχαρητήρια επιστολή του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου προς τον κ. Γρηγόρη Άρμπιρο

 


Συγχαρητήρια επιστολή του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου προς τον κ. Γρηγόρη  Άρμπιρο για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό

 


Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των εργαζόμενων στους κλάδους Επισιτισμού – Τουρισμού, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς στην ήδη υπάρχουσα επισφάλεια που χαρακτηρίζει τους κλάδους τους, προστίθεται το κύμα ακρίβειας και η μετάθεση της έναρξης της φετινής σεζόν για το τέλος Μαΐου, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά από την ακρίβεια και διεκδικούν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, έρχεται αντιμέτωπη με την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, όταν διμοιρία των ΜΑΤ υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας τους (Π.Ο.Ε.Ε.Τ) αντί του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «η στήριξη των εποχικά ανέργων με αύξηση των μηνών επιδότησης, είναι η αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση των πλέον επισφαλών εργαζόμενων στον τουρισμό. Σε ακόμη χειρότερη θέση βρίσκονται οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε επίδομα ανεργίας για φέτος». Παράλληλα αναφέρεται στη λήξη της προθεσμίας για τον μηχανισμό «Συν-εργασία» που εντείνει την ανασφάλεια και την αγωνία των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο 12 ευρώ για τα καύσιμα!

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς:

EΟΔΥ: Τριάντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 26.785 νέα κρούσματα

 


21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 26.785 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 26.785, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.838.891

(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.451 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.029 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 216 (63.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (36.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.408 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 334 (ημερήσια μεταβολή +10.23%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 342 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 5:00 μ.μ. Εσπερινός, Αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας στην Ιερά Μόνη Σωσίνου.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, Όρθρος και  Θεία λειτουργία, ώρα 8:00 π.μ.,  στην Ιερά Μόνη Σωσίνου.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, Γ´ χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο, ώρα 5:00 μ.μ. στην Ιερά Μόνη Σωσίνου.

Η Μονή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι στις 6:30 μ.μ..

Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

 


Συνελήφθη σήμερα (22-03-2022) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -9- ετών και χρηματική ποινή -10.000- ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ: Φασουλάδα... Αγάπη γλυκιά μου... Λαχταρώ να πέσεις μες την κοιλιά μου...!!!

 


Στις Πείνες και στα Βάσανα του Λαού μας ένας ήρωας χωρίς όπλα... αλλά ισχυρά οπλισμένος με Λόγο και Ευστροφία πάντα κατόρθωνε να Λευτερώνει την ψυχή μας από τις πίκρες... να αντιδρά στα κακώς κείμενα... και να χορταίνει την κοιλιά μας με χαμόγελα!!!

Ποιος άλλος από τον Έλληνα Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, γιο του Κουρελή και ξάδελφου του Μπαλωμένου... και αδερφού δικού μας!!!

Γυρνώντας το ρολόι της γενιάς μας... στα αρχαιοελληνικά χρόνια θα συναντήσουμε στα Ελευσίνια και Καβείρια Μυστήρια στα Δρώμενα και Θεώμενα των Ελλήνων Προγόνων μας... την σκιά σε ρόλο πρωταγωνιστικό και θρησκευτικό!

Κάπου εκεί λίγο μπρος πίσω... θα γνωρίσουμε και τον Θερσίτη τον πρώτο Καραγκιόζη του κόσμου και την Κωμωδία του Αριστοφάνη να είναι προπομπός των Ελληνικών Παραστάσεων του νεότερου Καραγκιόζη μας!

Πολυμήχανος ο Έλληνας και αντίγραφο του η Ελληνική Σκιά που δεν μένει μόνο στην Ελλάδα αλλά σπεύδει να διδάξει τον Κόσμο σε ένα μεγάλο ταξίδι υπό την ασφάλεια του Μεγαλύτερου Στρατηλάτη όλων των εποχών, τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα!   Έτσι ο Ελληνικός Πολιτισμός κομμάτι αυτού και η Ελληνική Σκιά φτάνει μέχρι και τα βάθη της Ασίας μεταδίδοντας τον Ελληνικό Πνεύμα και Ήθος!

Μα η ξενιτιά δεν αναπαύει τον Έλληνα... και έτσι ο δρόμος της επιστροφής έφερε την σκιά μας πίσω με μια ουσιαστική στάση στην Οθωμανική Τουρκία όπου μια πανσπερμία Λαών παρακολουθούσαν τον Karagoz της Ανατολής...!

Ο Karagoz που στα τούρκικα σημαίνει μαυρομάτης έρχεται ξανά στην Ελλάδα και κάνει στάση για πρώτη φορά στην Ήπειρο και στην Αυλή του Αλή Πασά στα Γιάννινα.   Βραδιές Θεάτρου Σκιών κρατούν συντροφιά στον Αλή διασκεδάζοντας των με το φωτισμένο από κεριά μπερντέ που διαδραματίζει ιστορίες του Ιάκωβου ( αγνώστων λοιπών στοιχείων Γιαννιώτη Εβραϊκής καταγωγής σκιοπαίχτη) και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα!

ΕΡΤ3: Η «Άγρια Ελλάδα» στον Βόρα, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 12:00

 


«ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Βόρας (Καϊμακτσαλάν)

Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 12:00

Η περιπετειώδης εκπομπή της ΕΡΤ3 «Άγρια Ελλάδα» συνεχίζει τις εξορμήσεις της σ’ αυτόν τον τρίτο κύκλο εκπομπών και επισκέπτεται το όρος Βόρας, αυτή την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στις 12 το μεσημέρι.

Η ομάδα του Ηλία Στραχίνη και του Γρηγόρη Τούλια, με πάθος για εξερεύνηση και περιπέτεια, ξεκινούν την ανάβαση στο όρος Βόρας αλλά και για πεζοπορία στην Καλή Πεδιάδα. Η εκπομπή εξερευνά το μοναδικό Καϊμακτσαλάν, την «Γη απαλή σαν κρέμα», όπως είναι γνωστό το βουνό αυτό.

Παρουσίαση: Ηλίας Στραχίνης, Γρηγόριος Τούλιας

Γεώργιος Σκανδαλάρης: Σκηνοθέτης/Διευθυντής Φωτογραφίας Γεώργιος Μαντζουρανίδης: Σενάριο

 Άννα Τρίμη & Δημήτριος Σερασίδης – Unknown Echoes: Πρωτότυπη Μουσική    Χαράλαμπος Παπαδάκης: Μοντάζ

Ηλίας Κουτρώτσιος: Εικονοληψία

Ελευθέριος Παρασκευάς: Ηχοληψία

Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.138 έλεγχοι, από τους οποίους οι 41.102 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 135 παραβάσεις και 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

54 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

18 στη Θεσσαλονίκη,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

  8 στην Ήπειρο,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στην Πελοπόννησο,

  3 στην Κρήτη,

  3 στην Αττική,

  2 στο Βόρειο Αιγαίο,

  1 στη Θεσσαλία,

  1 στα Ιόνια Νησιά και

  1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.154 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.536 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.618 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.838 ομοειδείς παραβάσεις.

79 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 1 πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 6 παραβάσεις στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα για μη ανάρτηση κανόνων λειτουργίας,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων και 2 παραβάσεις σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.829 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.029 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μαρία Κεφάλα: Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

 


Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν χθες ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα.

Η πενταμελής αλβανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. TaulantBalla, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπρόεδρο της ΚΟ κα AnilaDenaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος κ. ArbenPellumbi, τον Βουλευτή Αργυρόκαστρου κ. LaertDuraj και τη διπλωματική σύμβουλο της ΚΟ κα OdetaBerberi, βρέθηκε στην Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα.



 Στις συναντήσεις τους οι Αλβανοί βουλευτές αναφέρθηκαν κυρίως στο θέμα της επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Αλβανίας στην ΕΕ, ζητώντας την υποστήριξη της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Κεφάλα τόνισε ότι " Τις χώρες μας τις ενώνουν πολλά και κυρίως η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, με ιστορικές ρίζες και ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, που αποτελούν τις καλύτερες βάσεις στη γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας. 

Μιας συνεργασίας που πιστεύω θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, και οι δύο, στρατηγικοί εταίροι, με κοινές αξίες για την ειρήνη και την κοινή πρόοδο και ασφάλεια των πολύπαθων Βαλκανίων.

Όπως υποστηρίξαμε την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2009, έτσι παραμένουμε ως Ελλάδα σταθερά και σθεναρά υπέρ και της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 22 Μαρτίου

 


Την Τρίτη 22 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISOBOX), 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, ΚΑΠΗ Βουνοπλαγιάς; 10:00 – 13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-12:00

Ονυχομυκητίαση: Γιατί πρέπει να γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις;

 


Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από την εποχή των παραλιών και των ανοιχτών παπουτσιών, και επομένως από την έκθεση των δακτύλων των ποδιών. Δεν είναι όμως εύκολη αυτή η αλλαγή για όλους. Όσοι έχουν μύκητες των νυχιών ντρέπονται να φορέσουν πέδιλα, αφού η ονυχομυκητίαση είναι αντιαισθητική και κοινωνικά ενοχλητική (ειδικά για τις γυναίκες). Μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυτοεκτίμηση και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής.

Η ονυχομυκητίαση είναι μια λοίμωξη των νυχιών που προκαλείται από μύκητες και προκαλεί δυσχρωμία, ονυχόλυση και πάχυνση τους. Μπορεί να προσβληθεί οποιοδήποτε σημείο του νυχιού, συμπεριλαμβανομένης της πλάκας, της μήτρας και της κοίτης του.

«Η εργαστηριακή επιβεβαίωση του είδους του μύκητα που έχει προσβάλλει το νύχι πριν από την έναρξη αγωγής είναι απαραίτητη για την αποφυγή λανθασμένης διάγνωσης και θεραπείας, η οποία μπορεί να εκθέσει τον ασθενή σε κινδύνους από τις παρενέργειες των φαρμάκων και πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων και να οδηγήσει τελικά σε αποτυχία της θεραπείας του νυχιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί νέες διαγνωστικές τεχνικές, καθώς και νέες θεραπείες της πάθησης», μας εξηγεί η Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος Ελένη Μπαλαμπάνη.

Η ονυχομυκητίαση μπορεί να προκληθεί από δερματόφυτα, μη δερματοφυτικούς μύκητες και ζυμομύκητες. Περίπου το 90% των μολύνσεων των νυχιών των ποδιών και το 75% των νυχιών των χεριών προκαλούνται από δερματόφυτα, κυρίως από Trichophyton rubrum και Trichophyton mentagrophytes.